• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Richard Tronco
    Richard Tronco op 29-10-2017
    35 landen bezocht • 45 reviews • 8 waarderingen
    5

    “WOW”

    Alles wat ze over NY zeggen is waar. Ik ben er zelf 10 dagen geweest en het was meer dan de moeite waard. Zoveel bezienswaardigheden en mogelijkheden om je tijd nuttig te besteden. Wij hebben daarnaast nog een fiets gehuurd om gemakkelijker door de stad te maneuvreren... Koop een Lonely Planet en laat je door alle hoogtepunten heen begeleiden.
    een echt stad die je gezien moet hebben. als samenvatting: WOW!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michel Bosch
    Michel Bosch op 29-10-2017
    42 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “New York, New York!”

    The city that never sleeps! Het was een geweldige ervaring om hier samen met mijn zoon heen te gaan. Hij mocht de bestemming kiezen en het werd New York. We waren er in totaal 10 dagen en zijn van hieruit in een dag op en neer naar Washington geweest. Een lange dag maar het is te doen. Een metrokaart in New York kost nog geen 30 dollar, en dat is dan tevens meteen het enige wat er goedkoop is. New York is echt een mega dure bestemming. Alle musea vragen zo 25 dollar aan entree prijs per persoon. Gezond eten is er ook duur, fastfood is veel goedkoper. We hebben onze ogen uit staan kijken naar de enorme porties. Ook bij de baseball wedstrijd van de New York Yankees hadden we het idee dat de mensen er meer kwamen om te eten dan om de sport te bekijken. Grote schermen die aangeven dat je mee moet klappen, het orgeltje met opzwepende klanken. Echt typisch Amerikaans. Erg mooi waren ook Central Park (fietsen gehuurd), het vrijheidsbeeld, Manhattan. En dan die enorme gebouwen, je kijkt je ogen uit! De Adream in alle opzichten. Must see bestemming!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hanneke Driessen
    Hanneke Driessen op 28-10-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Big city!”

    Een stad waar je geweest moet zijn. Een stad die je met eigen ogen moet zien in plaats van de verhalen horen van een ander.
    Het is leuk om 1 hoog gebouw te beklimmen overdag en 1 in de avond.
    Verder mag central parc, de M&M store, one world obsevatory, het vrijheidsbeeld, Times square een ritje in de metro niet ontbreken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Martens
    Barbara Martens op 28-10-2017
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “The city that never sleeps”

    'The city that never sleeps', dan heb je het toch echt wel over New York! Wat een stad! Vanuit een hotel in hartje Manhatten heb ik bijna alles per voet bezocht. Veel tijd doorgebracht in Central Park. Ondanks het feit dat ik in november in New York was, was het prachtig weer! Lekker picknicken en bootje varen in Central Park, maar ook zeker de schaatsen onder gebonden om zo midden in Central Park een rondje te schaatsen. Zeker een aanrader! Daarnaast was het prachtig om de stad te bekijken vanaf de Brooklyn Bridge, een musical te bezoeken op Broadway en natuurlijk de 'top of the rock' te 'beklimmen'. Daarnaast heb ik genoten van een ontbijtje bij 'Ellen's Stardust Diner'. Dit is de plek waar (beginnende) musicalsterren worden ontdekt. Tijdens het eten kun je dan ook genieten van zingende obers! Wil je graag naar New York, en dan ook van alles genieten wat de stad te bieden heeft is sparen zeker een must. New York is namelijk een erg dure stad! Maar: het is het zeker waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vronie Roorda
    Vronie Roorda op 28-10-2017
    45 landen bezocht • 40 reviews • 17 waarderingen
    3

    “New York baby!”

    New York, het heeft zo veel bijzonderheden! Wij hebben een New York pas gekocht die een week geldig was. Deze kaart kostte rond de 100 dollar meen ik, waarmee je alle hoogtepunten van New York kunt bezoeken zonder lang in de rij te staan. Wij hebben hier heel veel van kunnen doen en hebben ook de drie wandeltochten met gids gedaan. Vooral de tocht bij Wall street zal mij voor altijd bijblijven, vanwege de emoties die alsnog in het verhaal liggen van 9/11.
    Verder vond ik het wel oke, er is zo veel te doen, maar het is er druk druk druk. Ik miste persoonlijk de mooie gebouwen. Alles is hoog, dat is indrukwekkend, maar ik miste wat dat betreft de wat meer romantische sfeer. Ik denk ook dat je, als toerist, nooit het echte leven daar echt kan gaan ervaren, want er is zo veel te zien en doen. Wat hip is lijkt steeds te veranderen.
    Naast alle hoogtepunten natuurlijk ook heel goed kunnen shoppen daar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 28-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Concrete jungle where dreams are made of”

    Ik ben een fan van wereldsteden, en samen met Hong Kong is dit een van de meest indrukwekkende steden die ik heb gezien. Je moet natuurlijk de stad van boven zien vanaf het Empire State Building of Rockefeller Tower, maar wat ik destijds heb gedaan is een helicopter tour over Manhattan! Wat een ervaring! Verder kan je hier natuurlijk uitstekend shoppen bij Macy's of op 5th Avenue. Ik heb destijds in het Metro Hotel geslapen, wat een betaalbare hotel was voor Manhattan. New York is voor iedereen een must om een keer geweest te zijn!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 28-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Stedentrippen in NY”

    Ik had 8 dagen om New York te ontdekken, en in die tijd kun je veel zien en doen. De aanschaf van een voordeelpas voor activiteiten is aan te raden, afhankelijk van hoeveel je wil ondernemen. Een bezoek aan het vrijheidsbeeld en Top of the Rock mogen natuurlijk niet ontbreken. Een echte aanrader is het bijwonen van een ijshockey wedstrijd, basketball vond ik iets minder spectaculair. Hoogtepunt was The Lion King op broadway.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Friso Annema
    Friso Annema op 28-10-2017
    40 landen bezocht • 39 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Droomstad”

    New York was al als een klein jongetje mijn droom en mijn eerste bezoek aan deze stad stelde niet teleur. De enorme wolkenkrabbers en de constante stroom van mensen maakt enorm veel indruk. Je hebt weken nodig om deze stad helemaal te leren kennen. Naast de vele musea, bezienswaardigheden als Lady Liberty kan je iedere dag anders eten en overal shoppen. Dit is echt the city of dreams.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Carola Den Uil
    Carola Den Uil op 28-10-2017
    13 landen bezocht • 27 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Wereldstad ”

    Het is even wennen als je in deze enorme drukke massale stad terecht komt. Je herkent heel veel van de TV en uit films. Superleuk om rond te lopen. Natuurlijk is het wel een must om alle bekende highlights te doen. Hiervoor kan je een pass rond de 200 euro kopen, deze pas kan je bij de meeste attracties gebruiken. Probeer niet met de auto te rijden in New York. Drama. In de stad zelf is het met een metrokaart van meerdere dagen super simpel om overal te krijgen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    Mariska op 27-10-2017
    54 landen bezocht • 74 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Je moet er ooit geweest zijn”

    De stad bruist, maar zuigt ook energie vond ik zelf. Je hebt wel een paar dagen nodig om de highlights af te gaan en grappige is dat het op de een of andere manier allemaal bekend voorkomt, omdat je het zo vaak op tv ziet. Vind persoonlijk de relaxte sfeer van steden aan de westkust van de VS fijner.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief