Gemiddelde beoordeling Argentinië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,5

Gastvrijheid

8,3

Natuur

8,9

Stranden

6,5

Eten

8,4

Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 30 Argentinië ervaringen

Reizen naar Argentinië

Argentinië is groot, héél groot. En enorm divers, qua natuurschoon en steden. Van uitgestrekte grasvlaktes (de pampas) en grote woestijnlandschappen (Salta, Tucumán) tot ruige bergen en meren (Patagonië), gletsjers (Los Glaciares National Park) en ’s werelds spectaculairste watervallen (Iguazu); van kleurrijke koloniale steden tot Zwitsers aandoende bergdorpjes en swingende metropolen (Buenos Aires!). Ervaar zeker ook het authentieke boerenleven van echte Gauchos, woon een Asado bij (een typisch Argentijnse bbq), leer over de indianencultuur en dans de tango tot ver in de nacht. Argentinië swingt en boeit, iedere keer weer.

Vliegtickets Buenos Aires

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Buenos Aires
V.a. 626 Meer over vliegen naar Argentinië

Overnachten in Argentinië

Vergelijk alle hotels in Argentinië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Argentinië

Bruisend Buenos Aires

Buenos Aires

Congreso Nacional in Buenos Aires.

Buenois Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en is d economische én culturele hoofdstad van Argentinië. De geboortestad van Maxima, Maradona en de tango is een bruisende metropool vol fraaie neoklassieke gebouwen, brede boulevards, statige pleinen en groene parken. Stad ook van duizenden (literaire) barretjes en parilla’s (steakrestaurants). En de fascinerende volkswijk La Boca, met zijn gekleurde huisjes. Plaza de las Naciones Unidas, met de metalen bloem ‘Floralis Genérica’, en het kerkhof Recoleta zijn toeristische trekpleisters. Ook een aanrader is de levendige antiekmarkt in de tangowijk San Telmo.

Avontuurlijk Patagonië

Los Glaciares National Park

Laguna de Los Tres en de berg Fitz Roy in het Los Glaciares National Park.

Patagonië is een reusachtig natuurgebied, verspreid over zowel Argentinië als Chili. Je kunt er weken hiken en genieten van de ruige bergtoppen in de Andes tot kustlijnen met walvissen, pinguïns en orka’s in Puerto Madryn. Je vindt er spectaculaire gletsjers en turquoise meren in Los Glaciares en Torres del Paine, als ook de eeuwenoude rotsbeschilderingen van Cueva de las Manos. Bij de Perito Morenogletsjer kun je naar het indrukwekkende, donderende lawaai luisteren waarmee stukken ijs van de gigantische gletsjer afbreken. Het meest zuidelijk plaatsje op aarde, Ushuaia, wordt ook wel het einde van wereld genoemd. Je kunt er een stempel in je paspoort laten zetten.

Iguazu watervallen

Iguazu Falls

Uitzicht op de Iguazu Falls vanaf de Argentijnse kant.

Een van de spectaculairste natuurverschijnselen op aarde: de Iguazu Falls, die deels in Argentinië en deels in Brazilië liggen, middenin de jungle. Je kunt er langs wandelen of een boottocht maken. Als je geluk hebt schijnt de zon en zie je vele prachtige regenbogen. Wandelliefhebbers combineren een bezoek aan Iguazu met een uitgebreide hike door de omgeving.

Authentiek Salta

Het noorden van Argentinië, de provincies Salta en Tucumán, vormt een compleet andere wereld dan het dynamische Buenos Aires of het uitgestrekte Patagonië. Hier vind je droge woestijnlandschappen en bergen in allerlei kleuren (door de mineralen in de grond). Er wonen hier nog veel indigenas, afstammelingen van de oude volkeren. Dit zie je aan de kleurrijke kleding en typische souvenirs, zoals je die ook vindt in Peru, Ecuador en Bolivia. Ook is de provincie Salta rijk aan estancias, de typische oude ranches met paarden, waar je paardijtochten kunt maken en kunt overnachten op de boerderij.

Alle bezienswaardigheden in Argentinië

Top 3 Argentinië specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privé-rondreizen, maar ook groepsrondreizen in combinatie met Chili & Brazilië.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Argentinië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Argentinië

Bekijk de top 10 Argentinië rondreizen

30 Argentinië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 30 Argentinië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    26 reviews
    0 waarderingen

    “Roadtrip en city life in Argentinië ”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd december 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Argentinië is voor zuid Amerikaanse standaarden naar gevoel eerder westers (tov Peru en Bolivia bv). Het is ook net iets duurder dan voorgenoemde landen. De hostels zijn hier wel op voorzien door een keuken voorhanden te hebben zodat je zelf kan koken. We deden er in het noorden een roadtrip door wat kleinere dorpjes en dit was prachtig en zeker aan te raden (salta en omgeving). De iguazu watervallen zijn langs de Argentijnse kant ook heel mooi om te bezoeken, natuurlijk wel toeristisch. De afstanden zijn in Argentinië zeker niet te onderschatten, we hebben een aantal keer een zeer lange nachtbus moeten nemen. Wanneer je budget voldoende hebt kan je beter vliegen. Buenos Aires is superleuk om alle verschillende wijkjes te leren kennen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenos Aires • Cafayate y Salta • Quebrada de Humahuaca

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    41 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Tango!”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd april 2012 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Argentinië staat bekend om de tango, die je ook volop kunt dansen. Buenos Aires is een indrukwekkende stad, erg groot en een fijne sfeer. Wat ik erg bijzonder vond om te zien, was de begraafplaats in Buenos Aires. Hier liggen verschillende bekende Argentijnen begraven, waaronder Evita Peron. De graven zijn gigantisch, heel anders dan hier in Nederland. Wat echt een aanrader is, is in de avond op een terras gaan zitten in San Telmo. Hier heb je veel restaurantjes en kun je de lekkerste steak eten! Of genieten van de tangodansende Argentijnse stelletjes op straat. De sfeer is echt bijzonder levendig en prettig. Het openbaar vervoer is ook goed geregeld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Recoleta • Buenos Aires

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    22 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Noord Argentinië, Buenos Aires tot Salta”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd december 2014 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Begin in de prachtige stad van Buenos Aires, een stad die echt leeft ! En reis van daar gemakkelijk verder het land door.
    Al staat zuid Argentinië terecht bekend voor het prachtige Patagonia, Noord Argentinië doet er zeker niet voor onder!
    De zoutvlaktes bij Salta zijn sprookjesachtig mooi ! Verder ga je daar ook flink de hoogte in.... let dus op hoogte ziektes.
    Het noorden is ook rijk aan de overgebleven cultuur van de Inca's.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenos Aires • Salta en omgeving • Cordoba

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    24 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Land van de tango”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd augustus 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Argentinië, het land van de tango, het diverse landschap en van koningin Maxima natuurlijk! De temperamentvolle Argentijnen zijn erg vriendelijk en meegaand en helpen je graag op weg, en laten je tevens zien dat ze trots zijn op het land. Dit blijkt in de kleine stadjes, waar ze niet kunnen wachten om je kennis te laten maken met 'mate', Argentijnse thee, maar zeker ook in grote steden als Buenos Aires. Een van de meest bekende gebouwen is de Obelisk, waar je enerzijds uitkijkt op de grootste straat van de wereld, en anderzijds op mooie pleinen. Het openbaar vervoer is helemaal prima en je bent zo van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Wat ik zelf erg mooi vond, wat de wijk La Boca? De kleurrijke huizen zijn erg mooi om te fotograferen! Kom hier alleen niet in de avond, dan is het wat minder veilig. Natuurlijk kan de geschiedenis van Argentinië niet ontbreken. Dit vind je bij het roze huis, waar evita peron toespraken gaf, en ook op de grote begraafplaats met immense graven.
    Ik vond Argentinië echt een aanrader, er is veel te zien!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    La Boca • Buenos Aires • Recoleta

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    39 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Een land dat alles heeft”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd maart 2013 • langer dan een maand • alleen

    Wat een geweldig land is dit! Je hebt er alles: van gletsjers in Patagonie tot tropische watervallen in het noorden van het land. De cultuur is nog sterk aanwezig en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Het land is gigantisch groot en elk gebied heeft zijn eigen charme. De meeste reizen zullen in Buenos Aires beginnen. Een mooie stad, die je in een dag of 4-5 wel hebt gezien.
    Het reizen door Argentinië is erg prettig. Veelal wordt er gebruikt gemaakt van lange afstandsbussen en 25 uur in de bus zitten is ook geen uitzondering. Dit is allemaal wel erg goed verzorgd, met een wc aan boord, films die worden gedraaid en eten. Kies wanneer je een lange nachtrit voor de boeg hebt, kies dan voor een eerste klas bus. Je bent iets meer geld kwijt, maar dit is het geld meer dan waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    El Chalten • Patagonie • Cordoba

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    27 landen bezocht
    14 reviews
    1 waardering

    “Argentinië: perfect als start voor Zuid Amerika”

    Geplaatst 04-11-2017 • gereisd januari 2017 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Wanneer mensen naar mijn tips vragen over Argentinië, dan vind ik deze altijd moeilijk samen te vatten. Dit land is zo groot dat het onmogelijk in een paar zinnen te omschrijven is. Samenvattend: geweldig land, waar je heen terug moet aangezien het onmogelijk is om alles te zien in een paar weken.

    Voor mij was Argentinië de start van mijn lange (paar maanden) reis door Zuid Amerika. Ideaal eigenlijk, want Argentinië is heel Europees. Daarmee wil ik zeggen; totaal geen cultuurschok. Ik kom veel in Spanje en dit is een vergrote versie. Het land is modern, hygiene is goed en ov is prima geregeld. Dit laatste zelfs beter dan in Europa. Door de grote afstanden is men gewend dat men veel reist met de touringcar en daardoor zijn deze ultramodern: afhankelijk van je klasse, kunnen je stoelen (bijna) plat, is er wifi aanwezig en krijg je eten en drinken.

    Buenas Aires is een fantastische stad! Nu ben ik wel een stedenliefhebber. En ik had besloten rustig aan te doen, dus ik ben er 10 dagen verbleven. De stad is groot, genoeg te zien en heeft leuke restaurants. Ik verbleef in hostel Art Factory in Palermo, een superleuke wijk met veel winkeltjes, koffietenten en restaurants (tip: Las Cabras). Veel uitgaansgelegenheden zijn op loopafstand en de andere gedeeltes van de stad, zijn makkelijk te bereiken met de metro. De Argentijnen zijn heel open, dus zodra het klikt nemen ze je overal mee naar toe.
    Tips: Bomba del Tiempo op maandagavond, fiets huren, free walkingtour en Fuerza Bruta (een hele gave show).

    Andere stops die ik heb gedaan:
    Bariloche; een stad gelegen in het Noordelijke gedeelte van Patagonië, de zuidelijkste provincie van Argentinië. Je gaat naar Bariloche voor de natuur, want de omgeving is fantastisch mooi. Denk aan groene heuvels, witte bergtoppen en 'blauwe' meren. Dat gecombineerd met de zon, zorgt ervoor dat je hier weken wilt doorbrengen (denk aan Zwitserland in de zon). Deze omgeving is wel prijzig (voor Argentinië). Een gemiddelde excursie kost € 60 pp en wanneer je uit eten gaat ben je ook zo'n € 30 kwijt.
    Mendoza; een stad die bekend staat vanwege de wine tastings (veel Malbec) en als start voor het beklimmen van de Aconcagua, gelegen in de Andes (6962 m hoog). Voor dit laatste moet je wel echt een getrainde klimmer zijn.
    Salta; leuke stad voor een paar dagen. Vanuit hier is het perfect om het noorden van Argentinië te verkennen (Tilcara, zoutvlakte).

    Het prijsniveau in Argentinië ligt over het algemeen lager dan in Nederland, maar geld uitgeven gaat heel makkelijk. Vooral in Buenas Aires en Bariloche. Wanneer je uit eten gaat (met drankjes), dan ben je gemiddeld € 20 a € 30 kwijt pp. Voor georganiseerde excursies betaal je gemiddeld €60 pp in Bariloche en € 40 in de rest van het land.

    Argentinië vind ik dus lastig te omschrijven omdat het eigenlijk heel veel biedt, maar het zo groot is dat het onmogelijk is om alle aspecten te zien in één reis en hiervoor echt de tijd te nemen. Kies dus wat je wilt zien, zodat je niet gehaast gaat reizen. Als ik voor een vakantie zou gaan van 3 of 4 weken, dan zou ik een bezoek brengen aan BA, een strand ergens (in de buurt van BA of ergens in het zuiden), Patagonië, omgeving Mendoza (wijn en outdoor activiteiten) en omgeving Salta (bergen). Wel overal heen vliegen daar dat veel tijd bespaart.

    Ik ga terug!


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenas Aires • omgeving Bariloche • Mendoza

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    22 landen bezocht
    20 reviews
    3 waarderingen

    “Argentinië”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Shoestring

    Wij hebben met de groepsreis van Shoestring een gedeelte van het land gezien. We zijn begonnen in Buenos Aires. Het was winter in Argentinië op het moment dat wij aankwamen was het daar 3 graden. Hierdoor leek het ook grijs en kil in de stad. Er was veel minder te beleven dan in de zomer. Echter was het de dagen daarna zonnig en oogde het al heel anders. Foz de Iguacu is een prachtig stukje Argentinië, met aan de Argentijnse kant van de watervallen de Devils Throat. Wat een natuurgeweld! De Argentijnse mensen waren vriendelijk, het eten was veel en lekker, maar het weer in de winter kan dus behoorlijk tegenvallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenos Aires • Foz de Iguacu • Posadas

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    3 reviews
    1 waardering

    “Van watervallen tot woestijnen; veelzijdig Argenitinië!”

    Geplaatst 08-01-2017 • gereisd mei 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Argentinië heeft voor ieder wat wils. Indrukwekkende gletsjers in het zuiden (die wij helaas niet konden bezoeken vanwege de tijd van het jaar, houdt hier rekening mee bij het plannen van je reis), de cultuur in Buenos Aires, de watervallen bij Puerto Iguazu en de droge vlaktes rondom Salta.

    Wanneer je in Buenos Aires rondloopt, merk je al snel de Europese invloeden op in deze grote stad. Er worden door de stad heen diverse (gratis) tours gedaan door met name studenten. Een aanrader is een bezoek aan de wijk San Telmo, waar elke zaterdag een grote markt wordt gehouden. Let hier goed op je spullen, er wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers. Ook de wijk 'Boca' is interessant om als toerist te bezoeken; laat je vooraf wel goed informeren door bijvoorbeeld het hostelpersoneel over in welke straten je jezelf beter niet kunt begeven. Dit geldt eigenlijk voor geheel Buenos Aires.

    De Iguazu Falls, op de grens met Brazilië, bereikten wij in 18u met de bus vanaf Buenos Aires. De langeafstandsbussen zijn in Argentinië luxe en, voor zover wij hebben gezien, het beste van heel Zuid-Amerika. De bus is niet goedkoop maar nog wel vaak een stuk goedkoper dan vliegen. In de bussen van een van de meest populaire maatschappijen, Cruz del Sur, mag je stoelen verwachten die comfortabeler zijn dan in veel vliegtuigen. Daarnaast hebben wij tijdens onze busreizen met Cruz del Sur meerdere keren maaltijden gekregen, lagen er dekentjes en kussens voor extra comfort en in een aantal bussen had je zelfs je eigen tv-scherm!
    Aangekomen bij Puerto Iguazu is een hostel of hotel zo gevonden, er zitten er hier genoeg. De bus naar de watervallen zelf is ook makkelijk gevonden. Plan voor je bezoek aan de watervallen minimaal twee dagen; één dag om de watervallen aan de Argentijnse kant te bezoeken en één dag om de Braziliaanse zijde te bewonderen.

    Vanuit Puerto Iguazu gaan er bussen naar Salta, wat ons betreft een niet te missen regio. Salta zelf is een mooie stad (tip: het Museo Archeologico Alta Montana, waar je mummies kunt bekijken die nog in perfecte staat verkeren), maar de regio biedt nog veel meer. Ons hoogtepunt van Argentinië was de rondrit die we hebben gemaakt vanuit Salta: Salta - Cafayate - Cachi - Salta. Huur een auto in Salta en maak deze ronde, de weg is gemakkelijk te volgen met een simpele wegenkaart. Houdt er wel rekening mee dat Cafayate en Cachi kleine plaatsjes zijn en het aanbod van accommodaties niet heel groot is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Salta en omgeving • Iguazu Falls • Buenos Aires

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 september 2017 14:18

      hoi jorien,mooi verhaal. wij gaan midden oktober voor 4 dagen naar buenos-aires,en bezoeken daarna de watervallen,en reizen dan zo verder naar brazilie. ik zit met de vraag omtrent geld,neem je dollars mee? of wat zijn jullie ervaringen hiermee?alle info welkom mvg stefan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    8 reviews
    2 waarderingen

    “Asados, alfajores y Malbec”

    Geplaatst 31-01-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2014 • met partner • zelfstandig

    Mijn tip: ga met honger! In Argentinië kun je heerlijk eten en drinken. Het land staat bekend om haar goede vleesgerechten die op de barbecue, de zogenoemde 'asado', bereid worden. Mijn persoonlijke favoriet is de 'lomito', een fijn stukje vlees. Een aanrader, net als de Argentijnse wijn Malbec. Ga naar de bekende wijnstreek Mendoza, huur een fiets en ga proeven bij de vele bodega's. Maar Argentinië is meer dan vlees! De nationale zoete lekkernij is 'ducle de leche', een karamelpasta die je OVERAL kan kopen. Je vindt het in taarten, ijs, koekjes -zoals de alfajor- maar ook als broodbeleg in de supermarkt. Een ander niet-te-missen snack is de 'empanada'. Een deeghapje, uit de oven of frituur, met hartige of zoete vulling. Op straat en in de parken zie je Argentijnen vaak met een mate en een thermosfles. Mate lijkt nog het meest op een enorm sterke kruidenthee en wordt bij voorkeur in goed gezelschap de hele dag door gedronken. In een mate, een soort beker, worden de kruiden 'yerba de mate' en heet water met elkaar gemixt, waarna het via een metalen 'bombilla' wordt opgedronken en aan elkaar wordt doorgegeven. Een leuk ritueel om aan deel te nemen, grijp je kans als je wordt uitgenodigd om te proberen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • Cafayate y Salta • Andes gebergte

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    27 landen bezocht
    15 reviews
    1 waardering

    “Tango in Argentinië”

    Geplaatst 07-01-2016 • gereisd november 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Argentinië is een indrukwekkend land en met zijn grootte genoeg contrasten en bezienswaardigheden. Bariloche is onderdeel van het lake district van Argentinië, een mooi natuurgebied vol meren. Wanneer je daar bent, vergeet dan niet de chocolade te proeven waar Bariloche bekend om staat!

    Patagonië is een onwijs mooi natuurgebied. Met name de grensgebieden met Chili in het zuiden zijn prachtig mooi. Ga er op uit en maak veel hikes in dit gebied, dit zal je niet gaan vervelen. Vanuit El Calafate kan je de beroemde, gigantische, waanzinnige Perito Moreno gletsjer bezoeken. Met de trappen kom je erg dichtbij en het afbreken van het ijs geeft een geluid alsof het hard aan het onweren is. Vanuit El Calafate kan je met een bus naar El Chalten (3 uur) om daar een aantal mooie hikes te maken en de Fitz Roy te zien!

    Buenos Aires vond ik persoonlijk wat tegenvallen. Misschien te hoge verwachtingen, te moe van de hele reis, of de verkeerde plekken bezocht. Het is een grote stad, je moet weten waar je moet zijn. Mijn verwachting was dat er overal tango zou zijn, net als straatartiesten op elke hoek te vinden is. Maar dit was helaas niet het geval, wel kan je dure tangoshows bezoeken. Met een gratis stadstour kan je de bezienswaardigheden van de stad bezoeken.

    De Iguazu watervallen zijn immens groot en mooi. De Argentijnse kant is vele malen groter dan de Braziliaanse kant, als zijn beide kanten een bezoek waard. Vanaf de Argentijnse kant kan je gemakkelijk naar de Braziliaanse kant met een bus vanuit de busterminal van Foz de Iguazu. Bussen naar de Argentijnse kant gaan elke 20 min.

    In vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika, liggen de prijzen in Argentinië wat hoger. De bussen zijn soms net zo duur als een binnenlandse vlucht. De inwoners van Argentinië zijn erg behulpzaam en zullen er alles aan doen om je te helpen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • El Calafate & Los Glaciares • El Chaltén

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Argentinië reiservaring!

Ben jij onlangs in Argentinië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Argentinië essentials

Vlag: Argentinië
Beste reistijd: September t/m november, april, mei
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 950
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, gele koorts, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Argentinië specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Meer Argentinië reisorganisaties

Riksja Argentinië
Riksja Argentinië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Argentinië2Go
Argentinië2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Ook familiereizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Argentinië & Brazilië samen!
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
WTC.nl

Bouwstenen & rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Argentinië

Vliegtickets naar Argentinië


Meer over vliegen naar Argentinië

Hotels in Argentinië zoeken

Hotels in Argentinië zoeken

Boek je rondreis naar Argentinië

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

On a budget.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Argentinië rondreizen


Vliegtickets Argentinië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië
V.a. 626 Meer over vliegen naar Argentinië