• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Akaba ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Akaba reiservaringen en tips

Geweldig

20%

Tof

40%

Wel oké

20%

Niet zo

20%

Vreselijk

0%

  • Teun op 12-05-2019

    “De stad aan de Rode zee”

    Akaba de stad van Jordanië die aan de Rode zee is.
    Een levendige stad waar toeristen zeker welkom zijn, een stad waar veel leuke marktjes zijn waar je door heen kan lopen.
    Het is een mooie plek om te gaan duiken of om je duik buffet te halen.
    Je heb meerdere bijzondere dingen wat je in de Rode zee kan tegen komen.
    Zoals een Tank, vliegtuig en een grote boot.
    Ook heb je prachtige vissen en prachtig koraal!

  • Annet van der Stel op 10-05-2019

    “De koffie in het hete zand”

    In Akaba drink je niet zomaar koffie, nee die kun je ook kopen vanuit een aparte metalen mok die in een bak heet zand wordt verwarmd. Onder het zand is een gasbrander. Op verschillende plaatsen zie je dat dit wordt aangeboden. Een leuk souvenir voor thuis is zo'n metalen koffiebeker, of twee, nog leuker. Je vindt deze beker in lokale winkels. Wij hadden dit nooit eerder gezien en vinden het de moeite waard het apart te noemen.

  • Annet van der Stel op 10-05-2019

    “Heel bijzonder ijs in Akaba”

    Dit ijs is echt bijzonder. Het wordt in een bak gestampt en het is bijzonder leuk om dit te zien. Toen wij ernaar vroegen heeft de verkoper ons uitgebreid laten zien hoe dit werkt. Daarna wordt het ijs als een soort bloem gepresenteerd. Heel erg leuk en lekker.

  • Annet van der Stel op 10-05-2019

    “De volkstuinen van Akaba”

    Ik las dat dit bestond en wilde het graag zelf eens zien. En ja, inderdaad, er zijn volkstuinen in Akaba, en daar worden bv radijsjes verbouwd. Nou ja, het zijn meer enorme radijzen zoals wij ze niet kennen. Zie de foto's. Heel leuk om dit te zien en zeker leuk als je weet dat de grote projectontwikkelaars hier graag van die giga hotels willen bouwen. Gelukkig mag de gewone man zijn volkstuin nog steeds gebruiken.

  • Annet van der Stel op 10-05-2019

    “Akaba, leuk om vakantie mee af te sluiten”

    Onze 3-weekse reis sloten we hier af. Daarna zijn we teruggereden naar het vliegveld bij Amman.
    Wij vonden Akaba zeker leuk. We gaan graag buiten de gebaande paden en dat kon hier prima. Zo hebben we vis gegeten in een deel van de stad waar alleen locals kwamen eten en de vis vers voor je bereid werd. Verder zagen we ook de lokale volkstuinen, bijzonder dat deze er nog zijn. De projectontwikkelaars zouden er graag hotels bouwen. En tenslotte aten we er in een lokaal restaurant voor een prikkie en wel zo lekker!! We hadden eerst een hotel in Akaba zelf en later bij de zee om te snorkelen, dat laatste viel helaas erg tegen. Enerzijds door de wind, anderzijds omdat er gewoon ook weinig te zien was.

  • Jelmer Laernoes op 01-05-2019

    “Bestemming aan de Rode Zee ”

    Vanuit Aqaba zie je de drie omliggende landen Saoedi Arabië, Israël en Egypte. Je kunt hier goed snorkelen en eventjes relaxen naar al het mooie cultuur wat Jordanië te bieden heeft. Er is ook een strand, maar als westerse toerist zou ik hier niet zo snel gaan liggen.

  • Marjolein Versteeg op 15-04-2019

    “Weinig bijzonders”

    Op onze doorreis door Jordanië maakten we een stop in Akaba. We reisden in Januari, daardoor was het warme weer in Akaba een fijne ervaring vergeleken met de koude temperaturen in de woestijn. We verbleven in ‘Bedouin Garden Villa’ , een leuk hostel waarbij je je eigen, kleurrijke huisje krijgt. Het strand was niet bijzonder, weinig voorzieningen en ook het aanbod aan restaurants was laag. De stad zelf heeft weinig bezienswaardigheden en doet ook niet ‘gezellig’ aan. Wellicht is het een waar duikersparadijs, maar als je niet duikt of snorkelt is het een plek die je prima over kan slaan.

  • Pieter Jaspers op 12-04-2019

    “Een domper”

    Ik kwam Akaba binnen vanuit Israël, Eilat. Ik werd meteen afgezet door de taximaffia aan de grens. Je kunt niet zonder, en ze gaan niet omlaag met de prijs. Een vervelend begin van mijn bezoek aan Jordanië.

    Akaba kende ik van Lawrence of Arabia. Hier dreef Lawrence de Turken terug de zee in. Het fort staat nog steeds overeind, maar het stelt niet heel veel voor. Ik had geluk dat ik naar binnen kon, want het was al lange tijd gesloten geweest. Gelukkig was er een foto-tentoonstelling binnen, en liet een oude man me een kijkje werpen op de binnenkant.

    De stranden zijn volgebouwd met tentjes, en dat terwijl het strand al zo klein is. Er zijn voor jonge soloreizigers niet echt hostels te vinden in het centrum. Ik verbleef dus in een goedkoop hotelletje. Ik was niet onder de indruk van Akaba.

  • Donna op 11-04-2019

    “Goede strandbestemming”

    Akaba heeft een gezellige markt als je in het oude deel zit. Er is ook een nieuw deel met resorts, wat leuk is om lekker op het strand te liggen. Maar de gezelligheid en authentieke eettentjes moet je echt in het oude deel zoeken. Het is dan ook een aanrader om daar te slapen. En duiken, vergeet niet te duiken in de Rode Zee!

  • sammy tempels op 15-06-2018

    “zalig om het woestijnzand af te spoelen ”

    Aan het einde van de Kings Highway, ongeveer een uurtje van Wadi rum ligt de stad Akaba. Je komt door de woestijn gereden en ineens zie je hier en daar de eerste palmbomen verschijnen. Even later zit je in een badplaats vergelijkbaar met de bekendere badplaatsen waar bv. Egypte al jaren voor geroemd wordt. Akaba heeft alles wat een badplaats moet hebben: mooie stranden, helder water, een mooie onderwaterwereld en hotels die je een ongeziene luxe kunnen bieden. Het is hier niet goedkoop!!! Maar het gevoel om na een paar dagen stof, steen en woestijnzand uit het binnenland hier alles van je af te kunnen spoelen is zalig. Akaba is zeer toeristisch maar een "must see" in Jordanie, de afwisseling maakt het gewoon af!

Jordanië reis boeken – onze tips!

Deel jouw Akaba reiservaring en tips!

Ben jij in Akaba geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief