Vietnam ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

146 Vietnam reiservaringen en tips

Bezienswaardigheden

8,6

Gastvrijheid

8,3

Natuur

8,7

Stranden

7,3

Eten

8,6Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

 • Profiel Mo-Nica
  op 05-10-2015
  18 landen bezocht • 5 reviews • 3 waarderingen
  8,8

  “Vietnam - Scooters, Springrolls, Rijstvelden en Grote Steden.”

  Ik was nog nooit in Azië geweest. Na wat wikken en wegen besloten we om naar Vietnam te gaan. Ik heb wat boekjes en sites bekeken en gelezen. Maar wat in geen enkel boekje terug kwam was hoe westers het land al is. Het land roept (althans bij mij) veel oorlogsgeschiedenis op. En op de een of andere manier is daarmee ook de associatie van armoede. Het land heeft qua politiek ook weinig inbreng. Die combinatie zorgde ervoor dat mijn voorstelling anders is dan het er in werkelijkheid was. Cultuur is er zeker, de straat tentjes, de springrolls en de andere gerechten uit de heerlijke keuken... De hoedjes en scooters (ook dat associeer ik met Azië). De tempels waren wel weer heel anders dan in Cambodja & Bangkok (waar we daarna naar toe zijn gegaan). We hadden meer groot, groter, grootst verwacht en meer goud. De bezienswaardigheden zijn bij ons wel alleen de hotspot plekken geweest. We hebben weinig gereisd buiten de gebaande paden. Ik weet wel zeker dat cultuur daar meer te zien was dan op de toeristen plekken. We hebben natuur en steden bezocht. De Halong Baai, mooi. 2 dagen op de boot was ook precies goed. Geluk gehad met weer, prachtige zonsondergang en kajakken met de laatste stralen op het water. Hanoi, mooie stad, hier hebben wij heerlijk gegeten en deze stad gaf ons het meest Azië gevoel. Ook vriendelijke mensen. Veilige stad en goed om een eerste indruk van het stadsleven te krijgen. Hoi An, hoewel iedereen helemaal weg is van deze plaats viel het mij wat tegen. Het was een leuk dorpje, zeker leuk om geweest te zijn.... Overslaan zou zonde zijn. Maar de toeristen.... Het zijn er ZOOOO veel! Jammer. We zijn één dag naar Hué geweest. Deze stad heeft echt indruk gemaakt. Prachtig! Vooral de oude verboden stad is erg indrukwekkend. Via de Pass gereden. Mooi, maar niet indrukwekkend.. Boekjes geven daar toch een verkeerd beeld over vind ik. Relaxen op whale Island. Mooie plek. huisjes zijn wel erg basic. Geen airco, dat is niet storend. Eten prima! badkamerfaciliteiten waren erg matig. Bed was ook niet erg groot en behoorlijk hard. Maar de locatie is het wel waard. Saigon, hebben we weinig van gezien. Wel naar de chi chu tunnels geweest. Ik vond het nog al een tegenvaller. Ik had liever meer van de stad gezien dan die tunnels. Stad is erg westers, mooi contrast met Hanoi. Via de Mekong Delta zijn we naar Cambodja gevaren. Dit was echt de moeite waard. Langs de mekong het echte leven meer kunnen zien. Mooi.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Halong Bay • Mekong Delta • Hué

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 9
  • Eten: 10
  • Stranden: 9

  Gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met partner • individuele rondreis • met Riksja Travel

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel
  op 13-03-2015
  0 reviews • 0 waarderingen
  8,6

  “Perfect land voor wie geen maanden kan reizen”

  Vietnam is een ideale bestemming voor diegene die reizen in een "gewone" vakantie en geen maanden de tijd hebben om een rondreis te maken. In ongeveer drie weken ben ik van Noord naar Zuid gereisd middels de volgende route. Tijdens de route heb ik ook een bezoek gebracht aan Cambodja. De totale reisduur was 4 weken.

  Hanoi > Sapa > Hanoi > Halong Bay > Hue > Danang > Ho Chi Mihn City > Phnom Pehn (Cambodja) > Siem Raep (Cambodja) > Sihanoukville (Cambodja) > Koh Rong (Cambodja) > Phu Quoc > Ho Chi Mihn City

  Een echter aanrader is een easy rider tour. Ikzelf heb een tour gemaakt in 1 dag van Hue naar Danang. Een ervaring om nooit te vergeten. Ook de twee daagse tocht richting de top van de Fansipan (ook wel dak van IndoChina genoemd) was onvergetelijk. De tocht is erg pittig maar het uitzicht is waanzinnig.

  Voor een bezoek aan Halong Bay raad ik iedereen aan om goed te bedenken wat je daar wilt doen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten trips. Zo heb ik een bezoek gebracht en een nacht geslapen op het Castaway Island. Maar dit is echt een party island. Wie een meer rustige en romantische plek zoekt doet er goed aan een ander eiland uit te kiezen.

  Van andere reizigers hebben wij vernomen dat vooral Hoi An en Nha Trang nog echt de moeite waard zijn om ook te bezoeken.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Sapa  • Halong Bay • Hanoi

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 10
  • Eten: 9
  • Stranden: 7

  Gereisd december 2014 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

  1 waardering


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 11 juni 2015 20:25

   Heee, leuk om te zien dat je die reis alleen gedaan hebt, ik heb 2 nov tot 2 dec een optie op een vliegticket, Hanoi en terug via Saigon... Qua regendagen zijn het er wat maar volgens mij is dat nooit echt helemaal waterdicht toch. Heb jij goed weer gehad? en is het allemaal makkelijk te doen qua reizen? Ik heb best wel wat van de wereld gezien maar backpacken wordt de eerste keer dus als je nog tips hebt dan hoor ik het. Groetjes Raymond

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Vincent
  op 03-03-2015
  21 landen bezocht • 2 reviews • 0 waarderingen
  8,6

  “Sapa Trekking”

  Tieng chao,

  We zijn vanuit Hanoi met de nachtbus richting Sapa gegaan. Sapa is een klein dorpje hoog in de bergen in Vietnam, dicht bij de Chinese grens. Na een op z'n minst interessante rit, mensen (inclusief ik) die in het gangpad van de bus slapen en de nachtelijke pitstop om 3 uur waar iedereen naar buiten ging om uitgebreid te gaan zitten eten zijn enkele voorbeelden, kwamen we om 10 uur ‘s ochtends aan. Nadat alle locals de bus hadden verlaten en alleen Sophia (onze nieuwe Canadese reiscompagnon), Michaëla en ik nog in de bus zaten, kwam er iemand de bus in om te vertellen dat ze een hotel had, en voor 5 dollar per persoon willen we best wel even zien hoe de kamer eruit ziet. Het was een paar minuten lopen en we werden meteen vergezeld door een groepje klederdracht dragende vrouwtjes die een praatje kwamen maken. Zo liepen we met het hele circus van een mannetje of 10 richting ons hotel. De verrassend goed Engels sprekende vrouwtjes vertelden ons dat ze uit een klein dorpje in de buurt van Sapa kwamen. Ze vroegen of we geïnteresseerd waren in een trekking door de bergen en een overnachting bij hun thuis. Wij wilden eigenlijk nog even slapen, dus ze zeiden dat ze later ‘s middags terug zouden komen naar ons hotel. Met een armbandje om ons arm en een 'pinkie promise' met elk van de dames werden we verplicht om op de afgesproken tijd echt bij ons hotel te zijn.

  Om stipt 2 uur stonden ze er weer. Ze vertelden wat we zouden gaan doen, als we met hun mee zouden gaan en voor de prijs die ze vroegen en met de vriendelijkheid waarmee ze met ons praatte vonden we dit een goed idee. De volgende dag stonden de H'mong hill tribe vrouwtjes Zu (24), Pham (31) en Zu (45) ons om 10 uur op te wachten. We gingen eerst boodschappen doen op de markt, om het eten van de komende dagen in te slaan. Vervolgens begon de trek. De vrouwtjes zeiden dat we alles mochten vragen wat we wilden en omdat ze zo goed Engels konden spreken, lukte dat behoorlijk goed. Ze kwamen alle 3 uit hetzelfde dorp, dat uit zo'n 200 families bestaat, maar toch duurt het nog ruim 40 minuten om van het huis van Zu naar het huis van Pham te lopen. Ze hebben onder hun drieën 12 kinderen verdeeld. De leeftijd waarop de vrouwen gemiddeld een kind krijgen bij hun stam is namelijk 18 jaar. Tijdens het lopen/klauteren/klimmen over de bergen, waarbij de overeenkomst met het gezelschap van een Lord of the Rings wandeling snel gemaakt was, vertelden de drie Hobbits van alles over hoe het er bij hun aan toe gaat. Tijdens de lunch, met een uitzicht waar je u tegen zegt, werd het kindje dat Zu al de hele wandeling op haar rug droeg overgeheveld van de borst van Zu naar de borst van Pham, want Pham stond op knappen aangezien ze haar kind al 2 dagen niet had gezien.

  Rond een uurtje of 4 kwamen we aan bij het 'huis' van de jongste Zu, wat in z'n totaal de grootte van een flink klaslokaal had. Doordat Zu elke week een aantal toeristen over de vloer heeft kunnen ze met het geld dat ze daarmee verdient stukje bij beetje hun huis uitbreiden. De muren zijn gemaakt van golfplaten, maar reiken niet tot het dak waardoor het lijkt alsof je nog buiten bent, zeker omdat het af en toe ook behoorlijk waait binnen en de vloer van aarde is. Met een aantal grote houten palen die het schuine dak op z'n plaats houden, is de ruimte hoog genoeg om er zelfs nog een tweede verdieping in te bouwen, als ze het geld heeft. In de ene hoek staan 2 twijfelaars zonder matras en in de andere is een gat in de grond dat fungeert als fornuis. De rest van de ruimte is, op een laag tafeltje en een paar op maat gehakte boomstronkjes als stoelen na, leeg. Wij ploffen uitgeput neer en grijpen naar onze fles water, waar Zu en Zu beginnen met het eten maken. Pham ging naar huis om haar kindjes weer te zien en wij vroegen waar de wc was. Die was er niet. 'Ga maar gewoon ergens daarachter' zei Zu. 'Maar hoe werkt dat dan als je niet alleen maar hoeft te plassen? Gebruik je dan blaadjes ofzo?' 'Nee, blaadjes werken niet, gewoon een paar takjes pakken' zegt ze lachend. Na onze vreugdedans, omdat we wc-papier hadden meegenomen vanuit het hotel, keken we hoe Zu met een baby aan haar borst bezig was met het bereiden van de grote maaltijd met maar 1 pan. Ondertussen huppelden er een stuk of 6 kinderen, 10 varkentjes, 15 kuikentjes en 2 honden om en door het huis heen. Het eten was heerlijk en deed niks onder voor wat ze in Sapa in restaurants serveren. Stromend water hadden ze niet, ze moesten het water uit de rivier eerst koken voordat ze het konden drinken, maar in de 1,5 literfles water die op tafel stond zat geen water. Er moest gedronken worden. Met de nadruk op moest.

  De rijstwijn die er in de fles zat noemde ze liefkozend 'Happy Water'. En iedereen kreeg een shotje om te toasten. Happy Water is in principe gewoon wodka. Na de eerste ronde zei Zu dat haar inmiddels aangeschoven schoonmoeder en oude Zu niet naar huis mochten voordat de fles leeg was. Tijdens het eten kregen we om de paar minuten een shotje toegeschoven, en op een gegeven moment kwam het 2 jarige dochtertje van Zu ook om Happy Water bedelen. Toen het kindje om een tweede shotje begon te zeuren zei Zu dat ze haar dochtertje regelmatig Happy Water geeft omdat ze dan lekker rustig wordt en in slaap valt. Ook gebeurt het vaker dat het meisje omvalt, omdat ze simpelweg dronken is. Zwangerschap belet de vrouwen in het dorp ook niet in het stoppen met drinken van dit vrolijke water. We zijn een klein halfuurtje verder en de fles zit op dit moment nog voor 1/3 vol. De frequentie waarmee oude Zu ons shotjes aan het inschenken is, geeft aan dat Zu niets minder dat de waarheid sprak toen ze zei dat de rest niet naar huis mag voordat de fles leeg is en dat dit het moment is dat oude Zu echt graag naar huis wilt. Gezien het feit dat het kleine vrouwtje al behoorlijk aangeschoten is en ze nog zeker 40 minuten door het donker naar huis moet lopen, besluiten we het tempo voor haar op te voeren.

  De schoonmoeder van Zu, die er op z'n minst uitziet als 65, begint nu ineens borstvoeding te geven aan een klein kindje, waarop wij meteen vragen hoe oud ze is en van wie het kindje is. Vijfenveertig jaar is ze en dit is 1 van haar 14 kinderen. De fles is leeg en oude Zu en de schoonmoeder hebben nu officieel permissie van het Zu regime om te vertrekken. De vragen aan het adres van Zu zijn nu niet meer van het kaliber: Hoeveel mensen wonen er in jullie dorp, maar gaan meer richting: Ben je wel verliefd op je man? en, hoe vaak hebben jullie seks? Om een uurtje of 11, en na 1,5 fles Happy Water in onze magen te hebben gedeponeerd gaan we richting bed om te zien hoe happy we de volgende morgen opstaan. Van alle plekken op de wereld was dit zeker 1 van de laatste waar ik mezelf dronken zag worden. Katerig worden we wakker en ik heb blijkbaar ‘s nachts naast het bed gekotst. Pfff, verplicht dronken worden is niks voor mij. Ik verontschuldig me bij Zu, maar die begint me uit te lachen en zegt dat het haar ook zo vaak gebeurt. Ze stuurt zo de honden of het varken er zo wel op af. Binnen een paar minuten is de vloerpizza naar binnen gewerkt door de 2 honden en ziet alles er weer spik en span uit. Het volgende probleem dient zich aan: we moeten allebei poepen. Met bijna geen verdekte plekjes achter het huis, een brakke kop en een rol wc-papier zoeken we een mooi plekje op. Dit is next level kamperen. Met het varken op armlengte draaien we een mooie bolus voor het dankbare beestje dat binnen enkele tellen aanvalt waardoor al het bewijs dat wij hier onze behoefte hebben gedaan verdwenen is. Na een feestmaal als ontbijt vervolgen we ons pad. Het gaat allemaal iets moeilijker en zwaarder dan gister, maar het weer en uitzicht zijn wederom perfect dus uitbrakken doen we een andere keer wel. Na nog een half dagje door de bergen te hebben gestruind, zijn we doodop en na de lunch nemen we afscheid van Zu, Pham en oude Zu. We worden opgehaald door scooters die ons via de 12 kilometer lange hoofdweg terug naar Sapa brengen. Bij ons hotel aangekomen ploffen we in bed zonder enige intentie om ooit nog op te staan.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Sapa • Phong Na National Park • Hoi An

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 10
  • Stranden: 7

  Gereisd februari 2014 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Roxanne
  op 22-02-2015
  20 landen bezocht • 3 reviews • 2 waarderingen
  9,2

  “Hartveroverend Vietnam”

  Vietnam kwam dankzij gewonnen vliegtickets op ons pad en met mijn achtergrond in de reiswereld, werd een reisplan snel gemaakt. Eind maart 2014 vertrokken, waarbij we zijn gestart in Hanoi. Wat praktische tips voordat dit zootje ongeregeld aan boord ging werden natuurlijk niet overgeslagen. Vermijdt de visumprocedure op Nederlandse bodem en regel via een reisbureau/lokaal agent een aantal overnachtingen of tours (of het liefst heel de rondreis) zodat er Visa Approval voor je kan worden aangemaakt. Deze bemiddelingskosten zijn USD 10,00 en bij aankomst schaf je vervolgens het daadwerkelijke visum aan voor USD 45,00. Afgerond scheelt je dat zo'n €100,00 met de visumkosten die in Nederland worden doorberekend. Maar goed, het land is waar het om gaat natuurlijk;)

  We starten in het ontzettend chaotische Hanoi, wat mij als Azië liefhebber alleen maar goed bevalt. Het is een groot zootje en iedereen neemt op goed geluk beslissingen in het verkeer, zo lijkt het voor ons ongeoefende oog. Maar enkele dagen later en wat uren observatie later, weten we beter. Deze mensen en het verkeer zijn feilloos op elkaar afgestemd.. bizar! Maar Hanoi biedt meer dan alleen chaos in het verkeer, want het heerlijke en charmante Old Quarter geeft een echt inkijkje in de stad en je wandelt er met een veilig gevoel savonds doorheen. Voor de vroege vogels, ga lekker op tijd naar Hoan Kiem meer en zie hoe de stad ontwaakt met sporters, scooters en schoolgaande kinderen. Hanoi is daarbij ook nog eens een superstrategisch startpunt voor de allergaafste tours. Vanuit Hanoi neem je de nachttrein naar Lao Cai, de stad waar je aankomt wanneer je de omgeving van Sa Pa wilt verkennen. Sa Pa is echt een absolute must -see en een beetje een zonde om over te slaan als je in Vietnam bent. De rijstvelden rijken hier zo ver tot het oog zien kan, en het houdt niet op. Iedere bocht die je omslaat, biedt weer nieuwe en onvergetelijke uitzichten. Via leuke en lokale dorpen kun je bij een homestay uitkomen, of terugkeren naar het wat toeristischere stadscentrum van Sa Pa. Via de nachttrein reis je vervolgens weer terug naar Hanoi, om vanuit daar naar het volgende hoogtepunt te gaan, Ha Long Bay. Halong Bay ligt op een goede 4 uur rijden van Hanoi. Om hier wakker te worden met zonsopgang op een van de traditionele junks is echt een onvergetelijke ervaring. Je overnacht hier naar keuze 1 of 2 nachten op een boot van kleine opzet, waarbij de maaltijden steeds vers voor je worden bereidt. De avonden zijn ook indrukwekkend, door de vele lichtjes van boten en vuurvliegen boven het water. Ook de drijvende dorpen die je onderweg tegenkomt, waarbij men zelfs huisdieren houdt, laten een diepe indruk achter.

  We verlaten Halong Bay om per nachttrein van Hanoi naar Hué te gaan, wat overigens ook betaalbaar middels een binnenlandse vlucht kan. Hué is een totaal andere stad en een stuk ruimtelijker dan Hanoi. De straten zijn breder, er is veel minder verkeer en dus gewoon rustiger. Dat is een welkome afwisseling en de hoogtepunten hier kenmerken zich in de keizerlijke geschiedenis, waar vele tempels ter nagedachtenis of mausolea door zijn overgebleven en ook nog eens in zeer goede staat. Het zijn dus mooie en indrukwekkende gebouwen om te bezoeken en met de juiste gids kom je alles te weten over de intriges van de keizerlijke families.

  We verlaten Hué per bus om door te gaan naar Hoi An, wat achteraf het meeste indruk op mij heeft gemaakt qua centrum. Hoi An is zo'n stad die je moet voelen, beleven en ervaren. De sfeer is er onbeschrijfelijk, maar ik doe een dappere poging. Het historische centrum biedt veel leuke en goedkope boutique hotels en alles rondom de rivieroever is ontzettend sfeervol. Hoi An is daarnaast ook nog steeds enorm betaalbaar, of het nu de maaltijden betreft of een op maat gemaakt pak of avondjurk. Een trip naar My Son in het binnenland mag echt niet onderbreken en met de fiets ben je zo bij het strand. Heerlijk punt om dus een aantal nachten extra te verblijven en te onderbreken.

  Vanuit Hoi An gaan we met pijn in ons reizende hart verder naar Ho Chi Minh. Hier wacht er weer een drukke stad op ons, maar van een heel ander kaliber dan Hanoi. Ho Chi Minh is toch een stuk welvarender, wat losser, tropischer, gewoon anders. Ondanks dat de mensen hier beduidend anders zijn, kan ik niet zeggen dat het een beter is dan het ander. Het is gewoon anders. Ook hier is het koloniale gedeelte van de stad het stukje met de beste sfeer en leuke etablissementen. Het prijsniveau ligt ook hier weer erg laag. We zijn gewend geraakt aan de standaard van een euro of 2 voor de lunch en een euro of 5 voor het avondeten.. Wat betalen we dan in verhouding toch veel in Nederland! Vanuit Ho Chi Minh mogen de oorlogsmonumenten niet overgeslagen, waarbij vooral de tunnels van de Vietcong bezocht moeten worden. Ho Chi Minh is tevens de stad waar vandaan je vertrekt als Mekong Delta nog op de to-do-list staat. Mekong Delta is een heerlijke omgeving, die bol staat van de vruchtbare grond. De fruitplantages worden om de kilometer gerund door fanatieke Vietnamezen, die graag hun oogst aan ons laten zien. Ook de longtail boten bieden een bijzondere kijk op dit bedrijvige gebied, waarbij de drijvende markten slechts een voorbeeld zijn. Er zijn zo ontzettend veel leuke dorpjes te vinden langs de oever, waarbij je moeiteloos menig werkplaats kunt binnenlopen om de dagelijkse gang van zaken te aanschouwen. Bijzonder en veelzijdig ook weer. Vaak wordt er overnacht in Can Tho, wat als centrum voor de avonden voldoende vertier biedt! Een goede 4 uur rijden zijn we weer terug in Saigon, waarna je besluit om terug te vliegen naar Europa of om heerlijk te verlengen met de voeten in een van de mooie zandstranden. Om jezelf een extra binnenlandse vlucht uit te sparen kun je ervoor kiezen om op het vasteland te verblijven, bijvoorbeeld de drukkere plaats Phan Thiet of anders het rustigere Mui Ne. Voor de ultieme bounty neem je toch nog even lekker een vluchtje om naar het sprookjesachtige Phu Quoc, duiken en snorkelen maar!!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Hoi An • Sapa  • Halong Bay

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 9
  • Stranden: 8

  Gereisd april 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  1 waardering


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 11 juni 2015 20:29

   Leuk verhaal, echter dat met die visum is me niet echt duidelijk. Helemaal niets vanuit nederland regelen? Hoe adviseer je mij dit te doen, ik ga 2 nov tot 2 dec dit jaar alleen backpacken. Tenminste dat is het plan...;-) Groetjes Raymond

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Lies
  op 22-02-2015
  28 landen bezocht • 3 reviews • 1 waardering
  8,2

  “Vietnam: ga naar het noorden!”

  In november 2013 reisden we twee weken door Vietnam. Nieuw voor ons was het backpacken. Dit is prima te doen in Vietnam en ook erg aan te raden. Zo kwamen we op plaatsen waar weinig toeristen komen. Daar waar iedereen naar het westen richting Sapa ging, gingen wij naar het onbekende noorden, naar de plaatsen Dong Van en Ha Giang tegen de Chinese grens. Wat een ervaring! We zagen in een aantal dagen tijd, slecht drie toeristen. Met lokale busjes - tussen de tegels, scooter en kippenvoer - kom je op de meest afgelegen plekken en zie je de mooiste natuur. Ook Hanoi - met zijn drukke straatbeeld vol scootertjes, geweldige straatjes met ieders hun specifieke vakmanschap en het eten op straat - vonden wij een geweldige stad. Hoi An met zijn leuke restaurantjes, straten vol lampionnen en mooie strand was welkome afwisseling na 1,5 week backpacken. Ho Chi Minh trok ons qua stad niet zo aan, alhoewel het War Remnant Museum een 'must see' is. Ten slotte de laatste aanrader: de Mekong Delta. Wij kozen er voor om via de Mekong in een drie tal dagen naar de Cambodjaanse grens te reizen. Een unieke ervaring die we zeker iedereen zouden aanraden!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Hanoi • cu chi tunnels • dong van

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 8
  • Eten: 8
  • Stranden: 8

  Gereisd november 2013 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Felicia Hendriks
  op 22-02-2015
  1 review • 0 waarderingen
  9,6

  “Een land met vele gezichten - Vietnam”

  Wat een onvergetelijke indruk heeft Vietnam op mij gemaakt! De reis begonnen in het zuiden, Ho Chi Minh City, en geëindigd in het noorden, Hanoi. Voor mij de mooiste route, omdat ik hey persoonlijk steeds mooier vond worden. Ho Chi Minh City is geen mooie stad maar wel zeker een stad met een gruwelijke historie dat heel indrukwekkend is en heeft een super leuk centrum met barretjes, winkeltjes en heerlijk eettentjes. Op straat eten? Zeker aan te raden! Kijk waar er al meerdere mensen zitten en je kunt aanschuiven op de ministoeltjes die ze allemaal hebben staan. De stranden aan de oostkust zijn erg mooi en niet druk bevolkt. Phan Thiet wilde we graag zien, maar viel erg tegen. Niets te beleven. Snel doorgegaan naar Mui Ne. Geweldig!! Het is dat we maar 3 weken hadden anders hadden we hier wel een week kunnen blijven. Mooi strand, leuke hotels en genoeg te doen in de omgeving.

  Hoi An is een stadje waar we een aantal nachten zijn gebleven. Een mooi historisch stadje met een autovrij centrum. Dit centrum staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst. En met recht! 'S avonds kijk je je ogen uit. Mooie gekleurde lampions overal, op de rivier brandende kaarsjes, overal muziek en overheerlijk eten. Als je in Hoi An bent dan ook zeker naar My Son. Tempels te zien van de Champa.

  Hue, de oude keizerlijke hoofdstad, vond ik persoonlijk wat tegenvallen. De verboden stad was niet meer dan een grote stenen muur met daarin wel mooi houtwerk en mooie tuin maar voor de rest niet veel historie te zien qua kleding en info over de keizer. Jammer. Wel een schitterende mooie Parfum rivier en zoals in alle steden in Vietnam heel veel scooters die 10 rijen dik rijden en links en rechts inhalen. Blijft een indrukwekkend gezicht.

  Sapa en Halong Bay in het noorden waren voor mij de hoogtepunten. Sapa met mooie rijstvelden en de Hmong die daar leven. Soms wel wat opdringerig maar zeer zeker de moeite om mooie wandelingen te maken naar het dal.

  Halong Bay 1 nacht geweest op een mooie boot. Mooi om de krijtsteenrotsen in de zee te zien. Gewoon heerlijk genieten van de rust op het water en de mooie omgeving.

  Hanoi is ook een geweldige stad. Mooie historische gebouwen en in de avond de leuke smalle straatjes met veel winkeltjes en eettentjes. Ook daar weer heerlijk op straat gegeten.

  We hebben de reis met name met trein en bus afgelegd. Korte afstanden maar je zit relatief lang in trein of bus. Een afstand van 200 km daar doet de bus 5 uur over. Bedenk dit goed van te voren als je maar een paar weken hebt in Vietnam.

  Ik ga hier zeker weer een keer terug! Wat een land. Geweldig!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Sapa  • Mui Ne  • Hoi An

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 10
  • Stranden: 9

  Gereisd november 2014 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Nicole van der Steen
  op 19-02-2015
  1 review • 1 waardering
  7,0

  “Beetje tegengevallen”

  Na vele geweldige verhalen over Vietnam besloten wij het land ook maar eens te gaan verkennen, 4 weken van Hanoi naar Ho Chi Minh en zo'n beetje alle toeristische plekken die er tussen liggen. Ons is het land qua diversiteit en natuurschoon tegengevallen. Veel van hetzelfde en zeer regelmatig onvriendelijke bevolking die je continu probeert op te lichten, uit te buiten en af te zetten. Uitgestrekte velden met rijst, mooie stranden, ja oké, maar pak dan het vliegtuig naar bijv. Sicilië. Uiteindelijk zijn Halong Bay, Mekongdelta, Hoi An en Mai Chau onze hoogtepunten geworden. Halong Bay hadden we nog overwogen om over te slaan vanwege de wisselende verhalen (over vervuiling etc.) die we van tevoren lazen. Wij hebben nauwelijks plastic etc. in het water gezien. Onze boottour met Galaxy Premium was perfect geregeld (vaart niet alleen door Halong Bay maar ook Bai tu Long, echt een aanrader). Prachtige zonsondergang en -opkomst op het water. Reizen in Vietnam gaat gemakkelijk dat is dan weer een plus. Vietnamese eten ben je na een paar weken wel beu (bijna alles gefrituurd óf gebakken in een dikke laag olie). Een ervaring rijker maar voor ons is Vietnam geen aanrader, wellicht waren onze verwachtingen te hoog gespannen.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Mai Chau • Halong Bay • Mekong Delta

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 7
  • Eten: 7
  • Stranden: 8

  Gereisd januari 2015 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Mirella Dekker
  op 31-01-2015
  1 review • 1 waardering
  8,2

  “Zoveel verschillende ervaringen en indrukken in 1 land!”

  Wij zijn in 2009 in Vietnam van noord naar zuid gereisd. De indrukken die we daar hebben opgedaan zijn overal totaal verschillend van elkaar. Met de nachttrein naar Sapa, waar verschillende bergvolkeren wonen. De wandelingen door het schitterende landschap met rijstterrassen in de mist. De stammen met hun traditionele kleding en zich vastbijten in elke toerist om hun waar aan te verkopen en waar je soms moet rennen om de verkopers te ontlopen. Een tip is om het gebied te leren kennen is eenieder achterop een scooter bij een local. De wegen bestaan veel uit grindpaden en een lekke band heb je maar zo! Achterop bij een local zorgt ervoor dat je dit soort problemen niet hoeft op te lossen. Hanoi met haar 6 miljoen inwoners die overal rondrijden op 2 miljoen scooters. Waar de mannen vaak met hun armen om elkaar heen lopen om de sociale banden te bevestigen. Met een oude Chinese jonk door Halong Bay waarop je je waant als een prinses in een ver verleden! Hoi An met haar oude Chinese en Japanse koopmans huizen. Waar de bevolking elk jaar in november letterlijk het hoofd boven water probeert te houden vanwege de overstromingen. Wandelend over het strand van China Beach. Nha trang waar we iedere avond op het strand heerlijk hebben gebarbecued met de locals. Ho Chi Minh met haar 7 miljoen inwoners en het lijkt wel net zo veel scooters! Waar de gastvrijheid ongekend is en het eten overweldigend! Maar ook waar je moet oppassen voor pick-pockets. En dan het eiland Ohh Quoc met haar heerlijke night market, witte stranden en massages waar je de opgedane indrukken van de afgelopen 3 weken nog eens rustig tot je door kan laten dringen. Vietnam een land om nooit te vergeten!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Sapa  • Phu Quoc • Halong Bay

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 8
  • Eten: 8
  • Stranden: 7

  Gereisd oktober 2009 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Ingrid van Giessen
  op 16-01-2015
  3 reviews • 1 waardering
  9,4

  “Mooie natuur, veel cultuur en heerlijk eten”

  Een geweldige reis en wat hebben we genoten van het schitterend opgemaakte eten. Echt kunstwerken wat ervan gemaakt wordt. Nog niet zo toeristisch als Thailand, maar net zo mooi en gastvrij. Echt een aanrader.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Can Tho mekong river • Hoi An • Mui Ne

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 10
  • Stranden: 9

  Gereisd juni 2008 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis • met FOX Verre Reizen

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Frank De Buck
  op 28-12-2014
  2 reviews • 1 waardering
  8,4

  “Viet Nam: Land vol geschiedenis, cultuur en natuur”

  Vietnam is een land dat zeker aan te raden is! Het is zeer gemakkelijk om doorheen te reizen en de cultuur is enorm interessant.
  Van Noord naar Zuid loopt een treinlijn die alle grote steden aandoet, en die gemakkelijk te boeken is en niet duur. Vooral de nachttrein is handig als je tijd wilt sparen om te reizen. Je kan kiezen tussen een compartiment met 4 of 6 stapelbedden waarbij je dan samen ligt met andere reizigers. Ideaal om verhalen uit te wisselen, of gewoon om nieuwe mensen te leren kennen. Als je bij een Vietnamese familie ligt waarbij er iemand Engels kan, leer je enorm veel bij over hun cultuur en manier van leven. Zeker aan te raden. Hiervoor zou ik zeker de website http://www.seat61.com/ aanraden. Deze geeft niet enkel een indicatie van de prijzen, maar geeft ook de tijdstabellen etc.

  Een groot voordeel aan het land is de variatie van stad tot stad. Het oude romantische Hoi An met zijn lampions, de Keizerlijk stad Hue binnen de enorme citadel, de chaos binnen het oude stadsdeel van Hanoi en de rust in de bergen van Sappa en de Mekongdelta. Enkel al dit land doorkruisen is een avontuur op zich. Zeker ook het vermelde waard is het volledig in Russisch ondergedompelde Nha Trang (er is een directe vlucht tussen Moskou en Nha Trang, en dit is dan ook een zon- en zee- vakantie voor de Russen) en de Halong Bay. Met andere woorden, er is veel om te ontdekken!

  Met betrekking tot de cultuur is Vietnam een zeer interessant land. Vietnam is voor het grootste deel van zijn bestaan overheerst geweest of was in oorlog, en deze sporen zie je overal nog terug. Vooral van de oorlog tegen Amerika . Enkel jammer dat het meeste van de historische gebouwen minder dan 100 jaar oud is, of een (slechte) Replica van het originele. Opgelet, er zijn uitzonderingen, maar dit was wel wat jammer.
  Ook het feit dat er een groot verschil is tussen de waarden van de Communistische Partij en de steeds groter wordende kapitalistische invloeden en toerisme geven soms rare situaties. Al je rondloopt in het economische centrum van Saigon, kan je je echt niet inbeelden dat dit deel uitmaakt van de Socialistische Republiek. In Hanoi is deze sfeer dan volledig anders. Laat jezelf onderdompelen in deze communistische wereld aangezien het toch wel iets speciaals is. Zeker de verering van Ho Chi Minh is opvallend.

  Culinair is Vietnam ook hoogstaand. Om eerlijk te zijn verkies ik de Kmehr-keuken (uit Cambodja), maar de Pho (Vietnamese soep) en Che (dessert) zijn zeker aan te raden! Ook de typische Vietnamese koffie is nog steeds iets waar ik voor zou terug keren: een stroperige straffe koffie waarbij je dan zelf ijsblokjes aan toevoegt, meestal ook met room of gewoon zwart... Lekker!

  De natuur is ook prachtig, als deze niet vervuild is. Je merkt wel dat in Vietnam de natuur volledig in dienst staat van de Vietnamezen. Dit is opvallend op de plaatselijke marktjes waarbij dieren in te kleine kooien opeen gedrukt zitten te wachten tot ze aan stukken gesneden worden voor de volgende klant.

  Nog 1 tip, als je met de moto wilt rijden in Vietnam, weet dan goed wat je doet. Vietnamezen zijn een kei in het rijden op de scooter, maar om je plaats te vinden in deze chaos heb je best al wat ervaring. Je ziet veel toeristen (inclusief mezelf) rondlopen met verband aan de knieën, ellebogen, schouders, ... dewelke een mooi litteken wordt ter herinnering aan de reis.

  Vietnam is zeker aan te raden!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Hanoi • Mekong Delta • Hoi An

  Mijn Vietnam beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 9
  • Stranden: 8

  Gereisd april 2013 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Deel jouw Vietnam reiservaring!

Ben jij onlangs in Vietnam geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Top 3 Vietnam specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB heeft een ruim aanbod Vietnam rondreizen, zowel in groepsvorm als individueel met privéchauffeur.
Bezoek website

Van Verre

Van Verre

Bij Van Verre Reizen stel je met gespecialiseerde landendeskundigen je eigen individuele rondreis samen naar Vietnam.
Bezoek website

Local Hero Travel

Local Hero Travel

Een bijzondere ontmoeting, een onverwacht gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur: dat is de echte waarde van reizen. Regel je Vietnam rondreis met een reisspecialist ter plaatse, je local Hero.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Sawadee
333 Travel
Djoser
Shoestring
Riksja Vietnam
TUI
Tenzing Travel
SRC Reizen
Koning Aap

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief