• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New York ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

124 New York reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

31%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Floor Rohwer
    Floor Rohwer op 29-11-2017
    25 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “The city that never sleeps”

    Fantastitsche plaats, zelf vind ik time square een beetje overrated, wel heel mooi maar heel toeristisch en duur. Zelf ben ik meer van de kleine meer onontdekte plaatsjes. New York is een geweldige stad met veel cultuur om te ontdekken. Veel geweldige musea en gezellige cafeetjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Deborah
    Deborah op 29-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 36 waarderingen
    5

    “NY is altijd fantastisch”

    Hop on hop off met NY pass. Wel goed uitzoeken wat je allemaal wilt gaan bezoeken want je moet best wat bezoeken om het er uit te halen. Als je niet heel de dag op pad wilt zijn of veel musea wilt bekijken kun je beter losse kaartjes kopen. Als je naar het vrijdheidsbeeld wilt, heel vroeg vertrekken anders sta je heel lang in de rij voor de boot. De boottocht ernaar toe is ook leuk, dan zie je tevens de stad vanaf het water wat natuurlijk weer hele mooie foto’s opleverd. Central Park met de bizondere Memory Benches vind ik ook altijd een highlight. De laaste keer hebben we tevens een roeibootje gehuurd!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elisah Oomen
    Elisah Oomen op 29-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Oud en nieuw in NY”

    NY is een toffe plek om oud en nieuw te vieren. Tijdens oudjaar hebben we eerst een leuke boottocht gemaakt, om alles verlicht te zien. Daarna zijn we naar Times Sqaure geweest en dat was echt geweldig. Er was veel vuurwerk, het was er super druk. Het voelde als een groot feest. Het is er wel koud rond deze tijd, maar toch wel echt de moeite waard. De sfeer is echt heel leuk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Boaz
    Boaz op 27-11-2017
    59 landen bezocht • 40 reviews • 62 waarderingen
    5

    “Deze stad bruist van de energie!”

    Toen ik in het vliegtuig zat terug naar Nederland zei ik tegen mijn reisvriend: "eigenlijk zouden we elke 2 jaar naar New York moeten om weer even helemaal op te laden en de bevestiging te voelen dat de door-de-mens-gemaakte-wereld FAN-TAS-TISCH kan zijn".
    Te gekke musea, positieve oprechte New Yorkers, de vele wijken met elk zijn eigen kleur en een enorm mooi park die bijna nooit ver weg is. Gaangaangaan!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    marjolein op 26-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “betoverend new york”

    waauw wat een gave stad! we zijn nu 3x in new york geweest 2005-2009-2015,

    naast alle bezienswaardigheden die je moet zien hebben wij voor de laatste keren de andere kant van new york bekeken, buiten de gewaande paden waardoor mooie stukken hebben gezien van new york in brooklyn en queens.
    East river state park is een echte aanrader als je de stad van de overkant wilt bekijken en niet tussen de massa toerisme wilt zetten.. ga lekker genieten in het park met super mooi uitzicht!

    central park blijft ook super mooi om door heen te wandelen je kunt daar zo meer als een dag in wandelen. op zaterdag in de zomer in buurt van het meertje en lady pavillion speelt the guitar man! wauw wat kan hij mooi zingen! jammer dat we verder moesten na 1.5uur kon er zo de hele middag blijven zitten.
    het reizen met OV metro/bus is erg fijn je kan niet zonder zon meerdagen pas.

    het is een stad wat je nooit zal vervelen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dea
    Dea op 26-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Heerlijke stad”

    Wat een wereldstad, nu 2 keer geweest, maar ik ga zeker nog een keer.
    Natuurlijk de bekende plekken bezocht, maar ook shoppen hoort erbij.
    Verder raad ik aan om de fiets te pakken, geweldige ervaring.
    Gewoon doen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suzanne Thomasson
    Suzanne Thomasson op 26-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 27 waarderingen
    5

    “Filmwalhalla”

    New York, flinke gebouwen, vrijheidsbeeld! Iedereen kent het! Ik kijk thuis altijd veel films en series, en New York is dan echt het filmwalhalla. Bij tientallen films, kom je langs Central park of op times square. Als je daarna thuis bent en weer een film kijkt en denkt; hier liep ik even geleden. Geweldig vind ik dat!

    Om New York te leren kennen moet je echter wel een dag of 5 blijven. Alles is zó groot, net als de porties van het eten. Ik zou iedereen aanraden om altijd de kleine variant te bestellen, haha.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 25-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Walk the high line”

    New York is een klassieker en zeker de moeite waard om te bezoeken. Met name de diners en take-away restaurantjes vielen bij ons in de smaak om met de locals mee te eten op straat of in een park. The city that never sleeps klopt echt, want het is altijd levend! Een goede tip is om de High line (een oud spoor op hoogte) te bezoeken, dit was een van de bijzonderste activiteiten die we in NYC hebben gedaan omdat het destijds ook nog niet echt bekend was. Goede herinneringen aan!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    Annet van der Stel op 24-11-2017
    51 landen bezocht • 57 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Prachtig eindexamen cadeau”

    Toen we terugkwamen uit New York was ik versleten, zelden zoveel gelopen als die week. Er is heel veel te zien en het is allemaal leuk.
    Prachtig is natuurlijk Times Square. Tip: loop naar de rode trap, ga omhoog, en kijk dan om. Dan zie je de enorme mensenmassa. Ook leuk is de winkel met M&M's, maar kijk uit: voor je het weet heb je een grote zak uit de automaat en is het wel heel erg duur....
    Genoten heb ik van Chinatown, halte Canalstreet, waar je mensen bordspellen ziet spelen en je lekker aziatisch ijs kunt kopen. Ook leuk eten is het in little Italy, allemaal tafeltjes op straat, heel gezellig.
    De bekende musea zijn prachtig, bij sommige kun je na een bepaalde tijd gratis naar binnen, kan flink schelen in de kosten.
    Ons hotel, hotel 19 (leuk schoon betaalbaar hotel met gedeelde badkamer), zat op Union Square, een heel leuk plein. Nadeel was wel dat we als we tussendoor naar het hotel wilden, we een flink stuk moesten lopen vanaf het metrostation. Tegenover het hotel zat een leuke lunchroom, elke dag ontbeten.
    Tips zijn: de Highline natuurlijk, het park op de oude treinrails, en daarbij the Chelsea market, allemaal leuke winkeltjes in oude hal met heel veel lekkers.
    Bezoek zeker Ellis Island met the wall of honour, kijk even of je familienaam erop staat.
    Tip is om een metropas te kopen voor een week, superhandig. Daarmee kun je ook met het trammetje naar Roosevelt Island, je gaat dan over de rivier heen, leuk voor foto's.
    Ga vooral vroeg naar top de the Rock, ga niet 's avonds! Dan is het giga druk, niet leuk.
    Wij waren er in juni en deden een hop on hop off tour en smolten weg in de warmte bovenop de bus in de file, zou ik niet weer doen.
    Ga voor koopjes naar Century 21.
    Plan vooral goed wat je gaat doen. Neem steeds een stuk van de stad en doe daar alles. New York is zo enorm groot.
    Brooklyn bridge is heel leuk om met de metro onderdoor te gaan en dan vanaf Brooklyn terug te lopen over de brug, prachtige foto's!
    Brooklyn is ook leuk maar dan moet je wel ruim tijd hebben, je kunt dan het pad langs de rivier aflopen en de skyline van Manhattan zien.
    Wij zijn ook nog met de trein naar het strand gegaan, was ruim een uur in de trein maar toch ook hele belevenis, alles was daar anders, de ijsjes, balspel met eivormige bal, aparte broodjes enz.
    Ik ben nu een paar keer in New York geweest en heb nog steeds niet alles gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Frank Timmerhuis
    Frank Timmerhuis op 24-11-2017
    23 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    4

    “New York city”

    Inderdaad de city that never sleeps. Er is vanalles te doen. Ga fietsen in Central Park, omdat het park zo groot is kan je met de fiets het gehele park bekijken terwijl dit lopend natuurlijk veel meer tijd in beslag zou nemen. Loop ook vanaf Brooklyn naar Manhattan via de Brooklyn Bridge, het is leuk om hieroverheen gelopen te hebben en je hebt op deze manier een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Ook vanaf the Empire state building en Top of the Rock Observation Deck heb je mooie uitzichten. Koop een kaartje om rond zonsondergang te gaan, zo heb je uitzicht terwijl het licht is, de zonsondergang en kan je blijven tot het donker is en je alle lampen in de stad aan ziet gaan. Zelf vond ik ook het bezoek aan de 9/11 memorial erg indrukwekkend en het bezoeken waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New York reiservaring en tips!

Ben jij in New York geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief