• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Kaapstad ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

72 Kaapstad reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Inge Hogendorp op 15-04-2017

    “Tafelberg en nog veel meer”

    Heel veel te zien en te doen in kaapstad. Robbeneiland bezoeken, pinguins kijken of de tafelberg op t kan allemaal. Met de kabelbaan de tafelberg op of te voet. De keuze is aan jou. Maar eenmaal boven echt adembenemend!

  • Resy Roefs op 15-01-2017

    “uitzicht vanaf de tafelberg”

    je ziet alles vanaf de tafelberg. plekje waar je moet zijn geweest in Zuid Afrika!
    we zijn met de kabelbaan omhoog gegaan omdat we al veel hadden gelopen maar je kunt de berg ook op wandelen. doordat we met de kabelbaan gingen konden we die dag ook nog wat anders leuks doen

  • Sebastian van Lare op 15-01-2017

    “Voor foodies, cultuur en avontuur”

    Een fantastische stad met oneindig veel mogelijkheden. Op elke hoek van de stad kan je heerlijk (goedkoop) eten. Er is zo veel te doen: Robben eiland, V&A Waterfront, Tafelberg, Lions head. Een beklimming op de tafelberg (vanaf de botanische tuinen) kost je 5 uur en intens veel kracht. zorg dat je je goed voorbereid. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over kaapstad. Terug kan je met de kabelbaan wat ook een bijzondere beleving is. Een andere populaire beklimming is de Lions head met zonsopgang. In zo een anderhalf uur ben je boven. Groot nadeel: je bent met z'n 300 andere en de weg is door de vele klimmers er glad geworden.

    Mocht je een auto hebben (of motor) is Chapmans peak nabij Houtbaai een geweldige kustroute om langs te rijden. Indien je nog op safari gaat is het South African Museum heel informatief. Kortom. Er is zo veel te doen dat het je volgende bestemming moet zijn!

    Highlights:
    Two oceans aquarium
    Tafelberg
    Kirstenbosch botanical garden
    Chapmans peak

    Tip: Boek online een excursie naar Robben eiland een paar dagen vooruit. Elke dag is deze must-do activities uitverkocht
    Tip: Kaapstad is niet heel onveilig. Toch is het raadzaam je goed te oriënteren en te weten in welke buurt je wel en niet moet zijn. Uber is een ideaal vervoersmiddel. Mocht je geen internet hebben kan je altijd in een hotellobby vragen of ze een taxi voor je bellen of het nummer van een goede taximaatschappij opslaan in je (lokale) sim.

  • Roy van Staaij op 11-01-2017

    “Wereldstad Kaapstad”

    Een grote moderne stad waar ontzettend veel te doen is! Laten we beginnen met de restaurant, een echte aanrader is Mama Africa, met live muziek en een hele gezellige Ambiance. Ook 4Quay op V&A aterfront behoort tot 1 van onze favorieten, heerlijke gamba's! Natuurlijk zijn er de standaard bezienswaardigheden als de Tafelberg en Victoria & Alfred Waterfront. Misschien minder bekend maar prachtig mooi is het Two Ocean Aquarium! En bezoek ook zeker de markten Watershed (V&A Waterfront) voor wat luxere souvenirs en Greenmarket Square voor authentieke souvenirs. Afdingen is hier een must! Kaapstad is een wat duurdere stad met genoeg keus uit hotels, je kan het zo duur maken als je zelf wilt! Bezoek ook zeker Boulders Beach, ja er zijn penguins in Zuid Afrika! En vergeet vooral iet wat van de geschiedenis te leren op Robben Island. Je krijgt hier een rondleiding van een oud gevangene, heel interessant! Wanneer je uit kaapstad vertrekt, maak een stop bij table View Beach voor een prachtig uitzicht op Kaapstad.

  • Nathalie Groot op 09-01-2017

    “Dromen komen uit”

    3 maanden heb ik in deze prachtige stad mogen wonen en zonder twijfel de mooiste 3 maanden van mijn leven. Elke dag kon ik nieuwe dingen ontdekken, grenzen verleggen, nieuwe mensen ontmoeten, maar vooral prachtige herinneringen maken. Herinneringen waar ik nog dagelijks aan terug denk, omdat het me zoveel heeft gebracht. Hoogtepunten zijn er dan ook teveel om op te noemen. Natuurlijk de standaard toeristische dingen zoals op safari, de Tafelberg en Lion's Head beklimmen, Kaap de goede hoop en nog veel meer. Maar ook Skydiven, bungeejumpen en surfen bij Muizenberg waren zeker de moeite waard om over de lokale markten nog maar te zwijgen. Het bijzondere aan Kaapstad is toch wel de diversiteit. Heerlijke stranden, winkelcentra en de mooiste bergen, maar de keerzijde zijn de townships en de armoede in verschillende wijken. Toch denk ik dat je juist hier je steentje bij kan dragen terwijl je geniet van een heerlijke stad. Voor mij de onbetwistbare winnaar en de mooiste stad van allemaal: Kaapstad.

  • Annemiek Snaphaan op 08-01-2017

    “Wondermooie stad voor levensgenieters ”

    Kaapstad, stad vol leven en mogelijkheden voor levensgenieters, met haar vele geweldige restaurants en bars, gezellige winkelstraten en de dynamische Victoria & Albert Waterfront, mogelijkheden om te wandelen, fietsen, abseilen, enzovoorts. Maar de grootste trots van de stad is de monumentale Tafelberg, die scherp afsteekt tegen de (meestal, in de zomer) knalblauwe lucht. Naar boven rijdend ruik je de dennenlucht van de grote, hoge pinetrees, hoor je de wind en laat je de drukte van de stad achter je. Boven heb je zicht op de stad, de bergrug van het hele Kaapse schiereiland en Robbeneiland in Zee, waar Nelson Mandela en zijn kameraden gevangen zaten. Want dat hoort ook bij Kaapstad: het slavernij- en apartheidverleden. In de Slavelodge, het kleurrijke wijkje Bo-Kaap, het ontroerende District Six museum en op Robbeneiland leer je hier alles over. In Kaapstad kun je rustig twee weken verblijven zonder je te vervelen en van hieruit uitstapjes maken in de omgeving.

  • Renée Krommedijk op 06-01-2017

    “Hippe stad”

    Hier is alles te doen. Stappen, lekker eten, strand, shoppen, cultuur en nog veel meer. Ik heb hier heerlijke Zuid Afrikaanse gerechten gegeten en zelfs een keer krokodil geproefd. De stad is heuvelig maar wel een goede uitvalbasis naar de Tafelberg of Robbeneiland.

  • Rocio Rojas op 29-12-2016

    “Aventour ”

    Was een impresionant reis voor 23 dagen met de bus. Onze bestemming waren Johannesbrg, Namibia Zuid Afrika en Zimbawe . Ik vond Zuid Afrika een mooi land met interessant cultuur, vriendelijke mensen en lekker eten.

  • Suze Wiggers-Struijk op 01-12-2016

    “Kaapstad: de perfecte combinatie van cultuur en natuur.”

    Kaapstad. Wat een stad. Vlak na aankomst zijn wij eigenlijk al verliefd geworden op deze prachtige stad.
    Ik doel nu niet alleen op de stad zelf, maar ook op de omgeving. De stranden zijn schitterend, de bergen zijn prachtig. De rust die de natuur uitstraalt brengt je helemaal ter ontspanning. De binnenstad zelf, Longstreet, was niet helemaal voor ons weggelegd. We vonden het daar erg druk, zeker ten opzicht van de omgeving waar we geweest waren. Victoria & Alfred Waterfront vonden wij leuker om heen te gaan.
    De bevolking overal is erg vriendelijk, maar kijk uit waar je heen gaat. Als het donker is wordt het afgeraden (alleen) op pad te gaan.

    Tips:
    - Blouberg
    - Tafelberg, Signal Hill en Lion's Head
    - Touren over het Kaaps Schiereiland met stops bij: Muizenberg, Boulders Beach, Simon's Town, Cape Point, Kaap de Goede Hoop, Platboom & Houtbay.
    - Victoria & Alfred Waterfront

  • Peromyscus Californicus op 25-03-2016

    “Meest diverse stad die ik ken”

    Gelegen aan de zee, op de achtergrond de tafelberg, aan de zijkant nog wat wijn boerderijen en zelf zit je aan de haven te genieten van een heerlijk glas wijn in combinatie met een maaltijd zoals je die in Nederland niet krijgt.

    Juist mensen, Kaapstad is de stad die je gezien moet hebben.

    Met kerst 2013 gedurende 3 weken naar Zuid Afrika geweest waarvan ruim 1,5 week in kaapstad. Het is een stad waar je je geen dag hoef te vervelen. Ik zal het een en ander opsommen wat je kan doen:
    - Bezoek boulders beach, hier lopen de pinguins rond!
    - Beklim de tafelberg, skeleton gorge trail is een absolute aanrader!
    - Lions head bij zons ondergang
    - De kleurrijke huizen van Bokaap
    - Huur een chauffeur en ga een dagje wijnproeven in 1 van de vele wijnboerderijen
    - Bezoek op zaterdag ochtend de old biscuit mill, authentieke markt voor een heerlijk ontbijt
    - Bezoek HoutBay op vrijdag avond, wederom een markt voor heerlijk avond eten
    - Bezoek de townships onder begeleiding
    - Bezoek Club31 op een zaterdag nacht, een club op de 31e verdieping

    en mocht je de stad even beu zijn? doe dan de garden route of rij naar namibie!

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kaapstad reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapstad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief