• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

My Son ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 My Son reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

75%

Wel oké

13%

Niet zo

13%

Vreselijk

0%

 • mariska op 22-04-2019

  “Prachtige tomb raider locatie”

  Wij hebben de vroegste tour gedaan, die je maar kon doen, dus een uur of 5 vertrekken. Het voordeel hiervan is dat er nog maar 3 bussen zijn en dat je zonsopkomst meemaakt op deze prachtige locatie. Je hoort de vogeltjes zingen en dat is zo fijn! Het is een geweldig stukje geschiedenis, helaas is er veel verwoest, maar wat er nog is, met de geweldige jungle er omheen is schitterend.
  Als je om 9u terug komt dan staan er honderden chinezen die het park in willen, nou daar wil je echt niet tussen staan!!

 • J. Jaspers op 16-04-2019

  “Groot maar niet groots”

  My Son bezochten we vanuit Da Nang met de scooter. Het complex is groot, maar niet het meest indrukwekkende complex wat je kunt bezoeken. Het is hier en daar flink overgroeid, en zou zeker wat beter kunnen worden bijgehouden. Toch is het Unesco Erfgoed. Een uurtje of twee is meer dan genoeg voor je bezoek. Mocht je in buurland Cambodja Angkor Wat hebben gezien, dan kun je deze wellicht beter overslaan.
  Let op als je met de scooter gaat. De weg er naartoe bevat nogal wat gaten, en een mede-toerist ging flink op haar snufferd.

 • sammy tempels op 09-11-2017

  “oude tempels maar gloeiend heet! ”

  My Son is het belangrijkste Cham heiligdom. De plek werd gesticht aan het eind van de 4e eeuw. Eerst werd alles in hout gebouwd maar vanaf de 7e eeuw werd er steen gebruikt. Iedere nieuwe koning liet nieuwe monumenten bouwen en onderhield de oude. Na de dood en crematie werden hier de assen van de koningen bewaard. De tempels zijn gebouwd als hulde aan de hindoe goden, vooral Shiva, als dank na bv een overwinning van een oorlog of veldslag. De plaats is moeilijk bereikbaar en werd gekozen om buiten schot te blijven bij een eventuele aanval op de toenmalige hoofdstad van het Cham-rijk. De tempels zijn beschadigt door weer en wind maar vooral door de oorlogen. Vooral de oorlog met Amerika heeft veel verwoest. De site van My Son was een Vietcong-heiligdom en werd daarvoor zwaar bestraft en gebombardeerd door B52 bommenwerpers. Ook werd er veel schade aangericht door mijnen. In principe zijn nu alle mijnen verwijderd maar nog niet zo heel lang geleden moest af en toe een verloren gelopen koe nog haar onwetendheid met de dood betalen. Wegens gebrek aan geld liggen de verdere opgravingen stil. Het is hier gloeiend heet en af en toe moet je echt in de schaduw gaan staan omdat de zon ongenadig brandt. Het merkwaardige is de manier waarop deze tempels gebouwd zijn. Je ziet geen voegen tussen de stenen. De monumenten van My Son zijn gebouwd met stenen gemaakt uit een mengsel van aarde en olie. Voor ze geplaatst werden, werden ze heel hard tegen elkaar aan gewreven tot ze perfect pasten. Merkwaardige bouwstijl. in de buurt kan je ook nog een boottocht over de Thu Bon rivier maken.

 • Leonie de Groot op 05-11-2017

  “Doen vanuit Hoi An! ”

  Vanuit Hoi An kun je makkelijk met de bus of een scooter naar My Son reizen in ongeveer een uurtje, een oud tempelcomplex met allerlei mooie tempels. Het is er niet groot maar de trip er naartoe laat je weer een mooi gedeelte van Vietnam zien en je kunt vanuit My Son met de boot terug naar Hoi An. Het is er wel redelijk toeristisch, maar als je vroeg op de dag gaat heb je daar niet zoveel last van.

 • Kevin Boelsma op 03-11-2017

  “Beautiful Mountain”

  Beautiful Mountain. Dat is wat My Son betekent. Het is een geweldig gebied met prachtige constructies. De rode stenen kleuren mooi in het felle zonlicht. Bij regen helaas een stuk minder. Door de bombardementen tijdens de Vietnamoorlog zijn er enkele verwoest, maar er is nog altijd een groot deel te bewonderen. Goed te doen in een trip naar de Cao Dai tempel.

 • Jamie op 30-10-2017

  “My son”

  Voor een dagtrip zijn wij naar My Son geweest. Er zijn veel toeristen aanwezig. De rit ernaartoe is ook leuk langs alle rijstvelden. De ruines zijn mooi en ook de omgeving is prachtig. Neem zonnebrand en een petje mee want je staat el een tijd lang vol in de zon.

 • Loes op 26-10-2017

  “Leuk uitstapje vanuit Hoi An”

  Als je nog geen tempels hebt gezien is het zeker leuk om een uitstapje naar My Son te gaan, een tempelcomplex zo'n uurtje rijden vanuit het stadje Hoi An, gelegen in het midden van Vietnam. Wij hebben een scooter gehuurd, het is toch wel even een flinke rit, maar in ruim een uur ben je vanuit Hoi An bij My Son. Het is een leuke rit door de rijstvelden. De ruïnes van My Son zijn mooi. Vergeleken met bijvoorbeeld de tempels van Angkor Wat in Cambodja is het natuurlijk heel erg klein en wellicht niet zo indrukwekkend. Maar toch is het een leuk uitstapje vanuit Hoi An!

 • Jaana op 15-04-2017

  “Toeristisch maar toch leuk! ”

  Ik ben met de scooter naar My Son gereden. Ondanks dat scooterrijden eigenlijk verboden is in Vietnam voor toeristen, was het helemaal de moeite waard. Het was een enorm leuke rit door de rijstvelden waarbij je door de prachtige natuur rijdt. Echter is er ook een stuk snelweg, waarbij je word ingehaald door veel vrachtwagens. Mocht je geen ervaring hebben met scooter rijden, dan zal ik adviseren het niet te doen. Mocht je wel ervaring hebben is het zeker de moeite waard. De ruïnes van My Son zijn mooi, echter zijn de groepen toeristen minder. Wellicht als je heel vroeg in de ochtend gaat zullen er minder toeristen zijn. De oude tempels zijn redelijk klein maar mooi om te zien. Al met al een leuk uitje vanuit Hoi An!

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
 1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Shoestring – budgetvriendelijk
  Bekijk aanbiedingen
 3. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 5. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw My Son reiservaring en tips!

Ben jij in My Son geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief