• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Reykjavík ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Reykjavík reiservaringen en tips

Geweldig

15%

Tof

41%

Wel oké

26%

Niet zo

15%

Vreselijk

4%

  • Profiel Liesbeth
    Liesbeth op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “IJskoud goed”

    Reykjavik is een geweldige en verrassende stad. Het is een stad met vele kanten en voor iedereen zit er wel iets leuks bij. Je kan vanuit de stad makkelijk een toer richting de natuur boeken. Als je niet van de natuur bent, is er in de stad ook voldoende te doen om de dagen door te komen. Wat ideaal aan deze stad is, is dat alles op loopafstand is, alles is helaas wel prijzig in de stad.

    In Nederland kan je de excursies alvast boeken, maar dit kan ook makkelijk in reykjavik zelf. Wij hebben een aantal vooraf en een aantal excursies in Reykjavik zelf geboekt. Wij zijn in februari geweest of het boeken van tours in het hoogseizoen ook makkelijk gaat weten wij niet. Wij hebben meerdere noorderlicht toeren, een walvistoer en een golden circle toer geboekt.
    Alles is goed geregeld, je wordt opgehaald en weer netjes terug gebracht op één van de vele ophaalpunten.

    Een aanrader is om een ticket te kopen naar de top van de kerk, Hallgrímskirkja. Je hebt hier aan alle kanten een overzicht over de stad. ’s Avonds naar het Opera gebouw, Harpa, gaan is ook een aanrader. De lichten op het gebouw wisselen constant van kleur en plek. Het leuke van dit gebouw is dat je er bijna 24 uur per dag gratis naar binnen kan. Je kan dus ook vanuit binnen de kleuren zien en de prachtige vormen van de ramen en het glas.

    Als je hier geweest bent, kan je gelijk doorlopen naar het beeld: The Sun Voyager. Deze ligt een stukje verder langs het water. Als je geluk hebt kan je vanaf het deze kant het noorderlicht in de lucht boven de berg zien. Het moet dan wel sterk zijn, want door de lichten uit de stad is het meestal niet te zien.
    De oude haven is ook leuk om doorheen te lopen, ook op loopafstand van Harpa. Je ziet helaas wel dat de stad zich steeds meer op de toeristen richt, overal kan je tickets kopen of staan er reclameborden met welke toers er aangeboden worden.
    Naast de bezienswaardigheden is er ook een bekende winkelstraat, hier heb je

    In IJsland ligt het er natuurlijk erg aan in welk seizoen je gaat, neem in het winterseizoen ook echt warme kleding mee en onderschat de temperatuur niet. Door de koude wind was de gevoelstemperatuur bij ons in februari -20.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    Annet van der Stel op 17-05-2019
    51 landen bezocht • 57 reviews • 35 waarderingen
    3

    “Reykjavik, een vrije kleine stad”

    In Reykjavik staan veel gekleurde houten huizen. Er is een meer met zwanen, het Tjörnin meer. We hebben erg lekker gegeten, een soep in een brood. Verder is er is graffiti art. De verkeerslichten hebben smileys, leuk!
    Ik zou niet al te lang in Reykjavik blijven, wij waren er 3 dagen in totaal en dat was meer dan voldoende. We hebben er onze auto gehuurd (tevoren geregeld vanuit Nederland).
    IJsland heeft veel meer moois te bieden dan Reykjavik.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bas van den Heuvel
    Bas van den Heuvel op 11-05-2019
    93 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    3

    “In de winter sfeervol en excursies te maken”

    Reykjavik in december betekent korte dagen en weinig licht. De stad zelf is klein en duur. Echter bij een restaurantbezoek krijgt men over het algemeen wel kwalitatief goed eten wanneer voor net iets meer dan fastfood wordt gekozen.
    IJsland is echter bekend van zijn natuur en dit is in de winter ook goed te bezoeken middels georganiseerde busexcursies vanuit de hoofdstad. Er kan ook een auto worden gehuurd maar ben dan voorbereid op sneeuw en eventueel ijzel op verlaten wegen.
    Eigenlijk alle dagexcursies die worden aangeboden vanuit Reykjavik vinden in de schemer of daglicht plaats. Dit geldt voor de Golden Circle maar ook voor de verder liggende bestemmingen zoals het gletsjermeer Jökulsárlón. Voordeel in de winter is dat een mogelijkheid bestaat om het noorderlicht te zien. Voor deze excursie geldt doe dit niet te laatste dag, want wanneer je niks ziet krijg je namelijk een herkansing.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    J. van Kooy op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    2

    “Grote koude hoofdstad”

    Reykjavik is de hoofdstad van het land IJsland. Verdoe hier echter niet je tijd, want er valt zo veel moois te zien in dit bijzondere land. Het oogt er een beetje kil, in Reykjvavik dan, en er is niet zo bijzonder veel te zien. Trek daarom door en ontdek de prachtige natuur die ijsland te bieden heeft.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sonja
    Sonja op 30-04-2019
    8 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Een dag is voldoende”

    De stad heb je in een dag wel gezien. Je kan je er een dag wel vermaken door er wat rond te slenteren langs het water en door de winkelstraatjes. Deze zijn echter wel beperkt. Dus naar mijn idee heb je aan een overnachting in reykjavik, na geland te zijn, voldoende. Er is veel meer moois te zien, dus het zou jammer zijn van je tijd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claire
    Claire op 29-04-2019
    9 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    2

    “Na één dag gezien”

    Het is fijn om in gezellige koffietentjes te zitten in deze kleine hoofdstad. Verder viel het voor mij tegen doordat er weinig te doen of te zien is. Het is minder kleurrijk dan ik van te voren verwachtte. Er is wel heerlijk eten te vinden: veel vis!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    Nadia op 26-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Heerkijk voor een dag of 2”

    Helaas ging onze whale watch toer niet door vanwege het weer, dit was voor ons een flinke domper, we hadden gehoopt toch echt walvissen te kunnen zien. Maar toen zijn we per ongeluk bij het Bryggjan Brugghús terecht gekomen, beter hadden we het niet kunnen treffen.
    We hebben een brouwerij tour gedaan en hebben daarna de zelf gebrouwen biertjes direct van de tap geproefd, heerlijk! Ook voor geen bierliefhebbers zoals ik. Ook het eten was heerlijk, zowel traditioneel Ijslands als de echte borrelhapjes bij een bierbrouwerij zoals de hamburger en de chickenwings.
    Het uitzicht op de haven is ook prima te doen, helaas was het voor ons te koud om buiten te kunnen zitten.
    De beren en de haven in Reykjavik geven een mooi uitzicht en de bijzondere kunstwerken en gebouwen zijn leuk om langs af te lopen. Verder is er niet heel veel te doen. Maar je gaat natuurlijk ook naar Ijsland voor de natuur!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    Joke Vos op 18-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Gezellige, mooie stad”

    Reykjavik is wel een van de leukste steden waar ik geweest ben. We hadden prachtig weer en er zijn aardig wat terrasjes in de stad. Mooie gebouwen, lekker eten en aardige mensen. Prettige sfeer in de stad. Ik had geluk en heb het noorderlicht gezien. Prachtig mooi! Met walvis kijken minder geluk. Wel dolfijnen gezien. De snelle boor over het water was een geweldige ervaring op zich. Aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nikki
    Nikki op 11-04-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Wandelen door de gekleurde straten ”

    Reykjavik heeft een klein centrum dus alles is goed te belopen. 1 dag Reykjavik is dan ook meer dan zat. Tip; neem de lift naar boven in de Hallgrímskirkja en je hebt mooi uitzicht over heel de stad. Nu valt t pas goed op dat veel huisjes en daken gekleurd zijn in allerlei verschillende kleuren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robin
    Robin op 09-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 0 waarderingen
    2

    “Teleurstellend Reykjavik”

    Reykjavik is klein en heeft weinig te zien. Na een rondreis door de prachtige natuur van Ijsland is Reykjavik een flinke tegenvaller en zou je het liefst zo snel mogelijk weer terug de natuur ingaan om meer te verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Reykjavík stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Reykjavík reiservaring en tips!

Ben jij in Reykjavík geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief