Phnom Penh ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Phnom Penh reiservaringen en tips

Geweldig

22%

Tof

43%

Wel oké

30%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel Suze Westervoorde
    op 12-05-2019
    56 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Vooral voor de historie”

    PP is niet per se de mooiste stad die je ooit zult bezoeken. Maar PP heeft wel een enorm indrukwekkende geschiedenis. Deze geschiedenis kun je zien in S21 en The Killing Fields. Op mij hebben deze 2 plekken een enorme indruk achter gelaten. Het is wreed om te bedenken dat mensen tot zulke slechte dingen in staat zijn. Als je in Cambodja bent kun je deze plek niet overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Je ziet alles in 2 dagen”

    Dit zal niet mijn favoriete hoofdstad in Azië zijn, maar vanwege de Killing Fields en de gevangenis S21 mag je deze plek niet overslaan. Ik vond het weinig sfeer hebben. Ook het Royal Palace was niet erg bijzonder en veel was niet toegankelijk. In vergelijking met Thailand is het ook weinig pracht en praal. De markten zijn niet anders dan in andere Aziatische steden. Het verkeer is zo mogelijk nog net wat chaotischer, al heb ik het als fietser prima overleefd. Verder kun je vanuit hier meerdere kanten op, ook met de boot, en biedt het een van de vliegvelden van het land. Daardoor een logische uitvalspositie, maar langer dan 2 dagen heb je hier niet nodig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 09-04-2019
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Indrukwekkend”

    Net buiten de stad vind je de Killing Fields. Ik vond een bezoek enorm heftig. Dit land heeft zo'n verdrietige geschiedenis en dat was duidelijk voelbaar op deze plek. Indrukwekkend was ook het Tuol Sleng Museum waar je ook meer over dit verleden leert.
    De stad zelf is een aanrader met veel leuke drukke markten. Er is zoveel te zien, een prima plek om je meerdere dagen te vermaken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    4

    “Leuke stad! ”

    Voordat ik hier naar toe ging, hoorde ik vele negatieve verhalen over de stad. Zelf heb ik Phnom Penh zeer positief ervaren. Een bezoek aan het Royal Palace vond ik erg leuk als ook de night market. Ook een bezoek aan de Killing Fields en S21 waren erg indrukwekkend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    op 30-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    3

    “De hoofdstad”

    deze stad vonden wij zelf niet bijzonder, we konden natuurlijk deze stad niet overslaan aangezien je daar vandaan vliegt en je toch kennis wilt maken met de geschiedenis van het land.
    Blijf hier zeker niet langer dan nodig is.
    de markt is wel erg leuk en de moeite waard om te bezoeken

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 27-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Deze stad kun je niet overslaan.”

    Tijdens onze reis was Phnom Penh de eerste bestemming in Cambodja. De stad zelf vonden we niet zo bijzonder, maar de geschiedenis van de stad maakt het bijzonder. Bezoek dan ook zeker de Killing Fields die iets buiten de stad zijn gelegen. Vanuit het guest house waarin we verbleven hebben ze een tuktuk die ook weer op ons wachtte om ons terug te brengen naar de stad. Eenmaal terug in de stad bezochten we de Tuol Sleng gevangenis. Ook dit was enorm indrukwekkend. Bij een bezoek aan Cambodja kun je deze plekken eigenlijk niet overslaan. Wij hebben in Phnom Penh ook het boek "First they killed my father" gekocht. Dit is een waargebeurd verhaal over het regime van de Rode Khmer. Wat je ziet/ hoort/ leest bij de gevangenis en de killing fields zul je nooit vergeten. In de stad zijn een aantal bezienswaardigheden, maar deze zijn geen must see. Het koninklijk paleis en de daarnaast liggende Wat Preah Keo is wel mooi, maar lijkt wel een (net iets minder mooie) replica van het koninklijk paleis in Bangkok. Vergeet niet om bedekkende kleding mee te nemen als je naar deze tempel gaat. Ze zijn hier namelijk erg streng in.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ann
    op 17-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Druk!”

    Phnom Penh is een erg drukke stad, je weet bijna niet waar je moet kijken. Oversteken is dan ook een uitdaging! Maar je hebt ook erg veel tegenstellingen in de stad, want je kunt er ook genieten van de rust. Wat ik aan zou raden is in een tuktuk door de stad te gaan, zo krijg je een goed beeld van de sfeer. En ga een stukje de stad uit, want je bent zo in de natuur! Bezoek in Phnom Penh zelf de Tuol Sleng gevangenis, wat vroegrr een school was en veel mensen die gevangen werden door de rode khmer hun laatste dagen doorbrachten. Combineer dit met de killing fields, en je hebt gegarandeerd een indrukwekkende dag.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sieneke de Wit
    op 15-11-2017
    26 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Stad in verandering”

    De geschiedenis van Cambodja is in en om PP goed te zien en ervaren. Een bezoek aan Tuol Sleng (gevangenis) en de Killing Fields is een must om iets van het Cambodja van nu te begrijpen. Heftig maar leerzaam. Een fiets huren en de stad uitrijden om de rijstvelden in de omgeving te verkennen is een echte aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Janssen
    op 10-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “S21 en Killing Fields”

    We kwamen in Phnom Penh aan op independence day, wat meteen voor een bijzondere avond zorgde met vuurwerk. De dag erop bezochten we de Killing fields en de voormalige Tuol Sleng gevangenis. Vooral de killing fields, met de audiotour, maakten een erg diepe indruk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 02-11-2017
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Indrukwekkende geschiedenis”

    Wat mij aan mijn jaar reizen het meest is bijgebleven is Phnom Penh. Niet omdat de stad zelf zo mooi is maar door de geschiedenis. Als je een bezoek brengt aan Phnom Penh mag een bezoek aan de S21 prison en killingfields niet ontbreken. Het is een vreselijke geschiedenis die in principe officiel nog maar net over is. Tijdens de bezoeken aan de S21 prison en killingfields hebben wij de audiotour gedaan. Dit is heel erg aan te raden zo krijg je nog meer mee wat daar een aantal jaren geleden heeft afgespeeld. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze dag mij ontzettend heeft geraakt en dat nog vaak doet. W

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Phnom Penh reiservaring en tips!

Ben jij in Phnom Penh geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?