• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Skógar & omgeving ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Skógar & omgeving reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Annet van der Stel op 17-05-2019

  “Vlakbij het ijsmeer en de gletsjer”

  In Skogar (aan de zuidkant van IJsland) zijn een paar prachtige watervallen. Vanaf Skogar bezoek je het ijsmeer met prachtig blauw ijs en de gletsjer. We hebben een wandeling gedaan op de gletsjer, deze duurde ongeveer drie uur. Daar de Svartifoss waterval bezocht, deze is echt schitterend. Helaas hadden we hier erg slecht weer, zie foto

 • Claire op 29-04-2019

  “Watervallen en hikes”

  Ik houd van hiken. Daar is Ijsland sowieso al het perfecte land voor maar in dit stukje van het land kan het vooral heel goed. Achter de Skogafoss watervallen kan je kilometers lang doorlopen. Verdwalen gebeurd niet want je volgt gewoon het water en komt zo elke honderd meter weer een mooie waterval tegen. Je kan hier heerlijk rustig lopen. Neem wel eten mee want dat is daar verder niet te krijgen!

 • Nadia op 26-04-2019

  “Kvernufoss! ”

  Alle bekende watervallen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken, Skogafoss, seljalandsfoss, maar sla vooral het onbekende Kvernufoss niet over. Bij het Skogar museum kun je te voet door een weiland landinwaarts een kloof in. Als je deze weg een stukje volgt komt je uiteindelijk bij de mooiste waterval van ijsland ( vind ik persoonlijk ). Er was helemaal niemand toen wij er waren. En als je een beetje een durfal bent kun je achter de waterval komen voor ontzettend mooie foto's. Zeker niet over slaan als je hier bent dus.

 • Nikki op 08-04-2019

  “Bezoek de minder toeristische waterval Kvernufoss.”

  Skogafoss is mooi, maar wil je echt een mooie waterval zien waar weinig tot geen toeristen komen? Loop dan door naar Kvernufoss. Ga naar het museum en vanaf de naastgelegen loodsen loop je via een trappetje over een weiland, langs een beekje zo naar de waterval. Wat de waterval zo bijzonder maakt is dat je erachterlangs kan lopen. Adembenemend mooi! Houd er wel rekening mee dat het glad kan zijn én je nat kan worden.

 • Dianneke op 23-10-2017

  “Van Seljalandsfoss tot Skaftafell N.P. allemaal geweldig.”

  Wanneer je vanaf Reykjavik naar Vík rijdt kom je lans een aantal prachtige watervallen. De eerste is de Seljalandsfoss. Een prachtige waterval waar je ook achterlangs kan lopen. Een gaaf contrast, aan de ene kant van de route is een hoge waterval, aan de andere kant is een laag, hobbelig, lava landschap wat uitkijkt op niets.

  Vervolgens kom je langs de Eyjafjallajökull. Door de uitbarsting in 2010 kon ik destijds niet terug vliegen na een trip naar Dublin waardoor ik destijds een alternatieve route moest kiezen. Het is bijzonder deze 'boosdoener' in het echt te zien. Er is een klein centrum bij waar tekst en uitleg gegeven wordt over de vulkaan en diens eerdere uitbarstingen.

  De route op zich is al alleen al prachtig. Het mossige groen en het mistige rond de heuvels in de verte geven het landschap iets mysterieus. Er is weinig verkeer, voornamelijk medetoeristen. Skógafoss is de 2e waterval die je tegenkomt op deze route. Hier kun je een redelijk eenvoudige klim omhoog maken waardoor je een prachtig uitzicht hebt tot aan Vík.

  Vík is een prima plek een een paar nachten te overnachten. Er is een kleine supermarkt. Het dorpje zelf ziet er uit als een industrieterrein maar de omgeving is erg bijzonder. Enerzijds zijn er de bergen, anderzijds het prachtige zwarte zand strand. Dit laatste is 1 van de mooiste plekken om te bewonderen in deze omgeving en zou absoluut niet overgeslagen moeten worden.
  Dyrhólay is een mooie uitkijkplek langs de route waar een deel van het jaar ook papagaaiduikers te zien zijn. Helaas waren die er niet in de periode die wij er waren (oktober).

  Het is zeker een trip waard om naar het Skaftafell national park te gaan. Hier kan je verschillende wandelingen maken. De wandeling naar de Svartifoss waterval is zeer de moeite waard. Het pad zou volgende de medewerkers van het park ook begaanbaar moeten zijn voor kinderwagens. Dit is niet het geval. Het kostte ons heel veel moeite om de wandeling te voltooien maar het was de moeite waard. Mijn advies zou wel zijn om de kinderwagen niet mee te nemen en een kind in een rugdrager mee te nemen. De waterval wordt omgeven door vele zwarte zuilen.
  De hike route naar de Gletsjertong Skaftafellsjökull is ook de moeite waard. Deze route is eenvoudig af te leggen. De gletsjertong is groot en je komt er behoorlijk dichtbij met deze wandeling.

 • debbie op 10-11-2016

  “Geweldige watervallen”

  - Vik i myrddal (zwarte zandstrand)
  Heel erg apart om te zien. Ook heel mooie uitzichtpunten! Het zwarte strand steekt af tegen de blauwe zee. Het is prachtig. Een mooi uitzichtpunt is Dyrhólaey. Dit staat aangegeven langs de weg.

  Svartifoss waterval
  Dit is een van de mooiste watervallen van IJsland en ligt in het Vatnajökull. Je moet een wandeling maken van zo een 2 kilometer opwaarts om er te komen. Het is een glad pad en toch ook wel een behoorlijke klim, maar wel de moeite dik waard.

  - Skogafoss, Seljalandsfoss en Gljufrabui Waterfalls
  Dee liggen allemaal op ringweg nummer 1. Werkelijk fantastisch uitzicht. Er liggen ook nog allemaal kleinere watervallen bij. Bij sommige watervallen kun je er helemaal achterlangs lopen omdat er een soort grot ontstaan is. Zeker de moeite waard en je kunt ze niet missen omdat ze direct aan de ringweg 1 liggen. 5 minuutjes lopen op dit park brengt je naar Glufrafoss; een waterval die verborgen ligt in een canyon. Zeer de moeite waard!

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Skógar & omgeving reiservaring en tips!

Ben jij in Skógar & omgeving geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief