• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Aniek de Kort op 11-03-2016

    “Beter dan verwacht”

    New York stond eerlijk gezegd niet heel hoog op mijn Bucketlist en ik had er ook geen heel hoge verwachtingen van. Maar wat was het gaaf! Een heerlijke stad, waar je uren en uren doorheen kunt dwalen. De meeste tijd bracht ik door in Manhattan, maar heb ook Brooklyn bezocht.

    Aanraders:
    - Williamsburg in Brooklyn. Een wijk waar alle hipsters zich verzamelen, waar het barst van de leuke eettentjes en vintagewinkels.
    - The High Line. Het traject van een oude spoorlijn boven de stad is omgevormd tot stadspark.
    - Top of the Rock. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, inclusief Central Park én het Empire State Building
    - East Village, Soho, Little Italy en Chinese Town vond ik de leukste wijken
    - Wandel! Manhattan is inmens, maar veel is goed te voet te bereiken en zo zie je veel meer van de stad
    - Metropolitan Museum of Art

  • Kiki op 06-03-2016

    “NY....de stad om in te verdwalen”

    NY is de stad om in te verdwalen! Pas als je verdwaald in deze stad ga je echt kijken...
    Ruim 1,5 week geweest....en iedere keer weer nieuwe dingen gezien. Het stratensysteem is erg simpel, dus verdwalen is lastig, maar laat je reisgids in je tas en ga gewoon lopen! Dan kom je op de meest fantastische plekken.

    Wil je even iets anders dan al die gebouwen.....Ga dan een dagje naar het Metropolitan Museum of Art. Een top museum waar je geen spijt van zult krijgen!

    Tip voor je bucket list:
    1. Probeer een honkbal/basketbal wedstrijd live mee te maken! De sfeer is TOP!
    2. Ga naar de andere kant van de oever (over de Brooklyn Bridge of met de metro) met een heerlijk lunchpakketje....
    Je hebt dan een lunch met uitzicht op de skyline van NY! Echt een TOP lunch, geloof mij ;-)
    ----------------------
    Een gewone tip:
    - Kijk omhoog, pas dan besef je waar je bent/loopt!
    ---------------------
    Wat minder is in NY:
    - De kakkerlakken!
    - In de zomer kan het tussen de gebouwen best heet worden, verkoeling in de winkels is dan heerlijk.

  • Sabina Otten op 01-03-2016

    “Citytrip met moeders!”

    Een kleine vijf dagen met mijn moeder wezen citytrippen in New York. We hebben ons thuis goed georienteerd op wat we allemaal wilden zien, want natuurlijk wilden we het beste uit ons tripje halen. Alle bezienswaardigheden zijn goed te doen per metro. Ons favoriete deel was Manhattan. Dit gedeelte van de stad mag je echt niet overslaan. Naast de bezienswaardigheden hadden we ook nog tijd om even te shoppen, want ook dat mocht niet overgeslagen worden.

  • Kim op 22-02-2016

    “New York, wat een fascinerende stad.”

    Daar stonden wij, als 2 mollen die uit hun molshoop kwamen te genieten van New York, wauw!
    Vanuit de luchthaven (JFK), is het heel makkelijk om de metro naar Manhatten te nemen.
    Wij hadden 4,5 dag om in New York te spenderen en dit vonden wij prima. We hebben na ons idee veel bezienswaardigheden bezocht en ook nog tijd gehad om te shoppen want dit moet je toch echt doen als je in New York bent.
    De eerste dag hebben wij een wandeling gemaakt uit de brochure 100% New York, een leuke wandeling die je langs veel bezienswaardigheden brengt en door diverse wijken (china town, Little Italy) komt. Hierna hebben wij de gratis ferry gepakt die naar Staten Island gaat en langs het Vrijheidsbeeld komt, echter vonden dit nog te ‘ver weg’ dus hebben wij de volgende dag een ticket gekocht naar Liberty Island; het Vrijheidsbeeld.
    Het kost wat, maar wij hebben uiteindelijk wel de helikopter tour gedaan. Wij vonden dit het geld zeker wel waard.

