• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Varanasi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Varanasi reiservaringen en tips

Geweldig

72%

Tof

22%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Fabienne Ceyhan- de Weijer op 17-05-2019

  “Intens voor al je zintuigen”

  Geweldige ervaring om Varanasi te bezoeken. De heilige Ganges en alle rituelen die daar plaatsvinden, maken de stad ongekend bijzonder. Al je zintuigen worden op scherp gezet en er gebeurd zoveel om je heen dat je ogen te kort komt.

 • Willem op 10-05-2019

  “Bijzondere ervaring”

  De meest heilige en bijzondere plek die wij in India gezien hebben. Ondanks dat je je bij de lijkverbrandingen en rituelen aan de Ganges echt een buitenstaander en toerist voelt, krijg je wel heel goed de hele sfeer mee. Een bijzonder vredige sfeer. Hier en daar wat verdriet, maar het idee overheerst dat de overledene weer terugkomt in een andere gedaante. Moet je zeker meegemaakt hebben als je in India bent.

 • J. Jaspers op 16-04-2019

  “Vieze, oververhitte chaos.”

  Varanasi is één van de heiligste plekken van India. Een Indiër wil het liefste in deze stad sterven. Van die heiligheid is echter niet heel erg veel te merken. De stad is, behalve aan de rivier, een grote puinzooi. Ik sliep in een leuk hostel, dicht bij de rivier, het BunkedUp Hostel. De smalle straatjes waar het aan grensde, lagen helaas wel vol plastic, en poep van koeien en honden. De chaos overheerst op de grotere straten. Alles beweegt zich door elkaar. En bij de rivier wordt op de ene plek de as van een overledenen uitgestrooid; 5 meter verderop staan de koeien te baden, en weer 5 meter verder baddert een man. Een belevenis.
  Bezoek de stad niet in juni. Je kunt in de middag niet fatsoenlijk naar buiten door de hitte.

 • Jolien Oomens op 14-04-2019

  “Meest bijzondere plek van India”

  Ik kan me geen andere plek ter wereld voorstellen die overeenkomt met de rituelen die ik in Varanasi heb gezien. Met een boot voeren we 's avonds over de Ganges, en zagen hoe de doden een laatste afscheid kregen van hun dierbaren. Er werden dans-zang-muziek rituelen uitgevoerd, terwijl je de lichamen (gewikkeld in doeken) op 'brandstapels' zag liggen.

  We zijn ook even 'aan land' gegaan en hebben daar rondgelopen, maar dat voelde niet goed. Ik voelde me een indringer op zo'n belangrijke plek voor die mensen.

 • Liselot Van Der Laan op 09-04-2019

  “Ultieme India ervaring”

  Wanneer je Indiase cultuur echt wilt begrijpen is Varanasi te perfecte plek. Het is er wel smerig, door de uitwerpselen en koeien die overal lopen. Maar hier moet je even door heen kijken. De burning Ghat is de interessantste om te bekijken, hier vinden de verbrandingen plaats, 200-300 per dag. Maar bekijk ook zeker de andere Ghats, het is prachtig om te zien wat deze mensen allemaal met de rivier doen en ze vertellen er graag over, twijfel dus niet om iets te vragen.

 • Boaz op 29-11-2017

  “Er zijn veel meer 'gath's'!”

  Onwerkelijk, kleurrijker wordt het niet en bizar. Neem tijd voor Varanas en probeer met open ogen te kijken. Ja, tuurlijk is het niet zo gezond om je te scheren in de rivier, terwijl er om je heen allemaal ontlasting van buffels ronddrijft, tuurlijk is het 'vreemd' om te zien hoe men de lijken verbrand om de 'restjes' de Ganges in te 'rollen'. En ja, dat stinkt ook best. En tuurlijk is het druk, lawaaierig en nog zoveel meer. Maar alsjeblieft: neem tijd, kijk met open ogen, zie hoe men de Ganges liefheeft, duik dieper in de gerbuiken, rituelen en 'afspraken' rondom het verbranden van hun doden en ga vooral lopen. Er zijn heel veel 'gaht's' en als je je fototoestel even opbergt, even geen oordeel hebt over alles wat je ruikt en ziet en je afgaat van de 'bekende'/drukbezochte 'gaht's' ga je, net als de Indiers, houden van de Ganges (of in ieder geval een beetje).

 • Freya de Weijer op 28-11-2017

  “Bijzonder”

  Na het bezoeken van Varanasi zal je nooit meer het zelfde zijn. Ga door de kleine straatjes die vol staan met koeien, koeienvlaaien en mensen op onderzoek uit! Aangezien dit een heilige stad is door o.a. de Ganges zie je kinderen hun ouders naar de Ganges dragen om zo een laatste rustplaats uit te zoeken voor hen. Wat Varanasi heftig maakt is het ritueel dat je na overlijden direct gecremeerd wordt. Dit houdt in dat je op een berg in de open lucht mensen gecremeerd ziet worden op een brandstapel. Armoede neemt ook een extra dimensie aan in deze stad. Jongetjes van 13 die door het overlijden van de vader hard aan het werk zijn voor hun moeder en familie om ervoor te zorgen dat iedereen te eten heeft is onderdeel van deze stad. De hoop en kracht die deze stad uitstraalt maakt het zo bijzonder. Ondanks dat de stad erg heftig is, is het toch één van mijn prachtigste en bijzonderste ervaringen.
  Tip: Ga hier niet aan het begin van je reis naartoe, want je weet niet wat je mee maakt.

 • Hans de Weijer op 25-11-2017

  “Bezoeken, maar niet aan begin van je reis”

  Varanasi is een bijzonder heilige plaats aan de Ganges voor de Hindu's. Als je sterft in Varanasi ontsnap je aan de cyclus van reincarnatie - en daarmee trekt Varanasi enorm veel zieken en stervenden aan. Als je Varanasi aan het begin van een India reis doet, dan zou de cultuurshock te groot kunnen zijn. Overal aan de Ganges zie je namelijk de brandstapels (crematoria) waar mensen direct na hun dood gecremeerd worden. Dat neemt niet weg dat Varanasi een echt hoogtepunt in India is, het maakte op ons een enorme indruk.

 • op 25-11-2017

  “Overweldigend bijzonder”

  Varanasi is een plek die je altijd bij blijft zodra je er bent geweest. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken. De plek is overweldigend door emoties van bewoners, de drukte, geuren, kleuren, tradities en het contrast met Europa is nergens zo groot als hier. Al je zintuigen worden op scherp gesteld ( waar je overigens niet altijd blij van wordt), maar maakt de beleving des te interessanter. Een zekere aanrader bij een bezoek aan India!

 • Annelies op 13-11-2017

  “Heftig, maar onvergetelijk”

  Vanaf moment 1 had ik aan de ene kant het idee: ik wil hier weg, terwijl ik er aan de andere kant juist wilde blijven. Kleine steegjes met koeien en lijken vormen de stad Varanasi. Ontzettend bijzonder om zelf een bootje te huren en wat te varen op de immense Ganges.

India reis boeken – onze tips!

Top-5 India reisaanbieders

 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Shoestring – privé- & groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Varanasi reiservaring en tips!

Ben jij in Varanasi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief