In Lucca geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 16 Lucca reiservaringen

Lucca

Als je van wandelen, historie en kunst houdt, dan is de relatief rustige stad Lucca dé stad voor jou. Het is met zo’n 90.000 inwoners een van de mooie en fijnste middelgrote steden van Toscane. Lucca speelde al vroeg in de geschiedenis een belangrijke rol voor namen als Julius Caesar, Pompeius, Sempronius en Napoleon. De stadsmuren uit de Renaissance zijn nog geheel intact en worden nu gebruikt als wandel- en fietspaden. De stadswallen geven je een mooi uitzicht over het historisch centrum. Opvallend is het stratenplan van Lucca. Hieraan kun je direct zien dat de stad gesticht is door de oude Romeinen. In Lucca vind je veel kerken en het beroemde ovalen Piazza dell’Anfiteatro, gebouwd op de ruïnes van een Romeins amfitheater. Leuk om eens mee te maken: dit plein verandert tijdens het traditionele bloemenfeest op 27 april in een ware bloemenzee. Beklim ook de middeleeuwse Torre Guinigi: erg bijzonder omdat er eiken groeien op de top.

Vakantie Toscane – beste aanbieders

 • Voor voor de mooist gelegen vakantiehuizen, agriturismo’s en borgo’s:

  Eliza was Here
  Tritt
  Italissima
  Fundadore
  Travelbird
  Topic Travel
  La Porta Vacanze
  Happy Home
  Natuurhuisje.nl
  Interhome
  Bungalow.net
  Basic Travel
 • Voor het breedste aanbod campings:

  Suncamp
  Roan
  Vacanceselect
  Allcamps
  Go4Camp
  TUI
 • Voor hotels en appartementen:

  TUI
  D-reizen
  Prijsvrij
  Booking.com
  De Vakantiediscounter
 • Voor Toscane autorondreizen & flydrives:

  Fundadore
  Travelbird
  Pharos Reizen
  Kras
  De Jong Intra Vakanties
  TUI
Lucca
Lucca, Toscane

Bezienswaardigheden & highlights van Lucca

San Martino kathedraal

Het meest prominente gebouw van Lucca is de Duomo di San Martino. De kathedraal in Romaanse stijl dateert uit de 11e eeuw. De schitterende voorgevel van het gebouw is ontworpen door Guidetto da Como. De reliëfs boven de deur zijn, zo zegt men, van Nicola Pisano. Het interieur van de Duomo di San Martino is net zo imposant als de buitenkant. Hier zijn schatten te bewonderen zoals het Volto Santo kruisbeeld en de 15e eeuwse tombe in de sacristie.

San Martino kathedraal, Lucca

Duomo di San Martino.

Piazza dell’Anfiteatro

Ooit streden op de plek van het huidige Piazza dell’Anfiteatro gladiatoren met elkaar en wilde dieren. Het plein is namelijk gebouwd op de overblijfselen van een Romeins amfitheater. In de loop van de eeuwen bouwde men huizen op de ronde muren van het theater en werd het binnenplein langzaamaan ook volgebouwd. In de jaren 30 van de 19e eeuw werd het amfitheater weer enigszins hersteld en werd het binnenplein weer vrij gemaakt. Tegenwoordig is het Piazza dell’Anfiteatro een gezellig plein met terrassen, bars, restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Het is een bijzondere plek waar je de geschiedenis nog kunt voelen én zien.

Piazza dell' Anfiteatro, Lucca

Piazza dell’ Anfiteatro op een zonnige dag.

De oude stadsmuren

Het bijzondere van Lucca is dat de 15e eeuwse stadsmuren het oude stadscentrum ook vandaag nog volledig omringen. De stadsmuren werden gebouwd tegen aanvallen vanuit Florence. De muren hebben een omtrek van ruim 4 kilometer, is dertig meter breed en maar liefst 12 meter hoog. En rondje over de muren is een hele leuke manier om Lucca te zien. Op de stadsmuren zijn fiets- en wandelpaden aangelegd en er ligt een park.

Stadsmuren van Lucca

De stadsmuren duidelijk zichtbaar vanuit de lucht.

Torre Guinigi

Het is een beetje een vreemd gezicht, een 44 meter hoge toren met daarop een daktuin met eikenbomen. De Torre Guinigi is een van de beroemdste gebouwen van Lucca en biedt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De toren werd in de 14e eeuw gebouwd door de rijke Guinigi familie als teken van hun rijkdom. Daarnaast beschermde de toren ook tegen aanvallen. De klim via de 230 smalle treden is niet eenvoudig maar de moeite waard. Onderweg wordt je getrakteerd op vele fresco’s die de geschiedenis van Lucca laten zien.

Torre Guinigi, Lucca

Uitzicht vanaf Torre Guinigi.

Het Aquaduct van Lucca

Lorenzo Nottolini ontwierp het Aquaduct van Lucca, de bouw ervan duurde van 1823 tot 1851. Het Aquaduct is gebouwd in Neoclassicistische stijl, het is 12 meter hoog en wordt ondersteund door 460 pilaren. Het werd gebouwd als watervoorziening voor de stad, deze was tot dan toe niet goed geregeld. Het Aquaduct haalde water uit bronnen van de Monte Pisano, transporteerde dit naar een reservoir in San Concordio waarna het naar de fonteinen van de stad doorgesluisd werd. Tegenwoordig is het Aquaduct buiten gebruik maar biedt het nog steeds een indrukwekkend aangezicht tegen de achtergrond van de groene Toscaanse heuvels.

Aquaduct van Lucca

Het Aquaduct van Lucca.

Verblijf in of rond Lucca – 5x accommodatie tips

B&B Anfiteatro

B&B Anfiteatro

Uitstekend beoordeelde en betaalbare bed & breakfast in hartje Lucca, uitkijkend over Piazza dell’Anfiteatro!

B&B Villa Corte Degli Dei

B&B Villa Corte Degli Dei

Historisch landgoed met zwembad en kamers in middeleeuwse stijl, op 900 meter van de stadsmuren van Lucca.

Cottage Lucca Toscane

Cottage Lucca Toscane

Vrijstaande traditionele Toscaanse boerderij met privézwembad. Het huis ligt tussen Lucca en Pisa.

Vakantiehuis Flavia

Vakantiehuis Flavia

Mooie 4- en 6-persoons appartementen met zwembad in karakteristiek dorpje naast Lucca.

Villa Rinascimento

Villa Rinascimento

Karakteristieke 15e-eeuwse villa met zwembad van Nederlandse eigenaresse, in de heuvels vlakbij Lucca en Pisa. Budgetvriendelijk!

Reisinspiratie

Alle Italië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Italië

Bekijk de top 10 Italië rondreizen

16 Lucca reiservaringen en tips • 20 landen bezocht
  1 review
  0 waarderingen

  “Mooi dat iedereen het als dagtrip blijft aanbevelen”

  Geplaatst 13-12-2017

  Steeds als ik weer in Lucca mag verblijven valt het op, de verrukkelijke ongedwongen sfeer. Weliswaar is mijn uitspraak gebaseerd op binnen de oude stadsmuren en ben ik nog niet aan het " moderne deel "toegekomen.
  Naast de genoeg genoemde bezienswaardigheden is Lucca een stad die je wil voelen en ervaren, waar alles zien een ondergeschikte rol heeft. Op speurtocht tot in de uiterste hoeken door de vele charmante authentieke straatjes, hangen op één van de vele stekjes en met volle teugen genieten van het bekijken van, luisteren naar, en ruiken aan het alledaagse zoete leven. Of het nu is op een drukke toeristische dag, een regenachtige avond onder de plu of tijdens één van de vele optredens in de zomer, Lucca laat het allemaal over zich heenkomen en ik ga er vooral 's avonds, als de bewoners het rijk weer overnemen, berustend in mee. Evviva Lucca

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Gezellig!”

  Geplaatst 24-11-2017

  Lucca is niet de meest bekende stad van Italië, maar wel de moeite waard om te bezoeken.Het is een stad met een compact centrum, waardoor de afstanden goed te lopen zijn. De kathedraal is er niet één die te vergelijken is met die van bijvoorbeeld Milaan of Florence, maar van binnen was het wel erg mooi. Het oude amfitheater, wat nu een plek is met veel restaurantjes en terrasjes, is een fijne plek om even wat te eten en te drinken. De klokkentoren laat blijken dat er toch veel oudheid te vinden is in Lucca.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  27 reviews
  32 waarderingen

  “Eten, eten, eten!”

  Geplaatst 22-11-2017

  Lucca is een historisch stadje in Toscane gelegen in de buurt van Pisa. Het is vooral bekend om haar gastronomie en da is precies wat ik iedereen aanraad te doen als je daar bent. De stad is omringd door een mooie stadsmuur waar je volledig overheen kunt wandelen/fietsen. Het heeft een aantal musea, maar ik raad je vooral aan om door het stadje te wandelen en om te eten :).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “De mooiste van Toscane”

  Geplaatst 21-11-2017

  Lucca is een compacte oude middeleeuwse stad binnen de oude muren van de fort die nog goed bewaren zijn. Alle bezienswaardigheden zijn dichtbij elkaar, het zijn vele mooie pleintjes, terasjes, kerken, torens. Je kunt op de oude muren wandelen en de fort-stad van boven te zien. De gezelligste plein is zeker de ronde Piazza dell' Anfiteatro. Als je de Guinigi Toren bezoekt, vind je bomen bovenop (grappig beeld is dit) plus een mooi uitzicht. Breng een bezoek aan Lucca Cathedral, zeker het waard. Wandel door de mooie straten en pleinen waar het alleen maar gezellig is. Vergeet Gelatarium niet, de meest moderne ijs winkel die ik heb gezien. Omdat we met de auto waren hebben we ook Ponte della Maddalena bezocht in Borgo a Mozzano (20 min van Lucca vandaan), gewoon een prachtige mooie brug en verder niet zoveel.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Historisch en leuk stadje”

  Geplaatst 13-11-2017

  Lucca is leuk als dagtrip. Er is een heel gezellig plein, waar je veel gezellige restaurantjes kunt vinden. Ook zijn er kerkjes te vinden, die best de moeite waard zijn om even van binnen te zien. Maak zeker een wandeling over de stadsmuur. Vanuit de stadsmuur heb je een mooi uitzicht over de stad. De Toren van Guinigi heeft prachtige tekeningen terwijl je de trappen oploopt. Het is wel een stukje lopen, meer dan 200 treden, maar het uitzicht is heel gaaf bovenop. Als je geluk hebt, kun je heel ver kijken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  26 reviews
  7 waarderingen

  “Leuke dagtrip”

  Geplaatst 13-11-2017

  Lucca is een hele leuke dagtrip als je in Toscane bent. Het ligt goed bereikbaar tussen Pisa en Florence, er is buiten de muur vaak parkeerplek genoeg en binnen de muur is alles te belopen. Een rondje lopen over de muur is natuurlijk een must-do, maar binnen de muren zijn veel leuke restaurantjes die ook erg de moeite waard zijn.

  Qua eten is trattoria di Leo onze tip. Superdruk, totaal geen sfeervolle aankleding, geen woord Engels maar het eten maakt alles goed!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Lucca”

  Geplaatst 01-11-2017

  Lucca is een prachtig, historisch stadje met een gemoedelijke sfeer. Lucca herbergt mooie gebouwen, een mooi plein, en gezellige restaurantjes. Het is makkelijk te bereiken vanuit toeristische plaatsen zoals Pisa en Florence, en het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  28 reviews
  9 waarderingen

  “Wandelen over de stadsmuur”

  Geplaatst 29-10-2017

  Ik vond Lucca de leukste stad van Italië. Het heeft niet echt grote bezienswaardigheden, maar de sfeer is heerlijk. Het is een groene stad, met leuke koffietentjes en heerlijk echt Italiaans eten. Loop over de stadsmuur en geniet van het Italiaanse leven. Bella Lucca!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 15 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Een van de leukste stadjes in Italië”

  Geplaatst 29-10-2017

  Een stadje waar je echt tot rust kunt komen. In Lucca heb je niet 'must see' bezienswaardigheden zoals je die bijvoorbeeld in Florence hebt, maar dat hoeft ook niet. De gemoedelijke, Italiaanse sfeer maakt het erg leuk om in dit stadje te zijn. Lucca zit vol restaurantjes waar je voor een schappelijke prijs heerlijk Italiaans kunt eten. Het is bovendien een erg kindvriendelijke stad: alles is makkelijk te voet te doen en er rijden geen auto's in het centrum.

  Een fiets huren en over de stadsmuren fietsen is een aanrader. Wij zijn ook een dag gaan fietsen in de Toscaanse heuvels. Dit is op zich ook een aanrader, maar zoek de route goed uit, want wij fietsten eerst 15 km langs een drukke autoweg voordat we in een mooi gebied kwamen. Onderschat de heuvels niet en zorg voor een fiets met goede versnellingen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Lucca is geweldig”

  Geplaatst 28-10-2017

  Een mooie, fotogenieke, gezellige stad! Lucca is voor mij echt Italië. Een hele mooie stad, met als middelpunt het marktplein, hier kun je in de avond heerlijk eten en natafelen. In het meest perfecte geval, slaap je aan het marktplein met uitzicht op de vele restaurantjes. In Lucca kun je ook heerlijk winkelen en vanuit Lucca kun je mooie uitstapjes maken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Lucca reiservaring en tips!

Ben jij in Lucca geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Italië specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Italië aanbieder, met hotels, appartementen en campings, maar ook vliegvakanties naar o.a. Sicilië en Puglia.
Bezoek website


Fundadore

Fundadore

Vakanties op maat naar het authentieke Italië! Fundadore is sinds 1989 een gerenommeerde Italië-specialist met talloze flydrives, agriturismo's en themareizen voor de liefhebber.
Bezoek website


Travelbird

Travelbird

Bijzondere Italië aanbiedingen: van citytrips en hoteldeals tot flydrives en speciale themavakanties (food, wijn, enz).
Bezoek website

Meer Italië reisorganisaties

Eliza was Here
Eliza was Here

Flydrives en bijzondere plekjes.
Bezoek website

Natuurhuisje
Natuurhuisje

Vakantiehuizen in de natuur.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Rondreizen en flydrives.
Bezoek website

D-reizen
D-reizen

Vergelijk alle touroperators.
Bezoek website

Italissima
Italissima

Vakantiehuizen Italië.
Bezoek website

Pharos Reizen
Pharos Reizen

Autorondreizen en fietsvakanties.
Bezoek website

Suncamp
Suncamp

Campings en vakantieparken.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Hoteldeals & vliegvakanties.
Bezoek website

Last minute Italië

Bezienswaardigheden Italië

Alle bezienswaardigheden in Italië

Vliegtickets naar Italië


Meer over vliegen naar Italië

Hotels in Italië zoeken

Hotels in Italië zoeken
Last minute Italië

Boek je vakantie naar Italië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Italië aanbieder.
Bezoek website

Fundadore
2. Fundadore

Italië-specialist.
Bezoek website

Travelbird
3. Travelbird

Citytrips en flydrives.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Italië reisorganisaties


Vliegtickets Italië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Italië
V.a. 48 Meer over vliegen naar Italië