    Als je van Cheesecake houdt, moet je echt naar Sarge’s Deli gaan, deze is echt goddelijk! Adres: 548 Third Avenue, Between 36th and 37 the streets. Wij hadden beide een punt cheesecake, pff zweten om hem op te krijgen.
    De aller lekkerste hamburgers hebben ze bij Burger Joint, dit ‘restaurant’ zit in hotel Le Parker Meridien. Als je in de lobby van het hotel staat, zie je link achterin een rood gordijn en hierachter zit Burger Joint. Locals, zakenmensen, toeristen, hier komt echt vanalles. Verwacht geen luxe menukaart, aan de muur hang een groot karton met de keuzes die je kan maken.

    New York, the city that never sleeps en dat klopt zeker.

  • M. Walbeek op 20-02-2016

    “wereld stad”

    Eens iets anders dan een natuur vakantie, maar een geweldige stad. Het is er nooit saai en altijd iets te doen of te zien. Een goede voorbereiding en planning is wel te adviseren. Sommige plekken kun je beter 's morgens bezoeken omdat het dan nog niet zo druk is, bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld. Er zijn ook verschillende wolkenkrabbers waar je in naar boven kunt. Kies er voor om er eentje over dag te doen een eentje 's avonds zodat je de stad in het donder met al z'n lichtje ziet
    Zelfs aan 4 dagen heb je niet genoeg om alles te zien!

  • Ingrid Ter Burg op 17-02-2016

    “Indrukwekkende stad!”

    Mijn eerste ervaring met Amerika was mijn reis naar New York! Op het vliegveld begon de pret al toen we de yellow cab pakten.
    We bleven bij vrienden die er woonden. Toen we de stad ingingen en de grote wolkenkrabbers zagen, Times Square, viel onze mond gewoon open van verbazing. Het was zo indrukwekkend! Wat een indrukken.
    we vonden de wijk Harlem erg leuk. Natuurlijk zijn we ook in Chinatown en Little Italy geweest. Ook zijn we met de bus op 1 dag retour naar Washington gegaan, 's morgens heel vroeg heen en 's avonds laat terug. Het is 5 uur met de bus en voor Amerikaanse begrippen dichtbij. Een geweldige reis die ik zeker nog eens over zou willen doen.

  • Samson op 14-02-2016

    “The city never sleeps.....”

    The city never sleeps.....dat is dus echt zo!
    New York is een bruisende indrukwekkende stad, waar je niet uitgekeken raakt.
    Met de metro toer je zo heel de stad door.
    Een prachtige afwisseling van de drukke stad, park, winkelen en mooie gebouwen.
    Ook kun je in New York heerlijk eten.....voor ieder wat wills!
    Een echte aanrader!

  • Daphne op 25-01-2016

    “Hier krijg je geen spijt van! ”

    Ik ben verliefd! Enorm verliefd op deze stad.
    Terugdenkend aan alle mooie herinneringen die we hier gemaakt hebben. Wat valt er eigenlijk nog te schrijven over deze geweldige stad? Alles is al gezegd!
    Boek een ticket, vlieg er heen en ga zelf deze “city that never sleeps” ontdekken.
    Je zult er geen spijt van krijgen, echt niet! Is dat wel zo dan (vr)eet ik mijn schoen op! Bij deze.

    Deze woorden omschrijven mijn New York gevoel: bruisend, inspirerend, energiek, snel, sfeervol, vriendelijk, 24/7, sexy, charmant, bijzonder, indrukwekkend, geweldig, adembenemend, spannend, imposant, stijlvol, fashionable, knap, mooi & fotogeniek. Need I say more?



    Eenmaal geland op JFK airport ga je zo snel mogelijk naar buiten om een yellowcab te scoren. Want waarom tijd verspillen als je in de buurt bent van de meest bruisende stad ever?
    En dan, dan is daar het mooiste moment, rijdend over de Manhattan Bridge doemt vanuit je taxiraampje de skyline op en zie je het Empire State Building in real life!
    Wooooooow!

