Stellenbosch ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Stellenbosch reiservaringen en tips

Geweldig

23%

Tof

64%

Wel oké

14%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jose van Beek
    op 12-05-2019
    21 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Wijn & druiven ”

    Met de Cityhopper vanuit Kaapstad naar Stellenbosch gegaan, zodat je niet hoeft auto te rijden en lekker een wijntje kan proeven. Hier heb je verschillende wijngaarden met landhuizen erbij, waar je overal wijnproeverijen kunt doen. De omgeving is super mooi, heuvelachtig en overal zie je wijngaarden om je heen. Echt een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Leuke studentenstad”

    Stellenbosch is een redelijk levendige stad, maar ik zou iedereen aanraden om net er buiten, tussen de wijnvelden, te overnachten. De natuur is dan erg mooi en met de auto rijd je zo 's avonds de stad om wat te eten. Veel wijnboerderijen bieden tours (inclusief proeverij) aan, maar ik zou altijd overleggen met je accommodatie om op die manier een wat kleinschaliger iets te vinden, dat is denk ik nog leuker.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Verburg
    op 14-02-2018
    17 landen bezocht • 48 reviews • 42 waarderingen
    3

    “Omgeving is mooier dan stadje zelf”

    Stellenbosch is het beroemdste stadje in de Kaapse wijnlanden en heeft de bekende naam, maar het stadje zelf is niet zo heel boeiend. Het was wat groter dan ik verwacht had, en niet heel bijzonder. Een paar leuke straatjes met oude Kaaps-Hollandse huizen in het centrum, en wat leuke hippe horecagelegenheden, maar buiten het oude centrum is het ook gewoon een 'normale' middelgrote stad met ook genoeg lelijkheid van dien. Ik had eigenlijk verwacht dat je zo de wijnlanden in kon wandelen, maar daarvoor moet je echt eerst wat buitenwijken door en is Stellenbosch wat te groot. De wijnregio eromheen is wel schitterend, maar ik zou eerder een kleiner plaatsje kiezen als uitvalsbasis.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 29-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Mooie huizen in Kaaps-Hollandse stijl”

    We zijn naar Stellenbosch gereden en hebben daar de mooie gevels van de huizen (Kaaps-Hollandse stijl) bekeken. Er waren veel eikenbomen en irrigatiekanalen te zien. Omdat de bomen niet mogen worden gekapt, was er een boom door een winkel heen gegroeid.
    Het is logisch dat Stellenbosch onder andere bekend is van de wijn. In deze streek vind je veel gebieden met wijnranken.
    Helaas was het weer nu niet echt denderend maar mistig en kil.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal van Beek
    op 27-11-2017
    15 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Must voor de wijnliefhebbers!”

    Dit witte stadje is ontzettend schattig. Het is totaal iets anders dan wat ik eerder van Zuid-Afrika gezien heb in mijn reis. We zijn in Oom Samie se winkel geweest, waar ontzettend veel te vinden is. Daarnaast natuurlijk wijn geproefd, wat zeker is aan te raden! Heel erg leuk om heen te gaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Poel
    op 27-11-2017
    27 landen bezocht • 27 reviews • 24 waarderingen
    3

    “Wijnproeverij in Stellenbosch ”

    Dit kwam voor mij over alles het rustigste stadje van Zuid- Afrika (niet qua inwoners maar qua uitstraling). De hollandse invloeden zijn duidelijk kenbaar bij de oudere wijnboerderijen. Er is natuurlijk 1 verplichting bij een bezoek aan Stellenbosch en dat is een Wijnproeverij. Goed om te weten is dat wijnproeverijen overdag plaats vinden en niet in de avond!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karlijn van der Reest
    op 26-11-2017
    12 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Heerlijk stadje, nog betere wijn.”

    Ik heb een halfjaar in Stellenbosch gewoond en dus uitgebreid de kans gekregen dit stadje te leren kennen. Het is een rustig, gemoedelijk stadje dat er mooi en vrij Europees uitziet. Er zijn meerdere goede restaurants te vinden en de wineries in de omgeving zijn natuurlijk beroemd. Als je maar kort de tijd hebt is de Winehopper een aanrader; je wordt dan met een busje naar 5 wineries gereden waar je een proeverij kunt doen. Heb je zelf voorkeur voor een aantal wineries, kun je ook een prive-taxi voor een dag nemen, of zelf rijden natuurlijk (maar dat is zonde van het proeven). Verder is Stellenbosch vooral een studentenstad, wat de sfeer ontspannen en los maakt. Een aanrader om te bezoeken, maar persoonlijk zou ik er niet te veel tijd doorbrengen en meer aandacht aan andere plekken binnen Zuid-Afrika besteden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 09-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    3

    “de hemel voor wijn proevers”

    Stellenbosch is een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Voor toeristen is Stellenbosch vooral aantrekkelijk vanwege de vele oude huizen in Kaaps-Hollandse stijl. Met name de Dorpsstraat is schilderachtig te noemen met Oom Samie se winkel. De vele eiken zijn een overblijfsel van de grote behoefte aan eikenhout in de begintijd van de wijnboerderijen. De van oorsprong Europese wijnboeren waren namelijk gewend hun wijnvaten van eikenhout te maken. Stellenbosch wordt daarom ook wel Eikestad genoemd. Omdat de eiken door het Zuid-Afrikaanse klimaat veel sneller groeiden dan in Europa, bleek het eikenhout al snel te sponzig, en dus ongeschikt, om wijnvaten van te maken. Stellenbosch zal zeker een bepaalde sfeer en charme hebben maar voor wie geen wijn liefhebber is zijn er in Zuid Afrika betere bestemmingen. In de dorpstraat ligt het bekende Oom Samie se Winkel. Een winkel die sinds haar oprichting zo'n 200 jaar geleden nog geen spat is veranderd! Hier kun je neuzen naar spullen uit vroegere tijden, zoals antieke gebruiksvoorwerpen en kleding, maar ook wijnen en vers fruit. Vroeger ging hier alles via ruilhandel, tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon betalen met de Zuid-Afrikaanse rand. De spullen die hier verkocht worden gaan van oude koektrommels tot kledij, van snoepgoed tot juwelen en dat in een winkel waar stokoude foto’s en spreuken de muren sieren. Ook de dame’s achter de toonbank zien er……… van respectabele leeftijd uit en dus passen zij perfect bij het interieur. Veel heb ik hier niet zien verkopen maar een bezoekje moet je zeker brengen wanneer je in Stellenbosch bent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wendy
    op 09-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Wijn proeven”

    Stellenbosch is een rustige stad. Iedereen komt in de stad maar voor één ding, de wijn. Er hangt in de stad een gemoedelijke sfeer en er zijn veel goede restaurantjes te vinden. Wij hebben een wijnproeverij gedaan wij Estate Waterford, erg leuk. Hier gingen we met een jeep rijden door de wijnvelden. Na een wijnveld stopte de jeep en kregen we de wijnen van die specifieke druif te proeven. Een erg leuke manier om zo wijn te proeven. ;s avonds slapen op ene wijngaard is ook een aanrader. Heerlijk om ’s avonds de zon onder zien gaan over de wijnvelden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 06-11-2017
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Wijn proeven en een leuk dorp”

    Wij hebben alleen maar prachtige herinneringen aan Zuid Afrika.
    Maar dit hebben wij op 1 van de laatste dagen gedaan.
    Stellenbosch is een leuk dorpje waar je even lekker doorheen kunt wandelen.
    leuke winkeltjes.
    En in deze omgeving heb je een heleboel heerlijke wijnboerderijen.
    Wij hebben ook een wijnproeverij bijgewoond.
    Dit is zeker een tip! Een leuke ervaring.
    Je kunt zelfs wijn bestellen en laten bezorgen naar Nederland.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Stellenbosch reiservaring en tips!

Ben jij in Stellenbosch geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?