• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Dar es Salaam ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Dar es Salaam reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

14%

Wel oké

14%

Niet zo

57%

Vreselijk

14%

 • Anne Boon op 05-05-2019

  “Vreselijk”

  Vanwege een tussenstop zijn twee dagen in Dar es Salaam geweest. Het was echt lastig om deze dagen door te komen. Er valt niets te beleven en de stad is overbevolkt en vies. Er zijn veel zwervers op straat en het stinkt.

 • mvdh op 10-04-2019

  “Geen aanrader”

  Dar es Salaam staat bekend als zeer onveilig, dit heb ik zelf niet zo ervaren. Als je een gezonde verstand gebruikt en niet met al je dure spullen te koop loopt, is het helemaal niet onveilig. Echter is er vrijwel niks te zien in Dar es Salaam, de highlights kun je binnen 2 uur gezien hebben. Indien je niet met de ferry naar Zanzibar wil zou ik Dar es Salaam overslaan.

 • Angelique de Mooij op 26-11-2017

  “Druk, warm en prachtige stranden...”

  Na een reis van een maand in Tanzania bij de lokale bevolking zou Dar Es Salaam een overstapplaats zijn voor slechts één nacht om door te reizen naar Zanzibar.

  Na een periode van vrijwilligerswerk en geen warm water wilde ik zo snel mogelijk naar Zanzibar. Dar es Salaam kende ik namelijk als drukke, warme en gevaarlijke stad. Door de lange busreis was ik dus genoodzaakt hier te overnachten. Zanzibar zat in me hoofd, witte stranden en helder blauw water... Echter, toen ik aankwam bij het hotel aan het strand en vanuit me balkon naar buiten keek zag ik een parelwit strand met helderblauw water. Hiervoor hoef je dus niet perse naar Zanzibar. De dag erna een rondleiding gehad door het centrum. Dar es Salaam heeft veel bezienswaardigheden maar in reisgidsen kom je hier weinig van tegen omdat Dar bekend staat als druk en gevaarlijk. Mijn advies is om met een gids de stad te verkennen. En vervolgens te genieten van de prachtige stranden. Ik ben zelfs een paar dagen eerder teruggekomen vanuit Zanzibar om langer in Dar te kunnen blijven.

 • Therese Hoppenbrouwer op 22-11-2017

  “Islamitische drukke warme stad”

  Wij waren in de stad vanwege de overstap op een interne vlucht naar Arusha. Het was fijn om even bij te komen na een lange vlucht, maar eigenlijk leent de stad zich daar toch niet zo voor. Het is er druk, de moskeeën beginnen om 5 uur 's ochtends al lawaai te maken en het is er warm. Hou er rekening mee dat het echt een Islamitische stad is, in tegenstelling tot de rest van het land. Ondanks de nadelen was het toch leuk om even een indruk te krijgen van het leven in dit deel van het land.

 • Annick Peters op 19-11-2017

  “Drukte en verkeer”

  Dar Es Salaam is de drukste stad van Tanzania. Ik vond het niet echt de leukste plek in Tanzania waar je heen kunt. Het land heeft qua natuur en omgeving veel meer te bieden dan deze stad. Wat wel de moeite waard was, was het volgende:

  - Wonder Workshop waar mensen met een beperking aan het werk gaan om mooie dingen te maken.
  - Kariakoo Markt. Een leuke en zeer drukke markt, waar van alles te koop is voor weinig geld. Er wordt wel veel gewaarschuwd voor zakkenrollers.
  - Coco Beach
  - Oyster Bay
  - Wet 'n Wild in Kunduchi. Het was wel erg rustig toen wij er waren maar het waterpark zelf was leuk.
  - Tinga Tinga Arts

  Kortom: Niet een stad om perse naar toe te gaan maar op zich prima om een dagje te verblijven (om vervolgens bijvoorbeeld op Safari te gaan).

 • Sabine Pieters op 07-01-2016

  “Drukke stad, te voet verkennen!”

  Dar es Salaam is fijn om even wat meer luxe te hebben weer, maar om er lang te zijn is het niet de moeite. Het verkeer staat er altijd vast, dus houd daar rekening mee bij het nemen van een taxi. Vaak is 3 km lopen met een zware backpack comfortabeler dan 50 minuten in een warme stilstaande taxi te zitten! Het is wel heel leuk om eens naar de vismarkt te lopen en daar eens het leven te aanschouwen, dat is echt met niets te vergelijken. Verder kun je prima slapen in het YMCA, al is het maar voor het liedje :) Goedkope en veilige accomodatie met veel gekko's tegen de muren, grappig om te zien. Neem wel een eigen klamboe mee, de meeste hostels in Dar es Salaam hebben ze niet hangen, of er zitten gaten in.

 • Elsemieke Stout op 06-12-2015

  “CHAOS”

  Als je naar het prachtige Tanzania gaat, zou ik deze stad echt overslaan. Tanzania heeft schitterende plekken en daar is Dar Es Salaam zeker niet een van. Het is mega druk qua verkeer. De auto's, fietsen, busjes, taxi's, vrachtwagens en tuk tuks komen van alle kanten. Over een stuk van 10 kilometer hebben we, met onze truck, zo'n 5 uur gedaan. De sfeer in Dar Es Salaam is erg opgejaagd. Het is druk en vol en daarom wat mij betreft niet de moeite waard.

Namibië reis boeken – onze tips!

Top-5 Namibië reisaanbieders

Deel jouw Dar es Salaam reiservaring en tips!

Ben jij in Dar es Salaam geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief