Reiservaringen Egypte, reisverhalen & tips over reizen naar Egypte

Egypte essentials

Beste reistijd: Oktober t/m mei
Visum nodig? Ja, vooraf via Visum Egypte
Minimum vliegduur: 4,5 uur
Richtprijs retourticket: € 300
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, hepatitis B, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Egypte

Egypte is een reisbestemming die de laatste jaren door politieke onrust behoorlijk in diskrediet geraakt is. Maar hoe je het wendt of keert, het blijft een legendarisch vakantieland met een enorme erfenis aan historische schatten. Met fascinerende oude steden ook, en uitgestrekte woestijnen. Met de mystieke Nijl, talloze winterzonstranden en geliefde duikplekken. Een van de meest bijzondere plaatsen in de Egyptische woestijn is het Sint Catherina Klooster, gelegen aan de voet van de Sinaïberg. Maak ook een cruise over de Nijl van Luxor naar Aswan, onderhandel in de soeks van chaotisch Caïro, slaap in de woestijn en ontwaak bij een adembenemende zonsopgang.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Egypte

De hectische hoofdstad Caïro

Caïro

Met meer dan 16 miljoen inwoners is Caïro de grootste metropool van Afrika en de Arabische wereld. Chaotisch en hier en daar smerig, maar wel fascinerend en exotisch. Aan de rand van de stad vind je de beroemde Piramiden van Gizeh, als enige van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen nog aanwezig. Behalve de piramiden, kun je er ook oude tempels, graven, kerken en het Egyptisch museum bezoeken. Winkeltip: de beroemde Khan el-Khalili bazaar, met een labyrinth van smalle straatjes en winkeltjes.

Luxor en het Dal der Koningen

Luxor, ongeveer in het midden van Egypte, langs de Nijl, is een toeristische stad. Terecht, want er is veel te zien aan historische schatten: de Luxortempel, de Tempel van Karnak en de kolossen van Memnon. Je kunt langs de vele archeologische sites in de omgeving fietsen. In de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen kun je de graftombes van farao’s en koninginnen bekijken.

Zwemmen in de woestijn

De Westelijke Woestijn in Egypte herbergt vijf oases. Vier ervan liggen enigszins tussen Caïro en Luxor, waarvan Bahariya de meest bezochte is. Dit is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Zwarte Woestijn, de Witte Woestijn en Crystal Mountain. Het minst toeristisch is Siwa bij de Libische grens, een oase en gelijknamig stadje diep verstopt in de woestijn. Hier kun je zwemmen in de warmwaterbron van Cleopatra’s Bath of Fatna’s Spring, midden tussen de dadelpalmen, met ijsvogels om je heen.

< Lees minder

41 Egypte reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,4

Op basis van 41 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,1

  • Gastvrijheid: 7,0

  • Natuur: 6,9

  • Stranden: 8,0

  • Eten: 7,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Egypte.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    1 review
    3 waarderingen

    “Dagboek reis naar Egypte : Steve Geerts”

    Geplaatst 24-08-2018 • gereisd januari 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Duizend-en-een nachten & gedachten...
    Auteur Steve Geerts

    Droom ook jij van een verre reis naar het land van duizend-en-een-nacht in het verre Egypte ? Het land van farao's en hun feeërieke verleden. Of schrikt deze bestemming je af, actueel geconfronteerd met politieke strubbelingen ?
    Heb je een onveilig idee over het land van Aladin en de wonderlamp ?
    'Een Oosterse nacht en een Oosterse dag...'

    Sta je op het punt te vertrekken naar Egypte of ben je aan het overwegen deze verre reis te ondernemen ?
    Bezocht je Egypte reeds en beleefde je dezelfde impressies ?
    Heb je duizend-en-een gedachten en vooroordelen
    die je geest overrompelen ?
    Dan is dit compact geïllustreerd dagboek van mijn éérste en beslist niét laatste reis, naar dit magisch mooie land een goede leidraad in vertrouwen, ideeën en ervaringen die je beslist zullen meevoeren in duizend-en-een nachten & gedachten van het verre Oosten...
    Een unieke ervaring die ik dan ook graag met jou deel, om met een gerust gevoel ook de stap te zetten naar het magische Egypte, zoals ook ikzelf de éérste stap aarzelend heb gezet...
    "Droom niet je leven, maar lééf je dromen !"

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Marsa Alam

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    31 landen bezocht
    27 reviews
    12 waarderingen

    “Een land van oudheden en meer....”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd mei 2013 • 2 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Koning Aap

    Naast de bekende piramides heeft Egypte veel meer te bieden. De piramides met de sfinx waren indrukwekkend, zeker wanneer je bedenkt hoe deze gigantische bouwwerken gebouwd moeten zijn in een tijdperk zonder de hedendaagse technische hulpmiddelen. Het meest indrukwekkend vond ik de tempel in Abu Simbel. Het is ongelooflijk wanneer je ontdekt dat deze tempel in stukken gezaagd is en verplaatst is naar een hoger gelegen stuk land. Door de bouw van de Aswandam zou een meer ontstaan (het Nassarmeer) en zou de tempel onder water komen te staan. De tempel met zijn beelden vormt nu de buitenkant van een holle koepel!!!
    Wanneer je in Egypte bent dan is een bezoek aan deze tempel bijna een vereiste!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Abu Simbel • Cairo • Luxor Tempel

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    4 reviews
    14 waarderingen

    “Duiken of piramides bekijken”

    Geplaatst 23-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2014 • met familie • zelfstandig

    Ik heb de egyptenaren als een erg vriendelijk volk ervaren. Ik vond het eten niet bijzonder. De stranden bij Eilat waren ook niet bijzonder, maar prima. Wel bijzonder was het om de woestijn in te rijden en een piramide te bezoeken. De duiken die ik heb gemaakt zijn daar super. Hele goede plek om je padi te behalen. Makkelijk dan om in een all-inclusive resort te gaan zitten en je verder te laten verwennen met goede massages.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Eilat • Hurghada • Luxor

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    25 landen bezocht
    26 reviews
    12 waarderingen

    “Fijn zon- en perfecte duikbestemming!”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd juli 2013 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Nu zou ik er niet zo snel naar toe gaan vanwege de onrust, maar een aantal jaren geleden ben ik er verschillende keren geweest. Heerlijk weer, mooie grote resorts en de perfecte onderwaterwereld!! Ik heb er mijn eerste duikcursus afgerond en mijn tweede gedaan, echt een aanrader als je van duiken houdt. Je hoeft niet diep te gaan om er al veel te kunnen zien en dit geldt ook voor snorkelen. Zelf dat is al fantastisch daar. Bij sommige badplaatsen liggen ook wel leuke dorpjes, maar daar moet je van tevoren wel even goed naar kijken. Leuke activiteiten zijn: met de quad de woestijn in en langs bij een dorpje in de woestijn. Vaak gaan ze hier met jeeps of kamelen naar toe.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Sharm - el Sheikh • Port Ghalib • Marsa Alam

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    21 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “Piramides & Strand”

    Geplaatst 22-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2013 • met vrienden • zonvakantie • met TUI

    Egypte is een prima land om op een all inclusive vakantie te gaan. Lekker zonnebaden aan het strand en het snorkelen is de moeite waard! Er is genoeg vermaak op het strand in de zin van bananen, bootjes, paragliden, jetskies, etc. Sharm El Sheikh is een leuke plaats met veel restaurants en barretjes. Zelfs een Hard Rock Cafe! Het is mooi om met een excursie vanuit het hotel, in Luxor de piramides gezien te hebben. Die kan je dan wel mooi van je lijstje afvinken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor • Sharm El Sheikh • Hurghada

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 5
    • Eten: 5
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    34 landen bezocht
    26 reviews
    10 waarderingen

    “Eeuwenoud Egypte”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd oktober 2013 • 2 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Kras

    Egypte heeft zowel hoogte als dieptepunten. De hoogtepunten zijn onder andere Luxor en de Piramides. Hier beleef je het echte oude Egypte en kun je veel van de geschiedenis meekrijgen. Je kunt ook goed snorkelen (of duiken) en de onderwaterwereld is adembenemend. Daarentegen is de bevolking enorm opdringerig, vooral bij de trekpleisters. zelfs kinderen proberen geld aan je te verdienen. Onze bus waar we mee op pad waren is beroofd, dus let goed op je bezittingen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor • Piramides • Museum Cairo

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 4,2

    16 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Geen aanrader”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd mei 2007 • 1 week lang • met familie • zonvakantie

    Naar verhouding een goedkope vakantie. All inclusive is wat mij betreft geen aanrader. Veel van hetzelfde eten, weinig smaak.
    Van het vliegveld naar Hurghada is een dorre, bruine bedoening. Geen mooie natuur en veel hotels/resorts die maar half af gebouwd zijn, volgens de reisleiding omdat het geld op dat moment op is.
    Ik voelde me niet veilig op de boulevard buiten het resort, je werd elk winkeltje in 'gelokt'. En een blond zusje is erg interessant.
    Ook binnen het resort voelde ik me niet erg comfortabel. En op het vliegveld werd je 'opgewacht' door bewakers met grote geweren. Dit drukt een stempel op de sfeer van de vakantie.
    Pluspunt is natuurlijk het, altijd mooie, weer en het strand wat bij vrijwel elk resort voor de deur ligt.

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 2
    • Natuur: 1
    • Eten: 4
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    24 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Op Nijlcruise door Egypte”

    Geplaatst 14-11-2017 • gereisd juni 2012 • 1 week lang • met partner • groepsrondreis

    Wanneer je aan een cruise denkt denk je misschien stiekem toch nog wel aan 'oude mensen', burgerlijk en niks voor jonge mensen. Maar niets is minder waar! Op deze manier kun je Egypte helemaal doorreizen en tijdens het reizen genieten van de zon en de omgeving vanaf een boot.
    Vanuit Luxor vertrek je met de boot naar Aswan, vanuit daar kun je eventueel met de trein naar Cairo, maar je kunt ook weer terug naar Luxor.
    Onderweg bezoek je mooie tempels, waar de gids je alles over kan vertellen. Maar denk niet alleen maar tempels, zo zijn we ook met een klein zeilbootje, een Felouka, naar een botanische tuin gegaan, hebben we op een kameel gereden en een school bezocht waar we een klein woordje Egyptisch hebben mogen leren.
    Een nijlcruise is de perfect combinatie tussen relaxen in de zon en genieten van al het moois het land te bieden heeft, De Vallei der Koningen, de Tempels van Luxor en Karnak, de Aswan-dam, eventueel Abu Simbel en Kom Ombo. Egypte is een groot openluchtmuseum.
    Hou je niet zo van de warmte? Ga dan in februari eens naar Egypte, dan is het er rond de 24-26 graden. In juni kan het er wel 50 graden worden....en dat is niet voor iedereen weggelegd.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Luxor Tempel • Lord Kitschner eiland • Vallei der Koningen

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    0 reviews
    0 waarderingen

    “De wondere onderwater wereld!”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd november 2014 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Egypte is super voor snorkel en duikavonturen. De onderwereld blijft verbazen en bijna ieder hotel heeft een strand ter beschikking om direct te water te gaan en te genieten. Een boottocht is ook zeker aan te raden. Deze brengt je op plekken waar je zelf niet gemakkelijk komt. Met wat geluk spot je nog dolfijnen ook! Het centrum van Hurghada is gezellig te noemen met vele bars en restaurants voor vermaak. Vele marktkooplui ook met kramen voor de benodigde souvenirs en snuisterijen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Hurghada

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,8

    26 landen bezocht
    27 reviews
    14 waarderingen

    “Egypte: onderwater het allermooist”

    Geplaatst 06-11-2017 • gereisd juli 2013 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij zijn 12 dagen in Egypte geweest in de buurt van het plaatsje hugharda. Persoonlijk vond ik de gastvrijheid niet echt goed maar het hotel was prima! Het allermooist is Egypte onder water! Een cursus is zeer betaalbaar en een fantastische ervaring waar wij iedere reis nog veel plezier aan beleven. Let wel op dat je dit bij een goede duikschool doet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Hurghada • Rode Zee  • El Gouna

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 4
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 8
    • Eten: 5
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Egypte reiservaring!

Ben jij onlangs in Egypte geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Egypte specialisten

Corendon

Corendon

Corendon heeft een aanbod van meer dan 100 zonvakanties, all-inclusives en cruises naar Egypte, al vanaf €299.
Bezoek website

TUI

TUI

TUI biedt een ruim aanbod van complete all-inclusive zonvakanties naar Egypte al v.a. €355 incl. retourvlucht.
Bezoek website

Egypte.nl

Egypte.nl

Dé specialist in Egypte reizen met een groot aanbod aan zonvakanties, (maat)rondreizen, nijlcruises, woestijnsafari’s en duikexcursies.
Bezoek website

Meer Egypte reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Egypte

Vergelijk hotelprijzen Egypte

Top 3 Egypte specialisten

Corendon

Corendon

Corendon heeft een aanbod van meer dan 100 zonvakanties, all-inclusives en cruises naar Egypte, al vanaf €299.
Bezoek website

TUI

TUI

TUI biedt een ruim aanbod van complete all-inclusive zonvakanties naar Egypte al v.a. €355 incl. retourvlucht.
Bezoek website

Egypte.nl

Egypte.nl

Dé specialist in Egypte reizen met een groot aanbod aan zonvakanties, (maat)rondreizen, nijlcruises, woestijnsafari’s en duikexcursies.
Bezoek website

Meer Egypte reisorganisaties