• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Kaapstad ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

72 Kaapstad reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Richard Tronco op 11-05-2019

    “WOW”

    Als je naar Zuid Afrika gaat mag je Kaapstad niet overslaan. De stad biedt ontzettend veel. Slenter door het centrum heen om een indruk te krijgen. Beklim (kan ook met lift) de Tafelberg en ga naar het gedeelte waar het strand is.
    Bezoek Robbeneiland en ga opzoek naar een leuke wijnproeverij. Als je de mogelijkheid hebt ga met een excursie naar een sloppenwijk.
    Wij zijn daar 3 dagen geweest, wat achteraf te weinig was.

  • Michelle van Beek op 09-05-2019

    “TOP stad! ”

    Wat een leuke stad! Ik had een heel ander, meer negatiever beeld, over de stad. Compleet onterecht! Een auto is wel een must. Wij verbleven in een geweldig appartement: Braeside House, dicht bij Waterfront. Een super ruim schoon appartement. Wij hadden het bovengedeelte en beneden gedeelte gehuurd, aangezien wij met 7 in totaal waren. Heerlijk uitzicht over de stad en een hele veilige buurt.
    Wat een ontwikkelde stad, natuurlijk zijn er jammer genoeg ook nog steeds armere wijken. Maar ik heb mij hier geen moment onveilig gevoeld.
    Wij zijn met de kabelbaan de tafelberg op gegaan om hier de zonsondergang te kijken met een heerlijk lokaal wijntje, helemaal top! Natuurlijk mag je Robben eiland ook niet over slaan om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis. En leuk om op Boulders Beach pinguïns te spotten. Wij komen hier zeker nog een keer terug!

  • Hilde Neuvel op 08-05-2019

    “Mooiste stad van Zuid Afrika”

    Kaapstad heeft alles! De sfeer is super relaxed en er zijn vele hoogtepunten. Je kunt je er makkelijk een week vermaken. De tafelberg is natuurlijk het hoogtepunt. Het is prima te doen om hem te beklimmen, maar anders kan je ook per lift naar boven. Verder is robben eiland mooi om te bezoeken. Een klein stukje buiten kaapstad heb je mooie wijnvelden waar je wijnproeverijen met de lekkerste wijntjes kan doen.

  • Lisa Veldhoen op 28-04-2019

    “Geweldige stad ”

    Mooie stad met een rijke geschiedenis. Ik heb hier een halfjaar gewoond en heb waarschijnlijk nog steeds niet alles gezien. De stad leeft, op Longstreet zitten veel kroegjes met een groot aanbod. Op de Green Market een paar straten verder staat elke dag zoals de naam het al zegt een markt. Let wel goed op je spullen want ze weten dat je een toerist bent. Vanuit Kaapstad kun je de Hop on Hop off bus pakken, deze heeft 3 lijnen. Met de paarse lijn kun je een wijnroute in Constantia doen, niet een heel groot wijngebied maar wel de moeite waard. Groot constantia is een van de oudste wijnboerderijen in de regio!

  • miranda op 16-04-2019

    “Leuke stad!”

    Mijn vrijwilligerswerk in Kaapstad, op een schooltje, was een erg mooie ervaring. Ik verbleef bij een gezin thuis. Dit was erg fijn, want zij wisten precies wat je wel en juist niet moest doen. Naast het werk, was er nog genoeg vrije tijd om de stad zelf te ontdekken. Het bezoek aan een Township is echt een aanrader. Je krijgt een rondleiding door een gids, die zelf in het township woont of heeft gewoond. De opbrengst daarvan gaat naar het township, dus je steunt ook nog eens een goed doel.
    De Hop-on Hop-off bus is ook erg leuk om te doen. Je kunt kiezen uit verschillende routes en uitstappen wanneer je wilt. Zelf heb ik tijdens de tour o.a. wijnproeverij Groot Constantia gedaan. Erg leuk en lekker!
    Voor tipische Zuid-Afrikaanse gerechten moet je naar Mama Africa. Dit restaurant zit in het centrum van Kaapstad. Het is dan misschien wel beetje toeristisch, maar wel erg leuk. Je kunt er allerlei gerechten krijgen en er is live muziek. De prijzen vielen hier ook erg mee. Zowieso vallen de prijzen in Kaapstad erg mee. Er zijn ook veel hostels, waardoor de stad ideaal is voor backpackers.
    Voor souvenirs moet je bij Greenmarket zijn. Op dit plein zijn talloze kraampjes met allerlei spulletjes. Ik kon hier uren rondlopen!
    De Top van de Tafelberg kun je bereiken dmv een kabelbaan of je kunt deze beklimmen. Zelf raad ik aan zelf te gaan klimmen. Zelfs als je niet heel sportief bent, zoals ik, is het wel te doen. Na 1,5 uur bereik je de top. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoek aan Robbeneiland moet je zeker doen. Het is dan wel aan te raden om van tevoren al kaartjes te bestellen, omdat dit vaak al op de dag zelf is uitverkocht.
    Voor iedereen die eens een ander soort vakantie wil, raad ik vrijwilligerswerk aan. Je helpt dan de mensen, maar ontdekt ook de cultuur, gewoontes en de plaats zelf. Je kunt zelfs al vrijwilligerswerk doen vanaf 2 weken, dit heb ik ook gedaan. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

  • Wil Oomen op 15-04-2019

    “Prettige sfeer, mooie stad”

    Ik vond qua steden Kaapstad wel een van de prettigste steden. Vooral omdat het sfeertje prima is, in vergelijking met Johannesburg. De Tafelberg is mooi, vooral het uitzicht dat je vanaf de Tafelberg hebt. Wij vonden het ook erg leuk om de pinguïns over het land te zien lopen. Waar ook iedereen een bezoekje aan brengt en wat wij ook hebben gedaan, is naar Robbeneiland (daar heeft Nelson Mandela vastgezeten).

  • Saskia Zwaard op 13-04-2019

    “Geweldig!”

    Als je van het vliegveld naar de stad gaat, rij je recht op de Tafelberg af. Dit was voor mij echt een wauw-moment en vanaf toen was ik gelijk verkocht. De blauwe zee, de bijzonder gevormde bergen met daar tussenin een toffe stad: de combinatie is geweldig. Het is praktisch om zelf een auto te huren. Het OV (trein en bus) is namelijk niet heel veilig en met een eigen auto ben je super mobiel. In het centrum van de stad zijn in elke straat mensen die je geparkeerde auto in de gaten houden voor een paar rand. Het is leuk om een rondje om de kaap te doen en te stoppen bij Boulders Beach (pinguïns), Muizenberg en de Chapmans Peak Drive te doen. Als je fysiek fit bent is zelf de Tafelberg op hiken natuurlijk een must. De India Venster route is mooi en niet al te zwaar. Terug kan je met de kabelbaan of lopend (bijv. Platteklip route). Het hoogtepunt was toch wel Lions Head beklimmen net voor zonsondergang, wanneer de Tafelberg goud kleurt. Echt prachtig! Ga naar Kirstenbosch Gardens om te ontsnappen aan de drukte van de stad.
    Bij V&A Waterfront kan je goed shoppen en eten, maar voor de goede wijn ga je natuurlijk naar Stellenbosch. Voor 2 euro krijg je 3 (flinke glazen) wijn om te proeven. Zonnetje erbij, wat wil je nog meer?!

  • debbie op 12-04-2019

    “Natuur en stad in 1”

    Kaapstad is een van de mooiste steden op de wereld voor mij. Het heeft alles; centrum, winkels, restaurants, maar ook geweldige natuur. De tafelberg zie je door heel de stad oprijzen. Breng dan ook zeker een bezoek aan de tafelberg. Voor gezellig te winkelen, te eten en te drinken kun je terecht bij het (toeristische) V&A Waterfront. Vanaf hier vertrekken ook de excursies naar Robben Eiland. Dit moet je wel vooraf boeken, anders zit de boot vol. Wij verbleven in Camps Bay met zijn mooie stranden. Het is hier heerlijk toeven en ook in de avond kun je hier prima terecht bij restaurantjes en barretjes. Wij vonden de foodmarket in de Old Biscuit Mill ook eg leuk! Ohja en neem Uber’s wat betreft vervoer dat werkt namelijk prima in Kaapstad.

  • Donna op 11-04-2019

    “Geweldig”

    Kaapstad is geweldig! De stad heeft zo veel te bieden. Zoek vooral de combi tussen het westerse gedeelte waar je lekker kunt shoppen en eten en de townships. Vergeet niet een wandeltocht hier mee te pakken om ook dat echte Afrika gevoel te krijgen. En ga natuurlijk de Tafelberg op. Wij zijn gaan hiken vanaf Kirstenbosch Gardens. Een pittige tocht, maar zo mooi! Trek hier wel een paar uurtjes voor uit.

  • Roy op 09-04-2019

    “Wereldstad, superfijn”

    Een van de fijnste steden waar ik geweest ben! De vibe is heel fijn...Het begint al als je er naartoe rijdt, een schitterende rit met hele mooie uitzichten! De stad is relatief veilig en voelt erg prettig aan. Men is er over het algemeen openminded en het zit vol hippe cafés en restaurants en heeft een mooi nachtleven.

    Daarnaast is het erg leuk om naar de V&A waterfront te gaan en wat te shoppen. Natuurlijk is een bezoek aan Robbeneiland een mustdo...Kaartjes zijn soms lastig te krijgen, maar de tip is dan om een combitourtje (met bijvoorbeeld een bezoek aan de township) te boeken, dan krijg je altijd nog wel kaartjes.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kaapstad reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapstad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief