• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Kara Fransen op 21-04-2019

    “The place to be”

    New York is een geweldige stad. Je hebt een mooie combinatie van oude en nieuwe cultuur. Het is een fantastische eerste Amerika ervaring. De lokale bevolking is zeer gastvrij; Je kan er heerlijk eten, cultuur opsnuiven en shoppen!

  • wil op 19-04-2019

    “Weekje New York in februari”

    Om de carnaval te ontvluchten vligen we naar New York. We hadden thuis al bij “Camel” een taxi gereserveerd, die ons naar de stad bracht. We verbleven op Long Island en gingen met de metro (drie haltes) naar Manhatten. We kochten een kaart voor een week. Ideaal. Vooraf hadden we ons georienteerd, wat de gratis te bezoeken locaties waren. 9/11 memorial bijvoorbeeld is op dinsdagavond gratis te bezoeken (museum). Je kunt de kaarten op internet reserveren. Ook kun je gratis met een pontje naar Ellis Island. Erg leuk. Je ziet t vrijheidsbeeld dan van veraf. We zijn dus nog een keer dichterbij gaan kijken. We kregen overal de korting voor senioren. Scheelt best. Manhatten is heel makkelijk met de metro te soen en in de stations is het erg gezellig. Veel muziek door live-bandjes. Of optredens van allerlei aard. Je brengt met gemak een week in New York door!

  • Laura op 15-04-2019

    “Geweldige stad, net zoals in de film”

    Zoveel te doen en te zien.
    Indrukwekkendste vond ik het 9/11 herdenkinsmonument, kippenvel. Blijkbaar is er nu ook een museum bij, Ga ik de volgende zeker bezoeken.
    Vrijheidsbeeld is ook leuk om met de ferry te bekijken, dan vaar je er langs.

    Verder de bekende hihglights: brooklynn bridge, central parc, empire state/ rockefeller (de een overdag en de ander s avonds)

  • Amy op 13-04-2019

    “new york”

    ik ben samen met mijn moeder voor een week naar New york geweest omdat zijn 50 werd. het was er enorm. het eten, de gebouwen. natuurlijk op bekende toeristen plekken geweest en de stad verkent. het was super en wil nog wel een keer

  • Eefje Beulen op 11-04-2019

    “The Big Apple”

    The big apple, The city that never sleeps allemaal namen die deze machtige stad gekregen heeft door zijn vele bezoekers. Absoluut waar want deze stad bruist van de energie en vervelen doe je hier nooit. Maak een wandeling door Central Park, wordt even met beide beentjes op de grond gezet bij 9-11 Memorial, bezoek het vrijheidsbeeld en geniet van de vergezichten van New York vanaf een van de vele skyscrapers. Als je van musea houdt ben je in New York ook aan het goede adres. Zelf hadden wij de New York City Pass aangeschaft waarmee je toegang krijgt tot vele bezienswaardigheden en musea. Wanneer je deze pas aanschaft hoef je niet meer overal in de lange rij te gaan staan voor een kaartje, ideaal!

  • Lesley Nieuwenhuis op 09-04-2019

    “Een stad voor iedereen”

    In New York ben je nooit uitgekeken. Ik ben inmiddels drie keer in de stad geweest en ik heb nog steeds niet alles gedaan en gezien. In plaats van een comedy show hebben wij online kaartjes gekocht voor de late night show van Seth Meyers, wat een echte aanrader is. Het is ook heel leuk een keer naar de New York Yankees te gaan. Via een online platform konden wij vrij makkelijk aan toegangsbewijzen komen.

  • John op 09-04-2019

    “Grote Appel”

    Het klokhuis in de grote appel “New York” is zonder enige twijfel Manhattan. Als de motoren van de grote blauwe vogel zijn uitgebulderd bevind ik me in een indrukwekkende en altijd wakkere metropool. In minimale tijd het maximale doen is de opdracht. In het centrum van Manhattan ligt het nietig makende 9-11 memorial. Slechts nederigheid is hier op zijn plaats en lijkt haast vanzelf te gaan. Ademloos stilstaan bij deze dramatische gebeurtenis overkomt je vanzelf. Nu snel een blik op Liberty Island en het Vrijheidsbeeld, door naar de Hudson en via de in het voorjaar nog kale High Line naar Central Park. Vreemd om mensen op 8 april te zien schaatsen op een buiten ijsbaan in dit geweldige stuk groen midden in de stad. Struikelend over de eekhoorns baan ik me een weg het park uit. O ja, nu Times Square waar de zon wordt verdreven door het schreeuwende neonlicht, terwijl duizenden mensen worden geconsumeerd door de nimmer aflatende eetlust van het kloppende hart van dit overweldigende gedrocht. Als ik iedereen die mij een sigaret vroeg een had gegeven, was mijn reis 3 keer zo duur geworden.......
    Ik wil en zal naar het national museum of Natural historie aan het central park. Dat moet morgenvroeg maar. Mijn stappenteller geeft ongeveer 25.000 aan, mijn benen het dubbele. De volgende ochtend dus mijn benen onder mijn romp gegooid en gegaan. T-rex vereerde dit prachtmuseum met zijn bezoek en al zijn dinovrienden uit een van de grootste dino verzamelingen ter wereld waren zijn gastheer. Verbluffend en waanzinnig om te zien. Bleecker street met eindelijk een terrasje die je met een loep moet zoeken maar gevuld met leuke winkeltjes....... Broadway, 5th en 6th avenue en alle van tv bekende straten, pleinen en gebouwen, gedenktekens en monumenten binnen loopafstand....... als je benen nog mee willen tenminste. En dan al die vreemde toeristen die niet van de koperen ballen van de stier op Wall Street kunnen afblijven...... terwijl de familie ze vereeuwigd op de gevoelige plaat. Denk bij het kopen van producten er aan dat daar bij de kassa nog tax overheen komt en bij het verlenen van diensten wordt er vanuit gegaan dat je fooi een aanzienlijk deel van je uitgave is. Kortom: Hier moet je zijn geweest. Kan het in 2 dagen. Yes we can. Maar houd rekening met extra schoeisel want je zolen slijten met de vaart van een kaasschaaf die je broodje met een goeie Edammer belegt. New York is van en voor iedereen die er voor open staat te worden opgezogen in deze betonnen jungle, zonder aanziens des persoons. O, ja, neem genoeg geld mee want deze stad verslindt dollars als een t-rex zijn prooi. Kijk er niet van op als 1 churro 3 dollar kost......... ik zeg: Gaan!

  • Charlotte Margadant op 08-04-2019

    “Tofste stedentrip ooit!”

    Loop gewoon lekker rond en laat de drukte van New York op je af komen. Het is net alsof je op een filmset loopt. Ga naar Times Square en blijf je verbazen over hoe gaaf dit is en mis het niet om een rooftop terras te bezoeken: wat een uitzicht!
    Wij gingen ook naar een musical op Broadway en dat is zo'n gave ervaring! Je kan je eindeloos vermaken in New York met rondkijken, wandelen, lekker eten, naar de musical gaan of een comedy café bezoeken.

  • Kees op 08-01-2018

    “New York”

    Afgelopen kerst en oud en nieuw in New York geweest. Wij hebben daar een geweldige tijd gehad. Maar de boottocht met oud en nieuw zal ik in elk geval niemand aanraden.We hebben €441 betaald voor twee personen maar dat is het zeker niet waard. Het eten is redelijk maar heel weinig keus. Kip,rosbief,pasta en aardappelen ,geen voorgerecht , geen salades en geen nagerecht. Alles op plastic bordjes en plastic bestek en al het drinken {ook wijn]in plastic bekertjes. Wijnkeus zeer beperkt er was een wit en een rood. Kwaliteit heel matig. Voor de rest van de avond geen hapjes meer. En wij dachten dat er heel wat vuurwerk afgestoken zou worden over New York maar dat viel ook heel erg tegen. Ergens in de verte en dat was t eigenlijk,en over New York zelf geen vuurwerk gezien. Conclusie veel geld betaald voor een drukke redelijk chaotische avond. Voor de rest was New York top en nog een tip, doe veel lopend en met de metro{weekkaart] want hop on hop of is erg druk en voor een losse dagkaart best prijzig.

  • Tim de Vries op 30-11-2017

    “New York a must see!!”

    Week verbleven in New York, wat een geweldige stad. De sfeer die je overal om je heen voelt. Wij landde op Newark, helaas stonden de gebruikelijke snelwegen richting Manhattan vast dus moesten uiteindelijk omrijden en deden er meer dan uur over. Hotels zijn prijzig en de kamers niet heel groot, maar je gaat niet naar NY om in je hotel kamer te zitten dus voor ons geen probleem. Central park is echt heel erg leuk om een wandeling door te maken. Uiteraard moet je naar Time Square & Broadway. Maar ga ook zeker de ferry pakken het Vrijheidsbeeld of Governers Island. Zelf vonden wij het 'Meatpacking' district een erg leuk wijk, met veel toffe hippe restaurantjes. Hoewel erg prijzig is Catch echt een aanrader, het eten is er super.

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief