• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Wat Phu ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Wat Phu reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

0%

Wel oké

25%

Niet zo

25%

Vreselijk

0%

 • Wendy op 07-05-2019

  “Mooi Khmer tempelcomplex”

  Vanaf Pakse zijn we naar Champasak gegaan. Daar hebben we een kamer gezocht om de volgende dag fietsen te huren en naar Wat Phu te gaan. In Champasak was echt niets te beleven. Het dorpje was totaal uitgestorven en er leek echt een avondklok te zijn vanaf acht uur 's avonds. Om negen uur ging het restaurant waar we zaten dicht en er was ook echt niets meer open om nog een drankje te doen. Hou daar dus rekeneing mee!
  Vanaf Champasak is het goed te fietsen naar Wat Phou.
  Het templecomplex zelf vond ik mooi. Ze zijn wel flink aan het restaureren.
  Wij zagen een Laotiaans koppel die hun verlovingsfoto's lieten maken. Ze poseerden in traditionele kleding voor de tempels. Grappig om te zien. Verder zijn er veel ruines en is het uitzicht van bovenaf erg mooi.
  Ze zeggen dat Wat Phu het kleine zusje is van Angkor Wat in Cambodja. Daar moet ik nog heen, zodat ik dat zelf kan vaststellen ;)

 • Marthe Joosten op 02-05-2019

  “Mooi uitzicht van boven op de heuvel”

  Wat Phu is een redelijk omvangrijk complex met oude ruïnes in de buurt van Pakse. Vooral het uitzicht van bovenaf, bovenaan bij de tempels, is prachtig over het land er beneden. Het is niet zo indrukwekkend als Angkor Wat. Het komt niet eens in de buurt eigenlijk, omdat er gewoon niet zoveel bewaard is gebleven. Maar als je tijd over hebt, dan is het best een bezoekje waard van een uur of twee.

 • Kevin Boelsma op 05-11-2017

  “Wat Phu”

  Wat Phu is een oude vervallen tempel en ligt op een uurtje van Pakse. Deze trip is prima zelf te doen met de scooter of auto en ook zeker niet meer dan een klein uitstapje op de dag. Het is ook zeker niet nodig om één van de vele (halve) dagtrips te boeken. Als je My Son in Vietnam hebt gezien of van plan bent daarheen te gaan, hoef je hier niet eens naar toe. Mocht je er toch heen gaan, dan is het de moeite waard om naar de top te gaan, daar kun je mooi ver kijken over het gebied en genieten van de rust en de natuur.

 • Danya op 29-10-2017

  “Eeuwenoude Khmer-tempel”

  Ik vond Wat Phu heel bijzonder om te bezoeken, vooral vanwege de reis ernaartoe. Die was in 2011. Door een lokale bus werd ik afgezet langs de Mekong-rivier. Ik stapte er als enige uit en er was niets, maar na een tijdje wachten kwam er een visser met een kleine kano die me naar de overkant bracht, naar Champasak, hier was één guesthouse. Vanaf daar kan je op de fiets naar de tempel. De tempel zelf ligt op een heuvel, zodat je een prachtig uitzicht hebt. Er was één andere toerist en dat was best bijzonder omdat het een erg mooie tempel/ruïne is.

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Wat Phu reiservaring en tips!

Ben jij in Wat Phu geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief