• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Phong Nha-Ke Bang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Phong Nha-Ke Bang reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

50%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Marthe Joosten op 02-05-2019

  “Grotten en kippen”

  Phong Nha is een mooi nationaal park met allerlei gigantische grotten. Zo ga je bijvoorbeeld eentje in met behulp van een boot. Maar na een tweetal grotten heb je het ook wel gezien. Het maakt dan ook niet heel veel uit welke je bezoekt.
  Voor de mensen met een sterke maag en vleesliefhebbers: leuk is dat je nabij het stadje van waaruit je alles bezoekt je eigen kip zou kunnen slachten, om hem verder klaar te maken voor eigen consumptie. Hostel tip: Easy Tiger Hostel, het is gezellig, en er wordt van alles georganiseerd.

 • Roxanne Vroegindeweij op 01-05-2019

  “Ziplining, modderbaden, en natuur”

  Vanuit Hanoi zijn we met de nachttrein naar Phong Nha-Ke Bang gereisd. Vanaf daar was het nog 1,5 uur rijden naar Paradise Cave maar dat was de moeite waard. De omgeving waar je doorheen rijdt is prachtig en voordat je de grot ingaat moet je nog een stuk omhoog lopen door de natuur. Als tweede grot zijn wij naar dark cave geweest wat echt heel erg tof was. Eerst hebben we bij het restaurant direct ernaast heerlijk gegeten en daarna werden we ingesnoerd en zijn we ziplinend naar de grot gegaan. Hier moesten we eigenlijk een stukje zwemmen, maar doordat de buitentemperatuur nogal fris was, zijn we lopend de grot ingegaan. In de grot moet je dan toch een stuk door het water en daarna kom je in de modder terecht en kan je een moddergevecht of moddermassage starten. Echt leuk! Daarna kan je je in het begin vd grot wassen in het " schone" water en daarna moet je een stukje kanoen. Echt een aanrader.

 • Herma Luiten op 10-04-2019

  “Geweldige grotten!”

  Phong Nha was een van mijn favoriete bestemmingen tijdens onze reis door Vietnam. Wat een mooie omgeving! En de grotten zijn echt fantastisch. De grootste die ik ooit heb gezien. We hebben de Phong Nha Cave, waar je een deel met boot doorheen gaat, en de Paradise Cave gezien. Beiden overweldigend mooi. Je kunt gemakkelijk een scooter huren en lekker toeren door het nationale park. Of als je dat niet ziet zitten, zoals wij, een easy rider huren. We zijn er drie dagen geweest en ik vond het geweldig!

 • Liselot Van Der Laan op 09-04-2019

  “Bijzondere grotten”

  Vanuit Dong Hoi hebben wij een dag tour gedaan naar het Phong Nha-Ke Bang national park. Als eerst reden we met een bus door het park heen, wat al prachtig was. En vervolgens stap je in een bootje om door een grot te varen, de grootste mag je wandelend door heen en dit was een bijzondere ervaring.

 • Krista op 06-04-2019

  “Mooie omgeving”

  Het dorpje Phong Nha zelf stelt niks voor. Het is niet groter dan één straat waar een aantal restaurantjes en hostels te vinden zijn. De omgeving van Phong Nha is prachtig. Huur een scooter en ga er op uit. Al snel zul je merken dat je door een prachtige omgeving rijdt. Een bezoekje naar de botanische tuinen is best leuk om even bij de watervallen te zwemmen. Ook zijn er veel grotten in de buurt. Een aantal zeer toeristische. Wij hebben gekozen om alleen de Paradise Cave te bezoeken. Hierbij ga je met een zipline richting de grot. Daarna zwem je een stukje door de grot en kom je uiteindelijk bij een soort modderbad aan. Een hele leuke en bijzondere ervaring. Een stukje de andere kant op met de scooter heb je 'the pub with cold beer'. Een leuk plekje waar je heerlijk in een hangmat even kunt chillen met een mooi uitzicht. Toen wij er waren hadden ze ook een lange glijbaan gemaakt. Prima om een middagje door te brengen.

 • Anne Janssen op 10-11-2017

  “Mooie grotten”

  Wij bezochten Phong Nha Ke Bang in november. Het weer was vrij goed, hoewel het wel koud was. We bezochten de Paradise Cave en lieten de Dark cave links liggen, omdat dit ons te toeristisch leek. Het was echt een goede keuze: de paradise cave was super groot, niet druk, en prachtig mooi!

 • Karien van Jaarsveld op 07-11-2017

  “Bijzondere grotten”

  Phong Nha-Ke Bang is zeker de moeite waard om te verkennen op je rondreis door Vietnam. Het is er nog niet zo erg toeristisch, maar toch zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten en te eten. Alles in Phong Nha-Ke Bang staat in het teken van grotten. Je kan er een prachtige boottocht door maken of je kan wandelen in de grote Paradise caves. Voor de avonturisten onder ons is een bezoekje aan de Dark Cave een must: eerst met een zipline over de rivier, dan zwemmend de grotten in en na nog een stukje klimmen/wandelen kan je in het donker genieten van een modderbad.

 • Maxine op 30-03-2017

  “magische grotten”

  Op zo’n 4 uur rijden vanaf Hue heb je het Phong Nha National park. Hier vind je allemaal grotten die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan. Vooral aan te raden zijn Paradise cave, waar je een kleine hike naartoe moet maken en Phong Nha cave, waarvoor je een boot moet huren en een vietnamees vrouwtje je door een stukje van de grot heen roeit. Daarnaast heb je ook de botanische tuinen waar je een fantastische hike kunt maken van 2 uur. Let wel op dat je hem met de klok mee doet zodat je eindigt bij de waterval die je omhoog moet hiken, stuk makkelijker dan naar beneden klimmen.

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
 1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Shoestring – budgetvriendelijk
  Bekijk aanbiedingen
 3. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 5. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Phong Nha-Ke Bang reiservaring en tips!

Ben jij in Phong Nha-Ke Bang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief