• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Sary op 23-11-2017

    “The Big Apple”

    New York is echt een geweldige stad!! Zelfs mijn tweede bezoek was net zo overweldigend als de eerste. New York heeft alles.
    En hoewel de highlights zo ongelofelijk famous zijn en dus enorm toeristische attracties zijn, blijft het toch geweldig. Geweldig om het Empire State building te bezoeken van waar je een geweldig uitzicht hebt over bijvoorbeeld het Flatiron building. Maar ook een bezoek aan het Chrysler building, met de veerboot naar Ellis Island en het vrijheidsbeeld of een wandeling over de Brooklyn bridge het is allemaal fantastisch om te doen.
    Een aanrader is een boottocht over de Hudson River bij mooi weer. Je vaart o.a. langs het Yankee stadion en verder is het gewoon heerlijk om op het water te zijn en New York vanaf het water te bezichtigen. Waar je ook heerlijk kunt relaxen is in Central Park. Plan een bezichtiging aan het Museum of National History en loopt gelijk Central Park in want het museum ligt aan het park. Andere aan te raden musea zijn: Guggenheim en MoMa (museum of Modern Art).
    Tweede keer in New York wederom alle highlights bezocht maar dit keer ook wijken bezocht als: Little Italy, China town en Soho. Alledrie zeker de moeite waard om te bezoeken. Little Italy voelt echt Italiaans zoals China town echt Chinees is en aanvoelt. Alsof je even in Italië of China bent.
    In Soho vind je de prachtig gebouwen met de bekende gietijzeren gevels die sinds de jaren 70 een beschermd stadsgezicht vormen.
    New York is echt een must see!!

  • Stefan Poel op 22-11-2017

    “De stad die nooit slaapt”

    Mocht je de stad niet gewend zijn pak dan zeker de boot richting liberty island en geniet van het prachtige uitzicht met de skyline van deze bijzondere stad. Bezoek ook eens de wijk Harlem om het "echte" New York te zien en schep nabij het Apollo theater een hapje eten op. En maak zeker gebruik van de metro om snel de stad te verkennen als je weinig tijd hebt!

  • Leonie de Groot op 22-11-2017

    “The big apple”

    Wat een geweldige stad is New York. Er is zoveel te doen en te zien. Probeer vooral heel veel te lopen, of neem bijvoorbeeld de metro naar waar je de boot naar het vrijheidsbeeld kunt nemen en loop door de bruisende stad terug richting het Central Park. Het is een aanrader om een New York pass te kopen, hiermee kun je gratis naar het Vrijheidsbeeld, naar verschillende musea en krijg je korting bij diverse restaurants. Vergeet vooral het MOMA, National museum of Natural History en het Guggenheim niet. Stuk voor stuk super mooie musea waar je uren doorheen kunt struinen.
    Ga 's avonds naar de Top of the Rock of Chrysler building voor een geweldig uitzicht over de stad. Wil je shoppen? Vergeet dan 5th avenue niet.
    Verder kun je zoveel doen in New York, ga naar een Yankees game, bekijk een musical op Broadway, neem de staten Island ferry, ga naar Coney Island, walk the Brooklyn bridge en eet de lekkerste burgers in een van de vele restaurants. Kortom, geniet!

  • Chloé Wouters op 21-11-2017

    “I want to be a part of it!”

    Dit was echt een meisjesdroom en ik wilde nog net de grond niet kussen toen ik er eindelijk was. We huurden een appartementje en dat was way better dan een hotel, je bent ineens even "Newyorker". Elke plek voelt als een potentiële filmlocatie, elke buurt heeft een heel andere vibe en de mensen zijn echt ontzettend aardig. We hebben een bustour "Uptown"en "Downtown" gedaan om de grootste dingen wat sneller gezien te hebben. Verder kan je kan de weg overal snel vinden, het openbaar vervoer is top!

  • op 20-11-2017

    “Valt alles mee ”

    De titel suggereert een negatieve associatie met New York, maar dat is alles behalve waar. Al een leven lang word ik al geconfronteerd met deze enorme stad in al haar grootsheid. Vol verwachtingen gebaseerd op Hollywood films, series, de verhalen van vrienden en kennissen en de artikelen uit de New York Times vertrok ik. En; het viel alles mee. De stad was eigenlijk heel normaal. Daarmee bedoel ik de mensen, de feestjes, en de omgeving. Normaal op een prettige manier. Ik zou zo terug gaan om weer op vrijdagmiddag aan te sluiten in de rij voor gratis entree bij het Gugenheim, of een theetje op de hoek van het MoMa. Een heerlijke stad.

  • Ria Bonninga op 20-11-2017

    “New York New York”

    Overweldigende stad, absoluut de moeite van het bezoeken waard. De metro is er prima geregeld, al ben ik nog wel eens de verkeerde kant op gegaan. Je kunt het beste vanuit Nederland alvast wat reserveringen maken, zodat je in de stad niet in lange rijen hoeft te staan (zoals bij Ground Zero of Statue of Liberty). Om alles goed te kunnen meemaken en zien, zou ik er minimaal een week voor uittrekken.

  • Marit Visserman op 20-11-2017

    “Altijd levendig”

    Ik vond New York een geweldige stad, waar je na een paar dagen nog lang niet alles hebt gezien! Alle standaard toeristische trekpleisters zijn zeker de moeite waard, maar het is ook erg leuk om bijvoorbeeld een dagje rond te fietsen en maar te zien wat je allemaal tegenkomt, er gebeurt namelijk altijd wel wat in New York!

  • Michel Bosch op 19-11-2017

    “Bezoek een baseball wedstrijd”

    Wil je Amerika echt ervaren? Overweeg dan eens een bezoek aan een baseball wedstrijd. Honkbal is een erg populaire sport in de USA, en het is erg leuk om een wedstrijd te bezoeken. Ik was hier met mijn tienerzoon en we hadden vooraf online kaartjes besteld. De game vond plaats in het Yankee Stadium in de wijk the Bronx. Wat direct opviel waren de talloze eetkraampjes bij het stadion. Hier verkochten ze gigantische hamburgers en snacks van enorme afmetingen. De Amerikanen komen niet alleen op de wedstrijd af, maar het is vooral een sociale aangelegenheid, waarbij "food" een grote en zeer belangrijke rol speelt. Het eten mag mee het stadion in, en echt iedereen is aan het snacken.
    Toen de game begon was het merendeel van de bezoekers nog buiten aan het snacken, pas ergens tijdens de game werd het station wat voller. Alles was typisch Amerikaans, van de grote borden met klappende handen tot het "orgeltje" wat opzwepende klanken voortbracht als het wat spannend werd.
    Al met al een unieke ervaring, zelfs als je niet echt van sport houdt, is dit toch een leuk uitstapje!

  • Gudrun op 18-11-2017

    “NYC: doen!”

    NYC: energie, energie en bruisend! Pak alle grote highlights van de stad en geniet! Een dag of 5 is veel te kort, maar geeft je een goede indruk van de stad. Bezoek het vrijheidsbeeld en combineer dit met Ellis Island. Op dit eiland kwamen vluchtelingen aan die een nieuw leven wilden ergens anders. Intrigerend en boeiend! Pak een halve dag in Central park en bekijk alle sportende mensen. Loop over Times Square en geniet van je Starbucks koffie. Geniet!

    Tips: pak een kaartje voor de Hop-on-hop-off bus en je ziet in één klap echt veel van de stad! Als je in de zomerperiode in NYC bent, kun je rond 17.30 uur de lift in het Empire State building pakken. Dan geniet je van de bizar mooie zonsondergang in deze bruisende stad. Koop van tevoren online een kaartje om niet zo lang in de rij te staan voor het Vrijheidsbeeld.

  • Nicole op 16-11-2017

    “The Place to Be”

    Geweldige stad! Zes dagen er verbleven, maar nog steeds niet genoeg gezien.
    Zoveel te zien in de verschillende wijken. In elke wijk kun je wel een dag verblijven.
    Een aanrader is natuurlijk om het vrijheidsbeeld te bezoeken. Het leukste is om daadwerkelijk in het vrijheidsbeeld te gaan, maar dit moet wel van te voren gereserveerd worden. Is dit niet gelukt, ga dan met de Staten Island Ferry heen en weer. Dan heb je ook een goed beeld op het vrijheidsbeeld.

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief