Cat Ba Island ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Cat Ba Island reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

38%

Wel oké

25%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Annet van der Stel
    op 17-05-2019
    51 landen bezocht • 56 reviews • 34 waarderingen
    4

    “Superleuk tussen lokale mensen, erg vol strand”

    Bij onze vakantie in Vietnam hebben we een boottocht gedaan in Halong Bay, 1 nacht op de boot geslapen en 1 nacht op Cat Ba Island. Bij aankomst was er een wandeling de berg op, deze was best pittig, en bovenaan was niet veel bijzonders te zien. Jammer van de moeite.
    Wel heel leuk was de avond die we op dit eiland doorbrachten. Al rondwandelend zagen we hoe Vietnamese mensen hun vakantie doorbrengen en werden we uitgenodigd bij een bedrijfsfeestje.
    Verder brachten we 's middags tijd door op het strand. In het begin was het daar rustig, maar later werd het erg druk. Onze onderwatercamera baarde daar veel opzien. Zoiets vond men wel heel bijzonder en we kregen daardoor veel contact op het strand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 01-05-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Perfecte locatie om Ha Long Bay te bezoeken ”

    Dit eiland is perfect om relaxter en goedkoper Ha Long Bay te bezichtigen. Het eiland zelf vonden wij niet heel bijzonder, maar wel leuk om hier twee dagen rond te scooteren. De natuur op het eiland is mooi en er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te bezichtigen. Let wel op zonder motorrijbewijs ben je in Vietnam op de scooter niet verzekerd.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mariska
    op 22-04-2019
    22 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Cat Ba in combinatie met Lan Ha Bay”

    Wij hebben de minder tourische versie gedaan en dat is Cat Ba in combinatie met Lan Ha Bay. Je vaart door het nationale park, wat prachtig is. Hier zijn meerdere films opgenomen zoals King Kong. Het is bijzonder om te zien, hoe de mensen op het water wonen en leven. We hebben een nacht op een klein eiland voor Cat Ba Island geslapen, wat erg mooi was. Cat Ba is prachtig groen, je kunt er fietsen en wandelen, een bezoek aan de Hospital cave is de moeite waard. Daar heeft Ho Chi Minh ook gezeten in de oorlog.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Ga vooral naar het nationale park”

    Ik was er op een grijze, druilerige dag dus daar moest ik even doorheen kijken. Met het juiste weer denk ik dat dit een leuk eiland is om 1-2 dagen te verblijven. Je kunt er een bijzonder mooie grot bekijken en een grot die ooit gebruikt is als ziekenhuis. Met een fiets zou ik dit niet aanraden, met de scooter zie je in 1 dag alle bezienswaardigheden. Het nationale park is trouwens ook prachtig en de wandelingen waard, wat een uitzicht! <3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Mooie natuur”

    Vanuit Cat Ba ken je het alternatief voor Halong bay bezoeken; Bai Tu Long. Dit is veel minder toeristisch en het ziet er precies hetzelfde uit als het populaire Halong bay. Je vaart op een boot met een kleinere groep en kan een tussenstop maken op monkey island, hier kan je een mooie wandeling doen naar een uitkijkpunt. Verder kan je op Cat ba een paar mooie wandelingen maken en zijn er genoeg grotten om te ontdekken. Dit natuurlijk allemaal met een scooter om je te vervoeren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Krista
    op 06-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Mooie natuur - sfeerloos centrum ”

    In plaats van een meerdaagse bootttocht naar Cat Ba gegaan. Het centrum van Cat Ba heeft niet heel veel sfeer. De stranden zijn (vooral in het weekend) vol met Vietnamezen. De natuur op het eiland is wel heel mooi. Het is niet heel groot dus huur een scooter en je kunt het in een dagje zien. In het Nationale Park van Cat Ba heb je een leuk uitzicht punt met een pittige klim. In het dorp kun je naar Cannon Fort lopen. In plaats van het uitzicht punt bij Cannon Fort kun je ook voor het hek naar links een heuvelpad op. Je gaat dan door de bosjes direct een berg op. Zo kom je bij een uitzichtpunt bij een elektriciteitspaal. Hier heb je 360 graden uitzicht en je hebt deze plek waarschijnlijk helemaal voor jezelf. Een leuke plek om een drankje te drinken is Mona, op het dakterras heb je een prachtig uitzicht. Bij Cat Ba Oasis Bungalow kun je, als je er iets eet, de hele middag van het zwembad gebruik maken. Bij Casa Bonita kun je lekker eten. Een dagje op een boot rondvaren door Lan Ha bay is ook zeker een aanrader. Lan Ha Bay is iets rustiger dan Ha Long Bay. Weinig andere boten gezien en top plekjes om te zwemmen en kanoën.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Paul H.
    op 09-11-2017
    24 landen bezocht • 39 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Heerlijk mooi eiland”

    Als alternatief voor het toeristische Halong Bay zijn wij naar Cat Ba gegaan, wat een geweldige keuze was. De rotsformaties zijn er net zo spectaculair en het eiland is heerlijk rustig. Een dagtoer kost een euro of 12 en in plaats van tientallen toeristen boten zie je er maar enkele. We hebben ook nog een scootertje gehuurd en over het eiland getoerd. Ook hebben we in het nationale nationale park een berg beklommen, wat na een warme klim een geweldig uitzicht opleverde.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 09-11-2017
    26 landen bezocht • 40 reviews • 6 waarderingen
    5

    “super alternatief voor ha long bay”

    Zeer mooi eilandje in de buurt van Ha long Bay. Vanaf het eiland zie je al de typerende rotsformaties op het land en in het water. Een boottocht vanuit cat ba in de baai is veel rustiger dan vanuit Ha Long Bay zelf. Op die manier kom je veel minder andere toeristenboten tegen (wij hebben er de hele dag misschien 3 gezien) en heb je ook niet steeds andere boten op je foto's staan. Huur ook vooral een scooter om het eiland te verkennen. Het is mogelijk om naar een uitzichtpunt te wandelen en dit is zeker een aanrader. Je kunt over het hele eiland uitkijken en zelfs een heel stuk van de baai zien.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Cat Ba Island reiservaring en tips!

Ben jij in Cat Ba Island geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?