• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Kaapstad ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

72 Kaapstad reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Kay Roedelof op 15-11-2017

    “Wauw!”

    Wat een stad! In feb/maart van 2015 bezocht (einde zomer) en heerlijke dagen gehad. Zoveel te zien, prachtige stranden, mooie natuur direct bij de stad, wijnvelden, mooie uitzichtpunten (Lions head, Signal hill, Tafelberg). Heerlijk eten, zoals overal in Zuid Afrika. Ik vond de sfeer in de stad prima, s avonds wel wat 'grimmiger', maar goed die plekken heb je ook in Nederland.

  • Dick op 14-11-2017

    “Fijne sfeer in deze stad”

    Een leuke stad waar de sfeer een stuk gemoedelijker is dan in Johannesburg. Vooral het V&A Waterfront is gezellig en lekker toeristisch. Ga als je in Kaapstad bent uiteraard naar boven de tafelberg op. Je kunt dit te voet doen maar ook met de kabelbaan. Toen wij op de tafelberg waren stond deze in de wolken maar bovenop de berg waren geen wolken meer waardoor we hoger dan de wolken waren en daar bovenop keken. Een schitterend gezicht. Ook een fantastisch uitzicht op de stad. Verder is Robbeneiland ook een aanrader, je krijgt er een indrukwekkende rondleiding

  • Tom Hagendoorn op 13-11-2017

    “De stad die alles heeft en alles biedt”

    Eén van mijn favoriete steden op aarde en een ware aanrader. Kaapstad is de stad van het lekkere eten, het hiken, de geschiedenis en het genieten van rust en ontspanning. Het is voor mij alweer even geleden (een studiereis naar o.a. deze stad in 2011) maar het roept altijd mooie herinneringen op.

    Door veel mensen wordt Kaapstad gezien als een gevaarlijke stad. Hoewel dit zeker niet met een korreltje zout mag worden genomen heb ik dit tijdens de vijf dagen dat ik hier niet was gelukkig niet zo ervaren. Afgeraden wordt om in de avond over straat te lopen. Zo eigenwijs als we waren deden we dit toch, maar met een groep van ongeveer acht mensen is dit misschien toch anders. We verplaatsten onszelf vooral met een taxi. Stappen kan goed in de straat Long Street en in de wijk Green Point hebben we een avond aan ‘gay stappen’ gedaan wat een gezellige en leuke ervaring was. De Zuid Afrikanen genieten van hun vrije tijd en dat was leuk om te zien.

    Een redelijk standaard onderdeel van de reis is een bezoek aan Robbeneiland, en dit raad ik dan ook zeker aan. Boek wel van tevoren je tickets om teleurstellingen te voorkomen! Wij waren er half december en de lokale bevolking had toen geen vakantie. Niet dat het uit hoort te maken maar tijdens onze tour waren wij in een grote groep de enige acht blanken en tijdens verhalen van de gids over Apartheid en onderdrukking werden wij vaak door de rest van de deelnemers van de tour boos en nee schuddend aangekeken alsof wij schuld hadden aan de gebeurtenissen van vele jaren geleden. Dit hadden we niet verwacht en was in combinatie met de inhoud van de tour over het eiland best confronterend. Desondanks had ik er zeker geen spijt van!

    Inhakend op bovenstaande is het belangrijk niet te vergeten wat er zich in dit land allemaal heeft afgespeeld en nog steeds afspeelt. Wie goed kijkt ziet helaas hier en daar nog sporen van klassenverdeling en racisme. Confronterend maar bijzonder is een bezoek aan een township. Doe dit voor je eigen veiligheid het liefste in een groepje en onder begeleiding van een gids.

    De Tafelberg hebben we via de kabelbaan bezocht, maar houdt er rekening mee dat bij laaghangende bewolking of mist deze op het laatste moment gesloten kan worden. Bekijk van tevoren dus even de weersvoorspellingen. Hoewel ik het zelf niet heb gedaan, raadde de lokale bevolking mij aan om ook de Lions Head, een andere berg in de stad, te beklimmen om eenmaal boven te picknicken met een prachtig uitzicht.

    Het strand was heerlijk, het water ondanks dat het er zomer was ontzettend koud. Sowieso waren er amper mensen in zee te bekennen, of dit was vanwege de kou of de beroemde witte haaien tussen de kust en Robbeneiland durf ik niet te zeggen. Vlakbij vindt men supermarkten waar je lekker eten kan halen om te picknicken op het strand.

    In Long Street kan men overheerlijk dineren in echte Afrikaanse restaurants, ook geschikt voor vegetariërs. In de middag de lokale markten bezoeken is altijd leuk, maar afdingen werkt hier minder goed dan in de rest van het continent. Wat betreft financiën is de omgeving gemiddeld qua prijzen: niet zo goedkoop als je zou denken maar voor een beetje een leuk verblijf hoef je niet diep in de buidel te tasten. Laat creditcard en misschien zelfs je pinpas voor de zekerheid wel zoveel mogelijk achter in een bewaakte kluis bij de receptie van je hotel, berovingen vinden helaas hedendaags plaats. Met een beetje gezond verstand is een heerlijk verblijf in deze stad echter gegarandeerd!

  • Annelies op 13-11-2017

    “Geweldig maar kijk uit!”

    Wat een toffe stad is Kaapstad! Hoewel ik eigenlijk redelijk anti hop on-hop off bussen ben, vond ik de route in kaapstad een absulute must. De bus rijdt een enorme ronde, dus zo kom je makkelijk op alle plekken. Wel werden we in longstreet op klaarlichte dag beroofd (dmv een gericht pistool). Dat heeft wel even zijn weerslag gehad. Let dus op, maar geniet!

  • Veronique Schmitz op 12-11-2017

    “Geweldige stad!”

    Een stad waar je makkelijk een week kunt blijven, er is zoveel te zien en te doen! Vanuit Stellenbosch is het goed om meteen Capepoint te bezoeken aangezien dit een dagtrip is en je dan aan het einde van de middag in Kaapstad aankomt. Daarnaast mag een bezoek aan Robbeneiland en de Tafelberg zeker niet ontbreken. Mocht je gevoelig zijn voor zeeziekte is het goed om van tevoren een pilletje te nemen aangezien het water erg wild kan zijn. Een bezoekje aan de Tafelberg kun je beter niet vantevoren reserveren omdat het erg weersafhankelijk is. Ga zodra het mooi weer is en een lekker zonnetje schijnt! Een helicopter vlucht kan ik ook aanraden. Geweldig om Kaapstad vanuit de lucht te zien!
    Ondanks de 'verhalen' die je hoort over criminaliteit hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Vermijd de donkere straatjes en loop niet te opzichtig met dure spullen maar dat geldt voor veel steden. In het gedeelte waar wij verbleven ( bij Kloof Street) kon je 's avonds goed naar een restaurantje lopen.

  • Ati op 12-11-2017

    “Erg mooie stad!”

    Kaapstad vond ik een erg mooie stad, er is zoveel te zien! beklim zeker de tafelberg en geniet van het mooie uitzicht over de stad, de kaap en robbeneiland. Robbeneiland zelf is ook een aanrader. Ex-gevangenen geven de rondleiding, waardoor het allemaal nog persoonlijker wordt. Een aanrader is de Victoria & Albert waterfront, waar je heerlijk kunt eten (en de zonsondergang mooi kunt bekijken). Er zijn veel verschillende gebieden in kaapstad en kirstenbosch park is erg mooi. Er komen hier veel locals en nog niet zoveel toeristen, dus het is een mooie gelegenheid om te ontspannen. Wandelen over de boombrug is leuk om te doen, en verder gewoon ontspannen!

  • wendy op 09-11-2017

    “Veelzijdige stad. ”

    De stad Kaapstad komt zeker in mijn top 3 beste steden ter wereld. Je hebt zoveel in één stad. Wij begonnen de stad te ontdekken met ene hop on hop of bus, dit is een ideale manier om de stad op een gemakkelijke manier te ontdekken. Je kunt overal op en uitstappen waar je wilt. ’s Avonds is Kaapstad erg gezellig met aan het Waterfrond veel leuke cafetjes waar ze live muziek spelen en lekkere en goede restaurantjes. Wat je in Kaapstad zeker niet mag missen is de Tafelberg beklimmen. Het uitzicht is prachtig. Wel een tip: ga meteen naar boven als het een helderen dag is. Het weer kan namelijk zo omslaan en dan kun je niet meer omhoog. Het zou zonde zijn als je het daardoor niet kunt zien.

  • Jordy (JOAT Travel) op 08-11-2017

    “Kaapstad is uniek”

    Kaapstad is een ervaring opzich en niet te vergelijken met de rest van Afrika! prachtig uitzicht vanaf de tafelberg, mooie stranden maar ook een heel gezellig stadscentrum. vooral een rondreis door Namibie is aan te raden in combinatie met Kaapstad.
    Kaapstand is uitstekend te voet te verkennen. V&A Waterfront is een gezellige haven vol met winkeltjes en restaurants, maar ook in het centrum kun je goed winkelen en leuk een terrasje pakken.

  • Julia van Weelden op 07-11-2017

    “Lion's Head: wat een uitzicht”

    Veel mensen wandelen de Tafelberg op om daarna van het uitzicht te kunnen genieten. En ik moet zeggen het was zeker mooi. Maar toen ik twee dagen laten de Lion's Head op was gelopen dacht ik pas 'wow'. Want de tafelberg is ook zo mooi om te zien liggen. Hoe de stad daar omheen is gebouwd, zijn vorm waar die zijn naam aan te danken heeft en daarnaast het uitzicht over de stad en de zee. Je moet wel een beetje klauteren af en toe, maar dan heb je ook wat!

  • sammy tempels op 06-11-2017

    “Het einde van een continent”

    Kaapstad is een heel leuke stad, geen discussie mogelijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Johannesburg en Durban kan je hier veilig over straat lopen, zelfs s'avonds. Kaapstad heeft ook enkele wereldberoemde plaatsen. Er is natuurlijk de tafelberg die hoog boven de stad uittorent. Ook de beroemde "waterfront" is het bezoeken waard. Deze haven is een van de grootste toeristische trekpleisters van Kaapstad en eveneens de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de Kaapse inwoners. ’s Morgens in alle vroegte varen de vissers uit om vis te gaan vangen in de Atlantische wateren. Overdag keuvelen toeristen er op de terrasjes of struinen door de straten, zakenmannen ontmoeten er elkaar tijdens vergaderingen. ’s Avonds varen plezierbootjes uit voor een tocht op de zee in het licht van de ondergaande zon. Het havenkwartier is gekenmerkt door een Victoriaans-Gotische bouwstijl en er bevinden zich honderden winkels en verschillende musea, bioscopen en theaterzalen. Ook tal van restaurants en bars geven de buurt zijn levendig karakter. Waterfront is 364 op 365 dagen te bezoeken en sluit ’s avonds om 21u. De tafelberg kan je via een kabellift bezoeken en een gouden raad is: bezoek hem zo snel mogelijk wanneer je in Kaapstad bent. De berg blijft soms onder een wolkenpak hangen (zijn tafelkleed zeggen de Afrikaners" en dan is een bezoek uitgesloten. Gaan dus wanneer je de mogelijkheid hebt. De kabellift neemt je in sneltreinvaart mee naar boven (+1000m) en je ziet de blauwe oceaan en de naastgelegen bergen duivelspiek, Leeuwenkop en Twaalf apostels. Boven kan het ijskoud zijn! Het zicht op de zee en de stad maakt echter heel veel goed. Bovenop de Tafelberg is een nationaal park waarin je kan wandelen en natuurlijk zijn er de uitzichten op deze hoogte. Je ziet de stad baden in het zonlicht vanop de uitstekende terrassen die aan de rand van de berg geplaatst zijn. bij helder weer zie je de baai en Robbeneiland waar Nelson Mandela jaren gevangen zat. Verder kan je uiteraard winkelen, eten en drinken of gewoon door de stad kuieren.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kaapstad reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapstad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief