Si Phan Don ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Si Phan Don reiservaringen en tips

Geweldig

14%

Tof

29%

Wel oké

29%

Niet zo

29%

Vreselijk

0%

  • Profiel Anne
    op 22-11-2017
    24 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    2

    “Tegenvaller van Laos”

    Na lyrische verhalen wilde ik het met eigen ogen zien; de 4000 islands in het zuiden van Laos. En wat een deceptie. Het is er vies, er is niets te doen, en iedereen die er komt, komt er om zijn hersens uit zn hoofd te blowen. Voor mij geen volgende keer!


    • 48 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 15 augustus 2020 21:22

      Jammer dat je het zo hebt ervaren. De 4000 Eilanden bestaan uit vele kleine en grotere eilanden en vies is het op veel plaatsen echt niet. Wellicht wel op het eiland waar je was (Don Det denk ik) maar dat komt ook omdat er in de meeste Derde Wereldlanden (Laos is er daar een van) niet zoveel geregeld is m.b.t. inzameling van afval e.d. en toeristen brengen extra afval met zich mee wat vervolgens een probleem kan worden. Er komen ook veel mensen die niet blowen en de dingen gaan bekijken die er zijn: hele grote en mooie watervallen, een oude Frans koloniale brug, twee oude locomotieven met informatie over de eilanden en de spoorweg die er lag en natuurlijk de prachtige zonsopgang en zonsondergangen die je mee kunt maken. Er is nog meer te doen en natuurlijk kun je er ook zwemmen, kayakken en meer...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes
    op 15-11-2017
    22 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Paradijsje!”

    Ik ben in 2012 in Don Det geweest, alhoewel qua voorzieningen vrij basic, zijn er veel backpackers te vinden. Het is een mooie plek om even lekker te genieten en bij de rivier te hangen. Toen ik er was, was er veel vraag en aanbod van softdrugs wat in allerlei gerechten was verwerkt (van happy shakes tot happy pizza's) waardoor er soms een wat apart sfeertje hangt. Verder was het destijds niet mogelijk om geld te pinnen op het eiland (wellicht is dat nu anders), dus handig om genoeg geld mee te nemen. Verder is het erg leuk om een fiets te huren om wat meer van het eiland te zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 13-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
    2

    “Don Det ”

    Door wat reiservaringen van anderen, dachten wij dat je hier echt lekker kon relaxen. Relaxen kan zeker (niks doen), maar je kan niet echt ergens lekker aan het water liggen. Er is een mini (lelijk) strandje, waar alle backpackers bovenop elkaar liggen. Verder is er ook niet veel te beleven op het eiland. Het is wel leuk om een fiets te huren om de omgeving te bekijken, want veel meer is er niet te doen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kevin Boelsma
    op 05-11-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    3

    “4000 Eilanden”

    Si Phan Don oftewel de 4000 eilanden ligt in het zuiden van Laos en zijn allerlei kleine stukjes besbosde eilandjes waarvan Don Khong, Don Det en Don Khon de bekenste zijn. Don Det is de aanrader, maar Don Khon is ook zeker de moeite waard, als je even wilt bijtanken. Kies dan wel voor een plek met een zwembad, want je kunt maar op weinig plekken in de Mekong rivier zwemmen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Katinka Kosters
    op 30-10-2017
    38 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “4000 islands puur genieten”

    Relaxen op de 4000 islands. Hier een kano tourtje gedaan om dolfijnen te spotten en naar de watervallen te gaan. Het was heel mooi maar bloedheet. Op de eilandjes kan je fietsen, een tube huren of niksen. Op Don Det heb je een lekker Indiaas restaurant vlakbij het strandje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Japke Doodeman
    op 29-10-2017
    42 landen bezocht • 53 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Bamboe hutje”

    Slaap in een bamboe hutje en hoor de koeien onder je doorlopen. Veel natuurgeweld als de rivier hoog is en de dorpelingen zijn super vriendelijk. Ik was er in 2005, volgens mij is het veel toeristische geworden sindsdien maar nogsteeds een prachtige bestemming lijkt mij

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claudia Bitter
    op 05-12-2015
    22 landen bezocht • 12 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Even heerlijke relaxen op Don Det”

    Ik verbleef op het eiland Don Det, wat valt onder de 4000 islands. Hier kon ik echt even tot rust komen, heerlijke relaxen, hardlopen tussen de velden door, in de zon liggen op het dek aan de rivier en 's avonds een drankje doen in een van de cafetjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Si Phan Don reiservaring en tips!

Ben jij in Si Phan Don geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?