• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Linda van Zalinge op 16-11-2017

    “De stad die nooit slaapt”

    Wauw, it looks like a movie. Vooral op Times square kijk je je ogen uit. Dit is niet het enige dat New York zo'n gave stad maakt hoor. Er zijn namelijk overal altijd veel mensen, tenminste, zo voelde het. Vergeet geen wandeling te maken in het Central park, vooral super leuk als iedereen er aan het picknicken is. Als je de kans hebt, sla dan een basketbal wedstrijd zeker niet over. Dat hoort wel een beetje bij Amerika. De algemene hoogtepunten (zoals het Statue of Liberty, Rockefeller Centre, Empire State Building) ziet iedereen wel. Ook wel echt een bezoekje waard, net zoals het 9/11 museum. Het blijft toch verschrikkelijk heftig wat er op 9/11 gebeurd is. New York best wel geschiedenis, maar is nu vooral een bruisende stad.

  • Claire Groot op 15-11-2017

    “Filmstad”

    New York is een stad waarin je je continu in een film waant. Daarbij zie je ook regelmatig grote vrachtwagens staan met allerlei camera's waar films blijkbaar worden opgenomen. Ik kan iedereen aanraden echt in New York City te slapen en niet in Brooklyn of New Jersey. NYC is zelf al zo gigantisch, niet beloopbaar je hebt echt de metro nodig maar die is perfect geregeld. Tip: Bezoek een Yankee wedstrijd als je die mogelijkheid hebt! Dit vonden wij echt de grootste verrassing van de reis, de sfeer is geniaal en beide supporters zitten gemixt. Central Park is echt een hele dag waard. Wij wilde aanvankelijk een fiets huren maar waren blij dat we dit niet hadden gedaan. Met de fiets mag je uiteraard alleen op de fietspaden en deze lopen langs de autoweg. Je komt dus niet op de bijzondere en leuke plekken in het park waar je alleen te voet komt, of je moet afstappen en met de fiets aan de hand verder. Vandaar dat wij aanraden geen fiets te huren.

  • Piet op 14-11-2017

    “The city that never sleeps”

    Mijn favoriete stad ter wereld! Ik heb New York al een aantal keren bezocht, want ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Mijn hoogtepunten van New York:
    - Top of the Rock: prachtig uitzicht en voordeel van top of the rock is dat je ook het Empire State building ziet (wat natuurlijk niet mogelijk is als je vanaf het Empire State zelf kijkt).
    - 9/11 memorial museum: hier wordt je stil van
    - Times square: niet te missen
    - Central park: vooral met goed weer is het heerlijk om hier even te relaxen.
    - High line park: lekker wandelen
    - Wandeling over de brooklyn bridge: geniet van de skyline van new york.
    - Little Italy: voor een lekker italiaans dinertje en heerlijke Cannolis in een van de bakkerijtjes.

  • Saskia Zwaard op 13-11-2017

    “Druk, overweldigend, maar fantastisch”

    Hier moet je gewoon geweest zijn. Elke hoek van de straat herken je wel uit films of series. Alle wijken hebben hun eigen sfeer en kenmerken wat super leuk is om allemaal te zien. Huur een fiets en ga zelf op pad (met gevaar voor eigen leven) of ga mee met een fietstour. Twee minder standaard tips:
    - Bezoek Smallpox Memorial Park
    - Wandel over The High Line Park
    En niets is natuurlijk leuker om te doen alsof je een local bent en gaat hardlopen in Central Park.

  • Ati op 12-11-2017

    “Grootse levendige stad”

    New York is gigantisch! Er is zoveel te zien, dat je er wel weken voor uit kunt trekken. Wandel door de overzichtelijke straten, of neem de metro: het openbaar vervoer is namelijk prima geregeld. 9/11 memorial moet je zien en zal zeker een indruk achterlaten. Tijdens de kerstperiode is het indrukwekkend, door de vele lichtjes en gigantische kerstbomen. Wat je eigenlijk niet kunt missen, is een honkbalwedstrijd. En ga de st Paul cathedral naar binnen. De kathedraal is erg groot, en daardoor super indrukwekkend. Aanrader : times square in het donker. Overdag is hier al veel te beleven, maar in de avond leeft het plein met de vele billboards al helemaal!

  • fenne helmich op 10-11-2017

    “Wereldstad nummer 1!!!!”

    Het is alweer 9 jaar geleden dat ik in new york ben geweest maar zodra ik de naam hoor ben ik weer helemaal verliefd op deze stad en ik ben zeker van plan om weer snel een bezoekje te brengen aan NY.

    Ik heb de stad bezocht met mijn moeder in december en het was echt magisch. Overal kerstversiering (meest fantastische etalage / show was bij Sachs), de kerstboom bij rockefeller center, zingende mensen op elke straat, kerstmarkten.

    Tip: Ga naar de top bij het empire state building net voor zonsondergang... :)

  • Maaike op 09-11-2017

    “Fantastische stad!”

    Veel mensen hebben New York op hun wensenlijstje staan, ik had dat niet zo. Ik had er drie jaar geleden een stopover en besloot deze te verlengen tot 1,5 week. Wat een topbeslissing! Ik maakte er op 4 juli Independence Day mee, en bezocht allerlei bijzondere plekken in de stad. Erg indrukwekkend vond ik het 9/11 memorial met bijbehorend museum. Kippenvel, en bijna tranen. Veel mensen gaan naar New York om te shoppen volgens mij, wat er ook echt prima kan. Ik hou niet zo van winkelen, maar 1,5 week New York heeft me echt niet verveeld. Er is echt heel erg veel te doen. Dus, als je twijfelt over hoe lang je wil gaan: Ga zeker niet te kort! Tja, verder heb ik het idee dat de meeste highlights wel bekend zijn. Central Park bijvoorbeeld. Wat ik trouwens ook heel leuk vond, was het bezoeken van een musical. Ik hou sowieso van musicals maar in New York is dat toch een dingetje. 'Onder de trap' kun je 's avonds met korting, tickets voor voorstellingen van diezelfde avond kopen!

  • wendy op 09-11-2017

    “Heftige stad”

    Wij vonden New York erg heftig. Wij begonnen de dag rustig in Central Park. Dit is een fijn park om doorheen te wandelen, iedereen om te heen is gezellig aan het sporten in groepjes. Zodra je uit Central park loopt, sta je ook meteen in de stad. Overal zie je wolkenkrabbers, veel lawaai en over rijden auto’s voorbij. De architectuur is erg mooi, vooral als je naar boven gaat bij Top of the Rock, hier heb je prachtig uitzicht over heel new York. Wat ook erg leuk is, is om over the Brooklyn brigde te wandelen. Dan onderaan de brug in het park lekker je zelf meegenomen lunch te eten. Wij waren na een dag wandelen door de stad wel moe, moe van alle indrukken die de stad achterlaat. Maar New York is zeker een stad, die je een keer bezocht moet hebben

  • Jordy (JOAT Travel) op 08-11-2017

    “Watertaxi Manhattan ”

    Wil je graag New York verkennen maar heb je totaal geen zin in het eindeloze ''bus in bus uit'' scenario. Neem dan de Watertaxi, vaak zit deze ook inbegrepen in de New York City Pass, en heeft vele aanleghavens aan de zuidkant van Manhattan. daarnaast geeft het je ook een prachtige mogelijkheid om de Skyline vanaf het water te fotograferen net als het vrijheidsbeeld.

  • Christine op 08-11-2017

    “Net als in de film”

    Toch wel een stad waar je ooit eens geweest moet zijn. Het is er echt 'net als in de film'.
    Veel te zien en te doen.
    Een tip, sommige musea hebben op bepaalde avonden een gratis openstelling. Handig voor wanneer je even binnen wilt kijken.

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief