Gemiddelde beoordeling Argentinië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,2

Natuur

9,1

Stranden

6,5

Eten

8,4

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 23 Argentinië ervaringen

Reizen naar Argentinië

Argentinië is groot, héél groot. En enorm divers, qua natuurschoon en steden. Van uitgestrekte grasvlaktes (de pampas) en grote woestijnlandschappen (Salta, Tucumán) tot ruige bergen en meren (Patagonië), gletsjers (Los Glaciares National Park) en ’s werelds spectaculairste watervallen (Iguazu); van kleurrijke koloniale steden tot Zwitsers aandoende bergdorpjes en swingende metropolen (Buenos Aires!). Ervaar zeker ook het authentieke boerenleven van echte Gauchos, woon een Asado bij (een typisch Argentijnse bbq), leer over de indianencultuur en dans de tango tot ver in de nacht. Argentinië swingt en boeit, iedere keer weer.

Vliegtickets Buenos Aires

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Buenos Aires
V.a. 626 Meer over vliegen naar Argentinië

Overnachten in Argentinië

Vergelijk alle hotels in Argentinië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Argentinië

Bruisend Buenos Aires

Buenos Aires

Congreso Nacional in Buenos Aires.

Buenois Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en is d economische én culturele hoofdstad van Argentinië. De geboortestad van Maxima, Maradona en de tango is een bruisende metropool vol fraaie neoklassieke gebouwen, brede boulevards, statige pleinen en groene parken. Stad ook van duizenden (literaire) barretjes en parilla’s (steakrestaurants). En de fascinerende volkswijk La Boca, met zijn gekleurde huisjes. Plaza de las Naciones Unidas, met de metalen bloem ‘Floralis Genérica’, en het kerkhof Recoleta zijn toeristische trekpleisters. Ook een aanrader is de levendige antiekmarkt in de tangowijk San Telmo.

Avontuurlijk Patagonië

Los Glaciares National Park

Laguna de Los Tres en de berg Fitz Roy in het Los Glaciares National Park.

Patagonië is een reusachtig natuurgebied, verspreid over zowel Argentinië als Chili. Je kunt er weken hiken en genieten van de ruige bergtoppen in de Andes tot kustlijnen met walvissen, pinguïns en orka’s in Puerto Madryn. Je vindt er spectaculaire gletsjers en turquoise meren in Los Glaciares en Torres del Paine, als ook de eeuwenoude rotsbeschilderingen van Cueva de las Manos. Bij de Perito Morenogletsjer kun je naar het indrukwekkende, donderende lawaai luisteren waarmee stukken ijs van de gigantische gletsjer afbreken. Het meest zuidelijk plaatsje op aarde, Ushuaia, wordt ook wel het einde van wereld genoemd. Je kunt er een stempel in je paspoort laten zetten.

Iguazu watervallen

Iguazu Falls

Uitzicht op de Iguazu Falls vanaf de Argentijnse kant.

Een van de spectaculairste natuurverschijnselen op aarde: de Iguazu Falls, die deels in Argentinië en deels in Brazilië liggen, middenin de jungle. Je kunt er langs wandelen of een boottocht maken. Als je geluk hebt schijnt de zon en zie je vele prachtige regenbogen. Wandelliefhebbers combineren een bezoek aan Iguazu met een uitgebreide hike door de omgeving.

Authentiek Salta

Het noorden van Argentinië, de provincies Salta en Tucumán, vormt een compleet andere wereld dan het dynamische Buenos Aires of het uitgestrekte Patagonië. Hier vind je droge woestijnlandschappen en bergen in allerlei kleuren (door de mineralen in de grond). Er wonen hier nog veel indigenas, afstammelingen van de oude volkeren. Dit zie je aan de kleurrijke kleding en typische souvenirs, zoals je die ook vindt in Peru, Ecuador en Bolivia. Ook is de provincie Salta rijk aan estancias, de typische oude ranches met paarden, waar je paardijtochten kunt maken en kunt overnachten op de boerderij.

Alle bezienswaardigheden in Argentinië

Top 3 Argentinië specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privé-rondreizen, maar ook groepsrondreizen in combinatie met Chili & Brazilië.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Argentinië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Argentinië

Bekijk de top 10 Argentinië rondreizen

23 Argentinië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 23 Argentinië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,5

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Van watervallen tot woestijnen; veelzijdig Argenitinië!”

    Geplaatst 08-01-2017, gereisd in mei 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Argentinië heeft voor ieder wat wils. Indrukwekkende gletsjers in het zuiden (die wij helaas niet konden bezoeken vanwege de tijd van het jaar, houdt hier rekening mee bij het plannen van je reis), de cultuur in Buenos Aires, de watervallen bij Puerto Iguazu en de droge vlaktes rondom Salta.

    Wanneer je in Buenos Aires rondloopt, merk je al snel de Europese invloeden op in deze grote stad. Er worden door de stad heen diverse (gratis) tours gedaan door met name studenten. Een aanrader is een bezoek aan de wijk San Telmo, waar elke zaterdag een grote markt wordt gehouden. Let hier goed op je spullen, er wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers. Ook de wijk 'Boca' is interessant om als toerist te bezoeken; laat je vooraf wel goed informeren door bijvoorbeeld het hostelpersoneel over in welke straten je jezelf beter niet kunt begeven. Dit geldt eigenlijk voor geheel Buenos Aires.

    De Iguazu Falls, op de grens met Brazilië, bereikten wij in 18u met de bus vanaf Buenos Aires. De langeafstandsbussen zijn in Argentinië luxe en, voor zover wij hebben gezien, het beste van heel Zuid-Amerika. De bus is niet goedkoop maar nog wel vaak een stuk goedkoper dan vliegen. In de bussen van een van de meest populaire maatschappijen, Cruz del Sur, mag je stoelen verwachten die comfortabeler zijn dan in veel vliegtuigen. Daarnaast hebben wij tijdens onze busreizen met Cruz del Sur meerdere keren maaltijden gekregen, lagen er dekentjes en kussens voor extra comfort en in een aantal bussen had je zelfs je eigen tv-scherm!
    Aangekomen bij Puerto Iguazu is een hostel of hotel zo gevonden, er zitten er hier genoeg. De bus naar de watervallen zelf is ook makkelijk gevonden. Plan voor je bezoek aan de watervallen minimaal twee dagen; één dag om de watervallen aan de Argentijnse kant te bezoeken en één dag om de Braziliaanse zijde te bewonderen.

    Vanuit Puerto Iguazu gaan er bussen naar Salta, wat ons betreft een niet te missen regio. Salta zelf is een mooie stad (tip: het Museo Archeologico Alta Montana, waar je mummies kunt bekijken die nog in perfecte staat verkeren), maar de regio biedt nog veel meer. Ons hoogtepunt van Argentinië was de rondrit die we hebben gemaakt vanuit Salta: Salta - Cafayate - Cachi - Salta. Huur een auto in Salta en maak deze ronde, de weg is gemakkelijk te volgen met een simpele wegenkaart. Houdt er wel rekening mee dat Cafayate en Cachi kleine plaatsjes zijn en het aanbod van accommodaties niet heel groot is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Salta en omgeving • Iguazu Falls • Buenos Aires

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 september 2017 14:18

      hoi jorien,mooi verhaal. wij gaan midden oktober voor 4 dagen naar buenos-aires,en bezoeken daarna de watervallen,en reizen dan zo verder naar brazilie. ik zit met de vraag omtrent geld,neem je dollars mee? of wat zijn jullie ervaringen hiermee?alle info welkom mvg stefan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Asados, alfajores y Malbec”

    Geplaatst 31-01-2016, meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2014, bezocht met partner, zelfstandig

    Mijn tip: ga met honger! In Argentinië kun je heerlijk eten en drinken. Het land staat bekend om haar goede vleesgerechten die op de barbecue, de zogenoemde 'asado', bereid worden. Mijn persoonlijke favoriet is de 'lomito', een fijn stukje vlees. Een aanrader, net als de Argentijnse wijn Malbec. Ga naar de bekende wijnstreek Mendoza, huur een fiets en ga proeven bij de vele bodega's. Maar Argentinië is meer dan vlees! De nationale zoete lekkernij is 'ducle de leche', een karamelpasta die je OVERAL kan kopen. Je vindt het in taarten, ijs, koekjes -zoals de alfajor- maar ook als broodbeleg in de supermarkt. Een ander niet-te-missen snack is de 'empanada'. Een deeghapje, uit de oven of frituur, met hartige of zoete vulling. Op straat en in de parken zie je Argentijnen vaak met een mate en een thermosfles. Mate lijkt nog het meest op een enorm sterke kruidenthee en wordt bij voorkeur in goed gezelschap de hele dag door gedronken. In een mate, een soort beker, worden de kruiden 'yerba de mate' en heet water met elkaar gemixt, waarna het via een metalen 'bombilla' wordt opgedronken en aan elkaar wordt doorgegeven. Een leuk ritueel om aan deel te nemen, grijp je kans als je wordt uitgenodigd om te proberen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • Cafayate y Salta • Andes gebergte

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    21 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Tango in Argentinië”

    Geplaatst 07-01-2016, gereisd in november 2015, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Argentinië is een indrukwekkend land en met zijn grootte genoeg contrasten en bezienswaardigheden. Bariloche is onderdeel van het lake district van Argentinië, een mooi natuurgebied vol meren. Wanneer je daar bent, vergeet dan niet de chocolade te proeven waar Bariloche bekend om staat!

    Patagonië is een onwijs mooi natuurgebied. Met name de grensgebieden met Chili in het zuiden zijn prachtig mooi. Ga er op uit en maak veel hikes in dit gebied, dit zal je niet gaan vervelen. Vanuit El Calafate kan je de beroemde, gigantische, waanzinnige Perito Moreno gletsjer bezoeken. Met de trappen kom je erg dichtbij en het afbreken van het ijs geeft een geluid alsof het hard aan het onweren is. Vanuit El Calafate kan je met een bus naar El Chalten (3 uur) om daar een aantal mooie hikes te maken en de Fitz Roy te zien!

    Buenos Aires vond ik persoonlijk wat tegenvallen. Misschien te hoge verwachtingen, te moe van de hele reis, of de verkeerde plekken bezocht. Het is een grote stad, je moet weten waar je moet zijn. Mijn verwachting was dat er overal tango zou zijn, net als straatartiesten op elke hoek te vinden is. Maar dit was helaas niet het geval, wel kan je dure tangoshows bezoeken. Met een gratis stadstour kan je de bezienswaardigheden van de stad bezoeken.

    De Iguazu watervallen zijn immens groot en mooi. De Argentijnse kant is vele malen groter dan de Braziliaanse kant, als zijn beide kanten een bezoek waard. Vanaf de Argentijnse kant kan je gemakkelijk naar de Braziliaanse kant met een bus vanuit de busterminal van Foz de Iguazu. Bussen naar de Argentijnse kant gaan elke 20 min.

    In vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika, liggen de prijzen in Argentinië wat hoger. De bussen zijn soms net zo duur als een binnenlandse vlucht. De inwoners van Argentinië zijn erg behulpzaam en zullen er alles aan doen om je te helpen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • El Calafate & Los Glaciares • El Chaltén

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    20 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “van west naar oost”

    Geplaatst 31-12-2015, gereisd in oktober 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Vanuit Bolivia kwamen wij Argentinië binnen. We zijn daar naar Salta geweest. Een prachtige gezellige stad met heel veel wijngaarden in de omgeving. We hebben zelf een auto gehuurd om de omgeving te verkennen. En dit is echt een aanrader! Wat is de omgeving prachtig en wat kan er overal heerlijke wijn geproefd worden (niet in combinatie met autorijden natuurlijk ;) )
    Na een paar dagen hebben we de bus gepakt naar Iguazu. Een hele lange busreis maar niet vervelend. Dus bussen in Argentinië zijn prima! Beter dan in Nederland kan ik zelfs zeggen. Je moet wel altijd rekening houden met extra reistijd. Dit omdat er toch nog redelijk wat drugssmokkel is. Dat proberen ze er onderweg uit te filteren. Onze ervaring is dat je je er als toerist weinig last van hebt en vooral veel moet wachten.
    Iguazu is in 1 woord overdonderend. Als het enigszins mogelijk is neem er dan lekker 2 of 3 dagen de tijd voor. Er is zoveel te zien, prachtige vogels en andere dieren (denk aan vlinders, alligators en andere voor mij onbekende zoogdieren).
    Maar het meest prachtig zijn toch wel de watervallen, zowel de Braziliaanse kant (ook leuk voor de stempel in je paspoort) als de Argentijnse kant.
    We zijn onze korte reis naar Argentinië geëindigd in natuurlijk, Buenos Aires. Een geweldige wereldstad waar heel veel leuke en goede restaurantjes zijn en waar heel veel op straat gebeurt. Gezellige muziek, leuke tango dansers en veel bijzondere mensen om naar de kijken.
    Nog een kleine financiële tip: Neem dollars mee uit een ander land of vanuit Nederland om te wisselen op de zwarte markt. Klinkt heel spannend, en dat is het ook. Maar je krijgt zoveel meer voor je geld dan uit de automaat. Bij het wandelen over de zwarte markt moet je iemand uitkiezen waar jij je prettig bij voelt. Klets even over wat anders dan geld en kijk naar zijn houding. De meeste zijn ( uit onze ervaring) te vertrouwen. Je wordt meegenomen naar een ruimte ergens beneden of achter en daar wordt er onderhandeld met behulp van een rekenmachine hoeveel je krijgt voor je dollars. Leuke ervaring!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Salta en omgeving • Iguazu Falls • Buenos Aires

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    76 landen bezocht
    28 reviews
    11 waarderingen

    “Sfeervol eten in Buenos Aires en paradijs Iguazu”

    Geplaatst 23-09-2015, gereisd in augustus 2013, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Argentinië is een land met vele gezichten. Aan de ene kant voel je de Europese invloeden, maar aan de andere kant begeef je je in een totaal andere wereld. Om het hele land te bekijken heb je flink wat tijd nodig en bovendien moet je rekening houden met de omgekeerde seizoenen; zeker als je ook het zuiden wil bezoeken. Zelf ben ik afgereisd naar Buenos Aires en vanaf daar naar het Noorden, aangezien het winter was.
    Buenos Aires is een prachtige klassieke stad met mooie koloniale gebouwen en veel kunst. De sfeer doet denken aan Zuid-Europa en je vergeet af en toe hoe ver je eigenlijk van huis bent. Buenos Aires is zeker niet goedkoop, maar toch kan je uitgebreid uit eten voor een zachte prijs. Bier en wijn worden beiden volop geserveerd per liter en de beste stukken vlees komen rechtstreeks van de grill op je bord. Hoogtepunt en de beste plek van Buenos Aires is naar mijn mening de volkswijk La Boca. Hier speelt de voetbalclub Boca Juniors en je zal zien dat niet alleen het stadion maar alle omliggende straten geel-blauw gekleurd zijn. Als je geluk hebt kun je een voetbalwedstrijd bijwonen, wat een onvergetelijke ervaring is.
    De gekleurde huisjes in La Boca, in het groen-geel-rood-blauw, zijn de toeristische hotspot. In de straten lopen look-alikes van Maradonna en dansen koppels de tango op straat. Prachtig om te zien, maar maak je een foto, dan moet je uiteraard betalen.
    Op de grens met Brazilië ligt de nummer 1 bezienswaardigheid van Argentinië, als je het mij vraagt: de Iguazu watervallen. Je kunt ze via beide landen bezoeken, maar ik vond zelf de Argentijnse kant mooier. De entreeprijs is hoor en ook een vaartocht maken om dichter bij de watervallen te komen, is prijzig. Maar geloof me, doe beiden zonder er over na te denken, want je zult zelden zoiets moois ervaren in je leven! De jungle, de dieren, de wandelroutes en de watervallen van het nationale park behoren tot een van de meest paradijselijke plekken waar ik ooit ben geweest.

    Meer weten over mijn reizen, verhalen en online reisprogramma? Check Wout of the World op Facebook.
    http://www.facebook.nl/woutoftheworld

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenos Aires • Iguazu Falls • La Boca

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 6

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Warme mensen, lekker eten, mooie taal”

    Geplaatst 11-09-2015, gereisd in september 2014, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Er is altijd wat te doen in Argentinië, vooral in Buenos Aires. De stad leeft 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook zijn de mensen heel gastvrij en altijd bereid om je te helpen met de weg of met andere vragen. Verder is er heel veel mooie natuur in Argentinië. In het zuiden heb je gletsjers en bergen met bijbehorende diersoorten zoals walvissen, pinguïns en zeeleeuwen. In het noorden heb je woestijnachtig gebied, ook hele mooie bergen, grote velden met immense cactussen en ideaal voor een roadtrip. De stranden in Argentinië heb ik niet bezocht, maar die zijn ongetwijfeld ook heerlijk. Wat betreft eten moet je zeker een echte Argentijnse asado (barbecue) eten, en empañadas zijn ook heerlijk als tussendoortje of als lunch!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Quebrada de Humahuaca • Buenos Aires • Puerto Madryn

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    2 reviews
    1 waardering

    “Land van uitersten, heerlijk vlees en geweldige sfeer!”

    Geplaatst 01-05-2015, meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2010, bezocht alleen, zelfstandig

    Ik heb het geluk dat ik al twee keer voor een langere periode in Argentinië heb mogen verblijven. Tijdens mijn eerste ervaring heb ik mensen ontmoet die me met open armen ontvingen alsof ik familie was en dit geeft de mindset van de gemiddelde Argentijn weer; gastvrij, open, gek op gezelligheid, goed eten en goede wijn en niets gaat voor vrienden en familie!

    Naast de geweldige mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw verhaal en ervaringen, is de prachtige natuur een reden om naar Argentinië te komen. Ik heb in een maand tijd door het hele land gereisd, maar hier heb je eigenlijk een paar maanden extra voor nodig.

    Mijn reis zag er als volgt uit:
    - Córdoba: een heerlijke studentenstad met grote parken, veel leuke winkels en restaurantjes waar je vierentwintig uur per dag terecht kan voor gezelligheid. Vooral de markt in het centrum (zaterdag en zondagmiddag) is de moeite waard. Ook het platteland is de moeite waard om te bekijken.
    - Puerto Madryn: Prachtig schiereiland waar op iedere uithoek veel dieren te spotten zijn. Zeeleeuwen, zeeolifanten, orca's, walvissen en heel veel pinguins, ze zijn hier allemaal te vinden (gedurende bepaalde jaargetijden). Vooral het pinguinpark heeft heel veel indruk op me gemaakt, je loopt letterlijk centimeters van de pinguins af.
    - Ushuaia: Wat een prachtige natuur! Ik was er tijdens de herfst en kan me de levendige kleuren van alle verschillende bomen goed herinneren. Zowel de boottocht op het Beagle kanaal, als het nationale park als de wandeling naar de martial gletsjer waren de moeite waard.
    - Perito Moreno: Een plek waar je mond langzaam van open zakt. IJschotsen tot zover je kan kijken, waar soms een stuk van afbreekt wat een enorm kabaal geeft. Deze plek mag je niet missen als je naar Argentinië afreist.
    - Bariloche: Stel je een gebied voor als Zwitserland; inclusief grote meren, bergen en heerlijke chocolade. Een leuke plek om te paragliden, een fietstocht te maken of te gaan paardrijden.
    - Mendoza: Streek van de wijnen! Ik raad aan om hier een fietstocht langs de verschillende wijngaarden te maken en zo de heerlijke wijnen te proeven. Vergezelt met heerlijk vlees vers van de asado (bbq).
    - Salta/Jujuy: Het tegenovergestelde van het koude en gure Zuiden. In Salta kom je in een gebied met dorre berglandschappen en enorme cactusvelden. Dit klinkt wellicht niet de moeite waard, maar de bergen hebben zoveel mooie kleuren en vormen en het lijkt een compleet ander land. De dorpjes waar je langskomt doen me erg denken aan Bolivia en het zoutmeer is dan wel kleiner dan in Bolivia, maar nog steeds de moeite waard om te bezoeken.
    - Iguazu: Als je mond openvalt van Perito Moreno, dan gebeurt dit zeker ook in Iguazu. In het nationale park in Argentinië kan je de honderden watervallen bekijken die je stuk voor stuk blijven verbazen. Het kabaal dat in de duivelskeel opstijgt is helemaal overweldigend! Dit in combinatie met alle dieren die je in het park tegenkomt; vlinders, vogels, alligators, maken het wederom als een niet te missen spot in Argentinië. Ook de Braziliaanse kant is de moeite waard om te bezoeken. Deze kant toont een meer overzichtelijk beeld van de watervallen.
    - Buenos Aires: een hele sfeervolle stad waar je je ogen uitkijkt door de mooie gebouwen, tangodansers en de enorm grote parken. Het is heerlijk om een hele dag door de stad te slenteren of om bijvoorbeeld een fietstour te maken. 's Avonds zijn er veel mogelijkheden om een heerlijke biefstuk te eten met een glas wijn om de dag nog beter af te sluiten. Mijn lievelingsplek is de begraafplaats in Recoleta. Een dorp op zich waar de elite van Argentinië begraven wordt; met als gevolg enorme kunstwerken als graftombe.

    Ik heb tijdens het reizen gebruik gemaakt van de nachtbussen. Deze zijn makkelijk te vinden en de aansluitingen zijn altijd goed! Zorg alleen voor een goed boek voor de urenlange ritten!

    Mijn tweede bezoek aan Argentinië was, zoals het niet zal verbazen, omdat ik verliefd ben geworden op het mooie land, maar vooral op de Argentijnse bevolking!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • El Calafate & Los Glaciares • Ushuaia

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    26 landen bezocht
    7 reviews
    0 waarderingen

    “Argentinië, een land met vele gezichten”

    Geplaatst 15-03-2015, gereisd in oktober 2012, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Groots! Dat is het eerste woord wat in mij opkomt als ik weer terug denk aan Argentinië. Dit land heb ik bezocht nadat ik Peru en Bolivia had bezocht en in vergelijking met deze 2 landen is Argentinië in mijn ogen groots. Maar ook het land met vele gezichten. Aan de ene kant de mooie natuur, maar aan de andere kant ook de drukte en chaos in Buenos Aires.

    Een van de hoogte punten in dit land waren toch wel de Iguazu watervallen. Wij hebben aan beide kanten (Brazilië en Argentinië) de watervallen bezocht en dit is ook zeker aan te raden. Maar met name de Argentijnse kant was heel bijzonder. Wat een natuurgeweld! Let op met eten en drinken want er lopen aparte beesten rond die zo brutaal zijn dat ze het eten gewoon uit je tas of hand pakken. Ook een tip om zelf eten en drinken mee te nemen want het is heel duur in het park!

    Buenos Aires is een echte wereldstad. Wat een drukte! De zondag was een heerlijke dag, een echte rustdag in deze stad. Wij hebben de volgende bezienswaardigheden gedaan: Cementario de la Recoletta (bizar om een begraafplaats te bezoeken, maar zeker de moeite waard), Caminito (een mooie wijk waarbij het oude Argentinë nog te zien is) en een Graffiti Tour. Wij wilden eerst een fietstour door de stad doen, maar dit was niet meer te boeken op de dag dat wij wilden gaan. Dus de Graffiti Tour gedaan en dit is zeker een aanrader! Onze gids was een Engelse dame die ons veel heeft laten zien, maar ook de verhalen achter de graffiti heeft verteld. Een mooie en bijzondere tour.

    Wat wel benoemd moet worden is dat Argentinië een duur land is. Je kunt het vergelijken met de westerse prijzen zoals wij ze kennen. Zeker als je eerst Peru en Bolivia (zoals wij gedaan hebben) bezoekt, dan lijken de prijzen extra hoog in dit land. Verder een land om goed door te reizen. Veelal luxe touringcar-bussen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • Salta • Buenos Aires

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Zuid-Amerika: crisis, maar aan banen geen tekort!”

    Geplaatst 25-02-2015, gereisd in november 2013, langer dan een maand, bezocht met partner, zelfstandig

    Hola,

    Argentinie gaat gebukt onder een gigantische economische crisis. De valuta-Argentijnse pesos-is zo instabiel als een jenga toren en zijn waarde is de afgelopen twee jaar gehalveerd. Het verrassende is echter dat er wel veel werkgelegenheid gecreeerd is en wordt door de overheid, voornamelijk om de mensen bezig te houden en om de werkloosheidscijfers een beetje laag te houden. Men verzint op een slimme manier banen om de mensen van de straat te houden. Hoe slim ze het ook verzinnen, de banen zijn gigantisch nutteloos en overbodig. Zo kwam ik de afgelopen tijd heel wat mensen tegen met zulke banen hier in Argentinie. Hier volgt mijn top tien.

    Te beginnen met nummer 10, de bouwvakker. Het is niet de gewone bouwvakker (die is zeker niet nutteloos), maar het zijn de derde, vierde en vijfde in de rij. Cement wordt niet per kruiwagen of slang verplaatst in de bouwput. Nee, men vormt een rij van vijf bouwvakkers waarbij er één emmertje met cement wordt doorgegeven van de een naar de ander. Tot het bij de laatste aankomt, die giet het leeg en het lege emmertje gaat terug naar de eerste en ze beginnen opnieuw...het lijkt wel zeskamp! Op nummer 9 staat de politiepost. Dit zou zinvol kunnen zijn, maar hier weten ze het weer in een zinloze vorm te gieten. De politiepost staat in de middle of nowhere voor auto en buscontroles. Twee meneertjes lopen gefronst twee keer rond de bus en een derde kijkt met een schuin oog één keer de bus in...zoeken ze criminelen? Drugs? Geen idee, maar ik zit veilig met m’n backpack vol cocaine achter in de bus hoor! Nummer 8 zijn de zogenaamde bus-tassen-in-en-uitpakkers. Dit kan als nuttig gezien worden, maar zij hebben voor zoveel irritatie gezorgd bij mij dat ze een eervolle vermelding verdienen. Wat ze doen: bij het vertrekken/arriveren van een bus doen ze de backpack in of halen ze het uit de bus. Een verplaatsing van minder dan een halve meter, die ik best zelf wil verrichten, maar welke door hun gedaan ‘moet’ worden. Willen ze er ook nog geld voor! En ook nog boos worden als je het niet geeft!

    Nummer 7 is de extra busmeneer. Dit is een persoon die in de bus gordijntjes open of dicht doet (random) en dekentjes uitdeelt die gewoon boven je hoofd liggen. Soms komt hij ook nog je kaartje controleren die bij de ingang al was gecontroleerd. Achja, het houdt de beste man bezig en hij kan bovendien de buschauffeur wakker houden. Aangeland bij nummer 6, ook weer zo nuttig: de aparte betaalkassa in de micromercado. Dit is een soort mini kiosk waar je wat simpele snacks kan halen. Het vreemde is dat je de gekozen producten laat taxeren door medewerker 1 achter een (jawel!) kassa. Gek genoeg bevat deze kassa geen geld maar kan het alleen een bonnetje printen. Dit bonnetje neem je mee naar een ander hokje (ja het past allemaal in de micromercado) waar het afgestempeld wordt wanneer je betaald. Dit fenomeen komt zelfs voor in het allersimpelste bakkertje. Waarom 1 medewerker als 2 ook kan? Veel gezelliger toch! Nummer 5 laat zien dat technologie nog niet altijd overal gewaardeerd wordt. Bij het natuurpark van Foz do Iguacu is het tegenwoordig druk en heeft men ongeveer 20 loketten waar het entreebewijs gekocht kan worden. Om de bezoeker duidelijk te maken welk loket er vrij is, hangt er een 60” TV scherm met het schermvullende nummer van het vrije loket. Duidelijk genoeg zou je zeggen; maar nee, moet er weer een mevrouwtje staan met de dagtaak om de mensen naar het juiste loket te wijzen, vreemde zaak! Nummer 4 is weer een nutteloze ambtenaar in functie. Dit keer is hij/zij opgesteld bij een kruispunt als verkeersregelaar. ‘Ah’, hoor ik de lezer denken, ‘gevaarlijk, onoverzichtelijk en groot kruispunt zeker?’. Nee verre van...het was het minst gevaarlijke, overzichtelijkste en kleinste kruispunt wat ik ooit gezien had. Bovendien uitgerust mét werkend stoplicht! Dan denk ik heel cliché, ga toch boeven vangen.

    Mag ik tromgeroffel? De top drie van de meest nutteloze banen allertijden in Argentinie. Een welverdiende derde plek voor de tasjes-inpakkers. They are everywhere...elke supermarkt heeft er 1 per kassa. Onder het mom ‘met z’n tweeen is gezelliger dan alleen’ presenteer ik u de tasjes-inpakker. Nadat de kassajuffrouw het gescand heeft, wordt het artikel vakkundig gestapeld in de plastic zak. Zakje vol? No problemo voor de bagman, hij pakt gewoon een nieuwe. Heb je zelf een betere tas? Niet nodig, de tasjes-inpakker pakt toch zijn eigen tasje. Wil je geen tasje? Boem, klats! Te laat, de tasjes-inpakker heeft al toegeslagen! Maargoed, op naar plek 2, tada-tada-tadam...de inparkeermeneer!! Vrouwen dromen hier van, mannen vinden dit totaal overbodig: je personal assistant die je inparkeersensoren overbodig maakt. Deze persoon is duidelijk te herkennen aan zijn gele hesje en bonnetjesprinter in de hand. Hij maakt opzichtige armbewegingen terwijl je inparkeert. Dit zorgt er voor dat je altijd correct geparkeerd staat, natuurlijk tegen een kleine vergoeding. Het bizarre is dat er niet 1 is, maar er tientallen per straatblok zijn, totaal zinloos. Weetje welk beroep equivalent is in Nederland? Inparkeersensor en parkeermeter!

    Toch kan het erger...met stip op nummer 1: de liftmeneer. Beeld je eens in, een krappe lift voor een gebouw met een begane grond en een eerste verdieping. Er passen amper 6 mensen in. Wat doet men in Argentinie? Juist, zet er een stoel in zodat er weer een zinloze baan gecreeerd is voor de liftmeneer. Taakomschrijving: druk op knopje 1 indien de lift beneden is, druk op knopje B als de lift boven is. Ik ben zo blij dat de liftmeneer op mijn pad kwam, ik was anders totaal de weg kwijt geweest in deze lift. In Europa kunnen wij de meeste dingen zelf of hebben we de baan wegbezuinigd door techniek toe te passen zoals de zelfscan in de winkel, inparkeersensoren en kassa’s mét geld erin. In Argentinie vinden ze het mooi om oude gewoontes te houden of gewoon idiote banen te creeren, ondanks de slechte economie; ik vind het fantastisch!

    Chau chicos.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenos Aires • Valle Fertil (+Valle de la Luna en Talampaya) • Iguazu Falls

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 5

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    30 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Bruisend en veelzijdig”

    Geplaatst 03-02-2015, gereisd in februari 2012, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Argentinië is een immens groot land waar je gemakkelijk weken lang kunt rondreizen en nog niet alles gezien hebt. Met binnenlandse vluchten, die qua prijs rond de 50-80 euro liggen, is het ook mogelijk om in 2-3 weken een goed beeld te krijgen van de veelzijdigheid van het land.

    Buenos Aires is een bruisende stad met verschillende wijken, die allemaal weer een eigen sfeer en uitstraling hebben, van tango tot relaxen in een park tot shoppen van aankomend designertalent. Dan is er Cordoba, een koloniale stad met vele mooie kerken en een verrassend bruisend uitgaansleven, waar zelfs Nederlandse DJ's in de grote clubs komen draaien. In het noorden bij de grens met Brazilië vind je één van de mooiste watervallen ter wereld bij Iguazu. Helemaal in het zuiden vind je één van de mooiste natuurgebieden ter wereld: Patagonië. Grote ijsmassa's schuiven voorbij onder het oorverdovende gekraak. Rauwer dan dat kun je de natuur bijna niet voorstellen.

    Argentinië is niet goedkoop. Alle prijzen liggen iets onder wat wij thuis gewend zijn. Zeker Patagonië is een stuk duurder, maar dat is ook niet zo gek met zo'n remote omgeving. Voor ieders budget zijn er slaapplaatsen en reismogelijkheden te vinden. Het land is ook prima solo en ongeorganiseerd te bereizen. De mensen zijn vriendelijk en spreken vaak goed Engels. En de wijn... die is heerlijk!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Buenos Aires • Patagonië • Cordoba

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Argentinië reiservaring!

Ben jij onlangs in Argentinië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Argentinië essentials

Vlag: Argentinië
Beste reistijd: September t/m november, april, mei
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 950
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, gele koorts, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Argentinië specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Meer Argentinië reisorganisaties

Riksja Argentinië
Riksja Argentinië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Argentinië2Go
Argentinië2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Ook familiereizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Argentinië & Brazilië samen!
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
WTC.nl

Bouwstenen & rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Argentinië

Vliegtickets naar Argentinië


Meer over vliegen naar Argentinië

Hotels in Argentinië zoeken

Hotels in Argentinië zoeken

Boek je rondreis naar Argentinië

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

On a budget.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Argentinië rondreizen


Vliegtickets Argentinië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië
V.a. 626 Meer over vliegen naar Argentinië