Reiservaringen Polen, reisverhalen & tips over reizen naar Polen

Polen essentials

Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 2,5 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. hepatitis B, rabiës, tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Polen

Polen? Ja, Polen! Niet alleen een goedkoop land, en een land met schitterende historische steden zoals Krakau, Wroclaw en Gdanks, maar ook een van de weinige landen in Europa waar nog beren in het wild lopen. Polen heeft meer dan twintig nationale parken. Bialowieza is het oudste nationale park van Europa, met het enige oerbos van ons continent. In het zuidoosten ligt Bieszczady, het grootste park van het land, waar je bizons, beren, wolven en lynxen vindt. Deze lopen ook rond in het Tatra-gebergte, onderdeel van de Karpaten en met zijn uit steile bergen, valleien, grotten en meren een ideale bestemming voor de avontuurlijke wandelaar.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Polen

Hip en mooi Krakau

De toeristenmagneet Krakau is grotendeels intact gebleven na de Tweede Wereldoorlog en heeft om die reden meer originele gebouwen en monumenten dan welke andere stad in Polen. Hoewel het niet de hoofdstad is, is het wel de meest bezochte stad. En ook de mooiste. In Krakau zie je de mooiste stukjes Renaissance en Gotische architectuur en heb je het fabuleuze Rynek Glówny, het grootste plein van Europa, met zijn gezellige terrassen, paard-met-wagens, Lakenhal, barokke paleizen en gotische kerken. Andere hoogtepunten zijn onder meer de fabriek van Oscar Schindler, de zoutmijnen en de sfeervolle oude Joodse wijk Kazimierz. En: het nachtleven!

Must-see: Auschwitz-Birkenau

Tja. Als je in Polen bent, mag een bezoek aan het beruchte Auschwitz eigenlijk niet ontbreken. In het museum Auschwitz-Birkenau vind je 2 delen van het vroegere concentratiekamp. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier meer dan een miljoen mannen, vrouwen en kinderen om het leven gekomen. Dit museum is hét symbool voor de Holocaust en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Heftig en overgetelijk.

Cultuur snuiven in Warschau

De hoofdstad zal het niet winnen van Krakau als het gaat om schoonheid. Wel heeft Warschau een interessante cultuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad platgegooid en sindsdien zijn ze bezig met herbouw en restauratie, wat met de fraaie binnenstad behoorlijk goed gelukt. De stad heeft een bruisende underground scene en herbergt diverse musea, zoals het Chopin Museum of het Nationaal Museum.

Tatragebergte

Een groot deel van Polen is vlak, maar in het zuiden vind je ruige gebergtes. Hier kun je hiken en mountainbiken op afgezette routes. Een aanrader is het Tatragebergte, een van de mooiste en wildste berggebieden van het land. In Zakopane waan je je in Pools Tirol. Ga je naar het noordoosten van het land, dan vind je vele meren voor watersporten. Kajakken en kanoën zijn hier de favoriete bezigheden.

< Lees minder

29 Polen reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 29 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,6

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 7,9

  • Stranden: 7,4

  • Eten: 7,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Polen.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    32 landen bezocht
    14 reviews
    2 waarderingen

    “Onverwachtse verrassingen ”

    Geplaatst 05-05-2019 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Polen heeft mijn verwachtingen overtroffen. Wat was de verwachting? Slechte wegen, opvallende armoede maar een rijke cultuur. De wegen zijn op sommige plekken zelfs beter dan in Duitsland, zichtbare armoede is mij niet opgevallen, de steden zijn super schoon en georganiseerd. Het land is heel gastvrij, heeft een rijke cultuur naast de nare dingen die zich daar hebben afgespeeld. Krakau heeft vooral mijn hart gestolen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Krakau • Wroclaw  • Wieliczka-zoutmijn

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    18 landen bezocht
    13 reviews
    4 waarderingen

    “Rijke cultuur”

    Geplaatst 28-04-2019 • gereisd september 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Mooi land qua cultuur en natuur. Ik ben in Gdansk geweest, geen hele bekende plaats, wel de moeite waard. Polen is een relatief goedkoop land. Er waren niet heel veel bezienswaardigheden in de jonge nog. Wij hebben een boottocht gemaakt en zijn naar een kroeg geweest waar ze eigen bier brouwden. Je kunt wel makkelijk reizen met het openbaar vervoer dus zijn 1 dagje naar Sopot geweest. Ook een leuk stadje met veel winkels.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Gdansk • Sopot

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    23 landen bezocht
    28 reviews
    1 waardering

    “Divers: mooie natuur en toffe steden”

    Geplaatst 26-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2018 • met partner • zelfstandig

    Polen is één van mijn favoriete landen in Europa! De fijne steden als Warschau en Wrcolaw zijn het bezoeken waard, maar ook de natuur in Polen is prachtig. Polen heeft helaas het imago niet mee, maar daar moet maar eens snel verandering in komen. Polen heeft meer te bieden dan alleen grijze steden. De steden zijn kleurrijk met gezellige pleinen en meer!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Wroclaw  • Warschau • natuur

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    27 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Mooi land, veel genieten voor weinig”

    Geplaatst 18-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2018 • met vrienden • zelfstandig

    We zijn in Polen in een aantal steden geweest. Warschau, Krakau , Bydgoszcz en Torun. Overal is het oude centrum erg mooi. Vanuit alle steden hebben we een bus of treinreis gemaakt. Een leuke manier om meer van het land te zien. Over het algemeen zijn de mensen er aardig en behulpvaardig. Gezien de prijzen van eten, drank en openbaar vervoer is Polen echt een aanrader.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Warschau • Torun • Krakau

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    43 landen bezocht
    52 reviews
    9 waarderingen

    “Goedkoop genieten”

    Geplaatst 13-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2018 • alleen • zelfstandig

    Ik bezocht Polen verschillende keren. Ga voor een bruisend uitgaansleven naar Warschau, of voor cultuur naar Krakau. Een bezoek aan Auschwitz-Birkenau vergeet je nooit meer. De zoutmijnen van Wieliczka zijn ook de moeite waard om eens gezien te hebben.

    Verder bezocht ik het Noord-Oosten, een niet veel bezochte regio door buitenlanders. Gdansk is een koddige stad, maar heb je in een dagje wel gezien. Sopot is een badplaats in de buurt die best aardig is, en ook een leuke boulevard heeft. Verder zijn de Mazury meren erg mooi om te kanoën, en het laatste oerbos van Europa, Bialowieza, is ook aardig. De Europese bizon waart daar nog rond. De nabijgelegen grote stad Bialystok heb je in een uurtje of twee wel gezien.

    De Poolse cuisine is goed voor vleeseters. Ik hou zelf van soep uit brood.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Krakau • Gdansk • Wieliczka zoutmijn

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    26 landen bezocht
    56 reviews
    7 waarderingen

    “Voelde als thuis komen”

    Geplaatst 06-04-2019 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Voor mij voelde Polen als thuis komen. De mensen zijn vriendelijk! De kerken staan nog open, waar rust hangt. Heerlijk!
    En er is genoeg te zien en te beleven in de steden.

    Ik ben naar Polen gegaan om Auschwitz Birkenau een keer te gaan bezichtigen. Dit was in de zomermaanden echter alleen mogelijk in combinatie met een gids (kaarten worden vooraf opgekocht).
    Dit zou ik nooit meer doen! Tip ga in het laagseizoen.
    Het hoofdseizoen is top drukte! Het wordt niet alleen een 'museum' genoemd, maar je loopt alleen maar achter groepen mensen aan met een gids...mensen maken selfiefs bij de gaskamers, lopen over de rails en poseren voor de wagons.... etc. je krijgt meer het idee (op deze manier) van een pretpark, dan dat mensen besef krijgen van alle gruwelijkheden die daar hebben plaats gevonden. Ongepast! Niet voor herhaling vatbaar in een hoofdseizoen!

    Krakau is een mooie stad, met veel kleine musea! Heerlijk voor de afwisseling zodat je niet een hele dag rond loopt om cultuur op te snuiven, maar ook de tijd hebt om bijvoorbeeld buiten even te gaan wandelen. Een stad waar je mooi alles af kan wisselen.
    in de zomermaanden zijn er vaak buitenactiviteiten! De locals zijn vriendelijk en gaan graag een gesprek met je aan! Leuk! voor herhaling vatbaar! En goed te betalen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Krakau • Museum Rynek Underground • Indrukwekkend: Auschwitz (laagseizoen)

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    33 landen bezocht
    55 reviews
    13 waarderingen

    “Bijzondere week in Polen”

    Geplaatst 06-04-2019 • gereisd mei 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Polen is een heerlijke vakantiebestemming. Wij hebben echt alleen maar steden bezocht, omdat we een citytrip gingen doen. Ik dacht dat het redelijk grauw zou zijn in Polen, maar dat is echt niet waar. Het zonnetje scheen behoorlijk, dus dat maakt al een goede sfeer natuurlijk, maar er waren veel gezellige pleintjes waar je prima kon eten en drinken. Wij hebben natuurlijk de bekende wodka geproefd. Qua eten is het vooral veel vlees. Dat vind ik lekker, maar er is niet iets dat heel speciaal is geweest aan dat eten. Polen is misschien niet het meest welvarende land, maar zeker in opkomst. De mensen zijn erg vriendelijk en doen hun best om je te helpen, al is dat soms wel lastig met gebrekkig Engels.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Krakau • Auschwitz • Warschau

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    1 waardering

    “Polen super land! ”

    Geplaatst 22-11-2018 • gereisd januari 2018 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Ik kom al jaren in polen en het wordt steeds leuker. In diverse steden geweest waaronder, Poznan, Gdansk, Krakau. Warschau en Bialystok. Bialystok ook een aanrader! Ligt mooi bij het woud bialywieza. I love poland. Oh en voor de vrijgezelle mannen. Vrouwen zijn prachtig in polen! En dat in elke stad!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Poznan • Krakau • Bialystok

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    14 landen bezocht
    28 reviews
    3 waarderingen

    “Polen; leuk weekendje weg!”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd maart 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Polen is een prachtig land met mooie natuur en stranden. Het kent ook een paar grotere steden zoals; Wroclaw en Warschau. Waar ik beide ben geweest. Beide steden zijn perfect voor als je een rustig weekendje weg wilt of wanneer je met je voetbalteam een groot feest wilt bouwen. Overdag zijn er genoeg dingen te bezoeken en te doen. In de avond kan je er voor kiezen om ergens rustig een biertje te doen of je duikt het Poolse nachtleven in.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Warschau • Worclaw • Gdansk

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    31 landen bezocht
    13 reviews
    6 waarderingen

    “Wroclaw”

    Geplaatst 27-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2017 • met familie • zelfstandig

    Als je naar Polen toe gaat slaan dan zeker Wroclaw niet over. Deze oude stad heeft een prachtig plein met vele leuke barretjes en eettentjes. Met name Spitz en Pierogarnia Stary Młyn zijn zeer de moeite waard om heen te gaan. Ook zijn er door de gehele stad kabouters in allerlei soorten "verstopt". Heel leuk om deze te zoeken en te sparen voor je foto collectie. Maar ook de omgeving van Wroclaw is rijk met natuur zoals het immens grote park Szczytnicki is de moeite waard om te bezoeken. Heerlijk wandelen daar en met Hala Stulecia is er ook nog het een en ander te zien! Vanaf eindhoven vlieg je binnen 1,5 uur naar Wroclaw toe in Polen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

    Kabouters • Rynek Glowny • Park Szczytnicki

    Mijn Polen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Polen reiservaring!

Ben jij onlangs in Polen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Polen specialisten

Kras

Kras

Bij Kras vind je een groot aanbod bus- en autorondreizen door Oost-Europa, waaronder meerdere Polen rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties biedt verschillende rondreizen en stedentrips naar Polen en ook losse accommodaties.
Bezoek website

Novasol

Novasol

Novasol is sinds 1968 de grootste Nederlandse aanbieder van particuliere vakantiehuizen in Polen, van in de Beskiden tot aan de Masuren.
Bezoek website

Meer Polen reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Polen

Vergelijk hotelprijzen Polen

Top 3 Polen specialisten

Kras

Kras

Bij Kras vind je een groot aanbod bus- en autorondreizen door Oost-Europa, waaronder meerdere Polen rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties biedt verschillende rondreizen en stedentrips naar Polen en ook losse accommodaties.
Bezoek website

Novasol

Novasol

Novasol is sinds 1968 de grootste Nederlandse aanbieder van particuliere vakantiehuizen in Polen, van in de Beskiden tot aan de Masuren.
Bezoek website

Meer Polen reisorganisaties