Gouden Driehoek ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Gouden Driehoek reiservaringen en tips

Geweldig

42%

Tof

53%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sonja
    op 30-04-2019
    8 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Moet je gezien hebben.”

    Het zijn een van de toeristische hoogtepunten van IJsland, maar ondanks dat moet je het uiteraard gezien hebben. Huur een auto en rijd er op je gemakje langs op. Probeer optijd of juist later op de dag te gaan, zodat er minder toeristen zijn. De geisers en de Gulfos waterval was wel echt een hoogtepunt. Ook in het Thingvellir National Park is het boeiend om de aardplaten te bewonderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claire
    op 29-04-2019
    9 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Toeristisch maar mooi”

    Ondanks de enorme hoeveelheid toeristen die hier dagelijks over de bekende paden lopen, is het nog steeds heel erg mooi om te zien. Aanschouw hoe de geysers de grond uitspuiten bij Geysier en bezoek de immense Gulfoss waterval. Deze plekken zijn prachtig en indrukwekkend en je parkeert je auto gewoon op het parkeerterrein vlak ernaast.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anna
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Dagvullend”

    De gouden driehoek kunt u makkelijk met de auto in een dag bezoeken. Wij zijn vanuit Reykjavik vertrokken om de gouden Driehoek te bezoeken. Het is wel uiterst toeristisch. Bij elke tussenstop verzamelen de toeristen zich, wat zich vervolgens wel weer verspreid. De Geisers zijn zeer indrukwekkend door de kracht die de aarde heeft. Tip is om eventueel op je terugweg later op de middag nogmaals langs te stoppen bij de bezienswaardigheid. Daardoor hebben wij vaker met een stuk minder mensen gestaan, wat het allemaal nog wat mooier maakt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nikki
    op 10-04-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    4

    “In 1 dag de Golden circle”

    De golden circle is een mooi rondje voor 1 dag. Officieel bestaat de golden circle uit Geysir, Gullfoss en Thingvellir, maar wij hebben het ook nog gecombineerd met Kerio.

    Ik vond zelf de geisers heel indrukwekkend. Geysir is niet meer actief maar zijn kleinere broertje Strokkur wel. Elke 8 minuten spuit deze water omhoog. Let op, ga aan de goede kant staan anders ben je zeiknat als die spuit. Wel leuk voor de foto trouwens ;-)

    Wij waren in april, dit betekent dat het kratermeer van Kerio nog deels bevroren is. Dit geeft weer een ander speels gezicht dan in zomer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robin
    op 09-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Alles is even mooi!”

    De vele watervallen en de spuitende gijsers die je op één dag in de Gouden Driehoek kan zien zijn prachtig. Ik ben er in het voorjaar geweest en vond ze heel mooi maar ik ga ook graag een keer terug om deze natuurlijke schoonheden in de wintermaanden te bewonderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels Verhoeven
    op 30-12-2017
    35 landen bezocht • 28 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Toeristisch, maar zeker goud waard.”

    De gouden driehoek van IJsland is de toeristenspot bij uitstek. Zelf ben ik niet van de toeristische plekken, maar de Gouden Driehoek is een duidelijke uitzondering op de regel. De overweldigende schoonheid overspoelt je zonder dat je er zelf ook maar iets over te zeggen hebt. Ontdek, neem de tijd en zeker bij Thingvellir National park: Ga op eigen gelegenheid.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Therese Hoppenbrouwer
    op 22-11-2017
    51 landen bezocht • 26 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Mooi, maar gaat aan succes ten onder?”

    Ik vond alles even mooi: de Geysir in het veld vol bubbelende gaten waar kokend water uit komt, de machtige Gulfoss waterval, en het Thingvellir National Park met de waterval en basalt rotsen. Wij waren hier in november, buiten de drukke periodes, tijdens zonsondergang en zonsopkomst. Maar wat een toeristen waren er nu al, op dit incoulante tijdstip...ik kan me voorstellen dat het in de zomer echt niet leuk meer is, zeker niet als er net wat touringcar bussen zijn gearriveerd. Er zijn vooral veel Jappanners, Chinezen en Indiërs, viel me op.
    Toch blijft deze combinatie van bezienswaardigheden een aanrader, zeker als je maar weinig tijd hebt in Reykjavik, bijvoorbeeld vanwege een overstap. Tip: huur een eigen auto, is niet duurder dan de georganiseerde trips, en je hebt zo ook de mogelijkheid om wat meer onbekende watervallen of kraters te bezoeken en zo ook een andere indruk van Ijsland te krijgen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    op 21-11-2017
    47 landen bezocht • 27 reviews • 29 waarderingen
    4

    “Met een huurauto IJsland rond”

    We zijn het hele eiland rondgereden en begonnen met de Gouden Driehoek. Mooi gebied, maar wel heel veel toeristen. Omdat we eigen vervoer hadden, konden we de toeristen enigszins ontwijken. Zeker de moeite waard om te gaan kijken. Maar zodra je verder naar het oosten gaat, kom je steeds minder toeristen tegen en zie je meer van het ruige IJsland.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 12-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “IJslands bron van groene energie”

    We hebben een auto gehuurd om op eigen tempo de 3 natuurwonderen te bezoeken. Je kunt stoppen als je wilt en ben je uitgekeken ga je er weer vandoor! De Golden Circle is iets wat je gezien moet hebben als je in IJsland bent geweest. De watervallen, geisers en gebied met de tektonische platen zijn fantastisch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 06-11-2017
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Wat een natuur!!”

    Dit hoort bij je reis door Ijsland.
    Echt prachtig! De ervaring.
    Wij hebben dit gedaan met een kleine groep mensen.
    We hadden een busje waar ongeveer 12 mensen in konden.
    wij hadden overal voldoende tijd om alles te zien.
    Echt geweldig hoe de Geysir om de zoveel minuten het water spuit. dit was een geweldig foto momentje.
    En voordat de Geysir spuit vormt zich een bol. Echt super om te fotograferen.
    Dit moet je gezien hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Gouden Driehoek reiservaring en tips!

Ben jij in Gouden Driehoek geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?