Phong Nha-Ke Bang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Phong Nha-Ke Bang reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

50%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Grotten en kippen”

    Phong Nha is een mooi nationaal park met allerlei gigantische grotten. Zo ga je bijvoorbeeld eentje in met behulp van een boot. Maar na een tweetal grotten heb je het ook wel gezien. Het maakt dan ook niet heel veel uit welke je bezoekt.
    Voor de mensen met een sterke maag en vleesliefhebbers: leuk is dat je nabij het stadje van waaruit je alles bezoekt je eigen kip zou kunnen slachten, om hem verder klaar te maken voor eigen consumptie. Hostel tip: Easy Tiger Hostel, het is gezellig, en er wordt van alles georganiseerd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roxanne Vroegindeweij
    op 01-05-2019
    32 landen bezocht • 27 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Ziplining, modderbaden, en natuur”

    Vanuit Hanoi zijn we met de nachttrein naar Phong Nha-Ke Bang gereisd. Vanaf daar was het nog 1,5 uur rijden naar Paradise Cave maar dat was de moeite waard. De omgeving waar je doorheen rijdt is prachtig en voordat je de grot ingaat moet je nog een stuk omhoog lopen door de natuur. Als tweede grot zijn wij naar dark cave geweest wat echt heel erg tof was. Eerst hebben we bij het restaurant direct ernaast heerlijk gegeten en daarna werden we ingesnoerd en zijn we ziplinend naar de grot gegaan. Hier moesten we eigenlijk een stukje zwemmen, maar doordat de buitentemperatuur nogal fris was, zijn we lopend de grot ingegaan. In de grot moet je dan toch een stuk door het water en daarna kom je in de modder terecht en kan je een moddergevecht of moddermassage starten. Echt leuk! Daarna kan je je in het begin vd grot wassen in het " schone" water en daarna moet je een stukje kanoen. Echt een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Herma Luiten
    op 10-04-2019
    27 landen bezocht • 23 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Geweldige grotten!”

    Phong Nha was een van mijn favoriete bestemmingen tijdens onze reis door Vietnam. Wat een mooie omgeving! En de grotten zijn echt fantastisch. De grootste die ik ooit heb gezien. We hebben de Phong Nha Cave, waar je een deel met boot doorheen gaat, en de Paradise Cave gezien. Beiden overweldigend mooi. Je kunt gemakkelijk een scooter huren en lekker toeren door het nationale park. Of als je dat niet ziet zitten, zoals wij, een easy rider huren. We zijn er drie dagen geweest en ik vond het geweldig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Bijzondere grotten”

    Vanuit Dong Hoi hebben wij een dag tour gedaan naar het Phong Nha-Ke Bang national park. Als eerst reden we met een bus door het park heen, wat al prachtig was. En vervolgens stap je in een bootje om door een grot te varen, de grootste mag je wandelend door heen en dit was een bijzondere ervaring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Krista
    op 06-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Mooie omgeving”

    Het dorpje Phong Nha zelf stelt niks voor. Het is niet groter dan één straat waar een aantal restaurantjes en hostels te vinden zijn. De omgeving van Phong Nha is prachtig. Huur een scooter en ga er op uit. Al snel zul je merken dat je door een prachtige omgeving rijdt. Een bezoekje naar de botanische tuinen is best leuk om even bij de watervallen te zwemmen. Ook zijn er veel grotten in de buurt. Een aantal zeer toeristische. Wij hebben gekozen om alleen de Paradise Cave te bezoeken. Hierbij ga je met een zipline richting de grot. Daarna zwem je een stukje door de grot en kom je uiteindelijk bij een soort modderbad aan. Een hele leuke en bijzondere ervaring. Een stukje de andere kant op met de scooter heb je 'the pub with cold beer'. Een leuk plekje waar je heerlijk in een hangmat even kunt chillen met een mooi uitzicht. Toen wij er waren hadden ze ook een lange glijbaan gemaakt. Prima om een middagje door te brengen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Janssen
    op 10-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Mooie grotten”

    Wij bezochten Phong Nha Ke Bang in november. Het weer was vrij goed, hoewel het wel koud was. We bezochten de Paradise Cave en lieten de Dark cave links liggen, omdat dit ons te toeristisch leek. Het was echt een goede keuze: de paradise cave was super groot, niet druk, en prachtig mooi!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karien van Jaarsveld
    op 07-11-2017
    52 landen bezocht • 30 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Bijzondere grotten”

    Phong Nha-Ke Bang is zeker de moeite waard om te verkennen op je rondreis door Vietnam. Het is er nog niet zo erg toeristisch, maar toch zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten en te eten. Alles in Phong Nha-Ke Bang staat in het teken van grotten. Je kan er een prachtige boottocht door maken of je kan wandelen in de grote Paradise caves. Voor de avonturisten onder ons is een bezoekje aan de Dark Cave een must: eerst met een zipline over de rivier, dan zwemmend de grotten in en na nog een stukje klimmen/wandelen kan je in het donker genieten van een modderbad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maxine
    op 30-03-2017
    55 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “magische grotten”

    Op zo’n 4 uur rijden vanaf Hue heb je het Phong Nha National park. Hier vind je allemaal grotten die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan. Vooral aan te raden zijn Paradise cave, waar je een kleine hike naartoe moet maken en Phong Nha cave, waarvoor je een boot moet huren en een vietnamees vrouwtje je door een stukje van de grot heen roeit. Daarnaast heb je ook de botanische tuinen waar je een fantastische hike kunt maken van 2 uur. Let wel op dat je hem met de klok mee doet zodat je eindigt bij de waterval die je omhoog moet hiken, stuk makkelijker dan naar beneden klimmen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Phong Nha-Ke Bang reiservaring en tips!

Ben jij in Phong Nha-Ke Bang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?