• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Nong Khiaw & Muang Ngoi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Nong Khiaw & Muang Ngoi reiservaringen en tips

Geweldig

75%

Tof

25%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Fenna op 23-11-2017

  “Mooiste gebied van Laos!”

  Voor mij het hoogtepunt van Laos. De dorpjes worden steeds toeristischer maar er is nog geen sprake van massa toerisme. De natuur in deze dorpjes is prachtig. De 100 waterfall trek in Nong Khiaw is een aanrader!
  In Muang Ngoi kun je prachtige wandelingen maken door verschillende authentieke dorpjes. Houd wel rekening met primitiviteit (ook qua overnachting plaats).

  Als je op zoek bent naar natuur, rust en authenticiteit, ga naar deze dorpjes!!!

 • Anne Janssen op 10-11-2017

  “Prachtig”

  Twee leuke kleine stadjes/dorpjes in een prachtige omgeving. Muang Ngoi ligt echt in the middle of nowhere en is geen must visit. Nong Khiaw is wel een echte aanrader. Vooral een trek naar het viewpoint is een must!

 • mvdh op 20-02-2016

  “Prachtige omgeving”

  Nong Khiaw is een klein plaatje in het noorden van Laos. De natuur in de omgeving is echt prachtig. In Nong Khiaw is het aan te raden om een wandeling/fietstocht door het dorp te maken en de omliggende dorpjes. Het is erg leuk om te zien hoe de mensen hier leven. Sinds 2 jaar hebben de meesten dorpjes in de omgeving ook een elektriciteitsnetwerk gekregen, maar ze leven nog steeds erg primitief. Let op het kan behoorlijk koud worden in Nong Khiaw (in ieder geval in december) , een dikke trui of jas is dan aan te raden.

 • Marianne Borger op 17-12-2015

  “Idyllisch stukje Laos”

  Nong Khiaw is een pittoresk plekje zo'n twee uur met de minivan vanaf Luang Prabang in het Noorden van Laos. Het is heel klein, maar zeker de moeite waard voor de mensen die van mooie natuur, vergezichten, rust en zelfstandig ontdekken houden. Grote tours rond de omgeving kom je hier niet zo snel tegen en het busstation laat aan informatievoorziening te wensen over, maar het idyllische plaatje van mooi berglandschap in combinatie met een prachtig mooie houten bungalow tegen een heuvel opgebouwd is hier niet moeilijk te vinden! Een grote stenen brug deelt het dorpje in tweeën en met name aan de overkant van de brug, gezien vanaf het centrum, is een geweldige plek om een bungalow te huren om tot rust te komen en te genieten van het mooie uitzicht, de zonsondergang en het verkeer op de onderliggende rivier. De plek zelf is ideaal om zelf te ontdekken per fiets, of scooter. Het is er niet bloedheet en de omgeving leent zich enorm voor avontuurlijke sportieve tochtjes naar grotten, rijstvelden en uitkijkpunten. Ikzelf was daar alleen en niet in het hoogseizoen. Hierdoor was het erg rustig en stil, wat heerlijk was voor twee daagjes, maar uiteindelijk ook wel weer het gevoel kon geven dat de bewoonde wereld erg ver weg was. Door de gebrekkige informatievoorziening was het vrij lastig om exact te weten wanneer ik terug kon naar Luang Prabang, een van de weinige mogelijkheden van waaruit je verder het Noorden in kan trekken. Tip: vraag rond in de hotels, hostel naar de bustijden en houd er rekening mee dat je op de bonnefooi de hele ochtend op het busstation moet rondbrengen. Desalniettemin is deze plek ontzettend mooi, makkelijk te bereiken vanaf Luang Prabang en zeker de moeite waard voor de mensen die iets meer tijd hebben!

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Nong Khiaw & Muang Ngoi reiservaring en tips!

Ben jij in Nong Khiaw & Muang Ngoi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief