• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Bolaven Plateau ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Bolaven Plateau reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

43%

Wel oké

14%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Marthe Joosten op 02-05-2019

  “Bezoek de Tad Fan watervallen!”

  Ik bezocht het Bolaven Plateau per scooter, vanuit Pakse. In één of twee dagen krijg je al veel gezien. Hoogtepunt waren de watervallen van Tad Fan van zo’n 100 meter hoog. Smalle watervallen, twee stuks, die je vanuit een uitkijkpunt fijn kunt bekijken. Echter, gebruik zeker maps.me om via een overgroeid paadje naar de top van deze watervallen te lopen. Je kunt er prachtig relaxen, en ik kwam zelf helemaal niemand anders tegen op dit pad. Je kunt letterlijk op de rand gaan zitten en helemaal naar beneden kijken.

 • Jens op 28-11-2017

  “Ongerepte natuur, overheerlijke koffie! ”

  Vanuit Pakse kan je een meerdaagse scooter toer doen doorheen het Bolaven plateau. Eerst en vooral is deze area spotgoedkoop, ten tweede zijn er wondermooie watervallen en ten derde is de koffie er vers van het veld en absoluut heerlijk van smaak!

 • Anne op 22-11-2017

  “The Loop”

  Informeer in Tha Khek bij scooterverhuurders en ze zullen je een wazig A4'tje geven met iets wat een kaart zou moeten zijn. The Loop is een in 3 dagen te rijden (maar liever 4) rondje langs allemaal mooie plekken in Laos. Ik vond in het donker rijden heel vervelend, dus trek liever te veel tijd uit dan te weinig. Hoewel een redelijk populaire route heb je toch een ultiem 'off the beaten track' gevoel. Zwem in de blauwste diepste meren die je ooit zult zien, cross door het stof, laat je motor maken voor 3 euro, eet wat je tegen komt zonder Engelse menukaart, en geniet! Een extra lusje kun je eraan vast maken en een gigantische grot bezoeken waar je met een bootje doorheen kan varen.

 • Heikki op 06-11-2017

  “Scooter tocht over het Bolaven Plateau”

  Vanuit de stad Pakse kun je je scooter tour beginnen over het Bolaven Plateau. Voor ongeveer 5 euro per dag huur je een scooter inclusief helm en kun je je grote rugzak achterlaten bij je hotel of de scootershop. Je rijd door kleine dorpjes en fruitkraampjes langs de weg. De gehele weg is vrij goed mar het blijft opletten met andere weggebruikers. JE komt tijdens de route langs vele watervallen waarin je vaak ook even kan zwemmen. De uitzichten die je constant hebt tijdens het rijden door de koffieplantages is prachtig.

 • Kevin Boelsma op 05-11-2017

  “Bolaven Plateau ”

  Het Bolaven Plateau is op verschillende manieren te bezoeken. Een dagtrip met een bus waarbij je stopt bij enkele highlights. Ook kan je ervoor kiezen om hetzelfde rondje (om het plateau) te doen met de motor of de scooter. Bij beide moet je er wel meerdere dagen vooruit gaan trekken. Je kunt er ook nog voor kiezen om alleen enkele hotspots te bezoeken, zoals een thee- en koffieplantage, één van de vele stammen of enkele watervallen. Als je keuze op die laatste valt, zou je zeker naar Tad Fane, Tad Gneuang en Tad Pashuam moeten gaan.

 • Melissa op 03-11-2017

  “Bolaven plateau”

  Het Bolaven Plateau is zeker aan te raden om met de scooter te doen. Op deze manier kunnen de mooiste bezienswaardigheden zelf uitgekozen worden en zit je niet een hele dag in een bus om het hele rondje te doen. Het natuurgebied is prachtig met haar wonderschone watervallen, zoals de tad fane en tad yuang. Op de weg naar deze watervallen zijn er nog koffie- en theeplantages te vinden, die zeker een bezoek waard zijn.

 • Chantal Ter Horst de Nijs op 13-02-2016

  “Ervaar het Bolaven Plateau per scooter”

  In het stadje Pakse kun je een scooter huren om een meerdaagse tocht te maken over het Bolaven Plateau.
  Wij kozen ervoor om 2 dagen rond te rijden.
  Bij de verhuurder kregen we een kaart mee met de route die we gingen rijden en een beschrijving van de bezienswaardigheden. We bekeken veel watervallen, reden door kleine dorpjes en gingen op de koffie bij een koffieboer waar je eventueel ook kon overnachten.
  Wij deden dit elders bij een homestay waarbij ze in de buurt voor zonsondergang olifanten gingen wassen in de rivier.
  Er waren maar weinig toeristen, maar degenen die de route rijden kom je vaak op dezelfde plekken tegen, zodat je makkelijk contact legt. In het homestay waar we sliepen gingen we ook samen koken en met de andere gasten eten.
  Het is primitief maar erg leuk!
  Neem niet teveel spullen mee, alleen het hoognodige. De rest kun je achterlaten in bijvoorbeeld je hostel, of zoals wij bij de scooterverhuurder.

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bolaven Plateau reiservaring en tips!

Ben jij in Bolaven Plateau geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief