Swaziland ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Swaziland reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

63%

Wel oké

25%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel wil
    op 18-04-2019
    37 landen bezocht • 30 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Vriendelijk land omringd door Zuid-Afrika”

    We bleven maar één nacht in dit land, op doorreis naar de kust. Vriendelijke bevolking. Beetje omslachtige grensformaliteiten. We bezochten er een craftmarket en een traditioneel dorp. Toen we verder reden richting zuiden werd het steeds armoediger. Eigenlijk ligt het mooiste stuk bovenin. Er zijn nog wildparken, maar die hebben wij niet bezocht

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 29-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    3

    “een heel kort bezoek aan Swaziland”

    We zijn bij de grensovergang de Lavumisa/Golela Swaziland binnengekomen.
    Onderweg in Swaziland zagen we ananassen en heel veel suiker dat werd verbouwd. Overal hing de was buiten aan een lijntje en er waren veel traditionele huisjes te zien. Overal lopen hier de koeien op de weg. Ook zagen we vaak een waterpomp waar door de lokale bevolking water werd gehaald.
    We zijn naar de glasfabriek van Ngwenya gegaan. Er werd hier van gerecycled glas heel mooie dingen gemaakt. Vanaf een balustrade kon je zien hoe de beeldjes, vazen en glazen werden gemaakt. Er kwam een behoorlijke warmte van af en het is heel zwaar werk. Iedereen werknemer heeft zijn eigen taak. Bij ons uitzicht" werd er een leeuw gemaakt, waarbij de ene de romp maakte en de andere werknemer er een hoofd aan maakte, de volgende deed de staart etc. Helaas hebben we verder weinig gezien van Swaziland.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 15-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Mlilwane NP”

    Het Mlilwane NP in Swaziland is een echte aanrader!
    Je kunt binnen het park kamperen of in een beehive slapen.
    In het park komen geen gevaarlijke dieren voor, behalve nijlpaarden en krokodillen. Overdag is het dus relatief veilig en je kunt dan ook zelf op pad. Er zijn wandelingen uitgezet die goed gemarkeerd zijn.
    Je ziet gegarandeerd wilde dieren van vrij dichtbij.
    Op het camping terrein scharrelen o.a. de nyala's, apen en kudu's vrij rond. Wel een beetje oppassen voor de nyala's trouwens, die zijn niet altijd even vriendelijk. Vooral spannend als je 's nachts naar de wc moet en er ineens een dier voor je neus staat!
    Rond het kampvuur vind je 's avonds de wrattenzwijnen, die gaan er gewoon naast liggen!
    Als je 's ochtends vroeg opstaat, zie je vanuit je campingstoeltje kuddes zebra's en veel verschillende antilopesoorten in de verte.
    Kun je je een beter begin van je dag wensen?!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karien van Jaarsveld
    op 07-11-2017
    52 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
    4

    “een klein Afrikaans koninkrijk ”

    In Swaziland heb je meer het gevoel het echte Afrika te ervaren. Het is duidelijk niet zo welvarend als de meeste (toeristische) gebieden in Zuid-Afrika en daardoor voelt het zich er authentiek aan. En ook hier zijn er goede mogelijkheden voor een kleine safari. Je vindt hier niet de Big 5 op 1 dag, maar in het Mlilwane NP kom je wel heel dichtbij het 'kleine' wild (zebra's, gnoes, veel 'hertjes', nijlpaarden, met geluk een krokodil) en in Hlane NP stikt het van de neushoors. Een echte aanrader is de Lobamba Village Tour van All Out Africa, je krijgt er een goed inzicht in het dagelijks leven in Swaziland. Wij vonden het bezoek aan Lucky's Art Gallery erg bijzonder en hebben deze man bij latere bezoeken nog een paar keer zelfstandig bezocht en financieel ondersteunt, waarbij hij ons altijd met een grote glimlach ontvangt. Voor de overnachting raad ik Malandela's B&B aan, prachtige kamers, bijzondere locatie, heerlijk restaurant en vriendelijke mensen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Julia van Weelden
    op 07-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Klein Afrika”

    Wanneer je in Zuid-Afrika op vakantie bent, kan je 'even' naar een ander land. Namelijk het mini landje Swaziland. Hier hebben ze nog hun eigen cultuur, gebruiken en munteenheid. Nadat je de relaxte grensovergang bent gepasseerd (yes weer een aantal stempels erbij) kom je in klein afrika. Je hebt niet gelijk het idee dat je in een ander land bent, maar je ziet toch echt verschillen. Sommige mensen lopen hier bijvoorbeeld nog in traditionele kleding. Maar ook de natuurparken zijn super mooi en zeker de moeite waard!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 06-11-2017
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Bijzondere ervaring”

    Wij gingen tijdens onze reis naar zuid afrika ook een paar dagen naar Swaziland.
    Wat een bijzondere ervaring.
    we hebben gezien hoe de mensen daar nog leefde (voornamelijk vroeger)
    Dat één man nog steeds meerdere vrouwen mag hebben.
    We hebben daar prachtige traditionele dansen gezien.
    We zijn daar ook naar Kaarsen makerij geweest.
    Op de dag van de Kaarsenmakerij was de officiële rietendans. Dat is een enorm festival daar!
    Het leuke was ook de extra stempels in je paspoort krijgt omdat het een eigen land is.
    Heel bijzondere ervaring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dennis van der Velden
    op 04-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Bijzonder”

    Na een bezoek aan Zuid-Afrika, hebben we een paar dagen in Swaziland doorgebracht in het mlilwane wildlife sanctuary. Bijzonder omdat je hier dicht tussen de dieren zit. Omdat het relatief ongevaarlijke dieren zijn, kan je er zelf zonder gids op uit. Wij hebben een fietstocht gedaan. Dit was pittig, aangezien het boven de 40 graden was, maar hoe vaak fiets je nou op een weggetje omringd door zebra's! Heel bijzonder!
    Je overnacht in 'beehives', traditionele hutten. Bijzonder om meegemaakt te hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey
    op 28-10-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    3

    “een lan in een land”

    Swaziland is geheel omringd door Zuid-Afrika. gezien de route was het bezoeken van dit land een logische keuze. twee nachtjes is echt voldoende. op de plekken waar wij zijn geweest was weinig bijzonders. mijn tip: kort nadat je Swaziland in bent gereden is er een afslag naar een waterval. de waterval stelt niet veel voor maar de rout hier naartoe is prachtig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Swaziland reiservaring en tips!

Ben jij in Swaziland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?