  • Isabella Bernard op 17-01-2016

    “Amazing city, boven verwachting!”

    Als echte backpacker is een stad als New York heel wat anders dan we gewend zijn. De stad stond ook niet in onze top-5 van bestemmingen op onze wensenlijst, maar we zagen hele goedkope tickets voor in oktober 2014 (5 hele dagen in NYC) en besloten binnen 5 minuten dat we dat niet konden laten schieten.
    In Broadway Hotel & Hostel (Manhattan's Upper West Side) was het prima vertoeven voor een prima prijs (voor New Yorkse begrippen) en mede dankzij de locatie vlakbij een metrohalte was deze perfect! Op loopafstand van het hotel is Restaurant Gastronomia Culinaria heerlijk om te gaan eten! (wel wat duurder dan gemiddeld)

    Op aanraden van vrienden kochten we meteen een New York Pass, met heel veel kortingen en gratis toegang tot diverse attracties waar wij graag heen wilden was dit een goede deal voor ons.

    De eerste indruk van de stad was overweldigend met o.a. Time square, Rockefeller Center (incl. tour en Top of the Rock), Grand Central Station, Madame Tussauds, Bryant Park (heel leuk met straatartiesten en leuke zitjes), M&M's store en Empire State Building was dag een fantastische start! We waren verkocht, wat een indrukwekkende stad.
    Dag 2 bestond uit Statue of Liberty, Ellis Island, helikoptervlucht (aanrader!), Ground Zero, 9/11 Tribute Center en als afsluiter gegeten in China Town bij Joe's Shanghai wat ook een ware beleving was met overheerlijk (en leuk geprijsd) eten.
    Dag 3 gestart met een ontbijt bij Friedman's Lunch in de Chelsea Market, daarna over de Highline gewandeld, vervolgens naar de Brooklyn Bridge, een korte rit in een hop on - hop off bus en geeindigd in Central Park.
    Dag 4 begon met een korte wachtrij voor een ontbijt bij Sarabeth's, wat overigens het wachten meer dan waard was. Hierna zijn we Museum of Natural History in gegaan (mooi en groot) en met de Smorgasburg market (leuke tentjes met heerlijk eten en een fantastisch uitzicht op Manhattan) hebben we New York in grote lijnen samengevat.

    De stad is duurder uitgevallen dan we hadden verwacht, maar ook zeker indrukwekkender dan verwacht. We zijn geen shoppers maar op enkele souvenirs na hebben we daar ook geen tijd voor gehad. We hebben alles eruit gehaald wat we wilden, maar hadden hier prima nog een week kunnen vertoeven, wat we vooraf zeker niet hadden verwacht.
    Wat een super vette stad!

  • Mandy op 03-01-2016

    “Moet je eens in je leven meegemaakt hebben!”

    In de zomer van 2007 en 2013 in NY geweest. Beide keren fantastisch, ik zou niet anders kunnen zeggen. In 2007 was het extreem warm en hebben we temperaturen van boven de 40 graden gehad, daarentegen in 2013 veel betere temperaturen van 25 graden gehad. Aangenamer om mee door te stad te lopen, alles wat binnen is wordt toch wel massaal gekoeld door de airco. Ik heb zowel het Empire State Building als Rockefeller bezocht en vond het uitzicht op Rockefeller toch wel mooier. Vanaf hier kijk juist op het imposante Empire, en aan de andere kant het Central Park.
    Andere do's:
    - 9/11 memorial
    - rondleiding VN gebouw (ruim van te voren boeken)
    - The High Line
    - China Town en Little Italy
    - Staten Island ferry (gratis, en uitzicht op het vrijheidsbeeld)
    - uiteraard shoppen als de Dollar-Euro koers gunstig staat
    - probeer last minute nog een kaartje te kopen voor een voorstelling op Broadway
    Een week vond ik toch voldoende om het meerendeel te kunnen zien. We waren tot laat in de avond in de stad en je vergeet echt de tijd als je niet oplet. Ze zeggen niet voor niets dat de stad nooit slaapt :-).

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief