Luang Prabang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

35 Luang Prabang reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Patrick van der Linde
    op 27-04-2019
    40 landen bezocht • 31 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Luang Prabang”

    Luang Prabang is een authentieke stad in het noorden van Laos. Door de franse overheersing voelt Luang Prabang nog erg frans kolonistisch aan. Hier plukt het de vruchten van want er staan ontzettend mooie koloniale panden. Er zijn in Luang Prabang meerdere mooie tempels die allemaal een bezoek waard zijn. Het mooiste aan de stad is de (toeristische) markt die er elke avond is. Hier kun je ontzettend veel leuke en toffe dingen kopen. Een uitstapje aan de Kuang Si Falls mag niet ontbreken. Ook een wandeling langs de Mekong in de avond is een aanrader. Er zijn hier veel leuke restaurantjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Prachtige Kuang Si watervallen”

    Een heerlijk stadje waar je je goed kunt vermaken. Maar het hoogtepunt is om een tuktuk te nemen naar de Kuang Si watervallen. Daar heb je levels met water, waar je kunt zwemmen, en overal watervalletjes. Prachtig, het leek net filmscène.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 12-04-2019
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Bruisende stad - Kuang Si Watervallen must”

    Leuke stad met een fijn sfeertje. Neem een bezoekje aan de Aalmoesceremonie, probeer op een wat minder toeristisch deel van de route te gaan staan. Daarnaast is een bezoekje aan de Kuang Si watervallen echt een must, wat een prachtige plek is daar. Je kan helemaal naar boven lopen en ik zou dit ook zeker doen, vanaf daar heb je ook weer een prachtig uitzicht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 09-04-2019
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Fietsen in Luang Prabang”

    De mooiste plek in Laos die we bezocht hebben. Het is een klein dorpje, waar je heerlijk kan fietsen. Het meest indrukwekkend vond ik de aalmoesceremonie. Lokale monniken gaan in de ochtend de straat op en krijgen dan donaties van bewoners van Luang Prabang. Bezoek ook zeker de De Kuang Si watervallen, leuke plek om je een dag te vermaken. Tot slot, boek een trip naar de Pak Ou Grotten (bij de rivier vind je genoeg aanbieders). Het is een uurtje varen, en de omgeving is prachtig. Helemaal bijzonder dat we door de gids werden uitgenodigd toen we in de buurt van zijn dorp waren. Sowieso vond ik de mensen heel gastvrij.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tim de Vries
    op 30-11-2017
    47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Leukste stad”

    De Kuang Si watervallen zijn een must see wanneer je naar Luang Prabang gaat. Allerlei terrassen van groen blauwe watervallen op verschillende niveaus maakt het een erg leuk gebied om doorheen te wandelen of een lekkere frisse duik te nemen.
    Overdag kan ik de broodjes en sapjes van de foodmarkt in het centrum onwijs aanraden, vooral het broodje avocado tonijn!
    Het eten op de nightmarkt is super goedkoop en mega lekker, je pakt een bordje en je mag hem helemaal volscheppen voor 1 prijs. De avondmarkt is perfect voor souverniers, je vindt er vanalles. Afdingen kan ook, maar ze zijn niet heel flexibel daarin.
    Bar Utopia is een erg bekende bar in Luang Prabang, super gezellige sfeer hangt hier. Echter sluit alles al erg vroeg dus zet je avond voort bij de Bowling Alley.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke van der Heiden
    op 30-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 45 waarderingen
    5

    “Heerlijke stad”

    Luang Prabang vond ik een hele leuke en fijne stad. Echt lekker rustig, fijne backpackers sfeer, leuke restaurantjes en een gezellige avondmarkt. Een aanrader zijn de watervallen in de buurt, de (eetstalletjes op) de nachtmarkt en de Franse bakkertjes.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 27-11-2017
    51 landen bezocht • 56 reviews • 34 waarderingen
    5

    “Bijzonder mooie plaats, langs rivier”

    Heerlijke stad, heel relaxt. Er is hier een geweldig zwembad, la Pistoche, dat moet je zeker bezoeken als je zoals wij geen zwemgelegenheid hebt bij de eigen hostel/hotel. Verder zijn er heel fraaie tempels met mozaieken te zien. Via ons hostel hadden we een monkchat, waarbij de monniken hun Engels konden oefenen met ons.
    Je kunt fietsen huren en rondrijden, bij restaurant Utopia launchen met zicht op de rivier, erg leuke plek.
    Tip: riverside bbq restaurant, langs de rivier, bbq op je tafel en enorm buffet om je eten te halen. De mannen helpen je met de bbq.
    Ook leuk is lao lao restaurant. Het beren rescue centrum is ook de moeite waard. Bezoek de avondmarkt en ochtendmarkt.
    Kortom, hier is echt genoeg te doen om een aantal dagen te blijven en te genieten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 27-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt van Laos”

    Luang Prabang is zonder twijfel het hoogtepunt van Laos! De sfeer is heel fijn en levendig en er zijn een heleboel mooie bezienswaardigheden. Dit is echt een plek waar je lang kunt blijven hangen. Opvallend zijn de overblijfselen van de Franse architectuur uit de koloniale tijd. De stad heeft alleen laagbouw, wat het een dorps gevoel geeft. Iedere avond is er een avondmarkt op de hoofdstraat, waar je leuke souvenirs en heerlijk eten kunt halen. Tip: proef de dumplings op deze avondmarkt; bent op slag verliefd. In de ochtend bij zonsopkomst lopen de monniken door de straten om aalmoezen te ontvangen. Dit is zeer indrukwekkend om te zien! Wel heb ik me heel erg geërgerd aan de toeristen die de monniken als aapjes in een dierentuin beschouwen en foto's van heel dichtbij gingen maken. Houd gepaste afstand en respecteer dit mooie ritueel.

    De stad kent vele tempels, waarvan de Wat Xieng Thong de mooiste is. Vooral de mozaïek op de muren is indrukwekkend. Verder is de Phu Si heuvel erg mooi om te beklimmen. Vooral met zonsondergang heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de omgeving. Wel is het hier heel druk en word je constant geprikt door muggen. Op ongeveer een uurtje rijden met de scooter liggen de Kuang Si watervallen. Vergeet niet je zwemkleding en goede schoenen mee te nemen! Het laatste stukje omhoog is een behoorlijke klim, welke je niet graag op je slippertjes doet.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Zoe
    op 21-11-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Geweldig stadje! ”

    Luang Prabang is een heerlijke stad om in te verblijven. De sfeer is goed, er zijn veel dingen te doen en de omgeving is prachtig. In de omgeving liggen de prachtige Kuang Si watervallen. Iedere avond kun je een marktje in het centrum bezoeken waar je heerlijk eten en souvenirs vindt. Als je vroeg in de ochtend naar de hoofdweg gaat zie je hoe de monniken aalmoezen ontvangen van de lokale bevolking. Een bijzonder ritueel om mee te maken. Verder zijn Wat Xieng Thong en de Phu Si heuvel een bezoekje waard. Vooral bij zonsondergang heb je vanaf de Phu Si heuvel een heel mooi uitzicht over de omgeving van Luang Prabang.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Huub de Boer
    op 18-11-2017
    37 landen bezocht • 23 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Levendige stad met geweldige watervallen”

    Luang Prabang is een van de hoogtepunten van Laos. De stad is erg levendig met zijn verschillende markets die je kunt bezoeken voor souvenirs en de Night Market. Hier kun je heerlijk eten. Verwacht geen restaurants, alles is buiten en je zult zitten op een klein krukje. Maar het is het dubbel en dwars waard. Mijn tip: probeer vooral zoveel mogelijk verschillende dingen uit. Daarnaast zijn er enkele bars waar veel backpackers samenkomen. Deze bieden ook een uitzicht op de zijrivier van de Mekong en de sfeer is erg relaxt. Daar bovenop zijn er verschillende watervallen die je kunt bezoeken (Kuang Si watervallen & Tad Sae watervallen), een erg relaxte stad voor een paar dagen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Luang Prabang reiservaring en tips!

Ben jij in Luang Prabang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?