Arusha ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Arusha reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

10%

Wel oké

30%

Niet zo

0%

Vreselijk

20%

  • Profiel mvdh
    op 10-04-2019
    29 landen bezocht • 17 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Perfecte uitvalbasis voor safari”

    Arusha is geen bijzondere stad, verwacht geen mooie historische gebouwen. Het is een typisch Oost-Afrikaanse stad. Arusha is wel de perfecte uitvalbasis voor safari. Safari hoef je echt niet van te voren te boeken in Nederland, er zijn zoveel bureautjes daar, als je rond loopt word je elke 5 minuten aangesproken of je geïnteresseerd bent in een safari.
    Vergeet niet af te dingen bij het boeken van een safari, er kan zo 100-200 dollar per persoon af.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Therese Hoppenbrouwer
    op 22-11-2017
    51 landen bezocht • 26 reviews • 38 waarderingen
    3

    “Leuk plaatsje om even te acclimatiseren”

    Arusha is op zich geen bijzondere plaats, maar je gaat ook niet naar Tanzania voor de steden lijkt me. Maar het is gunstig gelegen en als je er met het vliegtuig aankomt vanuit Dar-es-Salaam of NL, is het prettig om hier even te acclimatiseren voordat je aan de safari's begint.
    Wij sliepen in Mvuli hotel, een aanrader en gelegen aan de rand van de stad, vlakbij de natuur. Het hotel heeft een eigen busje en willen je gratis of tegen kleine vergoeding overal heen brengen. We hebben heerlijk bij The Mulberry in de stad gegeten. Ons hotel heeft voor ons een excusie naar de waterval georganiseerd.
    Hou in Arusha rekening met een koelere temperatuur. Het was echt te koud om in te zwemmen. Neem een goede Fleece mee als je 's avonds gaat eten.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    op 21-11-2017
    47 landen bezocht • 27 reviews • 29 waarderingen
    1

    “Vermijden indien mogelijk”

    Wij vinden Arusha geen leuke plaats. We hebben een paar maanden in de buurt gewoond (bij Arusha NP) en kwamen er dus regelmatig. Maar de bendes die daar rondlopen zijn gewoonweg eng. Nergens in Afrika heb ik me ooit onveilig gevoeld, behalve in Arusha. Er is nooit iets gebeurd, maar we hadden het idee dat Arusha door een soort maffia werd gerund. Wij wilden een nieuw matras voor onze hond kopen, maar toen we met de eigenaar van de winkel praatte, kwam er gelijk iemand van de bende. Zij namen het onderhandelen over. Wij zeiden geen zaken met hem te willen doen en zijn weggelopen. We werden daarna een tijd achtervolgd door meerdere mannen die ons probeerden te dwingen een matras te kopen. Uiteindelijk konden we bij onze auto komen en wegrijden. We zijn daarna nog vaak in Arusha geweest, maar helemaal op mijn gemak was ik niet meer.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annelies
    op 13-11-2017
    69 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Boek pas ter plaatse!”

    Op safari gaan is niet alleen voor de rijkste onder ons. Wanneer je alles probeert te plannen vanuit Nederland lijkt dit wel, maar als je gewoon eens naar Arusha toe gaat en pas daar je chauffeur en schema voor safari uitstippelt, scheelt dat honderden, zo niet duizenden euro's!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mireille le Rutte
    op 04-11-2017
    25 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “De top van Afrika. ”

    Het beklimming van Mount Kilimanjaro is het zwaarste maar ook meest geweldige wat ik in mijn leven heb gedaan. 5 dagen lopen naar het dak van Afrika met in de verte uitzicht op de Serengeti bij een opgaande zon is geweldig!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jamie
    op 30-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    1

    “Arusha”

    Vreselijke stad. Niets te beleven en hadden er een onveilig gevoel. Het is een goede plaats om vandaan te reizen naar bijvoorbeeld de Serengeti en dus ook de belangrijkste redden om er te komen. Ik zou zorgen dat je er niet meer dan een dag blijft.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alessandra
    op 28-10-2017
    28 landen bezocht • 17 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Paar dagen Arusha verkennen”

    Arusha was een ervaring als geen ander. Ik heb de kans gekregen om de stad twee keer te bezoeken, een keer in 2012 met mijn familie en daarna in 2014 als onderdeel van een project via school. Hoewel wij altijd in een groep reisde, kregen wij ook de kans om in een bepaald gebied er alleen op uit te gaan en ik moet eerlijk toegeven dat het heel leuk was om alle kleine winkeltjes te bekijken en ik voelde mij relatief veilig. Tanzania in z'n algemeen is een geweldig land, maar Arusha is leuk om te gebruiken als pit-stop of voor het kopen van souvenirs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariëlle Plug
    op 28-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Vrijwilligerswerk in Afrika”

    Wil je vrijwilligerswerk doen in Afrika ga dan zeker naar Tanzania! Er zijn verschillende projecten van helpen in het ziekenhuis tot helpen in een weeshuis en het opzetten van nieuwe lessen. Ook de omgeving is erg mooi met het safaripark om te hoek! Een bezoekje aan de massai is ook een must. En mocht je nog tijd over hebben dan kun je ook genieten van het prachtige eiland zanzibar.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Merel
    op 25-10-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Vies, druk maar veel te doen daarom heen”

    Hier kun je je geluk op voor wat betreft wildparken. Echter de stad zelf heeft slechts een aantal leuke spots. Voor de rest veel vieze auto's, slechte wegen en veel corruptie omdat de Tanzanianen weten dat er veel toeristen zijn. Arusha NP heeft de mogelijkheid een wandelsafari te doen wat hilarisch is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Inge Cok
    op 31-12-2016
    2 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Tarangire safari lodge”

    Wow wat een prachtige plek... prachtig uitzicht over Tarangire, je ziet de wilde dieren lopen vanuit je lodge. Het eten is er lekker. Het zwembad is heerlijk, ook leuk dat de aapjes boven je hangen in de bomen. Zonsopgang en zonsondergang zijn prachtig

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Tanzania reis boeken – onze tips!

Top-5 Tanzania reisaanbieders

Deel jouw Arusha reiservaring en tips!

Ben jij in Arusha geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?