Halong Bay ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

49 Halong Bay reiservaringen en tips

Geweldig

55%

Tof

39%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Jacqueline
  op 28-12-2016
  2 reviews • 0 waarderingen
  5

  “Bijzonder goed vermaakt!”

  Halong Bay is werkelijk een prachtige plek om te bezoeken!
  Rond het middaguur zijn we aan boord gegaan en werden we begroet door het vriendelijk personeel. Na de nodige instructies en een goede lunch zijn we op het dek gaan genieten van de vele mooie eilanden die we passeerde, de rondvliegende roofvogels en kleurrijke vissersbootjes. Na een paar uur gevaren te hebben zijn we op een bamboe boot overgestapt om een lagune te bezoeken, deze is alleen te bereiken via een laag uitgehakte rots. Na de lagune bezoek zijn we verder gaan varen om het eiland Ti Top te bezoeken. Dit eiland is helemaal tot aan de top te beklimmen via een ongelijke, stijle en lange trap, maar die klim was het helemaal waard toen we eenmaal zagen wat voor een fantastisch uitzicht je daar hebt! Adembenemend!
  Eenmaal terug op de boot hebben we heerlijk gegeten en genoten van een cocktail op het dek.
  De volgende dag zijn we overgestapt op een dagboot die verder de baai in ging. We konden zelfs de Zuid Chinese Zee zien! Deze dag was een zeer relaxte dag met een bezoek aan een van de vele vissersdorpjes, bezoek aan een Pearl farm en natuurlijk hebben zwemmen in Halong Bay, springend vanaf het dek! Na een heerlijk maaltijd en avondvullend programma was het helaas de volgende dag alweer tijd om van boord te gaan.
  Halong Bay heeft onze harten gestolen en we raden dan ook zeer aan, mocht je naar Vietnam gaan, Halong Bay niet over te slaan. Neem een extra dag zodat je écht kan genieten van de schoonheid van de zee, rotsen, vriendelijke mensen en kleurrijke boten.


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 09 september 2017 23:59

   Hoi Jacqueline, mooi verhaal over Halong Bay. Kun je mij naam van d organisator van je Halong Bay-trip doorgeven: hansslaats1@gmail.com Thnx!


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 09 september 2017 23:59

   Hoi Jacqueline, mooi verhaal over Halong Bay. Kun je mij naam van d organisator van je Halong Bay-trip doorgeven: hansslaats1@gmail.com Thnx!


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 10 september 2017 00:01

   Hoi Jacqueline, mooi verhaal over Halong Bay. Kun je mij naam van de organisator van je Halong Bay-trip doorgeven: hansslaats1@gmail.com Thnx!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Chantal Hooijmans
  op 18-02-2016
  18 landen bezocht • 2 reviews • 0 waarderingen
  4

  “Toeristisch, maar nog steeds erg mooi.”

  Maak je geen illusies dat jouw boot de enige gaat zijn, want er zijn er honderden. Je gaat dus zeker niet alleen zijn. Maar het is geen reden om deze trip niet te maken. Zeker wanneer je met een leuk gezelschap op de boot zit kan dit een ultieme beleving zijn. Laat je van tevoren (vaak in Hanoi) niet gek maken door iedereen die je deze trip wil verkopen, ze komen allemaal met hetzelfde praatje dat deze trip zo speciaal is en dat ze het voor jou tot een unieke belevenis willen maken, met daarbij de mooiste (en vooral duurste) boot. Uiteraard geen probleem als je op die duurste boot wilt slapen, maar de minder aangeprezen boten zijn ook uitstekend. Wij hadden zelfs het geluk om op het laatste moment in de haven nog een upgrade te krijgen naar een luxere boot (upgraden gebeurd wel vaker zomaar in Vietnam). Wanneer je eenmaal in de baai bent zullen er verschillende excursies zijn waarbij je bijvoorbeeld grotten, oysterfarms, floating villages en dergelijke kunt bezoeken.

  Je hebt de mogelijkheid om deze trip in 2 dagen/1 nacht te doen, dan overnacht je aan boord. Ook is er de mogelijkheid voor 3 dagen/2nachten, daarbij breng je de 2e nacht door in een hutje aan het strand. Uiteraard kan dit bij verschillende maatschappijen verschillen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Jolanda de Koning
  op 18-02-2016
  51 landen bezocht • 8 reviews • 11 waarderingen
  5

  “must do als je in Vietnam bent ”

  In halong bay kan je diverse cruises boeken van 1 dag tot een week maar minimaal 3 a 2 dagen is aan te raden. Er zijn ook veel verschillende cruise schepen. Je vaart eerst een paar uur door een geweldige omgeving en later gooit het schip zijn anker uit. Daarvan kan je dan dan tripjes maken met een klein bootje, je kan kakjaken, zwemmen of een dorp bezoeken wij hebben dit laatste gedaan erg mooi om te zien hoe die mensen met zo weinig leven. Er is een klein schooltje en 1 x per week komt er een soort schip langs die etenswaren brengt. De volgende ochtend hebben we ook nog een de Hang Sung sot grot bezocht. Een erg mooie grot. Halong bay is echt een van de mooiere plekken in Vietnam

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Simone Kol
  op 13-02-2016
  26 landen bezocht • 9 reviews • 6 waarderingen
  4

  “Wel wat toeristisch maar echt de moeite waard!”

  Samen met een vriendin hebben we een nacht door gebracht op een bootje bij Halong Bay. Dit was wel echt een super leuke ervaring! ( Neem reisziekte pilletjes mee, laat dit je niet belemmeren. t water is redelijk rustig, maar goed van t dobberen kun je ook ziek worden). Het is een fantastische omgeving, welke op mijn netvlies staat. Echt een aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Moniek Gerritsen
  op 31-01-2016
  24 landen bezocht • 5 reviews • 0 waarderingen
  3

  “Halong Bay You're so lucky!”

  Na Hanoi zin te hebben in zee en mooi weer een nachtje Halong Bay geboekt! Slapen op een 'cruise' schip. Dit gezegd te moeten hebben: het is toeristisch dus verwacht het dan ook! Bij aankomst bij de pier staat het al vol met wachtende toeristen/backpackers die gaan of komen. Vele al aan de Bia of slapend op hun backpack.
  Uiteindelijk wees onze gids de juiste boot aan, die 20 meter verder aangemeerd lag, maar je mag niet via land de boot op dus verplicht zwemvesten aan en een klein bootje op met de groep die deze dagen je reisgenoten zijn. En varen naar het juiste cruiseschip.
  Wie je reisgenoten zijn hangt af van wat je graag wil, wil je op een party boot, vraag hier dan naar en zoek uit welke maatschappij dit biedt. Wil je genieten van de rust dan raad ik dit af!
  Ze adverteren de Halong Bay cruises met 2 hour free beer and exciting games! Ja vraag je je dan af...wat houdt dat in godsnaam in! Uiteindelijk zat ik niet op de goede boot( hou wel van een goed feestje) en lagen de andere toeristen om 20.00 te slapen terwijl ik met nog wat andere backpackers( gelukkig waren die er ook) genoten van de twee uur gratis bier,wachtend op de exiting games... die niet kwamen... Er was wel zeker feest, maar dat was op de andere boten die naast ons lagen(die doorgingen tot 03.00 snachts) en van het personeel op onze boot, liters whiskey en rum op tafel wat resulteerde in slapend personeel tussen de tafeltjes waar wij nog rustig aan het genieten waren van ons biertje... en het was nog niet eens 10 uur!
  Ondanks de rustige avond was het een leuke en mooie trip! Het uitzicht, het varen tussen de eilandjes is werkelijk prachtig! Ook zijn we wezen kanoën, varen over het stille platte water, heel rustgevend! Als bezienswaardigheid stoppen ze bij een grot, you're so lucky! Stopwoordje van onze gids.. Ik probeer positief te blijven maar deze grot was een grote kermis, het zou vast adembenemend zijn als er niet binnen prullenbakken van pinguïns staan en iedere hoek een andere kleur verlichting heeft en tot mijn irritatie mensen op de prachtige rotsen gaan staan voor een foto die notabene die gids zelf maakt waar duidelijk bij staat dat dit niet mag! Maargoed, al met al, Halong Bay is een ervaring,we hebben zeker gelachen! De natuur is prachtig, geef bij het boeken duidelijk aan wat je behoeftes zijn en als je daar zin in hebt: feest ze!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Sharon
  op 28-12-2015
  35 landen bezocht • 32 reviews • 9 waarderingen
  5

  “Hoogtepuntje!”

  Halong Bay is zeker weten een must see als je in Vietnam bent. Wij hebben voor een 3 daagse luxe cruise gekozen. (na verhalen van ratten onder het ruim bij de goedkope boten) Ook hebben wij voor de 3 daagse gekozen omdat je dan verder weg gaat dan het massa toerisme. Omdat wij wat verder weg zijn gegaan hebben we echt kunnen genieten van de rotspartijen per kajak en zonder honderden toeristen om ons heen. Ook zijn wij naar een parelfarm gegaan, eilandjes bezocht en met een authentiek bootje door een vissersdorpje gevaren. Het was echt indrukwekkend om te zien hoe die mensen leven op het water.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Nina K
  op 07-12-2015
  20 landen bezocht • 11 reviews • 0 waarderingen
  5

  “Cat Ba Island”

  In plaats van Halong Bay zijn wij naar Cat Ba Island gegaan, vlak naast Halong Bay gelegen maar stukken minder toeristisch. Wij hebben de eerste dag een scootertje gehuurd en zijn naar het nationaal park van Cat Ba gegaan. Bereid je voor op een flinke klim maar het uitzicht wat je er dan voor terug krijgt is werkelijk adembenemend. Vanaf daar zijn we met de scooter doorgereden naar het strand voor een verfrissende duik.

  De volgende dag hadden we een kajak tour geboekt, de hele dag gekajakt met een lunch op de boot zonder andere toeristen tegen te komen vond ik persoonlijk erg bijzonder. De gidsen spraken perfect Engels en waren ontzettend behulpzaam. Als je de omgeving Halong Bay wil zien maar van iets minder toeristisch houdt is dit zeker een aanrader.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Claudia Bitter
  op 05-12-2015
  22 landen bezocht • 12 reviews • 0 waarderingen
  4

  “Slapen op boot+onbewoond eiland in prachtige omgeving”

  Ik heb vanuit Hanoi een Halong Bay tour gedaan en ondanks dat het iets boven budget was, was het het zeker waard! De omgeving met al zijn rotspartijen is prachtig! Wij sliepen 1 nacht op de boot en de 2e nacht op een onbewoond eiland met een prachtig strandje en een geweldig uitzicht!
  Wanneer je dit boekt, bedenk dan wel watvoor soort tour je zoekt. Ik had de mijne via het hostel geboekt en het was echt een party tour, waardoor het voor veel mensen vooral om het zuipen en dronken worden ging. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin gehad, maar dat soort dingen hoeft van mij niet zo nodig.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Wout of the World
  op 21-11-2015
  76 landen bezocht • 28 reviews • 26 waarderingen
  5

  “Absoluut één van de hoogtepunten”

  Het toerisme rond Ha Long Bay loopt misschien wat de spuigaten uit, maar desondanks vond ik mijn driedaagse trip ontzettend de moeite waard.
  Met een oude aftanse boot vaar je naar verschillende eilanden en eet, slaap, drink en relax je aan boord. Het is allemaal niet luxe, maar ook spotgoedkoop. Je bent daarbij een beetje afhankelijk van je reisgezelschap, maar ik had het toevallig getroffen met een hele leuke gemengde groep. Het werd een soort vakantie op vakantie. Langs de grotten, trekken over land, kano varen en de zonsopgang aanschouwen.. Zeker de moeite waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
 1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Shoestring – budgetvriendelijk
  Bekijk aanbiedingen
 3. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 5. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Halong Bay reiservaring en tips!

Ben jij in Halong Bay geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief