• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Joep Kelder
    Joep Kelder op 26-10-2017
    40 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “The City that never sleeps”

    Hele leuke stad voor een citytrip! We waren hier 4 volle dagen en zelfs dan heb je echt tijd te kort en moet je keuzes maken wat je wel en niet wilt zien. Het is bovendien super cool om alles om je heen te zien, wat je voor je gevoel (uit films en series) al best goed kent. Een must zijn o.a. Central Park, Top of the Rock (Rockefeller Center), Time Square, Statue of Liberty (neem de oranje ferry), Coney Island, 911 memorial.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Wil van Tongeren
    Anne Wil van Tongeren op 26-10-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Prachtige stad die nooit stil staat!”

    New York, de enige stad waar ik zou kunnen wonen. New York leeft, dag en nacht. Wat het leukste is om hier te doen? Rondstruinen door de straten, de wijken. Vergeet vooral SoHo niet! En natuurlijk is een bezoek aan de 9/11-memorial iets wat niet op je to do lijst mag ontbreken. Het museum heeft op mij een onuitwisbare indruk achter gelaten.

    Ben je in New York en houd je van sport? Er zijn super veel wedstrijden van heel veel verschillende sporten die je kunt bezoeken. Een bezoekje is zeker de moeite waard, want de beleving is hier heel erg anders dan in Europa! Ook kun je het stadium van de New York Yankees bezoeken als er geen wedstrijd is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 26-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Bruisend!”

    Mooiste stad ter wereld! Wel heel druk! Ik vond fietsen door Greenwich Village en Soho erg leuk. Tip voor Rockefeller center: kijk hoe laat de zon ondergaat. Zo heb je vanaf The Top alle foto's geschoten met licht, schemer en donker! Ook leuk te combineren met Washington DC.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elsemieke Stout
    Elsemieke Stout op 25-10-2017
    22 landen bezocht • 20 reviews • 10 waarderingen
    5

    “New York”

    New York, de stad die iedereen kent van tv en uit films. De verwachtingen worden ook zeker waar gemaakt. Alles is groot, veel, maakt geluid of geeft licht. Wij hebben via Airbnb een heel betaalbaar appartement vlakbij Times Square kunnen huren. Er is zoveel te doen in New York dat je zelf na een week nog lang niet alles gedaan hebt. Wij hebben een New York pas aangeschaft, waarmee je bij veel attracties gelijk naar binnen mocht. Ook kreeg je hiermee korting op verschillende dingen. Hoogtepunten: fietsen door Central Park en over de Brooklyn Bridge, het nieuwe WTC, Empire State by night, Basketbalwedstrijd van de New York Knicks vs de Brooklyn Nets en ga zo maar door. Echte must see!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen
    Jeroen op 24-10-2017
    30 landen bezocht • 15 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Empire state”

    Een torentje in New York dat je niet kan en mag missen is natuurlijk het Empire State Building. Vele jaren de grootste wolkenkrabber van Amerika, alsmede van de wereld geweest. Momenteel is het dat al lang niet meer met de komst van andere grote gebouwen, zoals bijvoorbeeld de Burj Khalifa. Toen de Twin Towers van het World Trade Centre nog overeind stond hadden deze ook al de prijs afgepakt van het hoogste gebouw. De komst van One World Trade Centre heeft de titel hoogste gebouw van New York weer overgenomen. Om op het observation deck (86e of 102e) te komen kan je met de lift gaan. Deze brengt je in een sneltreinvaart naar boven. Leuk feitje is echter dat er 102 verdiepingen zijn maar er geen enkele lift in één keer naar de bovenste verdieping gaat. Hiervoor moet je minstens 2 x overstappen. Vanaf het observation deck heb je een prachtig uitzicht over New York. Mocht je het Empire State Building goed willen zien dan kan je dit doen vanaf Top of the Rock. Tip: mocht je het Empire State Building willen bezoeken reserveer dan een ticket. De wachtrij kan lang zijn. Een ticket kost voor de 86e verdieping ongeveer 32 dollar en voor 86 plus de 102e verdieping 52 dollar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gabi Bertram
    Gabi Bertram op 23-10-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 29 waarderingen
    5

    “New York 24/7”

    Drie keer deze geweldige en bruisende stad mogen bezoeken, the city that never sleeps. Openbaar vervoer is top geregeld wat bus en metro betreft. Pijn in de nek tijdens alle wandelingen want de wolkenkrabbers zijn echt hoog! Een greep uit mijn highligts: Times Square met de Naked Cowboy, het Chrysler building, schaatsen en de gigantische kerstboom bij het Rockefeller Centre, kerstversieringen op 5th Avenue, Central Park en Strawberry Fields, M & M's world, geboekte toer door Harlem, de (gratis) Staten island ferry langs het Vrijheidsbeeld of een helicoptervlucht. Het laatste bezoek aan NY was in 2009, een dagje een auto gehuurd om de 2 uurtjes te rijden naar Mystic in Connecticut en de Mystic Pizza proeven. Een ander uitstapje voor de muziekliefhebber: het dik 100 km verderop gelegen Bethel: de enige echte locatie van het beroemde Woodstock festival.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rene H
    Rene H op 21-10-2017
    17 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    5

    “Verrassend leuk”

    Van tevoren leek New York me een beetje een hype en niet zo bijzonder, maar omdat mijn reisgenoot graag wilde zijn we toch gegaan. Maar New York heeft me verrast, het is echt een leuke stad. Zoveel te doen en te zien, en echt nog hetzelfde als je het altijd ziet op tv. Heel leuk. Wij hoorden veel over een New York Pass, maar hebben dit zelf niet gedaan en geen spijt van gehad.
    Picknicken in Central Park is leuk, en Times Square 's avonds kijk je ook je ogen uit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Van Zoest - Besuijen
    Anne Van Zoest - Besuijen op 20-10-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “New York New York”

    New York is alles wat je ervan verwacht en meer! De wolkenkrabbers zijn ook echt heel hoog, de stad leeft ook echt dag en nacht. Wij hadden een hotel aan de Upper West Side tegen het Central Park aan. Dit was echt prima, want het was wel redelijk rustig 's nachts. Een van de hoogte punten vond ik de Musical Phantom of the Opera op Broadway. Maar eigenlijk moet je deze stad ervaren en is het een groot hoogtepunt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    Eleni Saarloos op 20-10-2017
    19 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Geweldig!”

    Hoewel New York natuurlijk vol zit met toeristen, is het ook echt een geweldige stad. Doe de bekende dingen zoals Times Square, vrijheidsbeeld (er vaart een gratis ferry waar vanaf je het beeld goed kunt zien), Central Park, Bryant Park en de Brooklyn bridge.
    Vergeet ook zeker de 9/11 memorial niet. Chinatown en Little Italy zijn ook erg leuk.
    Wat wij zelf erg leuk vonden was een wedstrijd van de New York Yankees bezoeken en het uitzicht zien van het Rockefeller. Tip hiervoor: voor het observationdeck betaal je veel. Een paar verdiepingen lager zit een cocktailbar, waar je gratis naar binnen mag. Natuurlijk doe je hier wel een drankje, maar dit is alsnog veel goedkoper en je hebt er een lekkere cocktail voor. Mannen moeten voor deze bar wel een kraagje hebben (wel vreemd, korte broek etc. maakt verder niet uit). Ga rond zonsondergang, op deze manier zie je alle verschillende kleuren!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gerben Odink
    Gerben Odink op 19-10-2017
    31 landen bezocht • 14 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Stad van de onbegrensde mogelijkheden”

    De stad bezocht in koud januari, maar ondanks dat dit niet het seizoen is, is New York nog altijd geweldig en druk!
    De sky is the limit en dat is het zeker in New York. Alle hoge gebouwen geven een prachtig uitzicht over de stad. Het statue of liberty is uiteraard een bezoekje waard, evenals time square, neem de tijd om alle indrukken op je in te laten werken.
    Tip: volg een local in China town voor een leuk, lekker en goedkoop eettentje!
    Central Park is uiteraard ook een must, en schaatsen voor Rockefeller Centre is echt magisch!
    De metro is absoluut het beste vervoersmiddel in deze grote stad!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief