Húsavík ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Húsavík reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

50%

Wel oké

20%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Annet van der Stel
    op 17-05-2019
    37 landen bezocht • 56 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Walvistocht en kloof, Húsavik is leuk stadje”

    We hebben hier een walvistocht gedaan. Kregen pakken aan, best zwaar. De tocht duurde ongeveer drie uur. We hebben veel walvissen gezien, bultruggen, zeer indrukwekkend. Verder ook dolfijnen en dwergvinvissen.
    Het dorp was erg leuk, we bezochten eerst de kloof (twee uur gewandeld), deden vervolgens de walvistocht en hebben daarna heel lekker gegeten in het dorp. Toen terug naar ons verblijf bij het Mytvatn meer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claire
    op 29-04-2019
    9 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    3

    “Alleen voor de walvissen leuk”

    Ik ben in Husavik geweest maar heb geen walvistour gedaan. Het is een klein stadje waar je even gezellig iets kan eten in een fishermans restaurantje (heerlijke vis overigens). Doordat ik snel zeeziek ben heb ik de walvistour overgeslagen. Verder bleek dit stadje niet echt te moeite waard te zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels Verhoeven
    op 29-12-2017
    35 landen bezocht • 28 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Ik zie ik zie wat jij niet ziet...”

    Op zich is het stadje Húsavík niet de aanrader van Ijsland als het gaat over het ontdekken van Ijsland. Wel is dit stadje de plaats van waaraf je een perfecte walvisexpeditie kunt ondernemen. Twijfel dus ook niet, huur een auto en rijd zeker langs Húsavík. Daarbij is het zo dat je de garantie hebt om walvissen te zien bij de meeste maatschappijen en mocht dit niet het geval zijn, dan krijg je een voucher om nogmaals een expeditie bij te wonen, wat een service!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amy van Loon
    op 26-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Wauw zoveel walvissen bij elkaar.”

    Husavik is een klein schattig dorpje, zo eentje waar IJsland er veel van heeft. Het speciale aan Husavik is dat je hier walvissen komt spotten. De kans is zeer groot dat dat je hier walvissen tegen komt. Zorg dat je sochtends optijd bij de haven bent om daar bij een van de vele bedrijfjes een toer te boeken. Kies voor een klein bootje, deze zijn sneller bij de walvissen.

    Na deze geweldige, vermoeiende en ook koude toch warm je lekker op bij een van de restaurantjes in de haven met een heerlijk kopje lamssoep. Dit is zeker mijn favoriete eten in IJsland.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lisette
    op 23-11-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Walvissen spotten!”

    De beste plek in IJsland om walvissen te spotten. Kies voor een tour met een RIB boot. Zo ben je veel sneller te plaatse bij de walvissen. Ook zit je dichterbij het water, waardoor je de indrukwekkende dieren nog beter kan zien

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amy Muller
    op 19-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Walvissen en Tungulending”

    Walvissen, is de enige reden waarom wij stopte in Husavik tijdens onze rondreis door IJsland. Tungulending, een uniek hostel waar wij voor het eerst het Noorderlicht zagen maar wat ook uniek gelegen is omdat het aan de zee ligt waar wij in de vroege ochtend de walvissen voorbij zagen zwemmen. Husavik vond ik overigens de perfecte start om de diamond circle te bezoeken; de Dettifoss, de canyon van Asbyrgi en het meer rond Myvatn



    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Aniek de Kort
    op 11-11-2017
    31 landen bezocht • 17 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Perfecte uitvalsbasis voor walvis spotten”

    Húsavik is dé plek in IJsland om walvissen te spotten. Een must do, het is fantastisch om deze enorme dieren van dichtbij te mogen zien! Maar dit is ook de enige reden om naar Húsavik te gaan. Het is een klein slaperig stadje waar verder niets te doen is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vronie Roorda
    op 28-10-2017
    45 landen bezocht • 40 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Walvissen!!!!!”

    Als je in Ijsland bent dan is walvissenspotten een must. Husavik is hiervoor de plek. Vanuit Reykjavik is het een flink eind rijden, maar als je een rondrit maakt is het geen omweg.
    In het dorp zelf is niks te beleven, wij hebben er dan ook voor gekozen om bij Myvatn te slapen, vanwaar er veel meer excursies en bezienswaardigheden zijn. Vanuit daar is het een uurtje rijden om te genieten van walvissen. Kleed je warm aan, daarnaast krijg je op de boot ook warme kleding. De zee kan heel wild zijn. Ik heb mij zeer slecht gevoeld, dus ik zou echt reis/zeeziek/pillen innemen, gewoon ter voorkoming. Want de walvissen zien is ontzettend mooi, je kunt vrij dicht bij komen. Reserveer van tevoren en boek niet de laatste toer. Als je geen walvissen ziet mag je namelijk nog een keer gratis mee. heb je nog zin en puf kun je dat meteen erna doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jón Jonker
    op 27-10-2017
    38 landen bezocht • 27 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Hier moet je zijn voor de mooiste walvistocht”

    Walvissen spotten in IJsland doe je eigenlijk maar op 1 plek, in de baai van Husavik. Hier leven verschillende soorten grote walvissen en is de kans dat je er een tegen komt het groots van IJsland! Tip: de Fish en Chips in de haven is overheerlijk!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Van Zoest - Besuijen
    op 26-10-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Walvisvaart”

    Tijdens onze rondreis over IJsland hebben we bij Husavik een boottocht gemaakt opzoek naar Walvissen. Helaas hadden we niet heel veel geluk en hebben we 'slechts' een bultrug gezien. (dit is een ervaring op zich, wat een waanzinnig dier!)
    Het was een mooie boot waar we ongeveer 3 uur op gezeten/gelopen hebben. Je werd ook lekker warm aangekleed, wat ook echt nodig was!

    Het stadje Husavik stelt verder niet zoveel voor, en volgens mij draait het er ook alleen maar om de visserij en de walvistochten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Húsavík reiservaring en tips!

Ben jij in Húsavík geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?