Jökulsárlón ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Jökulsárlón reiservaringen en tips

Geweldig

83%

Tof

11%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Teun
    op 12-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “IJsmeer”

    Vanaf Reykjavik zijn wij in 1 dag langs de zuiderkust langs de watervallen naar Jokulsarlon gereden. Deze rit hebben we wel iets onderschat, het was een flinke rit en met alle tussenstops tussendoor deden we hier een hele dag over. Het is een bijzondere plek met de ijsschotsen in het water, hier en daar hoor je het kraken van de ijsschotsen die afbrokkelen. Wij hebben zelfs een zeehondje gespot in het water!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claire
    op 29-04-2019
    9 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Onbeschrijflijk mooi”

    Van een immense gletsjer breken steeds grote brokken ijs af die langzaam richting de zee drijven via een gigantisch ijsmeer. Als je stil bent hoor je de brokken in de verte afbreken en in het water glijden. Als je naar de immense ijsblokken kijkt, bedenk je dan dat het grootste gedeelte van de blokken onder water zit. Dit alles is zo indrukwekkend en mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    op 26-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Hele bijzondere gewaarwording”

    Geweldig mooi. Van de gletsjer breken ontzettend grote stukken ijs af en vallen in het meer, vanuit het meer worden ze via de rivier naar de zee gedwongen door de stroming. Vervolgens zorgt de zee er voor dat de ijsrotsen weer terug komen op het zwarte strand.
    Er liggen dan ontzettend mooie ijsschotsen in allerlei kleuren op het zwarte strand. Sla dit zeker niet over als je in Ijsland bent voor de mooiste foto's

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robin
    op 09-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Onbeschrijflijk mooi”

    Deze plek kan niemand overslaan bij een bezoek aan Ijsland. Dit grote ijsmeer is betoverend. De immense ijsblokken die afbreken van de gletsjers drijven hier langzaam in richting de zee. De ijsblokken zijn helder en groot. Met een dikke jas aan kan je hier uren blijven kijken naar de schoonheid van de natuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nikki
    op 08-04-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Diamond beach ”

    Wanneer je naar jokulsarlon gaat, kijk je je ogen uit. De harde wind zorgt ervoor dat je ijsschotsen hard ziet bewegen in het water. Het aantal ijsschotsen varieert bij eb en vloed en uiteraard per dag. Wij zijn er 2 dagen achter elkaar geweest en het blijft bijzonder. Steek ook eens de weg over naar Diamant beach. Prachtig hoe de ijsschotsen hier afsteken tegen het zwarte zand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels Verhoeven
    op 30-11-2017
    35 landen bezocht • 28 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Blauw, blauwer, blauwst”

    Als ijsblok, kabbelend op het meer van Jökulsárlón. Dat is het verlangen wat je bijna krijgt op de plek waar het woord 'blauw' een andere betekenis krijgt. Robuust, dynamisch, de rotsen laten je wanen in een oase van rust. De kou valt als een warme deken om je heen wanneer je je ogen uitkijkt bij dit bijzonder verschijnsel. Ga voor een lekkere wandeling, kies ervoor om even te gaan zitten en ontdek alle verschillende kleuren blauw die de natuur te bieden heeft.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Boaz
    op 27-11-2017
    59 landen bezocht • 40 reviews • 60 waarderingen
    5

    “Bizar, uniek en prachtig!”

    Op een zwart zandstrand spoelen enorme blokken ijs aan. Ze smelten langzaam weg onder het zachte licht van de zon die de ijsblokken die nog in zee liggen groen, turquase, blauw en geel kleuren (ga vroeg in de ochtend!). En dan heb ik het alleen nog maar over het stuk aan de zeekant van de brug. De gletsjer zelf, het meer en haar zeehonden zijn zelf al meer dan fantastisch.
    Enige nadeel: dat het meer uberhaupt bestaat (en dus de blokken ijs op het strand), want de mens heeft hiervoor gezorgd door de warmtestijging van de aarde...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amy van Loon
    op 27-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “IJs IJs en IJs”

    Tijdens onze roadtrip door IJsland over de ringweg kom je langs Jökulsárlón hier kun je echt niet langsrijden zonder te stoppen. Wat een geweldige plek is dit. We hadden geluk met het weer. De avond van te voren stormde het flink. Gelukkig is het IJsland en kan het weer ten aller tijde zo weer omslaan. De ochtend dat wij naar het gletsjer meer gingen was het dus ook prachtig weer. We zijn zelf een stuk langs het meer gelopen. Als je geluk hebt kom je nog wat zeehonden tegen. Je zou hier eventueel ook een excursie kunnen boeken om per boot het meer op te gaan en om zo dichter bij de ijsschotsen te komen.

    Als je de grote weg langs het meer oversteekt kom je op het strand dat ook nog vol licht met ijsschotsen. Zelfs in de zee zijn er nog wat ijsblokken te vinden. Mooi om te zien, maar het zette me ook wel aan het denken.....

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    op 13-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Fantastisch gletsjermeer”

    In juli 2016 zijn we naar IJsland geweest en hadden we een excursie geboekt om met een boot over het gletsjermeer te gaan. We wilden dit doen met een klein bootje (Zodiac) met dit bootje kon je verder op het meer komen en dichter bij de ijsschotsen. Helaas ging de excursie door het tegenvallende weer niet door, we kregen netjes ons geld terug. Toch zijn we naar het gletsjermeer gereden ondanks het slechte weer. We hadden op de weerberichten gezien dat het ’s avonds zou opklaren, en aangezien het toch 24 uur per dag licht was hebben wij een tijdje bij het meer gewacht. Toen het weer op klaarde rond 19uur ’s avonds waren alle toeristen weg en konden wij met ons tweeën van het mooie uitzicht genieten, we konden toen ook erg mooie beelden met onze drone maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes Dommerholt
    op 07-11-2017
    16 landen bezocht • 16 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Koud en mistig, maar zeer bijzonder!”

    We hadden helaas maar 1 dag om het Jokulsarlon meer te bewonderen, en nét die dag hing er een dikke mist boven het meer. Hierdoor konden we helaas niet het meer over kijken. Desondanks is het prachtig om te zien, de verschillende ijsschotsen met allerlei kleuren blauw en zwart er in. Omdat we buiten het toeristische seizoen waren (begin april) ging er helaas geen bootje het meer op, maar je kan er heel mooi langs lopen en zelfs wat zeehonden spotten als je geluk hebt!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Jökulsárlón reiservaring en tips!

Ben jij in Jökulsárlón geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?