• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Luang Prabang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

35 Luang Prabang reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Michelle van Beek op 13-11-2017

    “Mooie stad ”

    Als je vanaf de slowboat komt, wordt je net buiten het de stad afgezet, zodat de TukTuk chauffeurs ook nog wat kunnen verdienen. Eenmaal aangekomen is het een erg gezellige en mooie stad om in terecht te komen. Ze hebben hier leuke kraampjes met mooie producten. (wel in veel kraampjes precies dezelfde producten :)). Het eten op de night market is hier heerlijk en heel goedkoop!
    Het is bijzonder om 's ochtends met zonsopkomt je bed uit te gaan en te kijken naar de monniken die over straat lopen, zij lopen hier met een mandje rond en krijgen o.a. eten van de locals.

  • Marloes op 13-11-2017

    “Luang Prabang: een stad met sfeer”

    Wij zijn met de slow boat vanaf Thailand naar Luang Prabang gegaan, een hele ervaring opzich waarbij je 2 hele dagen op een boot zit! Luang Prabang is een erg gezellige stad, waarbij de avondmarkt erg leuk is om te bezoeken. Ontzettend veel lekker eten en leuke souvenirs. Ook een bezoekje aan de watervallen is een aanrader. Verder hebben wij een theater voorstelling bijgewoond, dit is een hele ervaring en zeker een aanrader als je wat cultuur wil opsnuiven!

  • Anne Janssen op 10-11-2017

    “Leuke stad”

    Luang Prabang is een leuke stad. Het leukste wat wij in de stad deden, was een sieradenworkshop bij Garden of Eden. Dit is het zeker waard om even te checken op tripadvisor. Daarnaast kan een uitstapje naar de Kuang Si watervallen niet ontbreken: spectaculair.

  • Heikki op 06-11-2017

    “echte Franse stad in Laos”

    Luang Prabang is een mooie stad die tussen 2 grote rivieren inligt. Vanuit de stad worden er veel excursies georganiseerd naar grote watervallen of grotten in de buurt, ook kunt je een tocht over de rivier maken. De stad heeft mooie gebouwen die door de Franse invloeden zo zijn gemaakt. Ook vind je bij de lokale bakker een frans stokbroodje, een welkom afwisseling tijdens je reis door Azië. s'ochtends om 6 uur word er een tocht door de monniken gehouden door de stad. Dit is bijzonder om te zien!

  • Denise Meertens op 05-11-2017

    “Franse charme”

    Luang Prabang in het noorden van Laos is een leuke stop voor een paar dagen. In het dorpje hangt een beetje een Franse sfeer en de hoofdstraat staat vol met leuke koffietentjes. Elke avond is er een markt, waarbij je lekkere dingetjes kunt eten en souvenirs kan kopen. De tentjes met de broodjes zijn er de hele dag, en de broodjes en sapjes zijn echt heerlijk! Ook lekker om als lunch mee te nemen op je dagtrip naar de Kuang Si Waterfalls.

  • Maria A op 04-11-2017

    “Een bijzondere tweedaagse hike ”

    Na alle chaotische, drukke steden in Azië is het een verademing om in Luang Prabang aan te komen! Een sfeervol, schattig stadje met een gezellige avondmarkt en een overload aan verse fruitsmoothies. Leuk om scooters te huren en naar de watervallen te touren. Nog een enorme aanrader: maak vanaf hier een tweedaagse hike! Ik was de enige die de tour had geboekt, en de overnachting in een bergdorp bij de Hmong Tribe werd een heel bijzondere ervaring. Mijn gastheer in het bergdorpje bleek net die dag overleden te zijn (zelfmoord..) en ik maakte van dichtbij mee hoe ze omgingen met de 'geest van de overledene'. Heel vreemd om daar tussen te zitten, maar wel een verhaal om nooit meer te vergeten.
    Zorg wel dat je de tour operator goed uitkiest, dat ze respectvol met de natuur en de lokale stammen omgaan, want helaas is daar in Aziatische landen niet altijd evenveel aandacht voor.

  • Mireille le Rutte op 04-11-2017

    “Monniken”

    De rondgang van de monniken die s morgens hun eten voor de dag op halen bij zonsopgang is erg indrukwekkend. Ondanks de vele toeristen mooi om mee te maken. De tempels van luang prabang, de markt die ‘s avonds uit het niets lijkt te ontstaan met heerlijke eettentjes en een tochtje over de mekong maken deze stad tot een must do in Laos

  • Melissa op 03-11-2017

    “Leuk!”

    Luang prabang is een leuke plek om meerdere dagen te blijven. Wij hebben gekozen om niet aan al die tours mee te doen, maar een brommer te huren. Echt goed te doen, op de borden worden de plekken prima aangegeven. Watervallen in de omgeving zeker de moeite waard! Een van de hoogte punten van Laos. In de avond een leuke stadsmarkt, goed eten op de markt en in de restaurantjes.

  • Kevin Boelsma op 03-11-2017

    “Luang Prabang”

    Luang Prabang is een geweldige stad met haar vele tempels en leuke restaurants langs de Mekong rivier. Staat ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Grote aanrader is om de zonsondergang te bekijken vanaf Phousi Hill. Let er wel op dat je een uur van tevoren al een plek heb bemachtigd, want je zal niet de enige zijn.

  • S.D. op 31-10-2017

    “Mooi, mooi, mooi!”

    Super leuke mooie en schone stad met veel bezienswaardigheden die je makkelijk te voet kan verkennen. We zijn hier 5 dagen gebleven en hebben ons al die dagen uitstekend vermaakt. Het is er gezellig en je hebt er veel mooie tempels, leuke winkeltjes en lekkere eettentjes. Elke dag is er een avondmarkt waar je goed souvenirs kan shoppen en de filmavonden bij L'etranger zijn ook echt een aanrader! Als je aan yoga doet is het volgen van een lesje bij Luang Prabang Yoga echt een must. Hier volg je de lessen buiten op de patio met uitkijk op de mooie Nam khan rivier. Ga vooral naar een les in de ochtend aangezien het dan nog lekker koel is en je de zon langzaam ziet opkomen.

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Luang Prabang reiservaring en tips!

Ben jij in Luang Prabang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief