Reiservaringen, verhalen en tips over de Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen essentials

Beste reistijd: December t/m augustus
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, gele koorts


Deel jouw reiservaring!

Vakanties naar de Nederlandse Antillen

Ons eigen stukje Tropen! De Nederlandse Antillen voelen wellicht niet heel exotisch en vreemd aan, maar zijn wel ideale eilanden om even helemaal niéts anders te doen dan lezen, zwemmen en chillen. Onderling hebben ze meer verschillen dan overeenkomsten: op Aruba vind je lange stranden, veel hoogbouwhotels en Amerikaanse invloeden, terwijl op Curaçao het toerisme meer verspreid is, de stranden in kleinere baaitjes liggen en je juist veel Nederlandse invloeden terugziet (en -hoort). Bonaire is het kleine broertje van de benedenwindse eilanden, waar je fantastisch kunt duiken en puur komt voor de rust. En dan zijn er nog de groenere en heuvelachtigere bovenwindse eilandjes St. Maarten, Saba en Sint Eustatius; die laatste twee vormen met hun vulkanen uitstekende dagtrips.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in de Nederlandse Antillen

ABC-eilanden: Aruba, Bonaire & Curaçao

De benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de Kleine Antillen. De eilanden zijn voornamelijk vlak en het is er vrij droog. De bekende dividivi-boom is het symbool van de eilanden, gevormd door de oostelijke passaat. Onderling verschillen de eilanden behoorlijk: Aruba heeft de grootse hotels en casino’s en wordt veel bezocht door Amerikanen en surfers. De stranden zijn er druk en langgerekt. Op Curaçao is het toerisme iets meer verspreid; het eiland is veelzijdiger en heeft cultureel gezien meer te bieden, met o.a. hoofdstad Willemstad en zijn tot UNESCO Werelderfgoed verklaarde oude binnenstad. Het kleine, rustigere Bonaire heeft de beste duikplekken van allemaal, maar heeft niet de grote hotels en toeristische mogelijkheden van Aruba of Curaçao.

SSS-eilanden: Saba, Sint Eustatius & Sint Maarten

De bovenwindse eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten behoren ook tot de Kleine Antillen. Deze zijn een stuk minder dor en droog dan de benedenwindse eilanden. Op de SSS-eilanden groeien allerlei soorten palmbomen, varens, orchideeën en fruitbomen. Het kleine Sint Maarten, dat uit een Frans en Nederlands deel bestaat, is vooral bekend door zijn unieke vliegveld. Omdat de landingsbaan zowat op het strand begint, komen op Maho Beach de vliegtuigen op zo’n 15 meter over je heen! Op Sint Eustatius, ook wel Statia genoemd, en Saba, The Unspoiled Queen, komen voornamelijk dagjestoeristen, die gaan duiken of de vulkaan beklimmen en ’s middags weer vertrekken.

NB. Tot de Grote Antillen, géén onderdeel van het Nederlands Koninkrijk, behoren Cuba, Puerto Rico Jamaica en Hispaniola.

< Lees minder

41 Nederlandse Antillen reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 41 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,3

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 7,6

  • Stranden: 9,2

  • Eten: 8,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Nederlandse Antillen.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    12 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Duikparadijs! ”

    Geplaatst 24-11-2017 • gereisd mei 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Een week naar Bonaire gereisd. Super ervaring. Mooie natuur en heerlijk lekker weer gedurende het hele jaar. Het hoogtepunt was voor mij toch wel echt het duiken en zwemmen met schildpadden. Klein Bonaire is zeker een aanrader! Vooral als je aankomt en je loopt een beetje door, dan ben je echt op een onbewoond eiland. Wij hebben regelmatig wat gedronken in het vd Valk hotel in Bonaire. Je kunt daar heel mooi snorkelen en er is een leuke cocktailbar op het strand. Verder kun je op Bonaire heerlijk eten. Zowel op kleine marktjes als in luxere restaurants. Wij hadden een scooter gehuurd en hebben daarmee het hele eiland gezien. Van de zoutvlaktes tot Kralendijk. Omdat Bonaire zo klein is kun je in een week alles makkelijk zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Klein Bonaire  • Jive beach  • Mangrove

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    18 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Curacao: poco poco”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Heerlijk genieten en uitrusten kan op alle mooie, kleine privè-strandjes op Curacao. Het is het eiland van poco poco, relaxen en genieten van het goede weer. Na twee keer een week overwinteren is het absoluut een aanrader voor alle mensen die geen zin hebben in een land met Spaans of frans sprekende mensen. Beklim de Christofferberg en doe eens een Quad tour over het koraal. Oh en vergeet de lichtjesbrug in Willemstad niet. Leuk!

    Tips: pak een terrasje tegenover de lichtjesbrug en bekijken hoe deze open gaat. De Hato grotten nabij het vliegveld zijn goed bewaard gebleven en absoluut een aanrader om te bezoeken. Het kan zijn dat je vleermuizen of leguanen spot, terwijl je wordt rondgeleid door een lokale gids. Je hoeft hier maar een aantal uurtjes voor uit te trekken. Bezoek een privé strandje, om zo tussen alleen de locals te liggen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Christofferberg • Willemstad, Curaçao • Jan Kok zoutmeer voor de flamingo's

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    13 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Curacao”

    Geplaatst 18-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2017 • met familie • zelfstandig

    Curacao is mijn favoriete eiland van de Nederlandse Antillen. De fijne sfeer, mooie stranden, veel gekleurde huisjes, het warme klimaat..ja ik ben gek op het eiland! Het is het eiland waar ik naar toe wil emigreren. Het fijnste aan Curacao vind ik de westkant. Waar veel mensen vlakbij Willemstad/Mambo Beach verblijven, verbleven mijn familie en ik vlakbij het Wespunt - op het Coral Estate resort. Hier in de buurt vind je de mooie en authentieke stranden, zoals de Grote Knip en Daaibooi. Beide favoriet. Verder is het heel leuk om op Curacao te wandelen in Willemstad, langs de verschillende wijken lopen, van het ene kleurrijke huis naar het andere kleurrijke huis. Je word zo vrolijk van al die kleuren! Het is geen goedkoop eiland, dus voor een budget vakantie ben je op Curacao niet echt op het goede adres, maar als je mooie stranden wilt zien, de caribische sfeer wilt proeven en je niet stoort aan de vele Nederlanders, dan is Curacao het eiland voor jou.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Grote Knip • Willemstad • Daaibooi

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,4

    28 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Curacao, prachtige stranden en lekker relaxen”

    Geplaatst 16-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2015 • alleen • zelfstandig

    Curacao is een bestemming waar je heen moet gaan voor de rust, om te relaxen, voor het mooie weer en de stranden. Als je op zoek bent naar cultuur en bezienswaardigheden dan ben je hier aan het verkeerde adres. Het is noodzakelijk om op Curacao een auto te huren omdat er bijna geen openbaar vervoer is. Het is leuk om met de auto elke dag naar een ander strandje te gaan bij westpunt, daar liggen de mooiste en rustigere stranden.
    Een van mijn favoriete stranden is Playa Kalki en ook Playa Grandi is leuk omdat je er schildpadden kunt zien en eventueel mee kunt zwemmen. Porto Mari is ook een prachtig strand, op weg daar naar toe vanuit de richting Willemstad kom je langs de flamingo's. Karakter is ook een leuke plek om aan het strand te liggen, als je er wat eet of drinkt dan kun je daar gratis liggen. Het eten is er heerlijk! Mambo beach is leuk (vooral voor de happy hours) maar wel toeristisch, er is een boulevard met wat winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Een van mijn favoriete plekken is Saint Tropez, je kunt er lekker lunchen, dineren, borrelen en er is een prachtig zwembad. Plaza bieu is een grote hal in Willemstad waar je in de middag kunt lunchen voor een klein prijsje. Je krijgt er lokaal eten en drinken en je schuift aan bij andere mensen aan houten lange tafels. Je vindt er ook veel locals. Tips qua restaurants; de gouverneur in Otrabanda, tinto op jan thiel, Osteria Rosso en de buurvrouw op weg naar/van Westpunt vanuit Willemstad. Willemstad is leuk om ff doorheen te lopen maar niet heel bijzonder, de pondjesbrug is natuurlijk leuk, het riffort in otrabanda waar je heerlijke ijskoffie kunt verkrijgen bij Douwe Egberts en de floating market. Het eiland is erg dor en er is weinig natuur. Wel is er de Christoffelberg die je kunt beklimmen, je moet wel vroeg gaan(voor 11 uur) anders is het te heet om naar boven te gaan. Ook moet je niet naar Curacao gaan om te shoppen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Playa kalki • Playa Porto Marie  • Mambo beach

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 4
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    16 landen bezocht
    26 reviews
    12 waarderingen

    “bon bini curacao!”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd maart 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Curaçao is ideaal voor een heerlijke strandvakantie. Als je erheen gaat raad ik je aan om (ter plekke!) een auto te huren om dit prachtige eiland te verkennen. Ik heb tot nu toe erg veel landen bezocht, maar nergens zag ik zo’n blauwe zee als in Curaçao. Je kunt er prachtig snorkelen en zelfs zonder een snorkelsetje zie je de visjes zwemmen. Voor de mooiste strandjes zou ik niet kiezen voor de bekende stranden, maar zou ik naar de ‘lokale’ strandjes gaan. Zelf ben ik verschillende keren bij de Grote knip geweest. Een prachtig klein strandje waar het niet al te druk is. Je ziet hier tevens veel locals, waardoor je ook daadwerkelijk het gevoel hebt dat je je op een tropisch eiland bevind. Helaas heb ik tijdens mijn vakantie op Curaçao weinig ‘typische gerechten’ gegeten. Zelf had ik het idee dat er niet specifiek een eigen keuken was, maar dat kan ik natuurlijk helemaal verkeerd hebben. Er is historie, maar je gaat niet naar curaçao voor de culturele hoogstandjes. Curaçao is prachtig voor een strandvakantie ne als je ervan houdt om je boodschapjes te kunnen doen bij de Albert Heijn ;-).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Grote Knip • Willemstad • Strand

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 4
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    31 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Curacao - duiken”

    Geplaatst 14-11-2017 • gereisd juli 2013 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Een heerlijke bestemming voor 1 tot 2 weken ontspanning. Veel langer dan dat zou ik er niet naartoe gaan. Zo groot is het eiland immers niet en je hebt het meeste snel gezien. De stranden zijn heerlijk, en ook de feestjes met een koude Polar of Amstel Bright zijn een aanrader (bijv de zaterdagmiddag op Zanzibar), maar waar je je vooral aan moet wagen is het duiken. Vooral voor beginners is dit ideaal. Je loopt namelijk gewoon vanaf het strand het water in en komt meteen de mooiste onderwaterwerelden tegen. Ik vond het ideaal dat ik niet van een boot hoefde af te springen en vanuit die positie moest gaan duiken.
    Andere aanraders:
    - klein Curacao met de catamaran
    - snorkelen op Playa Kalki
    - Shete boka
    - Christoffelberg beklimmen (wel zo vroeg mogelijk ivm de hitte)
    - Cas Abou strand
    - Eten bij de Marshe Bieu (de overdekte oude markt in Punda)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Klein Curacao • Shete Boka Park • Marshe Bieu

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    21 landen bezocht
    14 reviews
    9 waarderingen

    “Dushi Curaçao”

    Geplaatst 08-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2017 • met vrienden • zonvakantie • met TUI

    Wat is Curaçao toch iedere keer weer een heerlijk eiland om naar toe te gaan!
    Een perfecte combinatie van prachtige stranden, gezelligheid en bedrijvigheid, vriendelijke mensen en lekker eten.
    Op de verschillende stranden zijn steeds op andere dagen leuke feestjes of happy hours. Perfecte afsluiter van een dagje strand!

    Willemstad vind ik persoonlijk minder aantrekkelijk om naar toe te gaan. Absoluut een plek waar je geweest moet zijn tijdens je vakantie omdat er genoeg moois te zien is! Mooie en indrukwekkende musea.
    Maar ook aan Mambo Beach of Jan Thiel kan je je prima vermaken!
    Als je er voor de feestjes naar toe gaat, vraag dan even goed na op welke avond je waar moet zijn.

    Nadeel is dat wanneer er een cruiseschip aanmeert, het strand volloopt met mensen van de boot..

    Als je een hotel bij Mambo Beach wilt hebben is Bon Bini Seaside Resort écht een aanrader!



    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Mambo beach • Jan Thiel • Willemstad

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    26 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Rustig en relaxed bonaire”

    Geplaatst 06-11-2017 • gereisd september 2014 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Halverwege september ben ik in m'n eentje naar Bonaire gegaan. In die tijd is het erg rustig, dus voor een soloreiziger kan ik aanraden om niet in het laagseizoen Bonaire te bezoeken. Desondanks werd ik erg leuk ontvangen in een B&B van Nederlandse eigenaren. Zij hebben een tour rond het eiland en een scooter voor me geregeld. Ook hebben ze voor duikles en een paar mooie duiken gezorgd. De onderwaterwereld bij Bonaire is echt heel mooi, dus voor duikers kan ik het eiland zeker aanraden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Duiken • Zoutvlaktes Bonaire

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    19 landen bezocht
    27 reviews
    2 waarderingen

    “Lekker uitrusten en relaxen”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd mei 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    We zijn voor een rustige zonvakantie naar Curaçao geweest. Om toch een beetje weg te blijven van het massatoerisme rondom de populaire baaien hebben wij een appartement geboekt via een van de vele particuliere verhuurders op het eiland. In combinatie met een huurauto was dit een hele goede beslissing.
    De prijs was een stuk lager dan in een resort en de kwaliteit was minstens even goed, tot een privé zwembad aan toe. Met de auto kun je in 1 dag het hele eiland rond en een aantal leuke dingen zien. Pas wel op voor de overstekende leguanen die regelmatig de weg op lopen!
    Voor een heerlijke zonvakantie is Curaçao een perfecte bestemming. Wie meer wil doen dan alleen op het strand liggen kan ook lekker shoppen en rondstruinen in Willemstad of zelfs naar het op het midden van het eiland gelegen natuurpark gaan. Tip, doe dit niet op het heetst van de dag, want dan valt er weinig te zien.
    Verder is Curaçao natuurlijk voor ons Nederlanders een makkelijke bestemming. Je kunt er gewoon Nederlands praten en omdat het behoorlijk toeristisch is geldt in de meeste populaire stukken van het land de westerse standaard die we in Nederland gewend zijn.
    Persoonlijk vond ik dit wel wat jammer. Hierdoor zie je niet altijd het echte Curaçao, maar (te) vaak alleen hetgeen wat men denkt dat je wil zien. Ga daarom vooral ook eens buiten de toeristische gebieden om bijvoorbeeld wat te eten en je zult merken dat Curaçao veel meer te bieden heeft dan dure Nederlandse resorts!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Willemstad, Curaçao • Jan Thiel • Christoffel Nationaal Park

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    36 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Curacao, niet heel bijzonder”

    Geplaatst 03-11-2017 • gereisd april 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    In 2014 naar Curacao geweest. Ik had er hoge tropische verwachtingen van, maar ik vond dit achteraf gezien erg tegenvallen. De stranden zijn mooi wit, maar het eiland verder kon mij niet echt raken, geen bijzondere natuur en ik vond dat er over het hele eiland veel afval langs de weg lag. Er zijn wel leuke beach bars en leuk entertainment bij het strand, dus als je puur aan het strand wil liggen is het een mooie bestemming, voor bijzondere natuur zou ik hier niet naartoe gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Jan Thiel • Mambo beach • Kleine knip

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nederlandse Antillen reiservaring!

Ben jij onlangs in Nederlandse Antillen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een zeer ruim aanbod van zonvakanties en All-inclusives naar de Nederlandse Antillen, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Eilandhoppen op de Antillen? Dan moet je bij FOX zijn. Daar vind je verschillende Aruba, Bonaire & Curaçao combinatievakanties.
Bezoek website

TUI

TUI

Een goedkope zon- en strandvakantie naar Curacao, Bonaire of Aruba? Arke heeft een enorm aanbod!
Bezoek website

Meer Nederlandse Antillen reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Nederlandse Antillen

Vergelijk hotelprijzen Nederlandse Antillen

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een zeer ruim aanbod van zonvakanties en All-inclusives naar de Nederlandse Antillen, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Eilandhoppen op de Antillen? Dan moet je bij FOX zijn. Daar vind je verschillende Aruba, Bonaire & Curaçao combinatievakanties.
Bezoek website

TUI

TUI

Een goedkope zon- en strandvakantie naar Curacao, Bonaire of Aruba? Arke heeft een enorm aanbod!
Bezoek website

Meer Nederlandse Antillen reisorganisaties