• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Vientiane ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Vientiane reiservaringen en tips

Geweldig

11%

Tof

17%

Wel oké

22%

Niet zo

39%

Vreselijk

11%

  • Suze Westervoorde op 12-05-2019

    “Een bijzondere plek”

    Vientiane is een ontzettend gekke hoofdstad. Het heeft nog redelijk communistische trekjes zoals een paar enorme pleinen die je vind in de stad. De stad is ruim opgezet en het hoogtepunt is toch wel de Laotiaanse Champs-Elysees. Het is door de Fransen gemaakt en als je al eens in Parijs bent geweest merk je dat direct. Deze plek kun je niet overslaan, al is het maar voor een dagje.

  • Marthe Joosten op 02-05-2019

    “Sla maar over”

    Vientiane wordt vaak overgeslagen door backpackers. Het is niet heel verwonderlijk. De bezienswaardigheden zijn nogal vervallen. Zo ook de onooglijke Patuxai, de ‘triomfboog’ in het midden van de stad. Het betonnen gevaarte valt van ellende bijna uit elkaar. Pha That Luang, een gouden stoepa, is nauwelijks de moeite waard om de fiets er naartoe te nemen. Het verkleurde gebouwtje is op geen enkele manier indrukwekkend.
    Interessant is wel het COPE visitor centre, waar een museumpje is opgetogen over wat Amerikaanse bommen het land hebben aangedaan.
    In de buurt van de hoofdstad ligt het Buddha Park, wat je met openbaar vervoer kunt bereiken. Dit is wel een aparte bestemming voor anderhalf uurtje. Allerlei vreemdsoortige beelden in één parkje.

  • Jolanda van Efferen op 09-04-2019

    “Geen must-see”

    Er is niks mis met de stad. Je hebt wat marktjes, tempels.... maar de stad heeft me niet geraakt. Mocht je hier een dag zijn, dan zou ik de Pha That Luang adviseren (de bekendste plek van Laos) of het Buddha Park in de buurt van Vientiane.

  • Lisa op 28-11-2017

    “Lelijke stad, geen charme”

    We zijn er maar een paar uur geweest, dus moeilijk om het zo zwart /wit te zeggen, maar mijn gevoel zei dat dit geen fijne stad was, een vuile, grote stad, zonder enige charme en ook niet echt iets te doen. Het is goed om er een andere bus verbinding te halen, maar voor de rest moet je er in mijn ogen niet zijn, het land heeft zoveel andere mooiere plekken te bieden.

  • Jasper Hendrix op 21-11-2017

    “Prettige hoofdstad van Laos”

    Vientiane is de enige stad waar je als westerling een echt 'stadsgevoel' hebt. Voor mij een verademing na een redelijk lange rondreis in Laos waar gebrek, soberheid en mooie natuur vooral voorop stonden. Fijne stad met redelijk wat westerse invloeden. Je kunt hier (weer) goede koffie drinken in enkele tentjes en vooral zeer goed uit eten. Als je uit de rimboe komt is het wel weer even acclimatiseren aan de drukte. Al met al een fijne stad om je weer even onder te dompelen in 'luxe' voor een paar dagen!

  • Marloes op 13-11-2017

    “Bezoek het COPE visitor centre ”

    De sfeer van Vientiane is moeilijk te omschrijven. Vergeleken met Luang Prabang is het een veel minder een stad met sfeer. De franse invloeden zijn wel duidelijk merkbaar, maar het doet wat vervallen aan (bijvoorbeeld het Lao National Museum is een goed voorbeeld daarvan). Absolute anrader in Vientiane is het COPE Visitor Centre. Hier wordt de geschiedenis verteld van de bombardementen in Laos tijdens de Vietnamoorlog. Veel van die bommen, mijnen en granaten zijn destijds niet direct geëxplodeerd, maar pas enkele dagen, maanden of zelfs jaren later, hierdoor zijn de gevolgen nog steeds merkbaar. Ik vond dit echt een eye-opener, wat er allemaal nog meer is gebeurt in wat wij de Vietnam-oorlog noemen, maar zo veel meer dan alleen Vietnam heeft geraakt. Erg indrukwekkend en belangrijk om meer van dit land te weten te komen.

  • Melissa op 03-11-2017

    “-”

    Vientiane, de hoofdstad van Laos, is een prima plek om te gebruiken als doorreisbestemming. Naast de enkele tempels, Buddha Park en Vat Luang is er weinig te beleven. Een halve dag zal dan ook meer dan genoeg zijn. Als tip kunnen we je meegeven om een tuk tuk te nemen die naar alle bezienswaardigheden van de stad brengt.

  • Kevin Boelsma op 03-11-2017

    “Vientiane, de doorreisstop!”

    Vaak wordt Vientiane genoemd als doorreisstop en het is ook niet veel meer dan dat. Het heeft enkele mooie tempels en Buddha Park, Pha That Luang en Patuxai zijn zeker de moeite waard, maar daarna houdt het gauw op. Als je vroeg arriveert in Vientiane, dan heb je de hele dag om deze highlights te bezichtigen en de volgende dag door te reizen.

  • S.D. op 31-10-2017

    “Prima als overstop.”

    Een saaie stad waar weinig te zien of te doen is. Het is dat we hier moesten wachten op onze vlucht naar Ho Chi Minh City dus prima voor een overstop. Leuk om een bezoekje aan te brengen is de avondmarkt en de Arc de Triomp. Als je de stad niet op je route ligt zou ik het zeker overslaan.

  • Leon Runnenburg op 30-10-2017

    “Weinig te beleven”

    Als onderdeel van een reis door Laos in 2012 eindigde het Laos gedeelte voor mij in Vientiane. Achteraf erg jammer, want ik had graag de 1000 Islands nog willen zien (Si Phan Don). Ik moet eerlijk zeggen dat ik Vientiane erg saai vond, vooral na eerst de wat bijzondere plaatsen Luang Prabang en Vang Vieng te hebben aangedaan. Vientiane is de hoofdstad van Laos, en is mijns inziens weinig inspirerend. Ik zou hier dus zeker niet te lang blijven, maar op doorreis zou je er eventueel een nachtje kunnen verblijven.

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Vientiane reiservaring en tips!

Ben jij in Vientiane geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief