• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Halong Bay ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

49 Halong Bay reiservaringen en tips

Geweldig

55%

Tof

39%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Roald op 15-11-2017

    “Must see!”

    Halong Bay heeft iets magisch. Vooral in de avond en de vroege ochtend. Dus als je er naartoe gaat zorg ervoor dat je er minimaal 1 overnachting hebt! Zoek wel even goed uit met welke maatschappij je vaart en neem zelf wat snacks mee. Bij mij was erg weinig avondeten op de boot en deden ze ontzettend moeilijk over een kommetje meer rijst. Los daarvan is het prachtig. Ook zeker een kano tochtje maken. Halong Bay is absoluut een must see, dus sla het niet over!

  • Piet op 14-11-2017

    “HET hoogtepunt van Vietnam”

    Ha Long Bay is toch wel HET hoogtepunt van Vietnam. Prachtig om dit natuurverschijnsel in het echt te zien. Het is mogelijk om vanuit Hanoi een meerdaagse tour naar Ha Long Bay te boeken. Ik zou echter aanraden om op eigen gelegenheid richting Cat Ba eiland af te reizen en hier te overnachten. Vanuit daar kun je dan gemakkelijk een dagtour naar Ha Long Bay doen. Dit is een stuk goedkoper en minder druk.

  • Michelle van Beek op 13-11-2017

    “Heel mooi, maar vooral bij mooi weer ”

    Je moet wel echt op het juiste moment een tour doen, als je geen goed weer hebt ziet alles er een stuk somberder en minder mooi uit. Omdat het weer bij ons niet goed was, hebben wij ervoor gekozen om de ferry te pakken naar Cat Ba en vanaf daar een dagtocht te doen naar Halong Bay. Heel mooi, ook al is het bewolkt en regent het af en toe. Het is erg mooi om te kanoën, ook door hele mooie grotten heen. Onderweg zien we ook nog een vissersdorpje midden op het water, heel apart om te zien.

  • José van der Hoek op 12-11-2017

    “Altijd mistig”

    Je ziet het op de meeste foto's: de Halong Bocht ligt in de mist. We hadden liever een strak blauwe lucht, maar ook op onze plaatjes is er een wolkendek. Desondanks blijft de bocht met zijn mysterieuze karstformaties indrukwekkend. Ons schip heeft een drakenkop en dat past wel in deze omgeving.

  • Anne Janssen op 10-11-2017

    “AMAZING”

    Hoewel Ha Long Bay erg toeristisch is, hebben wij daar op onze tour niets van gemerkt. We gingen met Oceantours op de cocktailcruise, waarmee je langs een ander deel van de baai vaart dan de meeste andere tours. Het was prachtig!

  • sammy tempels op 09-11-2017

    “overnachten op een boot in een droomdecor”

    Halong Bay is wereldberoemd geworden door de film “Indochine”. De baai staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bergen in alle vormen en formaten steken hier boven de zee uit. Het groene water, het bergmassief dat als het ware uit de zee steekt en de (relatieve) rust zorgen, ondanks de massa toeristen, voor een rustige en ingetogen sfeer. De Sung Sot grot is één van de drukst bezochte grotten. De grot zelf is volledig ingericht en de verschillende gekleurde lampen nemen alle schoonheid weg. Het mooiste aan deze grot is het uitkijktorentje waar je aan het eind van de wandeling uitkomt en vanwaar je een enorm mooi uitzicht hebt over Halong bay en de aangemeerde boten. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. Veel backpackers kiezen er voor om naar Cat Ba te reizen en vanaf hier de omgeving te verkennen. Cat Ba is het grootste eiland in Ha Long Bay en is daarmee de perfecte uitvalsbasis. Op het eiland kan je ook boottochten regelen, vaak door mooiere en rustigere gedeeltes dan de tours vanuit Hanoi. Cat Ba zelf is ook leuk voor een paar dagen. Zo is er het mooie Cat Ba National Park, waar je wandeltochten kunt maken. Ook leuk is het om een scooter te huren en rond te rijden over het mooie eiland. Het kost weinig en het eiland is dankzij de hoogteverschillen en de prachtige omgeving perfect om per scooter te verkennen. In 1994 is de Ha Long Baai opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam.

  • Marijke Valk op 05-11-2017

    “Must visit in Vietnam”

    Ha Long Bay is een van de beroemdste plekken van Vietnam, en niet voor niks. De baai met de vele rotsen is fantastisch om doorheen te varen. Ik had niet al te hoge verwachtingen van tevoren omdat ik bang was dat het te toeristisch was, maar dit viel reuze mee. Er waren genoeg momenten dat we geen andere boten om ons heen zagen wat je echt het gevoel geeft midden in de natuur te zijn.

  • A op 03-11-2017

    “Heel toeristisch, maar wel erg mooi!”

    Ha Long Bay is een ontzettend mooie plek in Vietnam. Tijdens de boottocht kijk je je ogen uit en de zonsondergang boven de karstrotsen is erg indrukwekkend! Toch was de best prijzige boottocht met vast programma en veel toeristen niet echt iets voor ons. De dagen waren op de minuut gepland, maar ondanks dat was het erg mooi.

  • Kevin Boelsma op 03-11-2017

    “Ha Long Bay vs Bai Tu Long Bay”

    Ha Long Bay, de baai waar iedere dag honderden boten doorheen varen en wat een echte must-do voor toeristen is, want het is er prachtig met al haar duizenden eilandjes bestaande uit verschillende rotsformaties. Af en toe kom je een drijvend dorpje tegen en kan je zien hoe zij hun leven midden op zee hebben. Als je besluit om dit te gaan doen, geef dan de voorkeur aan de rustigere en minder toeristische baai, Bai Tu Long Bay.

  • Jonas De Graeve op 02-11-2017

    “Natuurpracht in Halong Bay, ”

    Als je naar Vietnam gaat, moet je ook Halong Bay bezocht hebben. Halong Bay is makkelijk te boeken als 1 daagse of 2 daagse trip vanuit Hanoi. Van daaruit is het ongeveer 3-4 uur rijden naar Halong Bay. Het is een prachtig natuurgebied met vele kratsrotsen die uit de zee rijzen. Je vaart op een junk langsheen de rotsformaties waar je oneindig lang kan genieten op het bovendek van het prachtig uitzicht ! Afhankelijk van welke trip je boekt kan je ook blijven slapen op de junk , ga je kajakken, bezoek je één van de drijvende marktjes of één van de eilanden als bv Cat Ba.

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Halong Bay reiservaring en tips!

Ben jij in Halong Bay geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief