• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Kaapstad ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

72 Kaapstad reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Simone Kmn op 05-04-2019

    “Goede plek om de reis te stoppen ”

    Zuid afrika heeft mijn hart gestolen. Maar kaapstad ook. Het is een super fijne stad en je hebt er van alles. Goed eten, leuke winkels. Fijne haven om doorheen te lopen. Het reuzenrat moet je ervaren en het liefst met mooi weer en dan tijdens zonsondergang. Dan is de tafelberg geweldig. Kaapstad moet je ervaren.

  • Peter Verburg op 14-02-2018

    “Toffe stad, spectaculaire ligging”

    Kaapstad wordt wel eens 'de mooiste stad ter wereld' genoemd. Dat vond ik persoonlijk erg overdreven. De ligging is spectaculair, zo aan de Tafelberg en ruige zee, maar de stad an sich is niet perse mooi te noemen. Het is sowieso een heel 'verspreide' stad, met een wat rauwer en levendig downtown, vele townships buiten het centrum en de diverse strandbuurten verderop achter de bergen gelegen.

    Wij verbleven in een airbnb in de oude wijk Bo-Kaap, bekend om zijn kleurrijke historische huisjes. Hier vestigden ooit de Cape Malay kleurlingen zich, en het is nog steeds grotendeels hun wijk, al worden langzamerhand wat huizen verkocht aan buitenlanders. Bo-Kaap vond ik echt een bijzondere authentieke buurt, leuk om even rond te lopen als je er niet verblijft ook. We konden wandelend naar 'downtown', het echte centrum van Kaapstad rond Long Street en Bree Street. Vergeleken met eerder bezochte steden als Bangkok of Ho Chi Min City is het stadscentrum van Kaapstad niet eens zo massaal druk of chaotisch. Het zijn vrij rechte straten met zowel wat oudere gebouwen als wat bescheiden wolkenkrabbers en commercie. Long Street is dan nog het meest levendig, rond het 'Beerhouse' (tip!) vonden wij 't einde middag en 's avonds het leukst qua reizigerssfeer en vibe. Ook Greenmarket Square is leuk met de markt en wat terrasjes.

    Het mooist is Kaapstad natuurlijk om de Tafelberg, je kunt zowel via enkele wandelroutes omhoog als met de kabelbaan. De Tafelberg is echt wel gaaf hoor, bovenop is het ook echt vrij 'plat' (vandaar de naam) en kun je zo een uur rondlopen langs verschillende uitzichtpunten. Echt spectaculair!

    Tip: pak in Long Street de hop-on-hop-off bus. Die brengt je als eerste naar de Tafelberg, maar daarna ook langs onder meer Camps Bay (beetje rijkeluisbuurt aan zee, wel mooi strand!) en Clifton weer terug naar het centrum, met ook een stop bij het V&A waterfront. Dit is een gezellige plek aan het water met groot ruizenrad en talloze cafés en restaurants, erg leuke einde middag voor de borrel en het eten daarna. Wel vrij net en westers sfeertje trouwens, als je meer 'local' en wat rauwer op stap wil moet je naar Long Street.

    Tip tot slot: wij hebben erg getwijfeld, maar uiteindelijk toch besloten een Township tour te doen. We hebben ons wandelend laten rondleiden door Langa, een van de eerste townships waar nu ook best wat successen zijn geboekt qua community projecten en betere faciliteiten en huizen. We voelden ons er veilig, de locals waren super vriendelijk en we sloten af met een geweldige lunch in een klein lokaal restaurant vol Afrikaanse sfeer en muziek (Mzansi Restaurant! google maar..). Het voelde oprecht niet als aapjes kijken, maar gewoon als een respectvolle rondleiding door een fascinerende buurt vol geschiedenis en verhalen.

  • Jacqueline Westerhoff op 28-11-2017

    “Wereldstad met een rijke cultuur en historie”

    Kaapstad is een wereldstad waar je naar terug wilt blijven komen. Het is een stad die zogezegd alles heeft en alles biedt. Je vindt er herinneringen aan een rijk cultureel en historisch leven, een bruisend uitgaansleven, overweldigende natuur en heerlijke stranden.

    Het hoogtepunt van Kaapstad is de Tafelberg die je wel beklommen moet hebben. Dit kan letterlijk, dan ben je een paar uur onderweg. Plan je hike wel zo dat je nog met daglicht weer naar beneden kunt, want in het donker kun je gevaarlijk verdwalen. Natuurlijk kun je ook met de cable car omhoog en / of omlaag. Wil je ter plekke niet in een lange rij voor de kassa wachten, koop je ticket dan vooraf online. Eenmaal boven word je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over Kaapstad en het Kaapse schiereiland. Voordat je weer naar beneden gaat kun je bovenop de Tafelberg nog wat rondwandelen, een bankje om te zitten op zoeken om al dan niet even uit te rusten. Verder is er nog een souvenirwinkel en een restaurant. Wie niet uitgeklommen raakt, kan nog de Lion's Head beklimmen. Deze activiteit schijnt net zo mooi en spectaculair te zijn dan het beklimmen van de Tafelberg.

    Houd je van het bruisende uitgaansleven dan moet je op Long Street zijn. Hier zijn heel veel bars, restaurants, bioscopen en tal van andere uitgaansgelegenheden gevestigd. Onder meer het legendarische restaurant Mama Africa bevindt zich hier. Ook het Victoria & Alfred Waterfront biedt uitgebreide uitgaansmogelijkheden met dagelijks live muziek en dans optredens. Tussen de vele souvenirwinkeltjes bevinden zich ook tal veel restaurants en gezellige terrasjes. Heel indrukwekkend is Nobel Square met de bronzen standbeelden van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijs winnaars Nelson Mandela, Pieter de Klerk, Desmond Tutu en Nkosi Luthuli.

    Vanaf het Victoria & Alfred Waterfront vertrekt ook de ferry naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Voordat je de gevangenis bezoekt maak je eerst een bustour van circa een uur over het eiland, terwijl een gids vertelt over de geschiedenis en de bewoners van het eiland en alles wat zich er heeft afgespeeld en wat er nu nog plaatsvindt. Met een beetje geluk spot je naast pinguïns ook nog springbokken en struisvogels. Eenmaal bij het cellencomplex krijg je van een ex-gevangene een rondleiding met uitleg; hierbij bezoek je uiteraard ook cel 46664, de cel van Nelson Mandela. Het persoonlijke verhaal van een ex-gevangene maakt het sowieso al indrukwekkende verhaal levensecht. Tip: boek je ticket ruim van te voren online. Robben eiland is erg populair en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen op de ferry.

    Wie van geschiedenis en cultuur houdt brengt zeker een bezoek aan Bo-Kaap, de schilderachtige en vroegere Maleisische buurt met pastelkleurige huizen en Company’s Garden, een stadspark met veel monumenten en rondlopende eekhoorns. Je kunt hier heerlijk op een bankje neerstrijken en eventueel de eekhoorntjes voeren.

    Voor een stranddag ga je naar Camps Bay en Clifton Bay, waar prachtige en heerlijke stranden te vinden zijn. Ook kun je naar Houtbaai en Boulders Beach gaan, waar je tussen de rotsen een grote piguïnkolonie ontmoet; dit mag je niet missen, zeker niet als je met kinderen reist. Een andere must visit is Het Kaapse Schiereiland met Cape Point en Kaap de Goede hoop.

    Kaapstad voelt als een Westerse stad en door alles wat het bieden heeft, vergeet je bijna dat er ook heel veel armoede in Zuid-Afrika en Kaapstad is. Wie hier inzicht in wil kan een township tour maken of eventueel zelfs vrijwilligers werk doen voor en met de bewoners (meestal kinderen).

  • Sandra op 27-11-2017

    “Neighbourgoodsmarket”

    In woodstock, kaapstad heb je iedere zondag een foodmarket. Echt een aanrader om naar toe te gaan tijdens een bezoek in Kaapstad. Je kunt er lekker eten en de sfeer is super gezellig. Woodstock doet een beetje industrieel aan, maar is op zich wel een leuke wijk om gezien te hebben.
    Op longstreet kun je terecht als je goedkoop wil overnachten en naar een feestje oid wil gaan. Hier zitten veel backpackers.
    Longstreet is ook de beste plek om je souvenirs te kopen, daar is een markt waar genoeg te vinden is en goed te onderhandelen is over de prijs.
    Ik ben ik veel plekjes in Zuid afrika geweest, maar je vind eigenlijk overal hetzelfde en je kunt dus, naar mijn mening, een goede prijs regelen in longstreet.

  • Karlijn van der Reest op 26-11-2017

    “Europa in Afrika”

    Kaapstad staat voor mij voor genieten. Deze stad is ontzettend afwisselend, met de moderne, Europees aandoende binnenstad en de townships in de buitenwijken. Het beklimmen van de Tafelberg is een must, als je enigszins fit bent, doe dit dan zeker! Anders is de kabelbaan een prima alternatief. De stranden van Clifton zijn heerlijk om te ontspannen, ieder strand heeft officieel zn eigen 'thema', maar je kunt overal gaan liggen. Zonsondergang kijken op Signal Hill of, bij volle maan, op Lions Head, met een picknick en een biertje. Persoonlijk vind ik dat je het Waterfront best kunt overslaan, grote shopping malls zijn er in Europa ook genoeg. De boot naar Robbeneiland vertrekt vanaf Waterfront, dus even er doorheen wandelen op weg daar naartoe en dan is het wel prima. Verder is de zaterdagmarkt bij Old Biscuit Mill in Woodstock ontzettend leuk. Allerlei heerlijk eten, live muziek en een ontspannen sfeer. Qua restaurants zijn Addis in Cape en Mzoli's aanraders. Als je niet bekend bent zou ik niet alleen naar Mzoli's gaan, dit braai-restaurant ligt midden in een township, maar het is een hele leuke ervaring om hier op zondag te gaan lunchen! Verder Bo Kaap, een wijk in de binnenstad met mooi gekleurde huizen, staat schitterend op iedere foto. Geniet en dwaal rond, deze stad is iedere minuut van de tijd die je er besteedt waard!

  • Jose van Beek op 26-11-2017

    “Afwisselende stad ”

    Kaapstad is een vrij moderne stad, iets wat je niet meteen verwacht bij Zuid-Afrika. De tafelberg kun je op met de kabelbaan, zorg ervoor dat het een heldere dag is zodat het uitzicht goed is. Erg leuk om hier eind van de middag naar boven te gaan, zodat je bij zonsondergang met een wijntje of biertje kunt genieten van het uitzicht. Een auto huren is ook zeker aan te raden, het is even wennen om links te rijden en even opletten in welke straatjes je de auto wel of niet kunt parkeren.
    Als je een auto huurt, is het erg leuk om naar Stellenbosch te rijden en hier bij een de prachtige landhuizen een heerlijk te wijntje te drinken. Bolders beach is ook leuk om hier de pinguïns los rond te zien lopen. En een bezoekje aan Robbeneiland mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een tour waarbij je met een gids een township in gaat is erg bijzonder om te doen.
    Als je een actieve activiteit wilt doen is het leuk om Signal Hill of Lions Head te beklimmen. Met wederom een prachtig uitzicht!

  • Ria Bonninga op 19-11-2017

    “Westers Kaapstad”

    Kaapstad is absoluut mijn meest favoriete stad. De Tafelberg is bijzonder, van daaruit zie je de hele stad. Daarnaast vond ik Robben eiland indrukwekkend. Het weer is er fantastisch, de taal is geweldig en het eten is er heerlijk. Je kunt er winkelen of rondstruinen. Je voelt je er al gauw thuis. Ik wil er zeker nog eens heen.

  • M. op 19-11-2017

    “Gave stad”

    Kaapstad heeft veel te bieden. Vele musea die de verhalen van de apartheid vertellen. Robben eiland waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. Bolders beach waar de pinguïns op het strand lopen. De tafelberg op(wandelend of met de kabelbaan) voor vergezichten over de stad. Je kan met een rode sightseeing bus de stad door en bij de verschillende must-sees uitstappen. Je kan (iets duurder, dat wel) dineren bij V&A Waterfront.

  • Mark Janssen op 19-11-2017

    “Geweldige stad ”

    In Kaapstad vind je alles voor een goede vakantie. Lekkere stranden, goed eten en vanuit hier kun je langs de mooie kust rijden van Zuid-Afrika. Het is aan te raden om hier een auto te huren. Braeside House Apartments is ook een echte aanrader, heel mooi appartement en soort loft (boven elkaar) op een ideale locatie.

  • Chantal van Beek op 17-11-2017

    “Wat een fijne stad!”

    Deze stad is echt geweldig, ik was meteen verkocht toen ik er was! Een stad met een heerlijk uitzicht, Robbeneiland is leuk om heen te gaan, V&A Waterfront is ontzettend gezellig en leuk. Daarnaast moet je zeker de pinguïns bekijken en naar de tafelberg (die bij mij jammer genoeg dicht was door de wind). Ga ook zeker met de Sightseeing bus door de stad heen, en ook daarbuiten, om alle hoogtepunten te zien! Er hangt een hele fijne sfeer in deze stad, en ik kom hier zeker terug.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kaapstad reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapstad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief