• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Mumbai ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

5 Mumbai reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

60%

Wel oké

20%

Niet zo

20%

Vreselijk

0%

 • Rachel op 25-11-2017

  “Wat een chaos maar heel bijzonder!”

  Het is bizar hoe het kastensysteem recht onder je neus zo zichtbaar & voelbaar is. De stad is een mengelmoes van de rijken der aarde en de grootste sloppenwijken ter wereld. Persoonlijk vond ik het heel moeilijk om de ene minuut in extreme armoede te lopen en aan de overkant van de straat de meest prachtige gebouwen te zien. Tip: ga naar een sloppenwijk en geef Engelse les aan lokale kindjes. De dankbaarheid in hun ogen zul je nooit, maar dan ook nooit meer vergeten.

 • Tess op 02-11-2017

  “Indrukwekkend en bijzonder”

  Veel medereizigers raadde het mij af om een bezoek te brengen aan Mumbai. Ik ben blij dat ik dit toch heb gedaan. Ja het is er ontzettend smerig, overal ligt afval, eigenlijk voelt het alsof je continu op een afvalberg rondloopt (behalve het oude centrum, daar wordt wel schoongemaakt). Het is ook schrijnend om te zien hoeveel armoede er is (en nee, daarvoor hoef je echt niet een tour voor te doen door de achterstandswijken, dat zie je overal op straat), maar het is zo bijzonder om de bewoners van deze wereldstad te spreken en hun verhalen te horen. Ondanks de ellende en armoede zijn mensen ontzettend vriendelijk en behulpzaam (uitzonderingen daargelaten). Als je op je vakantie vooral niet geconfronteerd wil worden met armoede en smerigheid, dan zou ik hier zeker niet naartoe gaan. Maar in elk ander geval is Mumbai zeker een bezoek waard! Als je er bent ga dan zeker langs Dhobi Ghat, de grootste open air laundromat waar de was op kleur gesorteerd buiten hangt te drogen en naar de Haji Ali Dargah Mosque. Deze Mosque ligt op een schiereilandje, en op de weg er naartoe spoelen regelmatig golven zeewater over je voeten, dus trek niet je mooiste schoenen aan ;)

 • Mariëlle Plug op 28-10-2017

  “De grote metropool Mumbai”

  Geweldig om India een keer te zien! De mensen zijn er erg vriendelijk en de leefstijl is wel heel anders. Het viel mij in de grote stad op dat het ik het heel vies vond. Wij hebben op een cruise schip geslapen dus ik weet niet hoe het met de accomodaties zit maar de stad is cultureel zeker de moeite waard!

 • Kim op 18-10-2017

  “Druk warm en vies”

  Eerlijk gezegd was ik geen fan van mumbai. Het was bedrukkend warm en vies. Heb me hier niet onprettig gevoeld maar was gewoon niet mijn stad. Mooie oude gebouwen en leuk om markt over te struinen maar vond het niet speciaal en best vervallen. Ben hier ook maar 2 dagen geweest.

 • Claudia Boumans op 27-03-2017

  “Drukke en smerige stad”

  In de stad worden je eerste indrukken toch wel ruw verstoord. Van de ene kant prachtige gebouwen, maar ook veel armoede, stank en veel chaos. Maar goed daar waren we al een beetje op voorbereid. De Gateway of India en het Taj Mahal Palace, prachtige bouwwerken maar met een wereld van verschil, rijke Indiers met bonte kleding en de bedelaars in vale, kapotte kleding. We kregen van onze gids te horen dat we de bedelaars gewoon moesten negeren. Dat vind ik er moeilijk, dit zijn ook maar mensen. Na dit alles een beetje te hebben verwerkt zijn we naar een lokale markt gegaan, voor mij altijd een favoriet. Maar hier voelde ik me als blanke vrouw niet echt gemakkelijk. Ben tig keren ten huwelijk gevraagd en je word van boven tot onder opgenomen. Gelukkig blijven ze van je af, niet zoals in Marrakesch. Maar goed, de markt is een bonte mengeling van eten, drinken en dieren. Lieve schattige puppies, kittens etc werden hier naast de groenten, vlees, vis etc aangeboden.

  De Radha Rasabihariji tempel, een Krishna tempel midden in de stad, bij dit bezoek kleed ik me gepast, respect voor de cultuur. Schouders bedekt en een sarong voor mijn benen. Maar ja je hebt toch hier weer toeristen die denken dat ze op het strand liggen. En ook nog foto's maken van biddende mensen, dat doe je niet. Een mooie tempel die ook nog in gebruik is en dagelijks door vele krishna aanhangers bezocht wordt.
  Tevens vele autentieke straatjes ,waar van alles verkocht word. Van groenten tot henna.
  Mumbai is een drukke en smerige stad. Maar met hier en daar een pareltje.

India reis boeken – onze tips!

Top-5 India reisaanbieders

 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Shoestring – privé- & groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Mumbai reiservaring en tips!

Ben jij in Mumbai geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief