Nairobi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Nairobi reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

25%

Wel oké

0%

Niet zo

25%

Vreselijk

0%

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Machakos”

    Dichtbij Nairobi ligt het stadje Machakos. In vergelijking met Nairobi een stuk rustiger en vriendelijker. Nairobi heeft twee kanten; de grote welvarende stad en Kibera, de sloppenwijken. Erg lang hebben we hier niet rondgekeken, Nairobi had ons weinig te bieden. Door de ligging van het vliegveld kwamen we onderweg dan ook niet langs veel welvarende plekken, eerder minder welvarend. Machakos kent weinig toeristen en is daarom een perfecte plek om het echte leven te ontdekken. Alhoewel ons hotel erg goed was en in een goede buurt lag, was er in de nabije omgeving nog veel te wensen over. We hebben ons vermaakt op de markt, waar de vrouwen kleurrijke manden weven die ze gebruiken door om hun voorhoofd te binden en zo zware spullen te tillen. Fruit, groente en vis ligt vers voor je klaar en Mzungu's (blanken) zijn een groot vermaak onder de lokale bevolking. Ik heb hier gewerkt als juf samen met Keniaanse studenten, het is het zeker waard om in Kenia vrijwilligerswerk te gaan doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolien Oomens
    op 15-04-2019
    62 landen bezocht • 31 reviews • 4 waarderingen
    2

    “Niet te lang blijven”

    Vanuit Azië kwamen wij aan in Nairobi. Dit was wel even een kleine schok. Een grote drukke stad. We sliepen in een hotel in het midden van de stad dus gelukkig waren er wat winkeltjes en een bakker om de hoek. Ik ben allesbehalve racistisch, maar ik vond het lastig om ineens de enige blanke te zijn op straat. We hebben daarna een hotelletje geboekt in een buitenwijk en dat voelde al veel prettiger. Er zijn grote shopping malls waar je lekker kunt eten of gewoon lekker rond kunt lopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Drukke stad, mooie opvang”

    De stad zelf is erg druk en voor ons niet heel aantrekkelijk om rond te lopen. Maar je kunt wel naar een olifantenopvang. Voor een klein bedrag kun je zien hoe de weesolifantjes melk krijgen. Ze lopen vrij rond en als je mazzel hebt komen ze ook dichtbij. Na afloop heb je nog kans om leuke souvenirs te kopen waarmee je de opvang sponsort. Ook het boek van Daphne Sheldrick is de moeite waard om te lezen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelle
    op 11-04-2019
    43 landen bezocht • 15 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Jukumu Letu, bezoek een kinderopvang in de sloppen”

    Wij hebben het geluk dat we mensen kennen die in Kenia wonen. 1 van deze mensen is Caroline die 10 jaar geleden een kinderopvang (Jukumu Letu) is begonnen in de sloppen van Ngong-hill. Werkelijk een fantastisch project waar ik zeker aandacht voor wil vragen. En mbt deze beschrijving en referentie naar mij (Jelle of op https://jukumuletu.nl/) kun je daar zeker langs gaan. Wees niet bang om een stukje van het echte Nairobi te zien. Naast de kinderopvang (dagopvang) is het ook school. Zoek contact met Caroline en ze zorgt dat je daar komt. En dan heb je werkelijk een fantastische dag/middag die je kijk op Kenia zeker verandert. Die van ons in ieder geval wel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 23-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Ook dieren midden in de stad”

    We hebben twee prachtige projecten bezocht in Nairobi. Namelijk de olifantenopvang van David Sheldrick en een giraffenopvang. In de ochtend begonnen we bij de olifanten, we waren vroeg aanwezig zodat we een mooi plekje konden bemachtigen. We stonden te wachten bij een omheind stuk grond, we zagen alleen twee verzorgers met een kruiwagen vol met grote flessen melk.
    En toen was het elf uur, in de verte zagen we vier kleine olifantjes aanrennen. Ze wisten precies wat ze konden verwachten en kregen allemaal een fles melk. Als de eerste vier klaren waren kwamen de volgende vier. Elke keer werd er over elk olifantje ook verteld hoe ze in de opvang terecht zijn gekomen. Het zijn namelijk allemaal weesolifantjes. In totaal hebben we ongeveer 30 olifantjes gezien. En als je geluk had kwamen ze dichtbij genoeg zodat je ze kon aaien. En na afloop kon je nog een olifantje adopteren. Echt super om mee te maken en niet duur, maar $7

    In de middag gingen we naar de giraffenopvang, dit was wel erg commercieel maar nog steeds super gaaf. Je kon de giraffen voeren vanaf een platform en ze ook een kusje geven. Zo bijzonder om te doen, vooral omdat giraffen mijn lievelingsdieren zijn. Na het voeren kreeg je nog een korte uitleg over de opvang en de dieren zelf.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marianne Pfeifle
    op 18-12-2016
    1 review • 0 waarderingen
    4

    “Nairobi, mooi stad”

    Nairobi wordt vaak negatief in het nieuws gebracht, maar als je goed om je heen kijkt is er zoveel te zien en doen. Zoals in elke grote stad altijd op je hoede zijn , maar geef een lach en je krijgt een lach terug. Je zult zien dat een grote stad ook zijn charme heeft. We verblijven meestal in Soweto, een sloppenwijk van Nairobi en beleven daar zoveel moois. Zoek op internet een klein reisbureautje, maak een deal en ze laten je graag hun stad zien. Nairobi museum, Karen Blixen museum, Giraffe Center, Elephant orphanage, Nairobi National Park, ons favoriete restaurant Talisman , onze favoriete logeerplek Wildebeest Eco Camp, (een oase van rust. in een drukke stad) Dus genoeg te zien en doen. Geniet van het mooie Kenia

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Odekerken
    op 29-02-2016
    8 reviews • 1 waardering
    2

    “Probeer het te ontwijken als het lukt”

    Nairobi was in 2010 nog een prima stad om kort in te verblijven, je kon er nog met goed fatsoen een taxi pakken en nog enigszins over straat lopen. Helaas is het momenteel hoe dan ook beter als je er vooral niet doorheen probeert te gaan omdat het wegennetwerk echt niet voorbereid was op een enorme toename van verkeer. De laatste keer dat ik de stad in probeerde te komen (december 2015) heeft me dat zeker 3,5 uur gekost omdat de auto's in feite ook nergens heen kunnen, en ik heb nog dagen zwarte zakdoeken gehad van alle uitlaatgassen. De stad is sowieso niet erg hartelijk, de mensen vaak kil en berekenend, maar toch had het altijd wel even wat om van uitzicht te kunnen wisselen en naar westerse maatstaven te kunnen winkelen, vooral de boekenwinkels zijn er echt fantastisch en een voorbeeld voor die in Nederland!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daisy Van Der Meer
    op 27-02-2016
    1 review • 1 waardering
    5

    “Heerlijke Afrikaanse stad!”

    Persoonlijk kom ik graag in Nairobi. Het is een stad die 24u per dag leeft. Ik heb mij er nog nooit een seconde onveilig gevoeld. Meestal reis ik per taxi maar ook met het openbaar vervoer is het prima te doen. Dan moet je wel goed weten waar je naartoe wilt. Nairobi heeft voor iedereen wel iets in petto, hetzij een van de opvangcentra voor olifanten of giraffen, of gewoon lekker shoppen in een van de moderne malls. Lekker eten is absoluut niet moeilijk te vinden. Nairobi kent vele goede restaurants. Zelf vind ik westlands een prettige omgeving om te verblijven. Meestal verblijf ik in Jacaranda hotel, wat op een goede plek is gelegen en in de drukke stad een leuke binnentuin heeft. Kortom Nairobi moet je gezien hebben bij een bezoek aan Kenia.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kenia reis boeken – onze tips!

Top-5 Kenia reisaanbieders
  1. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – ook kampeerreizen!
    Bekijk aanbiedingen
  5. Koning Aap – combi met Oeganda
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Nairobi reiservaring en tips!

Ben jij in Nairobi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?