Mekong cruise ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

11 Mekong cruise reiservaringen en tips

Geweldig

18%

Tof

64%

Wel oké

18%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 09-05-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
    3

    “Mooie trip, overnachting in Pakbeng voelde niet veilig ”

    Wij hadden helaas pech dat we vrij achterin de boot zaten dichtbij de motor, deze maakt nogal veel lawaai en stonk soms ook. Verder natuurlijk prachtige natuur om je heen en is het ook wel echt een aanrader om te doen. Ook leuk om te zien hoe locals langs de Mekong wonen. Wij overnachtten alleen in Pak Beng, dit voelde niet veilig aan. Iedereen is hier maar 1 nacht en vaart dan weer door, dit weten de locals ook. Meerdere mensen op onze boot waren de volgende ochtend wat 'kwijt'.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Nagtegaal
    op 17-04-2019
    21 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Mooie relaxte trip ”

    Op de dag dat wij aankwamen bij de boten, had ik er een zeer hard hoofd in. Ik dacht: Dit kan niet serieus zijn. De boten zijn oud en er zitten genoeg locals op de boot. Uiteindelijk super blij dat we dit gedaan hebben. 2 dagen relaxen in een boot over de mekong met nieuwe mensen om je heen. Iedereen heeft eten/drinken en anders kan je op de boot wat kopen. Eerste moment in onze trip dat we beetje tot rust kwamen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. Jaspers
    op 16-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Boothangen met de locals”

    Een heel mooie en relaxte ervaring van twee dagen in een slowboat, een lange motorboot die je van de grens van Thailand en Laos naar Luang Prabang brengt. Het mooie aan de reis is dat je niet alleen met toeristen op de boot zit, maar ook met locals. Onderweg zie je prachtige landschappen, mensen die langs de oever van de Mekong wonen en werken, kinderen die spelen, en hier en daar wat waterbuffels. De heuvels in de mist zijn prachtig om te zien.
    Zorg ervoor dat je niet te ver naar achteren in de boot zit, want daar maakt de motor nogal wat lawaai.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke van der Heiden
    op 30-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 45 waarderingen
    4

    “Luxe en ontspanning”

    Ik heb de luxe Mekong cruise van Luang Prabang naar Thailand gedaan. Heerlijk ontspannen zie je het Laotiaanse platteland en de natuur voorbij glijden. Een voordeel ten opzichte van de goedkope boten is dat je onderweg een paar stops maakt en zo nog iets meer van het land zien. Aanrader als je (net als ik) weinig tijd hebt in Laos en ontspanning nodig hebt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bartek vds
    op 21-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Slowboat”

    Leuk om een keer gedaan te hebben maar 2 dagen langzaam varen door een en al dezelfde natuur is best saai. Gelukkig hadden we veel leuke mensen aan boord dus dat maakte de reis wel aangenaam. Je moet het een keertje doen om het zelf te ervaren.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 20-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Pak Ou (Buddha Cave)”

    Toeristisch, maar zeker ook indrukwekkend.
    Vanuit Luang Prabang is het niet moeilijk om een boottrip over de Mekong te regelen naar de Buddha Cave. Het uitzicht onderweg is mooi (en de verplichte stop bij de Whisky village is precies wat je ervan had verwacht). De grotten zelf zijn bijzonder, omdat ze helemaal vol staan met buddha's. Grote Buddha's, kleine Buddha's, houten en gouden, ze zijn er in alle soorten en maten. Voor de Laotianen is dit een heilige plaats, dus hou daar rekening mee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michel Bosch
    op 01-11-2017
    42 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Slowtravel op de slowboat”

    Vanaf Chinag Khong steek je de Mekong over en kom je in het dorp Huay Xai. Vanaf hier kan je een slowboat nemen die je in twee dagen naar Luang Prabang in Laos brengt. De slowboaten varen zoals de naam al aangeeft langzaam. Dat geeft je de mogelijkheid om uitgebreid te genieten van het uitzicht onderweg. In een langzaam tempo vaar je de Mekong af en je passeert allerlei dorpjes. Soms legt de boot hier aan om passagiers in en uit te laden. Ook komen er dan snackverkopers langs. In het dorp Pakbeng ongeveer halverwege stopt de boot en overnacht je ergens in een ter plekke uit te kiezen guesthouse. Keuze genoeg. De volgende dag ga je weer verder. Onze slowboat had behoorlijk harde banken. Je kunt een kussentje maken van een fleecevest dan zit je wat beter. We zagen onderweg soms ook een speedboat voorbij komen. Dit is het alternatief. In een grote snelheid racen deze boten over het water. Het is wel snel maar ook gevaarlijk, er schijnen regelmatig ongelukken mee te gebeuren. Bovendien zit je non stop in de spetters en de herrie van de boot. Ga lekker onthaasten op de slowboat en geniet van de mooie natuur onderweg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tanja Peeters
    op 01-11-2017
    22 landen bezocht • 20 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Jurassic park ”

    Een beetje met een chagrijnige mood ging ik 2 dagen de Mekong op met de boot. Overgehaald door een vriendin waarmee ik reisde. Wat ga ik twee dagen in een klein bootje doen? Ik kan nog niet eens 3 uur op een stoel zitten. Maar wat was het mooi. Mijn chagrijnige mood sloeg al snel om naar een blije en tevreden mood. Een prachtige omgeving waarbij het lijkt alsof je in de film van Jurassic park bevind. Een bijzondere ervaring!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel S.D.
    op 31-10-2017
    18 landen bezocht • 27 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Leuk voor een dag!”

    Varen over de Mekong met een slowboat. Leuk voor een dag, maar zeker niet voor 2 dagen. Een dag lang op een houten bankje zitten is prima te doen aangezien er veel bekijks was. De omgeving is echt prachtig! De dag erna had ik het eigenlijk wel gezien. Misschien ook omdat we in een overvolle boot zaten. Onderweg werden er namelijk locals opgepikt (met een bende bagage) waardoor de boot wel heel erg zwaar werd. We konden niet eens meer normaal de bocht door aangezien er anders water in de boot kwam. Niet altijd heel veilig dus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob van den Broek
    op 29-10-2017
    33 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Wat een mooie natuur”

    Vanuit Chiang Rai in Thailand zijn we naar Laos gegaan, naar Huay Xai. Vanuit Huay Xai hebben we de slowboat gepakt. Deze tocht duurt 2 dagen. De eerste dag gaat naar Pakbeng en daarna ga je naar Luang Prabang. Doordat wij eerst Thailand bezocht hadden, was dit een mooie manier om bij te komen van het drukke reizen. Op de boot kun je prima relaxen, je moet er wel voor zorgen dat je een goede plek krijgt, want anders kun je heel krap zitten. Verder is er aan boord onder andere koffie en ander drinken te krijgen. Het is wel slim om vantevoren wat stokbrood mee te nemen (ja, dat hebben ze in Laos, ideaal!).

    Pakbeng is verder niet heel spannend, maar dit wordt eigenlijk alleen gebruikt om te eten, te slapen en ontbijt te scoren. Onderweg zie je verder veel kleine ''dorpjes''. Hier komen dan kleine kindjes naar de pier rennen om te zwaaien. Verder is de tocht magisch, zolang je van natuur houdt. Het bruine water, de blauwe lucht en overal groene planten. Dat is hetgene dat je ziet. Geen vogels gek genoeg.

    De slowboat is echt een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Mekong cruise reiservaring en tips!

Ben jij in Mekong cruise geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?