• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Praag ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

77 Praag reiservaringen en tips

Geweldig

39%

Tof

51%

Wel oké

8%

Niet zo

1%

Vreselijk

1%

  • Esmee op 19-05-2022

    “Een van de mooiste steden van Europa!”

    Mijn citytrip naar Praag was simpelweg fantastisch! De gebouwen zijn stuk voor stuk super mooi en het is heerlijk om 's avonds over de Karelsbrug te lopen en de zonsondergang te bewonderen. Ik kan eigenlijk niks bedenken wat ik niet leuk vond aan Praag. In de zomerperiode is er wel vaker een man te vinden die zijn python als toeristische attractie gebruikt, dus wees gewaarschuwd als je bang bent voor slangen en geen 25 euro lichter wil zijn als je de slang even wil vasthouden!

    Enkele aanraders zijn de Praagse Burcht met de Kathedraal van Praag en de Golden Lane, Karelsbrug, Old Town Square met het astronomisch uurwerk, het dansende huis, Týnkerk, de Joodse Wijk en het draaiende hoofd van Franz Kafka. Het is vooral heel erg genieten om de straten van Praag door te struinen. Je kunt op iedere hoek wel iets moois vinden. Een boottocht over de rivier is ook een echte aanrader. Hoewel de kapitein van de boot niet heel goed Engels sprak, wist hij alles toch duidelijk te maken. Je kunt echt prachtige foto's maken op het water, en met de boottocht kom je vanzelf ook langs Kampa Island.

    Een verborgen parel is toch wel het Colloredo - Mansfeldský Palác. Dit is een klein, verborgen paleisje dat in de buurt ligt van de Karelsbrug. Je kunt zelf rondlopen in het gebouw (koop van tevoren wel een kaartje!) en foto's maken. Binnen een kwartier heb je eigenlijk alles wel gezien, maar het is leuk dit gebouw eens vanbinnen te bewonderen.

    Buiten alle bezienswaardigheden kun je ook heerlijk even je rust pakken in Praag. Je hebt hier leuke, authentieke Tsjechische eettentjes maar ook genoeg moderne eettenten als je niet zo houdt van het Tsjechische eten. Je kunt ook heerlijk terrassen met een pul Tsjechisch bier of een emmer vol met je favoriete cocktail! Maar... bier is hier goedkoper dan andere soorten drank, dus leef je vooral uit en wie weet vind je wel een plek waar je nog geen euro hoeft te betalen voor een goede pul bier ;)

  • Lisa Veldhoen op 29-08-2019

    “Toeristische oude stad”

    Ben er nu 2x geweest . Het blijft een mooie stad maar het is er een stuk drukker en toeristischer geworden.
    De prijzen zijn iets omhoog gegaan (nog steeds goedkoop) en er zijn veel meer souvernir winkeltjes dan de laatste keer dat ik er was. Maar zeker de moeite waard. Wij zijn de berg opgelopen naar de burgt en hebben hier van het uitzicht genoten.

  • M. op 11-06-2019

    “Heerlijke stad”

    Praag is een heerlijke stad. Prachtige pleinen en gebouwen, heerlijk eten (voor iedereen, maar als je van stevige kost houdt helemaal), gezellige restaurants en kroegen (met heerlijk pils), gunstig prijspeil.

  • Herma Luiten op 22-05-2019

    “Fantastische stad; fijne sfeer en veel te doen!”

    Praag is een geweldige stad! We zijn er inmiddels 2 keer geweest en ik zou zo weer gaan. De sfeer is fijn en er is veel te doen. Je kunt er ook goedkoop en lekker eten (duik daarvoor de zijstraatjes in en vooral niet aan de drukke pleinen). Bezoek het oude Raadhuis aan het mooie Oudestadsplein, bekijk het astronomisch uurwerk en beklim de toren voor een mooi uitzicht. Er zijn ook genoeg mooie kerken te bezichtigen. Lekker dwalen door de straatjes is ook heerlijk. De Praagse Burcht is ook zeker een bezoek waard! De Karelsbrug is ook erg leuk en de wijk erachter is mooi om te ontdekken; bekijk bijvoorbeeld de John Lennon Wall. Mocht je Praag in de zomer bezoeken en op zoek zijn naar verkoeling, ga dan naar Zlute Lazne, het stadsstrand aan de Moldau. Heerlijk vertoeven! Lekker zonnen, zwemmen, eten en drinken. Het is trouwens ook erg leuk om vanuit de stad naar een van de eilandjes in de rivier te lopen, daar een drankje te doen en lekker te relaxen.

  • Sandra op 20-05-2019

    “Genoten, ondanks het mindere weer”

    Samen met mijn dochter een stedentrip naar Praag. Via booking.com een leuk verblijf geboekt, we zaten heel centraal en vlak bij het centrum. Wat een gezellige en mooie stad is Praag, het voelt er ook heel veilig. Het was geen probleem om met mijn dochter in de avonduren over straat te lopen. Elke ochtend starte we bij Mc Donalds Cafe, eerst de dag weer voorbereiden en dan weer op pad. Er is een OV kaart te koop, waarmee je onbeperkt door de stad kan reizen, het sluit allemaal goed op elkaar aan!

    Diverse leuke en goede eetgelegenheden, vooral de italiaan die op het plein zit tegenover de mooie klok op het oude stadsplein (even plein helemaal oversteken)... verder genoten van de Karlbrug, joodse begraafplaats (indrukwekkend) en de wisseling van de wacht. Het is ook zeker in de avonduren de moeite waard om Praag te verkennen, vele gebouwen zijn dan mooi verlicht!

  • Richard Tronco op 11-05-2019

    “Stedentrip”

    Wij zij met de bus naar Praag gereden. Praag is een oude stad, met een rijke historie. Het oude centrum met het grote plein en de zeer aparte klok, moet je zien. De stad uitlopend ga je de beroemde brug over richting het kasteel op de berg. Dit kan zowel lopend als met de bus of taxi.
    Neem voldoende tijd om de stad goed te zien en daarnaast een verkoelend versnapering te nuttigen.

  • Mark Janssen op 10-05-2019

    “Oude stad ”

    Burcht is hier leuk om te bezoeken en natuurlijk het oude centrum. Praag staat bekend om de grote burcht! Over de rivier de Moldou kan je een leuke boottocht doen met lekker eten en drinken, je vaart in zo'n 3 uur tijd rond en hebt mooi uitzicht over de stad. De Karelsbrug is leuk om overheen te lopen en als je hier het beeld aanraakt beloofd dat geluk! Ook leuk om een voetbalwedstrijd aan Slavia Praag te bezoeken.

  • Sylvia Bouwknegt op 10-05-2019

    “Praag”

    Mooie stad om in een paar dagen te bewonderen. We hebben hier een stadswandeling gemaakt met een gids. Zo kom je toch de mooiste plekjes te zien. Lekker koffie gedronken in een restaurantje tegenover de klok aan het Oudestadsraadhuis . We waren net op het juiste moment om de klok te zien en horen slaan. (maar dat zal de gids natuurlijk zo uitgezocht hebben)

  • Willem op 10-05-2019

    “Eet een Chimney!”

    Overdag is de Karelsbrug vol toeristen, dus sta een keer heel vroeg op of ga laat naar bed, om de brug te zien zonder mensen. Heel bijzonder om dat mee te maken. Overdag is Praag een hele drukke maar gezellige stad. Mooie gebouwen met veel charme, die de rust overbrengen over de vele mensen. Het is erg gemoedelijk. Ga wel sowieso een keer in de rij staan voor een traditionele Chimney (heerlijk!).

  • Freya de Weijer op 09-05-2019

    “Romantisch praag”

    Praag is een mooie en romantische stad. Je vliegt heel goedkoop naar deze stad en is zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Let goed op je spullen terwijl je een blik werpt op de Praagse burcht, de rivier oversteekt middels de Karelsbrug of (op tijd) een blik werpt op het astronomisch uurwerk. Wil je overnachten in Praag? Je kan het beste een hotel zoeken dat een beetje buiten het centrum ligt. Je kan namelijk gemakkelijk met de metro reizen van A naar B.

Tsjechië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Tsjechië vakantie aanbieders

Deel jouw Praag reiservaring en tips!

Ben jij in Praag geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief