Reiservaringen Egypte, reisverhalen & tips over reizen naar Egypte

Egypte essentials

Beste reistijd: Oktober t/m mei
Visum nodig? Ja, vooraf via Visum Egypte
Minimum vliegduur: 4,5 uur
Richtprijs retourticket: € 300
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, hepatitis B, rabies, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Egypte

Egypte is een reisbestemming die de laatste jaren door politieke onrust behoorlijk in diskrediet geraakt is. Maar hoe je het wendt of keert, het blijft een legendarisch vakantieland met een enorme erfenis aan historische schatten. Met fascinerende oude steden ook, en uitgestrekte woestijnen. Met de mystieke Nijl, talloze winterzonstranden en geliefde duikplekken. Een van de meest bijzondere plaatsen in de Egyptische woestijn is het Sint Catherina Klooster, gelegen aan de voet van de Sinaïberg. Maak ook een cruise over de Nijl van Luxor naar Aswan, onderhandel in de soeks van chaotisch Caïro, slaap in de woestijn en ontwaak bij een adembenemende zonsopgang.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Egypte

De hectische hoofdstad Caïro

Caïro

Met meer dan 16 miljoen inwoners is Caïro de grootste metropool van Afrika en de Arabische wereld. Chaotisch en hier en daar smerig, maar wel fascinerend en exotisch. Aan de rand van de stad vind je de beroemde Piramiden van Gizeh, als enige van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen nog aanwezig. Behalve de piramiden, kun je er ook oude tempels, graven, kerken en het Egyptisch museum bezoeken. Winkeltip: de beroemde Khan el-Khalili bazaar, met een labyrinth van smalle straatjes en winkeltjes.

Luxor en het Dal der Koningen

Luxor, ongeveer in het midden van Egypte, langs de Nijl, is een toeristische stad. Terecht, want er is veel te zien aan historische schatten: de Luxortempel, de Tempel van Karnak en de kolossen van Memnon. Je kunt langs de vele archeologische sites in de omgeving fietsen. In de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen kun je de graftombes van farao’s en koninginnen bekijken.

Zwemmen in de woestijn

De Westelijke Woestijn in Egypte herbergt vijf oases. Vier ervan liggen enigszins tussen Caïro en Luxor, waarvan Bahariya de meest bezochte is. Dit is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Zwarte Woestijn, de Witte Woestijn en Crystal Mountain. Het minst toeristisch is Siwa bij de Libische grens, een oase en gelijknamig stadje diep verstopt in de woestijn. Hier kun je zwemmen in de warmwaterbron van Cleopatra’s Bath of Fatna’s Spring, midden tussen de dadelpalmen, met ijsvogels om je heen.

< Lees minder

49 Egypte reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,4

Op basis van 49 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,3

  • Gastvrijheid: 6,8

  • Natuur: 6,9

  • Stranden: 8,1

  • Eten: 6,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Egypte.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,5

    19 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Nijlcruise en piramides”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd juni 2010 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met TUI

    Een van de mooiste manieren om Egypte te leren kennen is met een Nijlcruise. Wat wij zien als 5 sterren cruise is niet de standaard van Egypte, wel was alles goed geregeld. Ik vond het een heerlijke manier van reizen, dobberen met je cruise op de Nijl. Liggen aan het zwembad, terwijl ondertussen het mooie landschap aan je voorbij trekt. Vaak in de ochtend (door de hoge temperaturen) vertrokken we met de gids naar de mooie en kolossale tempels. Heel indrukwekkend. De medewerkers van de cruise zijn beleefd en proberen je het naar je zin te maken. Bij de tempels kunnen de verkopers erg agressief zijn, wat maakt dat het land minder gastvrij is. Met alleen een nijlcruise kom je niet in de buurt van de Piramides, deze liggen in de omgeving van Cairo. Wij hebben een reis gekozen die deze twee bezienswaardigheden combineerden, echt een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor • Piramides • Tempel van Karnak

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,6

    44 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Mooie oudheden, opdringerige mensen”

    Geplaatst 11-05-2019 • gereisd oktober 2009 • 3 weken lang • met vrienden • groepsrondreis

    Als je van oudheden houdt is Egypte een must see. Prachtige detailleerde reliefs, sommige zelfs nog met kleur. De pyramides van Gizeh spreken tot ieders verbeelding. Gewoonweg niet in te denken hoe men die zware rotsblokken op elkaar gestapelt heeft gekregen zonder dat er hijskranen of iets dergelijks voorhanden waren in die tijd. De mooiste plek vonden we Luxor, ook omdat je van daaruit veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Vanuit Aswan maakten we een uitstap naar de verplaatste tempel van Abu Simbel. Doordat het stuwmeer vol water zou komen zou deze tempel verdwijnen onder het wateroppervlak. De hele tempel is toen afgebroken en op een hoger gedeelte heropgebouwd. Geniaal. In het Egyptisch museum in Cairo kijk je je ogen uit en zie je het originele dodenmasker van Toet Anch Amon. Goud met blauw, na al die jaren zie ik het nog steeds voor me. De rode zee is fantastisch, je kunt er geweldig snorkelen, en onder water is veel te zien. Toch is er een minpunt, best een groot minpunt. De Egyptenaren die wij ontmoeten bij de bezienswaardigheden behoren tot de categorie "de vervelendste en irritantste mensen ter wereld". Echt heel opdringerig. En voor hen is een nee geen nee. Ze blijven je achterna zitten met hun handel, die je beslist niet zou willen kopen. Ze schijnen niet te begrijpen dat je zo geen klanten werft. Egypte, een land met potentie, alleen de mentaliteit van de mensen zou iets geupgrade moeten worden in mijn beleving.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor • Aswan • Cairo

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 6
    • Eten: 5
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    26 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Piramides, kamelen en koraal”

    Geplaatst 08-05-2019 • gereisd augustus 2013 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Om de prachtige piramides te bekijken is een afzonderlijke reis naar Cairo heel erg de moeite waard. Ik heb dit eenmalig gedaan en was erg onder de indruk. Daarnaast heb ik Egypte ook tweemaal bezocht om een weekje te ontspannen aan het strand. Ik ben een groot snorkelfan en heb op veel plekken over de wereld gesnorkeld, maar nergens heb ik het rif en de visjes zo prachtig en kleurrijk gezien als hier.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Cairo • Sharm al Sheikh

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 5
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    28 landen bezocht
    52 reviews
    18 waarderingen

    “Piramides, strand en cultuur”

    Geplaatst 13-04-2019 • gereisd april 2010 • 1 week lang • met familie • groepsrondreis • met Shoestring

    Ik wilde Egypte bezoeken om de piramides te zien, wat een magnifieke bouwwerken zijn dat. Cairo zelf is erg druk en chaotisch, hier hebben we wel een aantal mooie musea bezocht. We hebben een kleine rondreis gemaakt en zijn ook naar Luxor en de kust geweest. De afwisseling van de omgeving is erg mooi, alleen zou ik niet nog een keer terug gaan. Wanneer je de hoogtepunten hebt gezien is het ook mooi geweest. En als vrouw wel een aantal minder prettige ervaringen gehad, daarom waren wij blij dat we met een groepsreis mee waren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor Tempel • Piramides • Museum Cairo

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    16 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Nijlcruise Egypte”

    Geplaatst 11-04-2019 • gereisd april 2016 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis • met TUI

    Een cruise vanuit Luxor over de Nijl gehad. Het was een mooie ervaring. 's nachts vaarde we en overdag hadden we meestal twee excursies. De temperaturen kunnen wel erg oplopen (rond de 40 graden). Maar als je er voor kiest om niet in het midden van de dag er op uit te trekken dan is het prima. We aten op de boot waardoor ik geen ervaring heb met het eten in het land zelf. De sahara is prachtig, de tempels zijn net zo mooi en om de Nijl heen is een mooie groene natuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor • Aswan • Philae

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    55 landen bezocht
    53 reviews
    12 waarderingen

    “Veel oudheden en moois, maar ook problemen”

    Geplaatst 09-04-2019 • gereisd februari 2018 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wij hebben grotendeels de Nijl gevolgd. Begonnen in het drukke Caïro langzaam naar het Zuiden, eerst met de trein wat een goede indruk geeft van het land maar niet zo makkelijk is voor toeristen om te gebruiken. En het stuk tussen Aswan en Luxor via een Cruise en eindigend in een all inclusive resort in Hurghada, wat totaal niets met het land te maken heeft. De oudheden zijn verbluffend en de mensen supervriendelijk en houden van kinderen, wat we merkten bij ons zoontje van 1 jaar oud. Echter moet Egypte nog flink herstellen van de terugloop van toeristen, zijn er ongeregeldheden en nog talloze problemen waar dit land mee te maken heeft.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Aswan • Luxor • Cairo

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    20 landen bezocht
    56 reviews
    22 waarderingen

    “Veel te bieden, maar niet altijd gastvrij”

    Geplaatst 09-04-2019 • gereisd november 2011 • 1 week lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    Ik was ooit in Egypte voor een zonvakantie. Die zon was er! De hotels zijn over het algemeen ook prima waardoor je echt heel goed naar Egypte kan voor een strandvakantie, maar ook qua snorkelen en duiken is Egypte ongeëvenaard, zeker gezien het feit dat het slechts een paar uurtjes vliegen is.

    Cultureel heeft het land ook best wat te bieden, niet alleen de pyramides maar natuurlijk ook de grote steden. De gastvrijheid vond ik zeer wisselend, echt alles van zeer vriendelijk tot aan de bekende agressie die helaas tekenend is voor de relatie tussen noord Afrika en toeristen. Dat bedierf voor ons deels de pret, een taxi nemen was altijd gezeik bijvoorbeeld.

    Volgens mij is het momenteel niet heel veilig, op de badplaatsen na. Voor mij zou de reden om Egypte nog een keer te bezoeken, vooral de duikmogelijkheden zijn. Het land heeft meer te bieden, maar door de (matige) gastvrijheid wat minder voor mij.

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    16 landen bezocht
    1 review
    2 waarderingen

    “Goed vertoeven in El Gouna”

    Geplaatst 07-02-2019 • gereisd december 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    El Gouna is nog niet zo bekend en bestaat pas 30 jaar. Daardoor mist het authentieke sfeer van Egypte. Daar staat tegenover dat alles er fris uitziet en je niet door verkopers wordt lastig gevallen. Het bestaat uit 3 delen; Down town (een aardig centrum), de Marina met prachtige jachten en het strand. Behalve (op zee) duiken en snorkelen is een tochtje door de lagunes best de moeite waard.

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    1 review
    6 waarderingen

    “Dagboek reis naar Egypte : Steve Geerts”

    Geplaatst 24-08-2018 • gereisd januari 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Duizend-en-een nachten & gedachten...
    Auteur Steve Geerts

    Droom ook jij van een verre reis naar het land van duizend-en-een-nacht in het verre Egypte ? Het land van farao's en hun feeërieke verleden. Of schrikt deze bestemming je af, actueel geconfronteerd met politieke strubbelingen ?
    Heb je een onveilig idee over het land van Aladin en de wonderlamp ?
    'Een Oosterse nacht en een Oosterse dag...'

    Sta je op het punt te vertrekken naar Egypte of ben je aan het overwegen deze verre reis te ondernemen ?
    Bezocht je Egypte reeds en beleefde je dezelfde impressies ?
    Heb je duizend-en-een gedachten en vooroordelen
    die je geest overrompelen ?
    Dan is dit compact geïllustreerd dagboek van mijn éérste en beslist niét laatste reis, naar dit magisch mooie land een goede leidraad in vertrouwen, ideeën en ervaringen die je beslist zullen meevoeren in duizend-en-een nachten & gedachten van het verre Oosten...
    Een unieke ervaring die ik dan ook graag met jou deel, om met een gerust gevoel ook de stap te zetten naar het magische Egypte, zoals ook ikzelf de éérste stap aarzelend heb gezet...
    "Droom niet je leven, maar lééf je dromen !"

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Marsa Alam

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    31 landen bezocht
    27 reviews
    16 waarderingen

    “Een land van oudheden en meer....”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd mei 2013 • 2 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Koning Aap

    Naast de bekende piramides heeft Egypte veel meer te bieden. De piramides met de sfinx waren indrukwekkend, zeker wanneer je bedenkt hoe deze gigantische bouwwerken gebouwd moeten zijn in een tijdperk zonder de hedendaagse technische hulpmiddelen. Het meest indrukwekkend vond ik de tempel in Abu Simbel. Het is ongelooflijk wanneer je ontdekt dat deze tempel in stukken gezaagd is en verplaatst is naar een hoger gelegen stuk land. Door de bouw van de Aswandam zou een meer ontstaan (het Nassarmeer) en zou de tempel onder water komen te staan. De tempel met zijn beelden vormt nu de buitenkant van een holle koepel!!!
    Wanneer je in Egypte bent dan is een bezoek aan deze tempel bijna een vereiste!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Abu Simbel • Cairo • Luxor Tempel

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Egypte reiservaring!

Ben jij onlangs in Egypte geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Egypte specialisten

Corendon

Corendon

Corendon heeft een aanbod van meer dan 100 zonvakanties, all-inclusives en cruises naar Egypte, al vanaf €299.
Bezoek website

TUI

TUI

TUI biedt een ruim aanbod van complete all-inclusive zonvakanties naar Egypte al v.a. €355 incl. retourvlucht.
Bezoek website

Egypte.nl

Egypte.nl

Dé specialist in Egypte reizen met een groot aanbod aan zonvakanties, (maat)rondreizen, nijlcruises, woestijnsafari’s en duikexcursies.
Bezoek website

Meer Egypte reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Egypte

Vergelijk hotelprijzen Egypte

Top 3 Egypte specialisten

Corendon

Corendon

Corendon heeft een aanbod van meer dan 100 zonvakanties, all-inclusives en cruises naar Egypte, al vanaf €299.
Bezoek website

TUI

TUI

TUI biedt een ruim aanbod van complete all-inclusive zonvakanties naar Egypte al v.a. €355 incl. retourvlucht.
Bezoek website

Egypte.nl

Egypte.nl

Dé specialist in Egypte reizen met een groot aanbod aan zonvakanties, (maat)rondreizen, nijlcruises, woestijnsafari’s en duikexcursies.
Bezoek website

Meer Egypte reisorganisaties