• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Taman Negara ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

16 Taman Negara reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

31%

Wel oké

19%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Saar op 12-05-2019

    “Oudste regenwoud”

    Via Kuala Tahan kan je de Taman Negara bezoeken. Als je wat meer ‘’echte’’ jungle wil zien ipv platgelopen paden, raad ik aan om een meerdaagse trekking te doen. De dag-trekkings zijn ook leuk, maar verwacht wel veel mede-wandelaars tegen te komen en minder kans om dieren te spotten (terwijl de jungle bewoond wordt door tijgers en olifanten!). In de rivier liggen wat boot-restaurants, waar je een prima hapje kan eten. Houdt er rekening mee dat je de rivier over moet steken vanaf het dorpje om bij de ingang van Taman Negara te komen. Er liggen verschillende bootjes die je voor een ringgit aan de overkant zetten. Je kan vanaf Kuala Tahan een boottoch van een paar uur maken naar Kuala Tembeling (of andersom). Dit vonden we een erg leuke manier om weer te vertrekken uit de jungle. Ik raad aan deze boottocht in Kuala Tahan te boeken icm een bus naar je volgende bestemming, zodat je in Tembeling opgepikt word

  • Bianca op 04-05-2019

    “Taman Negara: het regenwoud”

    In Taman Negara kan je zeker genieten van het oude regenwoud. Het handige was dat je hier zelf wandelroutes kan volgen en dus zelf op pad kan gaan zonder gids. Bereid je vooral goed voor op een zware wandeling en neem veel water mee! Één flesje water is zeker niet genoeg!! Veel mooie bomen en planten gezien maar het uitzicht bovenaan was wel waar je de wandeling voor gaat maken. Ook de canopy's maken de tocht avontuurlijk en vooral spannend!

    De toch naar Taman Negara is op zichzelf al een hoogte punt, je komt veel dieren tegen en ziet al veel van de jungle. Als backpacker heb ik vooral veel genoten van het taman negara hostel, hier wordt veel vanuit geregeld en vooral veel plezier gemaakt! Wat ik echter over zal slaan is de tocht naar de zogenaamde lokale bevolking, nogal toeristisch en nep.

  • Eleni Saarloos op 19-04-2019

    “Mooi gebied”

    Taman Negara is een erg mooi regenwoud. De weg er naar toe is al bijzonder, in een klein bootje vaar je en paar uur door de jungle. Dit is alleen al een ervaring.
    Aangekomen in het kleine dorpje, viel op dat hier verder niet veel te beleven valt. Prima natuurlijk, want men komt voor het regenwoud. De korte wandelroutes vonden wij zelf wat tegenvallen en wegens onze volgende bestemming konden wij geen langere routes lopen.
    Een boottochtje naar Latah Berko is wel aan te raden, hier krijg je al een idee van hoe prachtig het gebied is.
    Maar voor een echte ervaring, denk ik dat een langere trekking leuker is!

  • marjolein op 30-11-2017

    “Oudste jungle te wereld”

    vanuit jerantut zijn we met de boot naar de taman negara gevaren
    de boottocht er heen is al een hele mooie ervaring!

    Voor de tijd die we er waren en achteraf veel te kort hebben een beetje kunnen proeven van de jungle, achteraf gezien hadden wij een wandeling willen maken met overnachtingin de jungle.
    dit keer hebben georganiseerd een stukje de jungle ingelopen overdag en keer savonds
    we hebben veel dieren gespot en zelfs een tapir.
    de avondtocht is best toeristisch en iedereen loopt over hetzelfde pad en staat bij dezelfde uitkijktoren te wachten.

    maar zeker voor de tijd die we er waren hebben we erg genoten van de taman negara.
    bij de drijvende bootjes hebben we heerlijk gegeten!

  • Rachel op 25-11-2017

    “Mooie natuur”

    Vanuit Jerantut zijn we naar Taman Negara gevaren. De boottocht daarheen is echt heel leuk! Je ziet veel wild en het is een relaxed ritje van 2-3 uur. Taman Negara vond ik zelf niet zo heel boeiend maar dat kan liggen aan het feit dat we daarvoor Borneo hebben bezocht. Taman Negara is een mooi stukje natuur waar je weinig dieren tegenkomt; het zijn vooral de eeuwenoude bomen & planten die erg mooi zijn. De canopy walk was bij ons voor de helft afgesloten wat heel jammer was. Het is niet heel erg de moeite waard maar wel leuk om gedaan te hebben. Wij zijn 2 nachten gebleven en dat was voor ons meer dan genoeg. Tip: boek niet vooraf want alles is onwijs goedkoop als je het los en lokaal boekt (kwamen wij helaas te laat achter..).

  • Marit Visserman op 20-11-2017

    “Super mooi regenwoud!”

    We hebben in Taman Negara een geweldige tour gedaan door het regenwoud. We zijn naar het hoogste punt in de buurt geklommen, wat erg warm was, maar zeker de moeite waard was. Onderweg zijn we een aantal aapjes tegengekomen, en het uitzicht vanaf de top was prachtig. Ook de boottocht over de rivier vond ik erg leuk!

  • Amy van Loon op 16-11-2017

    “Helemaal geweldig!!”

    Ik ben met een volledig georganiseerde toer vanuit Kuala Lumpur naar Taman Negara gereisd. Dit was leuk maar ik adviseer om dit niet te doen. Je kunt prima op eigen gelegenheid vanuit Kuala Lumpur naar dit regenwoud reizen. Daar een hostel boeken en ter plaatsen toertjes voor een dagdeel boeken. Zo kun je precies doen wat je zelf wilt en ook gewoon gaan eten bij een van de floating restaurants. Ga zeker naar de canopy walk, bezoek een van de stammen die nog in de jungle wonen en maak een boottochtje over de rivier.

  • Mark Kremers op 05-11-2017

    “Zweten in het regenwoud”

    Een tropisch regenwoud zegt eigenlijk alles al. Het is er vochtig, warm en vol met natuur. Erg mooi om te zien, maar wel behoorlijk zweten als je er een of meerdere dagen rondloopt. Een aanrader zijn de enorm hoge touwbruggen die meerdere boomtoppen met elkaar verbinden. Ook zijn er meerdere bootjes die je op een korte cruise over de rivier kunnen nemen die zeker de moeite waard zijn. Met wat geluk zie je veel verschillende dieren. Ook de kleine waterval waar de meeste bootjes heen gaan is erg mooi om te zien. Eten kun je prima doen in een van de vele restaurant boten die aan de kant van de rivier bij de ingang van Taman Negara liggen.

  • A op 03-11-2017

    “Het oudste tropische regenwoud ter wereld!”

    Mijn eerste keer in een tropisch regenwoud en wauw, wat is het daar mooi! We zijn naar het hoogste punt in de omgeving gewandeld/geklommen. Heel warm, maar goed te doen en een mooi uitzicht over de jungle. De canopy walk is ook leuk om te doen. Bij de floating restaurants kan je heerlijk eten en het is ook mooi om een boottochtje over de rivier door de jungle te maken. Zeer de moeite waard!

  • debbie op 01-11-2017

    “Tropisch Regenwoud”

    Wij hebben hier hele mooie dagen gehad. Wij kwamen hier aan per huurauto en hadden de accommodatie Mutiara Taman Negara geboekt. Dit is het enige resort midden in het regenwoud. Alle andere liggen aan de overkant van de rivier. De accommodatie was heel fijn; bungalows midden in de natuur. Vanuit de accommodatie kun je verschillende excursies boeken. Dit kan ook geboekt worden in het dorp aan de andere kant van de rivier. Dit is niet heel handig want de tours starten allemaal bij Mutiara. Het is wel goedkoper om het in het dorpje te boeken.
    Wij hebben de grote canopy walk gedaan en hebben een bezoek gebracht aan latah berko per kano. De canopy kan denk ik ook op eigen houtje bezocht worden. Een tip is om te eten op de drijvende restaurantjes op het water. Veel lekker dan in het resort. Helaas geen zwembad, maar je komt natuurlijk ook voor de omgeving :)

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Taman Negara reiservaring en tips!

Ben jij in Taman Negara geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief