Ninh Binh & Tam Coc ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Ninh Binh & Tam Coc reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

60%

Wel oké

5%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Profiel Rianne
    op 01-05-2019
    22 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Sprookjesachtig”

    Met een bootje varen door de velden en de bergen. Het is heel sprookjesachtig. Halong bay is hierbij vergeleken overrated.
    Waard om 500 traptreden bij Tam Coc te bewandelen voor overweldigend uitzicht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone
    op 26-04-2019
    25 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Geweldige plek om tot rust te komen.”

    Huur een fiets of scooter en ga op pad langs de mooiste bezienswaardigenen. Zoals de 500 steps en een boottochtje over het water. Tam coc is een klein dorpje, dus meer dan 2 dagen heb je er niet nodig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Tempels en groen”

    Als je hier heen kom en je komt ook voor de rust verblijf dan bij de homestay Ngyen Shack. Dit zijn rieten hutjes aan een meertje en de eigenaren zijn super lief. Je kan er een scooter huren waarmee je naar alle hoogte punten van Ninh Binh kan rijden. Er zijn een aantal mooie tempels om te bezoeken en je kan boot tochtjes maken, dit is onwijs toeristisch. Wil je de tour maken zonder honderden andere bootjes, ga dan vroeg in de ochtend (de Chinese tour bussen zijn er dan nog niet).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Mooi, maar druk”

    Wij gingen met een georganiseerde excursie hierheen. Eerst naar de oude hoofdstad Hoa Lu (zijn wat oude tempels etc. te zien nog) daarna naar Tam Coc voor het boottochtje en het bezoek aan het uitzichtpunt boven de Mua caves. De boottocht was mooi en grappig om te zien hoe er met de voeten geroeid wordt. Je gaat onderweg onder een paar lage tunnels door, maar je ziet altijd het licht van de overkant al dus niet eng. En uiteraard wordt je onderweg nog benaderd door wat verkopers, maar met een paar keer nee zeggen is dat snel gedaan. Bezoek zeker het uitzichtpunt boven de Mua caves. Het is een hele klim, maar het uitzicht is prachtig, zelfs als alle rijst al geoogst is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Geisler
    op 24-03-2018
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Ninh Binh & Tam Coc”

    Ik vond dit het meest mooie plekje van Vietnam. We verbleven in het Anna Tham Hotel, wat buiten Tam Coc ligt, dus de drukte ontloop je hierdoor volledig. Het is een klein familiehotel met hele vriendelijke mensen, en we hebben via hun een avond boot tocht geboekt, ik denk dat we drie andere toeristen zijn tegen gekomen! Zo rustig en zo paradijselijk mooi, op 't fietsje erheen en op de terugweg fiets je door weilanden vol met vuurvliegjes. Om de hoek bij het hotel heb je de Bich Dong pagode, ook echt het bezoeken waard en wederom nauwelijks toeristen. We waren er in augustus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels Verhoeven
    op 30-12-2017
    35 landen bezocht • 28 reviews • 15 waarderingen
    2

    “De ervaring viel in het water”

    De mensen in dit plaatsje vond ik allerminst vriendelijk of gastvrij. Bovendien had ik veel hogere verwachtingen van de natuur die we voorgeschoteld zouden krijgen. Helaas viel dit alles dus vies tegen en baalde ik ervan dat mijn keuze op Ninh Binh & Tam Coc was gevallen. Sla Ninh Binh/Tam Coc vooral over en verplaats jezelf naar Halong Bay!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tim de Vries
    op 29-11-2017
    47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Heel erg mooi, maar erg touristisch”

    Nihm Bihm is supermooi, het halong bay op land. Aanrader is echt om een fiets of scooter te huren en iets verder te gaan naar de minder touristische delen. Trang An is heel erg mooi, maar ook touristisch. Ga er vroeg heen als je niet in een file van bootjes wilt liggen. Wij hebben ervoor gekozen om deze boottocht niet te doen omdat het gewoon te druk was, wij hebben uiteindelijk de boottrip op Tam Coc gedaan, heel erg mooi en minder druk.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 28-11-2017
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Lekker tot rust”

    Na een bezoek aan de drukke stad van Hanoi is Ninh Binh een perfecte plek om tot rust te komen. Je bezoekt de grotten van Tam Coc gemakkelijk door een bootje te huren, dit kan gemakkelijk aan het loket. let erop: de roeier heeft een afspraak met dames in bootjes waarin hij aangeeft honger en dorst te hebben. Indien jij dit voor hem koopt, zal hij het niet drinken of eten maar zal hij later het geld voor een groot deel weer terug krijgen van de dame in het bootje. Ook is het aan te raden om of vroeg in de ochtend of laat in de middag een bezoek hieraan te brengen in verband met de dag touristen die hier met bussen worden gedropt. Daarnaast is in de regio leuke tempels te bezoeken en kan je heerlijk fietsen door de rijstvelden, etc. Een klim aan de Lying Dragon Mountain is ook zeker de moeite waard voor een prachtige ervaring en uitzicht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nikki Janssen
    op 28-11-2017
    32 landen bezocht • 31 reviews • 18 waarderingen
    3

    “Omgeving leuker dan Tam Coc zelf”

    Niet zozeer het toch wel iets te toeristische boottochtje bij Tam Coc waar je echt in een stoet achter elkaar aan vaart, maar meer punten in de omgeving zou ik aan willen raden. Huur als echte hollander voor vrijwel niks een fiets, en ja dat is je even aanpassen en met je knieën haast je neus aanraken bij iedere omwenteling, maar de omgeving is echt de moeite waard om te ontdekken. Met de fiets zijn er vele mooie tempels te bezoeken (oa Bich Dong pagoda, Thai Vi) en een uitzichtpunt (wauwie wat was het daar mooi ondanks het wat druilerige weer). Dit uitzichtpunt is bovenaan de trappen bij Mua Cave.
    Pak verder een taxi en ga naar de Bai Dinh Pagoda. Super mooie en grote tempel in meerdere lagen en enorme gouden Boeddha's. Pas wel op, want hierna vallen alle andere Boeddha's echt in het niets ;) Er zijn weinige westerse toeristen, dus voelt toch ook nog wel speciaal om er te komen.
    Tuurlijk kun je het boottochtje toch ook niet overslaan als je er bent, maar bereid je voor op vele bootjes achter elkaar aan, maar als je die even wegdenkt is het ook zeker wel een mooie tocht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa
    op 27-11-2017
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Leuk op eigen gelegenheid”

    Lekker een scooter of een fiets (als je veel tijd hebt) huren en op eigen gelegenheid gaan, dat is echt goed te doen en dat voorkomt dat je in een file van bootjes terecht komt en echt realiseert dat je op een toeristen plek bent. Als je er iets voor bent, besef je dat iets minder. Tam Coc heeft ook een uitzicht punt op Tam Coc. Voor ons was het behoorlijk lastig te vinden, maar zijn erg blij dat we het hebben gevonden, want dit is ook echt de moeite waard! In de hitte moet je behoorlijk wat trappen op, maar het wordt beloond! Mocht je de weg echt niet kunnen vinden, zeker gaan vragen.
    Daarnaast is Bai Dich Pagoda een aanrader. Dit is een soort park met verschillende tempels en boeddha’s. Mocht je een beetje zat zijn van de zoveelste tempel, dit park is echt wel weer anders en zeker de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ninh Binh & Tam Coc reiservaring en tips!

Ben jij in Ninh Binh & Tam Coc geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?