• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Westfjords ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Westfjords reiservaringen en tips

Geweldig

75%

Tof

25%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Joyce op 09-05-2019

  “Isafjordur: Grote schoonheid en heerlijke sfeer”

  Isafjordur is het hoofdstadje van de Westfjorden in IJsland, een deel van IJsland wat niet aan de bekende ringweg 1 ligt en daardoor minder bezocht wordt door toeristen. Geef jij net als ons voorkeur aan rust en ruimte, dan ben je hier aan het goede adres.

  Je kunt dit gebied bereiken met de ferryboot vanuit Stykkisholmur of bij Stadur de ringweg af. Kijk even goed naar de weersverwachting! Beide routes zijn werkelijk prachtig maar je hebt wel de tijd nodig vanwege de kronkelwegen. Een afstand van 50 kilometer betekent niet dat je er in een half uur bent; reken maar op het dubbelen, wat trouwens geen straf is met de prachtige uitzichten.

  Isafjordur is voor IJslandse begrippen een groot dorp en je hebt er dan ook allerlei voorzieningen; winkels, restaurants, hotels, AirBNB, B&B’s, tankstations, supermarkten, noem maar op. Wij vonden de sfeer in het dorp en de omgeving heel goed, lekker ontspannen. IJslanders zijn behulpzaam maar niet heel sociaal naar bezoekers, het is niet dat ze niet vriendelijk zijn maar gewoon veel gereserveerder en niet zo van de ‘pietpraat’.

  In de omgeving kan je heerlijk wandelen of gewoon lekker voor je uit staren over het prachtige water. Als je goed oplet zie je misschien nog wel een zeehond voorbij gaan. Neem eens de weg omhoog voor het uitzicht over de omgeving of het zicht op een waterval. Het kan zo maar zijn, dat je opeens in de sneeuw staat (eind mei).
  Daarnaast zijn er leuke dorpjes in de omgeving die het bezoeken waard zijn.

  IJsland is zeker geen goedkoop land qua accommodatie, boodschappen en restaurants maar wij vinden het dat zeker waard! Geniet ervan.

 • Claire op 29-04-2019

  “Let op het weer”

  Het is hier heel mooi en nog weinig toeristen gaan naar de Westfjorden, maar als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard om dit winderige stuk Ijsland mee te pakken. Let wel goed op het weer in je keuze om te gaan. Toen wij er waren regende het bijna fulltime op de Westfjorden en dat maakte de ervaring minder leuk. Vergis je ook niet in de afstand en de tijd die het kost om deze af te leggen: de Westfjorden bestaan namelijk uit vele kronkelweggetjes die behoorlijk wat reistijd in beslag nemen.

 • Robin op 09-04-2019

  “Minder ontdekt”

  De Westfjorden zijn nog weinig ontdekt door het massatoerisme en ze zijn zeker de moeite waard. Pak je hier extra goed in want het kan hier flink waaien en koud zijn. Via vele kronkelige weggetjes kan je de westfjorden rondrijden en buiten de gebeende paden gaan. Een prachtig avontuur met overweldigende natuur!

 • Campervans Iceland op 12-06-2017

  “Westfjords Travel guide”

  Westfjords is a stunning place. We always highly recommend our guests to visit the Westfjords. Not only because of its stunning beauty, high mountains and lovely villages where one can find great camping, great food and one can mingle with locals. Here are some additional information to your excellent guide:
  http://www.rent.is/blog/westfjords-travel-guide
  Happy Camping!

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Westfjords reiservaring en tips!

Ben jij in Westfjords geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief