Gemiddelde beoordeling Botswana


Cultuur & bezienswaardigheden

6,7

Gastvrijheid

8,5

Natuur

9,6

Stranden

0,0

Eten

7,6

Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 21 Botswana ervaringen

Reizen naar Botswana

Botswana is met zijn unieke en indrukwekkende Okavango Delta, uitgestrekte Kalahari-woestijn en geprezen Chobe National Park één van de beste safari-landen ter wereld. Het toetje: de fantastische Victoriawatervallen op de grens met Zambia. Reizen in en naar Botswana is echter relatief duur. Het land is exclusiever en wordt minder massaal bezocht, zeker in vergelijking met landen als Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania. In Botswana en ook buurland Zambia zijn diverse ‘luxe tented camps’ of lodges die alleen per luxe fly-in-safari bereikbaar zijn. Betaalbaarder kampeersafariplekken zijn er – meer aan de rand van de parken – maar minder in getale. Een reis naar Botswana is goed te combineren met Namibië, Zuid-Afrika of Zimbabwe.

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 831 Meer over vliegen naar Botswana

Overnachten in Botswana

Vergelijk alle hotels in Botswana
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Botswana

Okavango Delta

Rondvlucht boven de Okavango Delta

Rondvlucht boven de Okavango Delta.

Het Okavangomoeras is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze delta mondt uit in het zand van de Kalahari. Er leeft een groot aantal dieren, zoals olifanten, kafferbuffels, nijlpaarden, antilopen, gnoes, giraffen, krokodillen, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, neushoorns, watervaranen, zebra’s en bavianen. In de delta komen ook meer dan 400 vogelsoorten voor. De beste manier om de delta te ontdekken is te voet of met een mokoro, een soort kano die met een lange paal wordt voortgeduwd.

Kalahari woestijn

Springbokken in het Central Kalahari Game Reserve

Springbokken in het Central Kalahari Game Reserve.

Een van de grootste wildernissen ter wereld: de enorme Central Kalahari Game Reserve. Oorspronkelijk opgericht als leefgebied van de Bosjesmannen, maar door langdurige droogte en moeilijke leefomstandigheden hebben zij dit gebied inmiddels verlaten. De Kalahari is ruig en onherbergzaam, roofdieren als zwart gemaande leeuwen, luipaarden en de zeldzame bruine hyena zoeken in de valleien naar een prooi. Een bezoek in of vlak na het regenseizoen is geadviseerd: dan stikt het er van de wilde dieren. Meest interessante deel van de Central Kalahari is het noordelijke deel rond Deception Valley, Sunday Pan en Passarge Valley.

Wildpark Chobe: dieren en natuurschoon

Chobe National Park

Een kudde olifanten in het Chobe National Park.

In het Chobe National Park bevinden zich grote concentraties wild, waarbij vooral de grote Chobe olifant ruim vertegenwoordigd is. In het park liggen rivieren, moerassen, weelderige vlaktes en dichte bossen, met een heet, droog gebied in het midden. Met een jeep ga je op zoek naar olifanten, aapjes, leeuwen, zebra’s, elanden, wildebeesten, buffels en luipaarden. Er bestaan zelfs plannen om toeristen in de toekomst met één visum door het gigantische nieuwe natuurgebied te laten reizen waar Chobe deel van uitmaakt; de Kavango Zambezi Transfrontier Conservation Area. Een gebied dat bestaat uit 36 nationale parken in Namibië, Zambia, Botswana, Angola en Zimbabwe.

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Top 3 Botswana specialisten

NRV
NRV

NRV biedt verschillende privéreizen naar Botswana aan, in combinatie met Namibië en de Victoria Falls.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kampeerreizen in groepsvorm of privé en luxe reizen op maat.
Bezoek website

Botswana Online
Botswana Online

Zelf je Botswana en/of Namibië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Botswana artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Botswana

Bekijk de top 10 Botswana rondreizen

21 Botswana reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 21 Botswana ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    47 landen bezocht
    27 reviews
    0 waarderingen

    “Mooiste parken en natuur”

    Geplaatst 20-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2016 • met partner • zelfstandig

    We zijn 4x in Botswana geweest en elke keer was fantastisch. Het is geen goedkoop land, maar wel een heel mooi land. De Okavango Delta is fantastisch. We zijn er met een 6 persoons vliegtuigje overheen gevlogen en dat was heel mooi. We hebben met een grote langzame boot door de grote kanalen gevaren, met een speedboot door de kleine kanalen en met de mokoro's rustig rondgedobberd. We hebben wandelingen over de vele eilanden gemaakt. Alles is even geweldig. Een leeuw liep over een ander eilandje voorbij, nijlpaarden liepen 's nachts om ons tentje, hyena's snuffelden 's nachts aan onze spullen en een groep olifanten liep vlak langs ons op.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Moremi NP • Elephant Sands

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,3

    21 landen bezocht
    33 reviews
    4 waarderingen

    “Ideaal Afrika”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd juli 2012 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Botswana staat bekend om zijn Okavango Delta, een prachtig natuurgebied waar je de echte authentieke stammen kunt meebeleven in hun dagelijks bestaan en een grote concentratie aan dieren.
    Positieve punten op weg naar de Okavango Delta zijn o.a. goed engels sprekende bevolking, onderhouden asfaltwegen en het niet nodig hebben van een apart visum dus met reizen naar Zuid Afrika of Namibie kun je altijd op het laatste moment nog beslissen Botswana aan de reis toe te voegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Maun  • Kalahari

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Meer olifanten dan mensen”

    Geplaatst 14-11-2017 • gereisd februari 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    In Botswana leven voor mijn gevoel meer mensen dan dieren. Want wat een prachtig, wijds land met veel parken die niet voelen als parken, je bent gewoon midden in de natuur. Zeker doen in Botswana: Het Chobe national park, wat een hoeveelheid en diversiteit aan dieren. Elephant sands....waar je kunt overnachten tussen de olifanten en een duik kunt nemen in het zwembad naast de poel waar olifanten komen drinken en spelen. Een magisch gezicht.
    Natuurlijk mag de Okavango delta niet ontbreken tijdens een reis naar Botswana, kronkelende riviertjes voeren je langs groene eilandjes door het moeras. Ook in de delta, of misschien wel juist in de delta, leven heel veel dieren.
    Botswana is echt een land voor de natuur- en dierenliefhebber.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Elephant Sands • Chobe National Park • Okavango Delta

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    17 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Met 4WD door Botswana”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Het is een minder ontwikkelt land maar heeft wel mooie natuur. De wegen zijn er over het algemeen niet zo goed begaanbaar en een 4WD is dan ook echt een must. De afstanden tussen de verschillende hoogtepunten van het land zijn behoorlijk lang, maar als je dan bij je bestemming aankomt is het de lange rit helemaal waard geweest. Houdt er rekening mee dat er over het hele land verspreid niet veel tankstations zijn, als je de mogelijkheid hebt om je tank bij te vullen doe dit dan ook absoluut, neem voor de zekerheid ook een jerrycan mee.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Kasane • Moremi NP • Senyati Camp

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    20 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Rustige, nog vrij onontdekte parel in Zuidelijk Afrika”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd september 2013 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis • met Riksja Travel

    Wij hebben in 2014 Botswana bezocht als onderdeel van onze roadtrip door zuidelijk Afrika. Botswana is aan de ene kant op en top afrika (de natuur, deels de cultuur), maar kent weinig corruptie en heeft een duurzaam toerisme beleid. Voor ons, toeristen, mag je de nadruk op het woordje duur leggen.

    Wij hebben een vrij klein deel bezocht, we zijn in Mahango de grens overgestoken en werden daar met de Botwanese vriendelijkheid begroet. Ik heb best wat grensovergangen gehad in Afrika, maar dit was by far de soepelste. De weg die wij rijden was goed (de doorgaande weg dan), maar zodra je van de weg afgaat en bijvoorbeeld Moremi wil bezoeken, dan heb je echt een 4x4 nodig. In de wat grotere plaatsen (zoals Maun) kun je prima inkopen doen in grote supermarkten en ook pinnen is geen probleem.

    Onderweg zie je veel hutjes en vee langs de weg en op weg naar Moremi ook wild. De accommodaties zijn betaalbaar te vinden (en dan ook prima), tot aan heel duur (de fly in lodges). Wij hadden over het algemeen redelijk simpele accommodaties, maar de gastvrijheid was overal top! Excursies en begeleide gamedrives zijn wel erg duur, ik denk dat wij zo'n € 250,- hebben betaald voor een hele dag gamedrive door Moremi. Het was elke euro waard (het was ook een privé tour met een topgids), maar dit zijn niet de prijzen die je wellicht kent van Zuid Afrika.

    Veiligheid was prima, we hebben ons geen moment onveilig gevoeld, maar misschien is dat in Gaborane anders?

    Ik denk dat Botswana vooral goed te beleven is als je kampeert, op je eigen auto, en als je al een klein beetje zuidelijk Afrika ervaring hebt. Ik zou zeker terug willen, maar voor een eerste keer is Zuid Afrika misschien wel beter/leuker, dat is net iets toegankelijker.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Moremi NP • Mahango NP • Chobe National Park

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    19 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldig! Het echt afrika! ”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis • met TUI

    Botswana is een geweldig land als je opzoek bent naar rust, vrijheid en ongerepte natuur!! Hier kun je nog uren rijden zo'n iemand tegen te komen. De wilde dieren kun je overal aantreffen omdat er geen hekken zijn geplaatst om de NP's. Altijd even goed kijken dus voordat je uitstapt. De wegen zijn grotendeels niet geasfalteerd maar prima te berijden. Voor het bezoeken van de parken is een 4x4 wel echt noodzakelijk. Zorg altijd voor voldoende voedsel en water omdat je soms uren geen winkels tegenkomt. Een absolute must do is het bezoeken van het moremi park en een tocht met een mokoro over de okavango. Onbeschrijfelijk om op oog in oog te staan met een groep nijlpaarden terwijl je in zo'n klein bootje wordt voort geduwd!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Moremi • Chobe National Park

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    18 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Wildlife en natuur zonder te veel toeristen”

    Geplaatst 23-10-2017 • gereisd mei 2015 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    Wat een fijn land zonder het massatoerisme. Wanneer je met de boot een paar dagen de okavango delta in gaat lijk je echt de bewoonde wereld te verlaten. Wat een rust en zo bijzonder om met je bootje tussen de nijlpaarden door te varen en vanuit je tent de geluiden van de nijlpaarden s nachts te horen. Chobe is een fantastische safari-ervaring. veel wild gezien, waaronder erg actieve (mannetjes) leeuwen. De sunset boottocht laat je zonsondergangen zien die je eigenlijk niet kan vastleggen, super!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Chobe National Park • Okavango Delta

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    31 landen bezocht
    14 reviews
    1 waardering

    “Geweldig mooie natuur en wildlife”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd oktober 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Een prachtig land met nog veel niet al te toeristische national parks. Het mooie aan dit land is dat de wildparken open zijn (en dus niet met hekken zoals in kruger) daarmee kan het wildleven dus trekken van het ene naar het andere park.. veel dichterbij de dieren dan hier kom je niet!
    Met een 4wheel drive door het mulle zand gereden (hou rekening met weinig geasfalteerde wegen), Camperen midden in de natuur met de olifanten voor je neus.
    Overal is de mogelijkheid om ook in luxe te verblijven maar het Camperen maakt de ervaring wel echt compleet.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okovango delta • Xakanaxa Campsite-Moremi Gamereserve • Chobe National Park

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    15 reviews
    1 waardering

    “Botswana geweldig ”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd juni 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wow als je voor wild life gaat ga naar Botswana vergeet je camera niet want wow .... Wij hadden al een aardige reis er op zitten en hadden nog niet veel wild life gezien tot dat we in Chobe kwamen van een buffel kill voor de auto tot aan over zwemmende olifanten.
    Bizarre vogels gezien en achter na gezeten Door nijlpaarden .
    Ik kan niet anders zeggen als dat daar de tijd van me leven heb gehad .
    Moremi en de okavango delta ook helemaal geweldig wat ik zeg het is zo veel ook echt een tip is doe een Makoro trip het zit voor geen meter maar ia zo leuk om mee te maken en de mensen zijn zo trots en blij .

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Chobe National Park • Moremi • Okavango Delta

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    32 landen bezocht
    31 reviews
    3 waarderingen

    “Okavango Delta; paradijs voor safari liefhebbers! ”

    Geplaatst 28-04-2017 • gereisd maart 2012 • 2 weken lang • met partner • individuele rondreis

    Een uniek aanbod waar ik keihard 'ja' op gezegd heb; met een Cessna vliegtuigje de Okavango Delta verkennen! Wat een toffe ervaring om dit schitterende gebied niet alleen vanaf de grond maar ook vanuit de lucht te kunnen zien. Schitterend uitzicht vanuit het vliegtuigje waarin ik wel iedere keer weer misselijk werd... en dan eenmaal op de grond per safari jeep de natuur in om alle wilde dieren vanaf dichtbij te verkennen. De Okavango Delta is een uniek stukje natuur waar je zowel per jeep, maar ook per boot en mokoro (en uitgeholde boomstam, dat inmiddels vervangen is door een nep-boomstam), waardoor je een gebied op hele verschillende manieren ervaart. Vanuit de lodge ga je op pad, de natuur in en opzoek naar alle inwoners. Van kleine vogeltjes tot aan de indrukwekkende grootheden zoals de olifant en nijlpaard, je ziet het allemaal. Het is geen goedkope bestemming, helemaal niet op de manier waarop ik het gebied heb mogen ontdekken, maar een top bestemming voor safari liefhebbers!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Moremi

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 1
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Botswana reiservaring!

Ben jij onlangs in Botswana geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Botswana essentials

Vlag: Botswana
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 1300
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose . Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Botswana specialisten

NRV

NRV

NRV biedt verschillende privéreizen naar Botswana aan, in combinatie met Namibië en de Victoria Falls.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Botswana Online

Botswana Online

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Botswana reisorganisaties

Djoser
Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Verre budgetreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen zuidelijk Afrika.
Bezoek website

Van Verre Afrika
Van Verre Afrika

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Privé safari’s.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel en groeps.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk rondreizen.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Botswana

Vliegtickets naar Botswana


Meer over vliegen naar Botswana

Hotels in Botswana zoeken

Hotels in Botswana zoeken

Boek je rondreis naar Botswana

NRV
1. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Botswana Online
3. Botswana Online

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Botswana rondreizen


Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 831 Meer over vliegen naar Botswana