• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Jeroen op 19-10-2017

    “Koud in New york”

    In 2015 had ik het voorrecht om in een besneeuwd centraal park rond te lopen. De kou van om en nabij de min 18 was iets minder maar goed het mocht de pret niet drukken. Het home alone gevoel in centraal park was heerlijk. Je kan er prachtig rondlopen en schaatsen. Er zijn vele musea die je kan bezoeken die zeker de moeite waard zijn.

  • Miriam van Erp op 18-10-2017

    “De city that never sleeps!”

    Ik ben er nu twee keer geweest en heb twee keer een ander New York gezien. Deze stad leeft altijd maar is op de een of andere manier nooit hetzelfde. Op de een of andere manier voel je je al snel zelf een New Yorker in deze stad. Coffee on the go in de metro en je beleeft de stad alsof je er zelf woont. Ook buiten Manhattan is genoeg te zien. Ik vind zelf Brooklyn erg mooi vanwege de architectuur van de huizen en op Staten Island vind je juist de rust die je in Manhattan nauwelijks vindt.

  • MarleenenThomas op 18-10-2017

    “Geweldig New York”

    Een stad met prima underground verbindingen, maar hoe groot de stad ook is, wandelend kun je ook heel veel zien. Zo ligt het vrijheidsbeeld, wallstreet 9/11 museum/ gedenkplaats op loopafstand! Alhoewel veel mensen de gratis ferry adviseren langs het vrijheidsbeeld, adviseer ik om echt naar het eilandje met het vrijheidsbeeld te gaan. Nu je er toch bent! Oh, en ga eten bij Buddakan (in chelsea). Hotel paper factory in queens is een te gek, stijlvol hotel. Een goede uitvalsbasis voor een citytrip New York!

  • Anouk Beis op 27-03-2017

    “Concrete jungle where dreams are made off”

    New York, you'll hate it or you'll love it but you'll probably love it! De stad die nooit slaapt, waar je je op een filmset waant en waar je een stijve nek krijgt van het omhoog kijken naar de wolkenkrabbers. New York is echt een stad die je eens in je leven moet ervaren. De vibe die er hangt is ongeëvenaard en geeft je het gevoel dat je on top of the world bent. Kijk ook eens verder dan het welbekende times square of de M&M winkel, ook de wijken buiten Manhattan zijn de moeite waard!

    Tip: boek een Apple Greeter ; dit is een local die je gratis en voor niets rondleidt door de stad en je de hidden gems laat ontdekken.

  • Yoni Rijnaarts op 20-02-2017

    “Fantastische stad die altijd leeft!”

    New York is een fantastische plaats, behalve Time Square, zijn er nog zoveel andere dingen te zien.
    Het heerlijke central park waar je lekker kan gaan ontbijten of Bryant Park.
    Fietstochten, basketbal wedstrijd, of honkbalwedstrijd.
    Vlakbij Time Square kan je bijv een hotelletje pakken en dan een metro kaart voor 3 dagen kopen, dan kan je onbeperkt reizen voor 3 dagen met de metro super makkelijk! Alles staat ook aangegeven op de lijn waar de bezienswaardigheden zijn.
    Lekker eten maar denk aan de 10% tips die je eigenlijk moet geven.
    De mooie straatjes van China town en de gele taxi's de hoge gebouwen, kortom er is genoeg te zien! Heb er zelf 5 dagen doorgebracht.

  • Nicole Ammerlaan op 18-02-2017

    “Bright Lights Big City”

    Al heel lang op het verlanglijstje; New York. Vanaf de luchthaven met de supershuttle voor een klein bedrag midden in Manhattan. Klein hotel, een heel veel lopen! Goed te doen. Neem eens contact op met Big Apple Greeters voor een inside rondleiding door locals. Naast de bekende bezienswaardigheden is Brooklyn echt een hoogtepunt. Ook New York, maar net dat tikkie anders. Higline en Chelsea Market:doen! In de zomermaanden echt wel rekening houden met hoge temperaturen, dus minder te doen op 1 dag. Google ook eens op Bryant Park, een oase in de drukke stad, gratis WIFI!

  • debbie op 30-01-2017

    “Wat een Wereldstad!”

    New York is geweldig! Het gevoel om door deze wereldstad te lopen is mooi en er is overal iets te zien. Alleen al het straatbeeld. De smalle straatjes met de gele taxi's en de hoge gebouwen. Bij Top of the Rock heb je een geweldig uitzicht over de stad. Deze is veel mooier dan het uitzicht vanaf het empire state building.
    Wij verbleven in het Hudson hotel. Een betaalbaar hotel midden in manhatten op een steenworp afstand van times square. In midtown manhatten hebben wij de bezienswaardigheden te voet gedaan. Ook met de metro is dit heel goed te doen.
    Voor het vrijheidsbeeld te bezichtigen hebben wij de gratis ferry naar staten island genomen. Deze vaart vlak langs het vrijheidsbeeld en is daarom enorm geschikt om dit beeld te bekijken. Op de terugweg heb je tevens een heel mooi uitzicht op de skyline van manhattan. Wil je echt helemaal naar het vrijheidsbeeld toe en er in, dan moet je de ferry naar liberty island nemen of een tourtje boeken. Vanuit de staten Island ferry kun je ook zo naar wall street lopen. Zeker een aanrader om het machtige gebouw van de effectenbeurs te bekijken en de wall street bull.
    Broadway is ook fantastisch om overheen te lopen. Dit is de enige straat in NYC welke niet binnen het schaakbord past.
    Tip: Ellen stardust diner. Tijdens het eten gaat het personeel zingen. Veel broadway sterren hebben hier gewerkt en wordt gebruikt als opstapje om op broadway te komen. Het is er wel ontzettend vol en druk en reserveren doen ze vaak niet. Het is geluk hebben of in de rij wachten. Eigenlijk is alles aan New York de moeite waard. De winkelcentrums, de parkjes en vooral Central park. Wij hebben genoten van de mooie stad!

  • Sebastian van Lare op 15-01-2017

    “New York, New York, New York!!!!”

    New york is een dynamische stad waar op elk moment wel iets gebeurd. Time square komt de eerste keer echt op je af maar de stad heeft veel meer te bieden. Heerlijk eten (fantastische pizza's), lekker wandelen en goede museums. Williamsburg is een hippe wijk buiten Manhattan wat een hele goede uitvalbasis is om de stad te ontdekken. Per boot of metro sta je binnen 20 min in het centrum van New York. Maar Williamsburg zelf heeft ook heel veel te bieden.

    Highlights:
    Williamsburg
    Brooklyn (Prospect Park gebied)
    New york natural history museum
    Guggenheim Museum & Metropolitan Museum of Art
    The High Line
    Greenwich Village

  • Kirsten Bloemers op 08-01-2017

    “Druk druk druk”

    Een stad die altijd in beweging is en leeft. Het enige rustige plekje in deze drukke bedoeling is natuurlijk het bekende en grote Central Parc. Met de Hop On en Hop Off ie je e hele stad in een aantal dagen. Het is leuk om via Harlem ook naar het Yankee Stadium te gaan en daar een tour te nemen. Ook een must do is natuurlijk de plek van de oude en nieuwe Towers te bekijken. Emotioneel, maar indrukwekkend.
    PS: vergeet niet zo'n lekkere hotdog bij een straattentje te kopen. Jummie!

  • Jorien de Vries op 03-01-2017

    “Centrale locatie hotel!”

    New York is fantastisch!! Wat mij betreft echt een stad die je een keer moet bezoeken in je leven! Wij sliepen in het YMCA hostel (west side), op de hoek van central park! Een centralere slaapplek voor die prijs was niet te vinden. Heel eenvoudig, maar je slaapt er toch alleen maar!
    A must do in New york is top of the rock! Een waanzinnig uitzicht over de stad! Pas dan zie je echt hoe hoog alles is, heel indrukwekkend! Wij zijn 1,5 uur voor zonsondergang omhoog gegaan, en hebben boven gewacht tot het helemaal donker was! Zowel met daglicht als in het donker is het namelijk erg indrukwekkend en dit scheelt je twee keer een ticket kopen ☺
    Tip: neem de gratis staten island Ferry om het Vrijheidsbeeld te zien! Je kan zo vaak gaan als je wil!
    Wij waren er half november en het was super weer! Niet warm, niet koud: stralend zonnetje en geen regen! Central park is prachtig met de herfstkleuren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief